Mobilitate maximă, efort minim: tamburul furtunului facilitează în mod semnificativ performanța lucrărilor de grădinărit. Dacă furtunul conectat la robinet este lung, nu trebuie să tragi de el, fiind suficient doar să muți tamburul în locul potrivit. Producătorii oferă multe soluții practice pentru a stoca în mod îngrijit și rapid furtunul, utilizându-l ori de câte ori ai nevoie de el.

Ghidul cumpărătorului

Este timpul să pui capăt furtunelor încurcate și pericolului de a cădea peste ele. Sunt oferite soluții practice, care îți permit să stochezi cu precizie furtunul. De asemenea, pentru depozitarea convenabilă, există suporturi de perete din plastic, iar pentru mișcarea ușoară a furtului pe teren, se utilizează tamburul special conceput pentru acest lucru. Este echipat cu elemente de fixare speciale, astfel încât, furtunul să poată fi mișcat convenabil în timpul irigării.

Tamburul

Mai întâi, tamburul este diferit în diametru, iar alegerea lui depinde de lungimea furtunului, care poate fi înfășurată pe bobină. Există bobine pentru furtunuri de 20, 30, 50 și 100 de metri. Tamburul poate fi mobil (cu cărucior) sau staționar.

Tamburul staționar poate fi montat pe o suprafață sau  atașat pe un perete. Destul de convenabiel sunt dispozitivele automate inerțiale.

Tamburul mobil facilitează mutarea bobinei pe un teren și maximizează procesul de udare a plantelor. Datorită cadrului de susținere cu structura metalică, tamburul nu se rotește nici chiar sub tensiune puternică a furtunului. Luminozitatea tamburului este realizată prin intermediul unor roți mari de profil, care fac transportul confortabil. Înfășurarea uniformă a furtunului pe tambur se face cu ajutorul ghidajului, iar butonul de împingere îl va distribui cu exactitate pe tambur. Principalele tipuri de tambururi mobile sunt:

 • manuale
 • cu un mecanism de întoarcere
 • electrice.

Materiale pentru tambur

În funcție de aplicație, tamburul poate fi realizat din următoarele materiale:

 • Plastic rezistent la impact
 • Oțel acoperit cu un strat de protecție
 • Aliaj de aluminiu acoperit cu strat de acoperire epoxidic
 • Oțel inoxidabil de înaltă calitate.

Materiale pentru furtun

Furtunurile pentru irigare pot fi împărțite în funcție de materialul din care sunt făcute:

Cauciuc. Puternic,  flexibil, practic, nu se răsucește și, dacă se răsucesc, nu se deteriorează, își păstrează calitățile  chiar și după schimbări bruște ale temperaturii aerului. Dezavantajul este greutatea. Capul maxim este de 40 bari, iar durata de viață este de aproximativ 20 de ani.

Nylon. Durabil și flexibil. Utilizarea în zone cu modificări clare ale temperaturii aerului nu este indicată. Capul maxim este de 5 bari, iar durata de viață aproximativă este de 1 an.

Silicon. Este flexibil, dar, spre deosebire de alte materiale, este fragil. Se răsucesc destul de des și în acel loc se deteriorează. Modificările puternice ale temperaturii aerului și efectele mecanice sunt contraindicate. Capul maxim este de 5 bari, iar durata de viață aproximativă este de 2 ani.

Plastic din PVC cu o căptușeală dintr-o țesătură armată. Oferă flexibilitate suplimentară, asigură rezistență la schimbări bruște ale temperaturii aerului și influențelor mecanice și protejează împotriva răsucirii. Capul maxim este cuprins între 5 și 8 bari, în funcție de model. Durata de viață aproximativă este de 15 ani.

TOP Cel mai bun furtun cu tambur pentru grădină

Set furtun cu tambur Fiskars Waterwheel M

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • tambur cu roți
 • universal
 • 20 m lungime

Dezavantaje:

 • presiune medie.