Un carusel muzical este o jucărie pentru bebeluși cu elemente de tip pandantiv și muzică, conceput pentru distracția copilului și dezvoltarea lui. Jucăria muzicală care este concepută cu un picior sub forma unui arc, este atașat la rândul său de marginea pătuțului.

Ghidul cumpărătorului

Practic, toate caruselurile sunt împărțite în două tipuri: electronice și mecanice. Caruselul muzical electronic rulează pe baterii și pornește prin apăsarea unui buton. Timpul de rulare a melodiei depinde de model, media fiind de 20 de minute. Caruselul muzical mecanic,  are un timp de funcționare de 3 minute. În cele mai multe cazuri, acest lucru este suficient pentru ca bebelușul să aibă timp să adoarmă.

Material

Piciorul caruselului, unitatea de control și suporturile pentru acest tip de  jucării, sunt fabricate din plastic sigur. Caruselul muzical poate fi fabricat din material plastic sau textil, având argumentele pro și contra. Avantajele plasticului sunt că este mai ușor de spălat, spre deosebire de jucăriile moi, textile, care sunt și colectori de praf. Dar, la rândul lor, sunt mai sigure, deoarece dacă jucăriile nu sunt bine fixate pe suport, ele pot cădea direct pe copil, fără ca acesta să sufere vreo rănire. Dacă este vorba despre jucării din plastic, atunci merită să le examinezi foarte bine pentru a nu există daune, iar detaliile mici, să fie bine atașate la carusel. Acordă atenție, de asemenea, unghiurilor ascuțite care nu trebuie să existe la o astfel de jucărie muzicală.

Fiabilitate

Piciorul caruselului trebuie să fie neîntrerupt, fără deteriorări și fixat ferm pe pătuț (perpendicular pe spate). Unitatea de control, la rândul său, trebuie să fie bine fixată pe picior, pentru a evita căderea, și pentru ca bebelușul să poată vedea toate jucăriile.

Serviceabilitatea mecanismelor 

Toate mecanismele trebuie verificate chiar în magazin înainte de a cumpăra. Acest lucru înseamnă ca acesta să se rotească și să coincidă cu muzica, așa cum scrie în declarația producătorului.

Culoarea

Deoarece nou-născuții nu disting foarte bine culorile, atenția lor va fi mai mult atrasă de culori strălucitoare, contrastante, precum și de jucării alb-negru și de modele geometrice. Nuanțele cele mai potrivite pentru bebeluși, depind foarte mult de caracteristicile individuale ale bebelușului.

Muzica 

Înainte de a cumpăra caruselul, trebuie să asculți melodiile programate în el. Ele trebuie să fie calme, plăcute la auz, pentru a nu irita și a speria copilul. De asemeni, acordă atenție volumului unității de control, care uneori sună mult mai tare decât muzica în sine.

Funcții suplimentare

La unele caruseluri muzicale, în plus față de funcțiile de bază, există controlul volumului, schimbarea melodiei, iluminarea din spate, lumina de noapte, panoul de control. Prezenta lor nu va fi inutilă, dar nu este obligatorie.

TOP Cele mai bune caruseluri muzicale

Carusel muzical cu proiectie lumini

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • pentru băieți și fete
  • cu proiecție lumini pe perete
  • posibilitatea de a seta muzica

Dezavantaje:

  • nu deține.