Diferența cea mai importantă dintre aspiratoarele cu filtrare prin apă și cele convenționale, este că puterea de aspirare este întotdeauna menținută la un nivel ridicat, indiferent de cantitatea de praf acumulată in container. Acest lucru nu se întâmplă și la alte modele de aspiratoare, deoarece, în acestea,  procesul de contaminare a filtrului motorului este încărcat suplimentar. În același timp, eficiența muncii este redusă treptat, iar încălzirea și uzura ulterioară, cresc. Astfel, un aspirator cu filtrare prin apă este preferabil unui aspirator cu principiul de aspirare normală.

Ghidul cumpărătorului

Astăzi, aspiratoarele cu filtrare prin apă sunt produse în aproape toate țările cu economii dezvoltate. Însă au și ele unele diferențe. Prin urmare, pentru a compara corect aspiratoarele, este necesar să incluzi în unitățile de probă aceleași funcționalități, putere și calitate de execuție. Un astfel de dispozitiv, nu numai că poate curăță suprafețele, ci și umezește perfect aerul din încăpere. Într-un spațiu cu aer curat și umed, există mai puțini alergeni, astfel încât acesta devine mai ușor de respirat. Aspiratoarele cu filtrare prin apă, sunt recomandate în special persoanelor care suferă de alergii, astm bronșic și diverse boli pulmonare.

Calitatea curățării

Calitatea curățării depinde de designul filtrelor suplimentare și de puterea motorului. Acești parametri sunt direct corelați cu prețul dispozitivului: în modele scumpe calitatea de curățare este mult mai mare. Cele mai simple sunt aspiratoarele cu un sistem de acvifiltre pasive. În astfel de modele pot fi prezente și un sac normal pentru colectarea gunoiului.

Puterea motorului

Atât la începutul procesului, cât și la final, aspiratorul aspiră aerul cu o forță egală. Multe modele  au un regulator care îți permite să modifici puterea de aspirație, în funcție de proprietățile suprafețelor care trebuie curățate. Pentru a curăța pardoseala, poți folosi mai puțină energie decât pentru curățarea profundă a mobilierului tapițat, a covoarelor groase sau a pernelor. Pentru curățarea de rutină a podelelor și covorului, este suficient să alegi un aspirator cu o capacitate de până la 400 W, iar pentru tratamentul covoarelor cu firul lung, trebuie să alegi un model mai puternic, de 800 wați.

Volumul vasului cu apă

Volumul vasului cu apă depinde de suprafața care poate fi curățată, fără a întrerupe pentru schimbarea apei. Pentru un apartament mic este suficientă o capacitate  de 2-2,5 litri. Pentru o casă mare sau spațiu de birou, poți alege un model cu o capacitate de 10 litri. Cu cat este mai mare recipientul pentru apa, cu atat dimensiunile sunt mai impresionante.

TOP Cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apa

Aspirator cu filtrare in apa Zass ZVC 05

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Putere 1800 W
  • Filtru HEPA, motor BY PASS
  • Capacitate rezervor 5 l

Dezavantaje:

  • Nivel de zgomot mare, 80 dB.