Îmbăierea, pentru un bebeluș este o altă formă de cunoaștere a lumii înconjurătoare. De aceea, procedura de igienă trebuie organizată cât mai atent posibil. Pentru a face acest lucru, sunt folosite zeci de dispozitive diferite, care nu numai că trebuie să ajute la spălarea bebelușului, ci și să protejeze și să distreze copilul. Primul loc din această listă, este ocupat în mod corespunzător de cădița de baie pentru bebe. Alegerea acestor produse trebuie abordată cu atenție, mai ales că astăzi piața prezintă zeci de modele diferite.

Ghidul cumpărătorului

Forme și dimensiuni

Cădițele tradiționale, diferă în formă, design și preț, dar în esență sunt aceleași. Ele sunt mai familiare, mai accesibile, dar au un dezavantaj semnificativ. Este dificil să scalzi bebelușii care nu pot să-și mențină capul și să stea în șezut. În timp ce îmbăiezi copilul într-o astfel de baie, trebuie să îți pui mâna stângă sub spatele bebelușului, sprijinindu-i umerii și capul.

Cădițele anatomice au în interior un suport încorporat, care repetă conformația corpului copilului. Într-o astfel de cădiță, el se simte mai încrezător, deoarece există un suport sub spate, nu poate aluneca, iar capul lui este întotdeauna deasupra apei. În același timp, ambele mâini sunt libere să se bălăcească, procesul de îmbăiere devenind mai sigur și mai confortabil. Când copilul învață să stea încrezător, poate fi așezat pe partea opusă a căzii, unde este mai adâncă și mai liberă. În acest caz, între picioare, el are încă un accent. Astfel, baia anatomică este potrivită atât pentru copilul nou-născut cât și pentru copilul de un an și jumătate.

Cădițe încastrate în mobilier. Cădița este așezată pe un suport special sau pe marginea unei căzi mari, iar acest lucru protejează spatele mamei. De obicei, cadița de baie are dimensiuni potrivite pentru cele mai multe băi standard, și cu toate acestea, atunci când cumperi, nu este de prisos să verifici din nou dimensiunile.

Cădița de baie antimicrobiană este folosită în primul rând pentru copiii cu piele foarte sensibilă la reacțiile alergice. Cădița antimicrobiană conține un adaos microbian antibacterian în structura sa, care distruge până la 99,6% dintre bacteriile de pe suprafața produsului (Salmonella, listeria, E. coli). Particulele antimocrobiene sunt introduse în plastic în stadiul turnării și sunt integrate în structura moleculară a masei polimerului.

Scurgere

Este mult mai convenabil să folosești un sistem de scurgere cu un canal de evacuare, și, de asemeni, este mai bine atunci când există o gaură de scurgere cu dop și nu un tub de drenaj. Apoi, poți schimba cu ușurință apa în timpul îmbăierii. Gaura de scurgere trebuie să fie cât se poate de invizibilă, pentru a nu atrage atenția copilului, speriindu-l.

TOP Cele mai bune cădițe de baie pentru bebe

Cadita anatomica Tega Baby cu termometru Komfort

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • termometru
  • se adaptează creșterii copilului
  • anatomică

Dezavantaje:

  • numai pentru băieți, însă există și alte culori pentru fete.