Istoria saltelei a apărut acum cinci milenii. Primele covoare de frunze și paie au apărut în Persia în anul 3600 î.Hr. În timpul Renașterii, așternutul de mătase a fost umplut cu pene și coji, iar prima saltea gonflabilă sub formă de țesătură impregnată cu cauciuc a apărut abia în 1940. Astăzi, alegerea saltelelor este impresionantă.

Ghidul cumpărătorului

Toate saltelele gonflabile sunt împărțite condițional în două categorii: pentru turism și pentru uz casnic. Modelele pentru casă sunt mari, iar structura secțională oferă un somn confortabil. Principalul criteriu în alegerea celei mai bune saltele gonflabile,  este forța și mobilitatea.

Tipuri

Camping. Salteaua gonflabilă de tip camping este perfectă pentru recreere în aer liber, dar și ca pat suplimentar, atunci când ai musafiri. Sistemul de aerisire și obturatorul cu dublă închidere, cu care este echipat această saltea, împiedică scurgerile de aer.

De plajă. Saltelele de plajă se disting prin culorile lor luminoase și prin prețul accesibil. Astfel de produse sunt ușor plasate într-o geantă turistică, permițând proprietarului să înnoate sau să stea la soare pe plaja de nisip. Salteaua gonflabilă de vinil este o alegere excelentă pentru plajă și este capabilă să reziste la o greutate de până la 100 kg.

Material

Saltelele gonflabile moderne pentru recreere, sunt fabricate în principal din materiale sintetice și clorură de polivinil.

Cauciuc. Pentru ușurința utilizării, suprafața din cauciuc este acoperită cu un strat anti-alunecare din velur sau suede. Pentru casă și camping este mai bine să alegi o saltea cu un strat superficial de căptușeală pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea somnului.

Vinil. Saltelele din vinil sunt potrivite pentru recreere în aer liber. Sistemul de sprijin al acestei saltele este făcut din pereți circumferențiali interiori și este echipat cu un tip de înveliș de protecție detașabil. Saltelele de vinil simple sunt potrivite pentru recrearea pe apă. Avantajele lor suplimentare sunt compactitatea, culorile strălucitoare și prețul.

Secțiuni

Numărul de secțiuni este un criteriu important în selecție. Saltelele de apă sunt realizate cu  două sau cinci compartimente neconectate. Trebuie remarcat faptul că presurizarea saltelei trebuie să treacă prin diferite supape de secțiune, deoarece deteriorarea uneia dintre secțiunile produsului, trebuie să fie în măsură să țină salteaua pe linia de plutire. Modelele de camping sunt realizate cu spirale  sau baze circulare, care pot reține greutatea a 1-2 persoane (150-200 kg).

Dimensiuni

Saltelele gonflabile sunt împărțite în trei categorii  obișnuite: single, one and a half, double. Când alegi mărimea, trebuie să ții cont de locul în care o vei folosi cel mai adesea.

Grosime

Dacă salteaua este destinată în principal pentru a dormi acasă, este mai bine să acorzi atenție modelelor cu o grosime mai mare. De exemplu, saltelele gonflabile Intex au o grosime de 30 cm.

TOP Cele mai bune saltele gonflabile

Saltea gonflabila camping Intex P

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • saltea rezistentă pentru camping
  • design plăcut
  • 24 cm grosime

Dezavantaje:

  • lățime mică, doar pentru o persoană.