Sănătatea unui bebeluș depinde în mare măsură de confortul și calitatea somnului. În primii ani de viață copilul petrece cea mai mare parte a timpului în pat, iar de calitatea așternutului depind starea sa de sănătate și starea de spirit. Unul dintre cele mai importante elemente de dormit este o păturica. Alegerea păturii potrivite, oferă copilului confortul necesar în timpul somnului. O păturică pentru bebe trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, iar pentru a o cumpăra, trebuie să acorzi o atenție deosebită caracteristicilor.

Ghidul cumpărătorului

Pentru ca bebelușul să doarmă profund și sănătos, este necesar, să alegi cu mare responsabilitate păturica. Aceasta trebuie să fie foarte moale și plăcută la atingere, luminoasă, să permită trecerea aerului și, în același timp, să încălzească bebelușul pe vreme rece. Astăzi, magazinele oferă o gamă largă de pături pentru fiecare gust și buzunar. Pentru fabricarea păturilor pentru copii, sunt folosite o varietate de materiale și toate au propriile avantaje și dezavantaje.

Caracteristici

 • Trebuie să permită un debit bun de aer;
 • Trebuie să aibă o higroscopicitate ridicată, să absoarbă ușor umezeala și să o elimine rapid în mediul înconjurător;
 • Trebuie să fie ușoară;
 • Să corespundă anotimpului;
 • Să nu provoace o alergie;
 • Să fie ușor de curățat, ușor de uzat și de uscat;
 • Să aibă o dimensiune adecvată.

Materiale

Pătura din lână este fabricată din lână de oaie, capră sau cămilă. Cea din lână de oaie este ușoară, călduroasă, absoarbe foarte bine umezeala. Lâna de oaie încălzește în sezonul rece și  răcește în sezonul cald. Este recomandată, în special pentru copiii cu sistem imunitar slab.

Pătura din lână de cămilă este mult mai ușoară decât cea de oaie. După cum se știe, cămilele trăiesc în deșert, și, prin urmare, lâna de cămilă are capacitatea de a se menține atât caldă, cât și rece.

Pătură din bumbac, are umplutura făcută dintr-un strat de bumbac și alt strat din material natural. Bebelușul se va simți bine cu o astfel de pătura și va dormi liniștit.

Păturica din bambus este pe bază de fibre de bambus, este rezistentă la mai multe cicluri de spălare și uscare,  are un nivel optim de absorbție a umidității, oferind confort în timpul somnului. Are o capacitate remarcabilă de aerisire și un nivel ridicat de puritate. Proprietățile naturale remarcabile și procesarea tehnologică ridicată, fac din fibrele de bambus un produs inovator unic al producției de textile.

Cu o păturică din mătase, bebelușul nu va transpira. Aceasta se spală foarte ușor și se usucă foarte repede. Este complet hipoalergenică, ceea ce înseamnă că este potrivită chiar și pentru cel mai sensibil copil.

Dimensiuni

Păturica pentru bebeluși trebuie să aibă o dimensiune adecvată. Dimensiunile standard ale acestora sunt de 90×90 cm, 100×135 cm și 110×140 cm.

Recomandări

Toate păturicile pentru bebe, indiferent de umplutură, trebuie scuturate și ventilate în mod regulat, astfel încât acestea să dureze mult mai mult, păstrându-și forma lor originală. Păturile cu umpluturi naturale trebuie spălate numai atunci când este absolut necesar, altfel este mai bine să urmezi instrucțiunile de pe eticheta produsului.

TOP Cele mai bune păturici pentru bebe

Păturica bebe dublă de vară Deseda Bufnite

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • 100% din bumbac
 • design plăcut
 • se poate spăla la mașina de spălat rufe.

Dezavantaje:

 • numai pentru bebelușii sub 1 an.