Mașina pentru tăiat gresie și faianță este un instrument care este utilizat pentru tăierea dreaptă a produselor din ceramică, din sticlă și din piatră. Cel mai adesea, mașinile de tăiat țiglă sunt folosite pentru a lucra cu plăci din gresie și faianță. Elementul principal al acestei unelte, este o rolă sau un disc rotativ. Piesa de prelucrat face mișcări de translație în jurul discului de tăiere sau, invers, discul de tăiere se mișcă, rezultând o tăietură de fierăstrău. Tăierea gresiei și a faianței cu mașina de tăiat electrică, este concepută pentru tăierea rapidă a plăcilor de faianță și a gresiei. Procesul de tăiere se realizează cu ajutorul unei roți de tăiere. Mașinile electrice sunt utilizate pe scară largă atât în ​​construcții, cât și în lucrări de finisare. Mașina de tăiat electrică este compusă din 2 elemente de bază: un motor electric și o roată de tăiere.

Ghidul cumpărătorului

Când alegi o mașină de tăiat gresie și faianță, acordă atenție următorilor parametri:

Desktop sau consolă

În funcție de tipul de dispozitiv, tăietoarele electrice pot fi desktop sau console. Modelele desktop au un aspect mai mic al motorului. Plăcile se deplasează de-a lungul mesei de lucru, la marginea lamei de tăiere. Ele diferă atât în dimensiuni, cât și în prețuri. Aceste mașini de tăiat gresie și faianță sunt considerate  instrumente casnice. Mașinile de tip consolă pentru tăierea plăcilor pentru fațadă, au un design ușor diferit. Placa este fixată pe desktop în timpul procesului de tăiere, iar locația motorului este superioară. Lama de tăiere este mobilă și se deplasează de-a lungul ghidajelor. Dispozitivele de acest tip, în cea mai mare parte, sunt proiectate pentru uz profesional.

Putere

De regulă, mașinile pentru tăiat gresie și faianță  de masă, au o putere mai mică, comparativ cu modelele de podea. Valoarea puterii depinde de diametrul lamei de tăiere. Cu cât diametrul este mai mare, cu atât puterea este mai mare și cu atât procesul de taiere este mai rapid.

Dimensiune

Dacă trebuie să lucrezi cu o placă de gresie sau faianță mai mare, merită să cumperi o mașină de tăiat  electrică, cu o masă de lucru de dimensiuni medii sau mari.

Adâncimea maximă de tăiere

Acest parametru este important dacă intenționezi să utilizezi o mașină de tăiat electrică, pentru a tăia nu numai faianța, ci, de asemenea, și gresia. Cu o valoare mică a adâncimii maxime de tăiere, unealta nu poate tăia la o singură trecere.

Mașini de tăiat de tip cutter

Cutterul este un instrument destinat tăierii sticlei și a plăcilor ceramice subțiri. Se utilizează în construcții, reparații, lucrări de finisare. Principiul mașinii de tip cutter este după cum urmează: cu ajutorul elementului de tăiere se creează un striu prin care materialul este rupt. Poate fi de două feluri:

Rulmenți cu role 

Elementul de tăiere este realizat cu una sau mai multe (până la 6) role de carbură. Cilindrii sunt  materiale consumabile, care se schimbă atunci când abraziunea este înlocuită cu alta nouă.Poate tăia gresie și faianță cu grosimea de până la 10 mm. Cel mai faimos exemplu este un tăietorul cu diamant.

Uleios

Este un subtip de cilindru cu lubrifierea automată a rolei. Are mai multă rezistență, deoarece lubrifierea reduce fricțiunea și, în consecință, scade uzura. Poate tăia sticla cu o grosime mai mare de 12 mm. Este ideal pentru cantități mari de lucru.

TOP Cele mai bune mașini de tăiat faianță și gresie

Masina de taiat gresie si faianta, aparat Profesional dispozitiv cu rulmeti 800 cm CORONA EXCLUSIVE

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • profesional
  • ghidaj central culisant
  • lungime de tăiere 800 mm.

Dezavantaje:

  • manual.