Aproape toți adolescenții se confruntă cu problema acneei. Dar nu numai o creștere hormonală și o schimbare în tonul corpului sunt cauza apariției acneei, a petelor negre și a comedoamelor. Mediul nefavorabil, problemele legate de nutriție și umplerea balanței de apă, caracteristicile individuale ale organismului etc., toate acestea duc la apariția coșurilor pe față. Viața a 5% – 10% dintre oameni este marcată de acest fenomen.

Ghidul cumpărătorului

Pentru a recomanda fără ambiguitate cea mai bună cremă pentru acnee, trebuie să înțelegi că  există diferite tipuri de comedoane, acnee, pete de vârstă, acnee cicatrici si blocarea glandelor sebacee. Prin urmare, fiecare cremă te va ajuta la tratarea unei anumite probleme. Când apare acneea pe față, mulți oameni încep să se gândească de unde să cumpere creme pentru a scăpa definitiv de erupții neplăcute. De regulă, poți cumpăra cremă pentru coșuri din magazinele specializate sau din farmacie. Toate ingredientele conținute în aceste preparate sunt supuse unor teste suplimentare. Principalul lor avantaj, este impactul asupra profunzimii problemei. Iată ce trebuie să știi:

Cauzele acneei

Acneea nu este doar o acnee, ci o boală inflamatorie gravă a glandelor sebacee. Creșterea dimensiunilor glandelor sebacee produce o cantitate excesivă de grăsime, care se acumulează în gura canalului de păr. Se formează o plută sebacee – un mediu ideal pentru creșterea bacteriilor acneice, iar procesul inflamator începe prin formarea de cosuri.

Efectul hormonilor

Unul dintre motivele principale pentru creșterea producției de sebum, este nivelul ridicat de hormoni sexuali masculini androgeni sau hipersensibilitate la glandele sebacee. Până la 25 de ani problemele se datorează din cauza  hormonilor instabili.

Cum să alegi crema potrivită

Atunci când alegi instrumentul optim, merită luate în considerare unele dintre nuanțe.

Vărsta

Crema pentru coșuri trebuie aleasă în funcție de vârstă, deoarece la vârsta adultă, epiderma începe să piardă lipidele, care sunt importante pentru menținerea unei mantale protectoare a pielii și care împiedică evaporarea apei.

Sezon

În mod condițional, cremele pentru pielea cu probleme pot fi împărțite în exfoliante și antiinflamatoare, dar aceste funcții se pot combina în sine și ca remediu. Cele mai bune exfoliante sunt retinolul și acizii. Dermatologii recomandă utilizarea lor activă numai în timpul soarelui inactiv (din octombrie până în martie).

Compoziția

Fiecare cremă are o listă de ingrediente cărora trebuie să le acorzo o deosebită atenție. Spre exemplu:

Zincul reglementează producția de sebum și are acțiune antibacteriană.

Absorbanții (siliciu, perlit, caolin) maturează pielea și oferă o curățare profundă de grăsimi și impurități.

Retinoizii stimulează reînnoirea celulară, reglând astfel tonusul și textura pielii, luptând împotriva inflamației și a hiperkeratozei.

Acidul salicilic (BHA)  dizolvă particulele moarte ale epidermei și excesul de sebuum.

TOP Cele mai bune creme pentru coșuri

Crema cosmetica Victoria asupra cosurilor Nature

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • elimină iritațiile, dezinfectează și catifelează
  • antiacneică
  • pentru ten cu imperfecțiuni.

Dezavantaje:

  • Numai pentru vârste de peste 15 ani.