Creatina este unul dintre cele mai populare tipuri de nutriție sportivă. Utilizarea regulată a acestui aditiv mărește puterea sportivilor și îi ajută să câștige masă musculară, iar acest lucru se datorită faptului că creatina determină o retenție a fluidului în mușchi, făcându-l mai voluminos. Un avantaj important al creatinei este faptul că poate influența pozitiv nivelul testosteronului.

Ghidul cumpărătorului

Creatina este un supliment pentru sportivii și pentru persoanele care nu mănâncă carne. Carnea conține creatină în cantități mari și este necesară pentru organism. Prin urmare, este util să înlocuiești un produs alimentar cu un supliment sportiv. După cum se știe,  vegetarienii folosesc și alimentația sportivă. Există chiar și proteine ​​din soia, care sunt grozave pentru această categorie de persoane.

Principalele forme ale creatinei

 • Monohidrat. Este o creatină naturală care este utilizată pentru a alimenta celulele musculare cu energie. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute și populare forme de creatină, care este utilizată de mulți sportivi, iar acest lucru se justifică pe deplin. Este disponibilă sub formă de pulbere, capsule sau tablete. Este, de asemenea, o parte a complexelor populare de pre-antrenament și a altor suplimente pentru sport energetic.
 • Eter etilic. Este unul dintre cele mai populare suplimente pe bază de creatină. Această formulă ajută la îmbunătățirea performanțelor sportive și, de asemenea, ajută la dezvoltarea mușchilor atunci când se practică culturism și alte sporturi de putere.
 • Kre-Alkalyn  sau Buffered Creatine.  Sunt suplimente sportive care combină cota de creatină cu un tampon care protejează substanța însăși de efectele sucului gastric. Tamponul permite protejarea creatinei și alimentează integral mușchii.

Mod de administrare

Există mai multe modalități de a lua creatina. Prima modalitate este de a încărca și de a menține cantitatea de creatină în organism. Adică, oamenii pe tot parcursul unei săptămâni, pot lua creatină de 3-5 ori pe zi, respectiv, în volumul de aproximativ 3-5 grame. Dacă te bazezi pe cercetările oamenilor de știință, această metodă este inutilă și este foarte costisitoare, deoarece nu are niciun efect în decurs de o săptămână. Prin urmare,  creatina trebuie să fie luată într-o cantitate de 5-10 grame pe zi. Experiența a arătat că este foarte eficient să iei creatina dimineața pe stomacul gol, diluând-o cu  suc dulce. Cât de mare este aportul de creatină? Trebuie să o iei timp de 1-2 luni, apoi să faci o lună de pauză, după care poți începe să o iei din nou. Adică, trebuie să oferi întotdeauna corpului tău o pauză, chiar dacă este un supliment inofensiv.

Principalele avantaje

 • Îmbunătățește forța musculară
 • Reduce senzația de oboseală musculară
 • Crește rezistența la exerciții fizice
 • Îmbunătățește procesele de recuperare ale organismului
 • Crește sarcina în timpul antrenamentului.

Gust

Creatina nu are gust, dar pe piață există suplimente cu gust de grapefruit, portocală, lămâie, mere, mix de fructe, pepene verde și altele. Aditivii pentru aromă vor face ca recepția de creatină să fie mai plăcută.

TOP Cea mai bună creatină pentru creșterea masei musculare

Pre-Workout GNC Pro Performance AMP Amplified N.O. Loaded V2, Aroma de fructe, 506 g

Avantaje:

 • unisex
 • Cofeină, Vitamine, Creatină
 • cantitate mare/cutie

Dezavantaje:

 • preț mare