Apa este baza vieții și unul dintre elementele principale care au un impact semnificativ asupra sănătății umane și a bunăstării. Astăzi, piața este plină de o varietate de sisteme de filtrare a apei potabile, care pot fi alese în funcție de tipul, principiul de funcționare și gradul de purificare a apei.  De asemeni, calitatea apei pe care o folosești în timpul procedurilor de igienă,  afectează în mod direct starea părului și a pielii.

Ghidul cumpărătorului

Filtrele pentru apă sub chiuvetă sunt instalate sub chiuveta de bucătărie și sunt conectate la conductele de apă. În partea de sus, se scoate un robinet separat, prin care va veni apă purificată. Filtrele de diferite tipuri arată foarte asemănătoare, dar există diferențe semnificative în ceea ce privește „umplerea”. Aceasta se aplică atât principiului de filtrare cât și compoziției componentelor filtrului, precum și parametrilor finali de purificare.

Tipuri

Filtrele de scurgere pentru tratarea apei pot fi de sorbție și osmoză inversă.

Filtre de sorbție

Sistemul este alcătuit din 3-4 module conectate în serie. Apa trece prin mai multe etape de curățare (cartușe): preliminare, de bază, finale. În fiecare etapă, se folosește o altă metodă de filtrare, obținându-se astfel un grad ridicat de purificare,  indiferent de starea inițială a apei.

Sistem de osmoză inversă

Structural, filtrele de acest tip se aseamănă cu sorbția, dar în mod necesar includ o unitate de curățare a membranei. Cel mai adesea pe consola generală, se stabilesc de la 2 la 5 module de filtrare, iar în modele de clasă premium – 6 și mai mult. Fiecare modul este un recipient din plastic cu un cartuș în interior, destinat să rezolve o problemă specifică. Principalele tipuri de cartușe sunt aceleași ca în sistemele de sorbție.

Gradul de contaminare a apei

Cartușele de purificare se aleg în funcție de tipul de impurități și de cantitățile care sunt prezente în apa de la robinet. Principala cale de a determina în mod fiabil acest lucru,  este să comanzi o analiză chimică a apei în laborator. Pe baza rezultatelor cercetării, primești un raport de testare cu detalii despre parametrii principali. Pe baza acestui document, trebuie să alegi setul de cartușe pentru instalarea în sistem.

Volumul de consum de apă curată

Nevoia medie zilnică de apă potabilă este de aproximativ 2,5-3 litri. Această cifră trebuie să fie înmulțită cu numărul de membri ai familiei, pentru a obține  producția zilnică minimă de apă pură. Când cumperi un filtru, alegi unul care poate procesa de 2-3 ori mai mult cantitatea necesară familiei.

TOP Cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile

Sistem domestic de filtrare a apei in 3 etape, Barrier Expert Standard, 501-ST

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • capacitate de filtrare 10000 l
  • 3 etape:Elementul de filtrare Mecanic, de filtrare Schimb Ionic, de filtrare PostCarbon
  • presiune de până la 7 atm.

Dezavantaje:

  • numai pentru rețeaua centralizată.