Genunchiul este cea mai complexă structură osoasă din corpul uman.  Practicarea sportului, necesită echipament suplimentar de protecție. Genunchierele pentru sport,  sunt un atribut indispensabil al echipamentului multor sportivi. Alegerea genunchierei depinde de  specificul antrenamentului. Suporturile pentru genunchi protejează în mod fiabil atunci când sunt selectate pentru scopul dorit. Modelele de genunchiere pentru bicicliști sunt radical diferite de modelele pentru alergători și gimnaste. Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale genunchierelor, atunci când vrei să le cumperi.

Ghidul cumpărătorului

Toate tipurile de echipament de protecție pentru genunchi sunt împărțite în trei grupe:

 1. Genunchiera are o gamă largă de utilizări. Fixarea genunchierei este necesară în orice sport cu o sarcină pe picioare.
 2. Genunchierele de amortizare sunt folosite în mod activ de sportivi,  alergători, jucători de fotbal. Genunchierele cu design de amortizare protejează în mod fiabil articulația de lovituri.
 3. Genunchierele de tip compresoare sunt folosite în timpul recuperării în urma unei răniri Ele sunt, de asemenea, folosite de halterofili.

Scopul principal al genunchierei este de a proteja cupa articulației genunchiului, cartilajelor și a mușchilor genunchiului de  supraîncărcare, contuzii, leziuni și pentru mobilizarea genunchiului.

Caracteristici

Rigiditatea genunchierei este importantă. Scutul genunchiului nu trebuie să interfereze cu mersul pe jos și ghemuirea, iar fixarea prea slabă nu va oferi funcția de bază a dispozitivului de protecție. Nu se poate face o recomandare pentru alegerea dimensiunii,  deoarece producătorii din diferite țări utilizează metodele de determinare a mărimii. Unele modele sunt făcute cu dimensiuni universale, datorită fixatorilor flexibili, ajustabili la circumferința dorită. Înainte de a achiziționa modelul ales, ar trebui să studiezi tabelul de dimensiuni. Principala măsurătoare este circumferința treimii inferioare a coapsei, lungimea produsului depinzând de acest parametru.

Material

Genunchierele pot fi fabricate din materiale naturale: bumbac, lână, in; sau sintetice: poliester, elastan, neopren. Genunchierele naturale sunt mai moi și mai plăcute pentru organism, dar mai puțin durabile.

Genunchiere pentru copii

Produsele pentru copii sunt prevăzute cu elemente de fixare și legături fiabile: sfoară, velcro sau elastic. Protejarea articulației copilului este impetuos necesară. Materialul de umplere utilizat pentru genunchierele pentru copii, este  heliul. Genunchierele speciale pentru copii sunt produse de mai multe companii, în mod individual. Pentru cei mai mici, există există genunchiere pentru a merge târâș.  Astfel de produse sunt utilizate pentru a accesa  suprafețele dure, în special în perioadele de vară, când îmbrăcămintea suplimentară este nedorită.

Genunchiere pentru bicicliști

Mijloacele de protecție a genunchilor pentru această categorie de sportivi, trebuie să îndeplinească anumite cerințe:

 • Un cadru articulat puternic care se îndoaie în paralel cu axa articulației  genunchiului;
 • Diferențele în structura scutului pentru genunchiul drept și stâng;
 • curele de fixare fiabile.

Genunchiere pentru diferite sporturi

Genunchierele pentru alergare au fost create atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Acestea sunt folosite nu numai de către sportivi profesioniști, ci și de joggers pentru a menține o aptitudinea fizică bună, a reduce greutatea și a întări sistemul cardiovascular. Produsele au diferite forme, elemente de fixare, părți suplimentare, în funcție de scop.

TOP cele mai bune genunchiere

Suport neopren cu gaură pentru genunchi

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • unisex
 • material bun, neopren
 • fixare cu Velcro
 • preț foarte bun.

Genunchieră neopren

Vezi păreri și preț pe plantum.ro

Avantaje:

 • pentru prevenirea traumatismelor musculare
 • pentru tratamentul diferitelor afecţiuni precum luxaţii şi entorse
 • pentru reducerea perioadei de recuperare
 • preț foarte bun.