Alegerea oricărui dispozitiv medical trebuie făcută cu mare atenție, pentru a obține rezultate precise ale testelor. Achiziționarea unui pulsoximetru inexact pentru măsurarea saturației oxigenului din sânge și frecvența cardiacă, poate duce la rezultate periculoase. Sănătatea pacientului poate fi periclitată dacă dispozitivul dă rezultate eronate. Prin urmare, cumpărarea unui dispozitiv bun oferă rezultate exacte, ceea ce este extrem de important. Acest dispozitiv medical este utilizat pe scară largă în spitale și de persoane care necesită o monitorizare regulată a parametrilor de sănătate de mai sus.

Ghidul cumpărătorului

Deoarece mulți oameni au motive să utilizeze un pulsoximetru pentru a-și monitoriza sănătatea, obținerea celui mai bun dispozitiv în ceea ce privește precizia și ușurința de utilizare este esențială. Deci, să vedem cum poți alege un dispozitiv care să îndeplinească toate cerințele utilizatorilor.

Producător

Pulsoximetrele sunt fabricate de mai multe companii. Caracteristica care trebuie luată în considerare aici, este reputația producătorului. Cumpără dispozitivul de la un producător bine-cunoscut pentru a te simți încrezător în standardele de calitate în procesul de fabricație.

Dimensiune

Dispozitivul este disponibil în dimensiuni mari și mici. Dacă cumperi un pulsoximetru pentru a-l folosi într-un spital, este indicată o dimensiune mai mare a dispozitivului, însă dacă este necesar pentru uz personal, ai nevoie de o dimensiune mai mică a dispozitivului.

Tip

Pulsoximetrele sunt  de diferite tipuri. Pentru adulți și pentru copii. Dispozitivele portabile sunt preferate de persoanele care își fac singuri probele de mai multe ori pe zi.

Precizie

Precizia este unul dintre cei mai importanți parametri. După cum am menționat mai devreme, o analiză inexactă a parametrilor vitali poate fi extrem de periculoasă. Pentru a afla nivelul de acuratețe al dispozitivului, poți face două citiri simultan pe două pulsoximetre. Citirile similare în ambele oximetre vor confirma acuratețea instrumentului în timpul studiului.

Sistem de alarmă

Nivelul de oxigen din sânge și ritmul cardiac sunt adesea monitorizate în mod constant la pacienții cu boli grave. Pulsoximetrele utilizate în aceste cazuri sunt, de obicei, echipate cu un sistem de alarmă care sună de fiecare dată când nivelul de oxigen din sânge scade sub nivelul normal. Această funcție este extrem de utilă pentru îngrijitori, deoarece pot fi luate măsuri imediate.

Mobilitate

Unele dispozitive sunt portabile, iar unele nu. Dacă dorești ca dispozitivul să fie cu tine tot timpul, acesta trebuie să fie transportat într-un buzunar sau în geantă, să aibă dimensiuni mici și să fie ușor de utilizat.

TOP Cele mai bune pulsoximetre

Pulsoximetru, RedLine FS20C

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Setează saturatia de oxigen din sânge
  • 5 ani de utilizare cu 15 probe pe zi
  • oprire automată

Dezavantaje:

  • numai pentru adulți.