Rindeaua electrică este un instrument indispensabil pentru tratarea suprafețelor din lemn. Ea este cea care face suprafața lemnului netedă și pregătește piesele pentru utilizarea ulterioară. În producția modernă de prelucrare a lemnului, o rindea electrică a înlocuit de mult unealta mecanică de mână. Cu privire la avantajele rindelelor electrice vis a vis de cele de mână, precum și în ceea ce privește facilitarea muncii în producție, nu mai are niciun sens să se vorbească.

Ghidul cumpărătorului

Toate varietățile de opțiuni disponibile pentru aceste instrumente, pot fi împărțite în mod condiționat în două grupuri: profesionale și de uz casnic.

Aspect

Corpul oricărei rindele electrice trebuie să fie compus în mod necesar din două părți: prima parte, care este și cea principală cu modul de închidere a motorului și a tălpii. A doua parte este capacul cu unitatea centurii, care trebuie să fie detașabil. Dacă capacul nu este îndepărtat, acest lucru va cauza multe probleme în cazul înlocuirii centurii.

Motor

Puterea motorului, este cuprinsă, de obicei, între 600-1000 wați, destul de suficientă pentru o muncă casnică. Dacă vei construi ceva (spre exemplu un garaj), atunci merită să cumperi o rindea electrică cu o putere cuprinsă între 1000 și 2000 W.

Frecvența de rotație a tamburului

Pentru lucrările de uz casnic, frecvența de 10.000 rpm va fi mai mult decât suficientă. Trebuie să acorzi atenție faptului că numărul de rotații este redus prin prelucrarea lemnului, adică împotriva rezistenței, și, prin urmare, este necesar să se aleagă o rindea cu rata de viteză de 12.000 de rotații pe minut sau mai multe. Acest lucru va oferi cu precizie necesarul de 10.000 rpm.

Intensitatea

Alegerea acestei caracteristici depinde în mod direct de scopul achiziției. Nu poți număra toate opțiunile, deoarece dacă lucrezi cu plăci  cu o lățime de 50 mm, nu există nicio probabilitate ca mai târziu, placile să nu pară mai largi. Pentru a evita problemele, trebuie să cumperi un dispozitiv cu o putere plană de 1000 de wați. Această capacitate este suficientă pentru planul de lucru, cu o lățime de prelucrare de până la 110 mm.

Adâncimea

Pentru a selecta corect această funcție, este suficient să te întorci la practică, ceea ce arată că intervalul de la 0 la 2,5 mm, este mai mult decât suficient pentru munca de zi cu zi, dar este mai bine dacă  ajunge la adâncimea de 0-3 mm.

Greutatea dispozitivului

Acest parametru va afecta în special lucrul cu utilizarea frecventă a mașinii electrice de rindeluit. Trebuie să alegi o rindea electrică cu greutatea  de la 2 la 4 kilograme. Aceasta este cea mai optimă greutate a rindelelor cu putere medie și mică.

TOP Cele mai bune rindele electrice

Rindea Bosch PHO 1500

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 19500 rpm
  • dispozitiv de blocare a pornirii
  • Buton multifuncțional de ghidare și reglare

Dezavantaje:

  • nu este profesională.