Un loc preferat pentru momentele de relaxare din timpul verii este pavilionul de grădină.  Pavilioanele de grădină diferă în configurații, dimensiuni și design arhitectural, dar sunt unite de două caracteristici, și anume,  mod de amplasare și preț. Pavilionul de grădină permite amplasarea lui în câteva minute, pentru a realiza un loc confortabil pentru relaxare, fără eforturi suplimentare. Pavilioanele de grădină sunt, de asemenea, diverse, iar disponibilitatea unor accesorii suplimentare, precum o plasă de țânțari, va face restul chiar și mai convenabil.

Ghidul cumpărătorului

Alegerea unui pavilion de grădină pentru o reședință de vară sau un loc de la țară, nu este destul de simplă, deoarece pe piață există o diversitate de modele de acest fel. Un mare avantaj al pavilioanelor de grădină este mobilitatea acestora, deoarece în cazul în care dorești să-l strângi sau în condiții meteorologice nefavorabile, este ușor de demontat. În timpul iernii, acestea trebuie strânse pentru depozitare, deoarece materialul, care deși este impermeabil, nu este proiectat pentru a funcționa la o temperatură negativă. Pentru a prelungi durata de viață a produsului, este necesar să verifici periodic integritatea atașamentului și a materialului, înlocuind piesele deteriorate, dacă este necesar. Iată câteva caracteristici de bază,  după care te poți ghida pentru cumpărarea unui astfel de pavilion de grădină.

Tipuri de pavilioane

 1. Sub formă de cort  întins peste picioarele de baza. Protejează perfect împotriva soarelui și a ploii ușoare, însă domeniul său de aplicare este extrem de limitat.
 2. Pavilion cu doi sau trei pereți. Acesta are un design avansat,  care  permite protecția din mai multe părți. Astfel de modele sunt cel mai adesea folosite pentru comerțul de stradă, însă sunt foarte potrivite pentru amplasarea în grădină. Prin gradul de transparență, este posibilă identificarea mai multor modele cu pereți masivi sau solizi. Există, de asemenea, pavilioane de grădină sub formă de case stilizate, cu ferestre transparente sau translucide. În apropierea pavilionului se poate instala chiar și o piscină.
 3. Pavilioane de tip închis. Acestea sunt cea mai convenabilă opțiune, fiind folosite adesea,  pentru recreere în aer liber. Pereții de pe toate laturile protejează de vederi străine, iar bariera de ochiuri permite circulația aerului,  însă împiedică pătrunderea insectelor în interior.

Cum să alegi pavilionul potrivit

Pavilioanele de grădină uimesc prin varietate și, prin urmare, nu este simplu să faci o alegere.  Iată care sunt principalele criterii de selecție:
Dimensiunile structurii. Acest parametru este pur individual, deoarece, de obicei, pavilioanele sunt create pentru cazarea a mai mult de patru persoane.
Scopul achiziției. Dacă masa și scaunele sunt așezate în interior, este mai corect să selectezi modelul după dimensiunile acestora. Pentru o familie de patru membri, există suficient spațiu intern, acesta fiind de obicei de 10 mp.
Funcții suplimentare. Se pot amplasa plase de țânțari, care vor crea confort pe timpul serii și a nopții.  Unele modele sunt echipate cu un sistem de barieră suplimentară, necesara pentru zilele fierbinți ale verii.

TOP cele mai bune pavilioane de gradină

Kring Summer Pole

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • lungime de 3 m
 • bare groase de 8 mm
 • pereți laterali
 • plasă de țânțari
 • material impermeabil
 • preț bun

Cort grădină Raki

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • lungime de 3 m
 • plasă de țânțari
 • cadru metalic
 • copertina ventilata