Navigatorul GPS este un  gadget popular, fără de care niciun șofer de tir nu mai circulă. Un astfel de dispozitiv de navigare facilitează călătoria și scurtează timpul de deplasare. Un GPS poate oferi un ritm frenetic de viață, deoarece este un asistent inteligent, mai ales pentru un șofer de tir. Cu autoturismele, totul este mai ușor. Dar GPS-ul pentru tir trebuie să fie echipat cu funcții suplimentare, iar cerințele pentru acesta sunt mult mai mari. Prin urmare, acest dispozitiv trebuie să primească și să proceseze astfel de informații:

 1. Dimensiunea transportului
 2. Sarcina maximă admisă pe osie
 3. Tipul călătoriei
 4. Greutatea și caracteristicile mărfurilor transportate
 5. Clasificarea nivelului de periculozitate
 6. Capacitatea de transport și capacitatea corpului.

După introducerea tuturor parametrilor de mai sus, sistemul navigator trebuie să determine cel mai convenabil traseu.

Ghid de cumpărare

Pentru a facilita cumpărarea unui sistem de navigație pentru tir, trebuie să ții cont de următoarele caracteristici:

 1. Ecranul. Acesta trebuie să fie cât mai mare. Dimensiunea ecranului trebuie să fie la nivelul 7.
 2. Funcția ALG. Noile navigatoare, care sunt și mai avansate, sunt mult mai bine echipate cu diferite funcții suplimentare. Acest lucru este necesar pentru a crește nivelul de confort. Funcția ALG (ActiveLaneGuidance) îndeplinește cerințele moderne de alertare a șoferului. O astfel de funcție permite alertarea în timp util a conducătorului auto. Dacă, în fața traseului, există curbe sau un viraj, ecranul de pe dispozitiv este împărțit în două părți, indicând banda necesară pentru șofer.
 3. Cameră de vedere din spate. Navigatorul trebuie să fie echipat cu intrarea necesară pentru o astfel de cameră. Aceeași cameră trebuie achiziționată separat.
 4. Funcția TripPlanner. Un dispozitiv de înaltă calitate oferă posibilitatea de a aloca dispozitivului mai multe elemente simultan, pentru a determina în mod automat cel mai convenabil și cel mai rapid traseu. Funcția TripPlanner îndeplinește aceste cerințe.
 5. Receptor FM. Acest receptor va monitoriza traficul și va preveni  blocajele de trafic de pe traseu. Astfel de informații suplimentare trebuie să fie cât mai fiabile. Toate aceste informații trebuie să apară pe ecran după doar o singură atingere.
 6. Funcția de actualizare constantă a cardurilor. Ar trebui să fie efectuată în mod prestabilit de 1-2 ori într-o jumătate de an, și în plus, gratuit.
 7. Informații suplimentare. GPS-ul pentru tir, trebuie să îndeplinească toate cerințele, informând șoferul despre modurile următoare: hoteluri, benzinării, service-uri, parcări, oprirea pentru relaxare, zone cu acces la Internet.
 8. Funcția de înregistrare automată. Aceasta este o funcție de înregistrare automată a timpului petrecut în călătorie, distanța parcursă, cantitatea de combustibil consumată.
 9. Asistent inteligent. Acesta stabilește timpul petrecut pe drum și avertizează cu privire la eventuala supraîncărcare a organismului. În astfel de cazuri, GPS-ul pentru tir,  indică locurile de parcare și hoteluri, putând evita munca excesivă, oprind la cel mai apropiat loc de odihnă.
 10. Informații despre calitatea carosabilului pe timpul iernii. GPS-ul pentru tir trebuie să informeze conducătorul auto în timp util, despre  stadiul șoselei, în condiții meteo nefavorabile.

TOP cele mai bune modele de GPS pentru TIR

GPS Navigatie Full Europe 7”

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • actualizări gratuite pe viață
 • utilizare universală (tir, autoturism, taxi, motocicletă)
 • ecran mare
 • preț foarte bun.

GPS Navigatie GPyeS JOY 7C

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

 • Sistem de operare Android 6
 • Este actualizat cu cele mai noi harti disponibile din 2018 iGO PRIMO TRUCK 3D cu Toata Europa detaliata, inclusiv camerele radar
 • ecran mare și luminos
 • MENIU si voci in limba Romana, Maghiara, Engleza etc