Un detector de radar auto deține un loc destul de important în arsenalul de instrumente pentru prevenirea prezenței unui filtru de poliție rutieră în calea conducătorului auto. Acesta este un receptor de semnal, care semnalează că în cadrul sensibilității reglate, există semnale ale acelor benzi pentru care a fost configurat. De fapt, detectorul radar este un receptor pasiv, care nu induce anumite semnale, dar avertizează despre apariția lor pe traseu.

Ghidul cumpărătorului

Detectoarele de radar au un principiu diferit de funcționare. Odată ce acest dispozitiv detectează un semnal într-unul dintre intervale, începe să emită zgomote. Foarte adesea, proprietarii de autoturisme  numesc aceste dispozitive  „antiradar”, dar toate dispozitivele disponibile pentru vânzare sunt, de fapt, detectoare de radar. Astăzi, pe piața mondială există numeroase modele de detectoare radar, care ocupă poziții de lider. În primul rând, acestea sunt mărci precum Beltronics, Escort, Stinger,  Crunch  și  Whistler. Numele brandurilor acestor detectoare de radar au devenit nume comune și sunt cele mai populare, datorită raportului optim dintre preț și calitate.

Frecvența

Majoritatea detectoarelor de radar sunt reglate pentru a determina intervalele de X, K și Ka, fiecare dintre acestea având frecvența proprie.

Banda X este cea mai veche frecvență de bază, de 10525 MHz. Inițial, a fost utilizată pentru echipamentele de localizare, precum Falcon, Barrier și altele asemenea. Această gamă este destul de depășită în prezent, existând dispozitive mai moderne și mai rapide care funcționează pe o altă frecvență purtătoare. Dar, în același timp, majoritatea detectoarelor de radar ale mărcilor precum Beltronics , Stinger sau  Whistler sprijină banda X.

Banda K cu o frecvență purtătoare de 24150 MHz, este mai nouă pentru detectoarele radar. Dacă dorești să cumperi un detector radar cu un interval de detectare mai lung și o lărgime de bandă mai mare (100 MHz), atunci trebuie să alegi un model care să accepte acest interval. Până în prezent, această frecvență este baza pentru marea majoritate a detectoarelor de radare din lume.

Banda Ka este cea mai nouă gamă, fiind considerată cea mai promițătoare, datorită acurateței înalte, determinarea făcându-se în cel mai scurt timp posibil. Intervalul de detecție în acest interval, fluctuează în jur de 1,5 km. Această gamă are cea mai mare lățime de bandă – 1300 MHz. De foarte multe ori în caracteristicile detectoarelor de radar, poți găsi marcajul SuperWide – care înseamnă că dispozitivul acceptă detectarea semnalelor din banda Ka.

Laser. Din cauza costului ridicat al acestui echipament, acestea nu sunt încă foarte frecvente. Însă, multe detectoare de radar disponibile pe piață, știu deja cum să detecteze radarele cu laser.

Procesare

Baza oricărui detector radar este unitatea de procesare a semnalului. Aici se află procesarea datelor provenind de la senzori și antene, prelucrarea semnalului prin algoritmi, detectarea erorilor și prelucrarea funcțiilor suplimentare. Există următoarele tipuri de procesare a semnalelor:

  • analogică
  • hibrid (digital-analog)
  • digitală

TOP Cele mai bune detectoare de radar

Detector de radar Cobra RAD 450

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • display OLED
  • funcția VoiceAlert
  • evită alarmele false, datorită funcțiilor  Premium Anti-Falsing Circuitry

Dezavantaje:

  • nu deține.