Principala cerință pentru un capac WC este, desigur, conformitatea cu forma și dimensiunile bolului toaletei. Marginea capacului de toaletă nu trebuie să se extindă dincolo de marginea WC-ului cu mai mult de un centimetru, altfel viața lui va fi destul de scurtă. Cum se alege un capac WC care să se potrivească formei și dimensiunilor toaletei cât mai exact posibil? Tot ce ai nevoie este să faci un șablon pe hârtie groasă sau orice alt material. Este suficient să rotești conturul, să pliezi foaia și să vii la magazin sau să măsori și să comanzi din magazinul online.

Ghidul cumpărătorului

Material

Clorură de polivinil. Una dintre cele mai obișnuite materiale este plasticul. PVC-ul este popular în primul rând datorită rezistenței sale chimice, rigidității și a prețului. Dacă ai nevoie de cel mai ieftin și mai durabilă capac pentru toaletă, aceasta este o alegere excelentă.

Polietilena. Elasticitatea acestui plastic are atât fețe pozitive, cât și negative. Capacul din polietilenă este aproape imposibil de rupt. Polietilena este adesea realizată pe partea inferioară a capacelor din PVC.

Polipropilenă. Material plastic ușor, dur și extrem de durabil. Este ceva mai scump decât PVC-ul și polietilena. Cu toate acestea, din cauza durității, se zgârie mai puțin și își menține aspectul prezentabil mai mult timp.

Duroplast. Aspectul capacului este mai degrabă un monolit plastic decât un plastic. Producătorii de multe ori exacerbează această impresie folosind coloranții corespunzători.

Vinil moale. În această categorie intră o familie întreagă de produse de grade diferite de pretentiozitate, cu o căptușeală moale și un înveliș de vinil. PVC-ul plastificat este ales pentru igienă: un capac de toaletă murdar este ușor de curățat cu orice detergent.

Lemn. Capacul din lemn este realizat din specii nobile, fiind lipit de vas din cauza greutății.

Funcții

  • Capacul WC cu amortizare evită o coborâre zgomotoasă. Ca o consecință, suprafața scaunului în sine este mai puțin avariată. Dezavantajul unui astfel de dispozitiv este  costul ridicat.
  • Cu funcția bideu. Scaunul cu funcție bideu este creat pentru un bideu obișnuit și economisește spațiu în toaletă. Unele unități pot încălzi independent apa. Prețul unui astfel de dispozitiv este destul de mare, dar este justificat de confortul său.
  • Cu funcția de încălzire. Capacele încălzite pot fi atât obișnuite, cât și cu microlift și bideu. Prețul unui capac cu încălzire,  depinde de funcționalitatea sa.
  • Capacul automat inteligent este echipat cu un senzor de mișcare. Când te apropii, capacul se ridică și cade automat după ce persoana pleacă. Costul este mult mai mare decât restul, dar va fi apreciat de iubitorii de confort.

Top Cele mai bune capace WC

Capac vas WC AIRBAG – METAFORM Italy

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • universal
  • închidere cu amortizare
  • design elegant.

Dezavantaje:

  • material plastic