O cușcă de transport pentru animale,  este un loc de securitate pentru animalul tău de companie, în situația în care trebuie să pleci într-o călătorie. Multă lume se întreabă cum să aleagă o cușcă potrivită pentru animalul său de companie. În primul rând, cușca trebuie să fie suficient de mare, astfel  încât animalul să poată sta în ea liber, fără a sta încovoiat și fără a atinge plafonul cu capul. De asemenea, să-și poată schima ușor postura. Cu alte cuvinte, într-o cușcă, animalul trebuie să se simtă confortabil.

Ghidul cumpărătorului

Indiferent de cât de bună este o cușcă, aceasta trebuie să fie selectată în funcție de greutatea, dimensiunea, rasa, vârsta și temperamentul câinelui. Cușca corect selectată nu numai că va deveni ajutorul tău de încredere, ci și un colț confortabil pentru animalul tău de companie.

Alege o cușca pentru rasa de câine

Dacă ai un St. Bernard, lungimea unei cuști confortabile este de aproximativ 140 cm, înălțimea de 70 cm, latime 60 cm. În această cușcă, acest câine mare se va simți confortabil.

Pentru un ciobanesc german, este adecvată o cușcă de 120 cm lungime, de 50 de centimetri înălțime și de 40-50 centimetri lățime. Aceeași cușcă este potrivită pentru rasa de câinii Doberman, Dalmațieni și alții asemănători.

Pentru un terrier, este necesară o cușcă de 90 de centimetri înălțime, înălțime de 40-50 de centimetri și lățime de 40 de centimetri. Aceasta  este potrivită și pentru chow-chow și bulldog. De fapt, dimensiunile cuștilor sunt alese prin analogie.

Tipuri de cuști

Cușca de buzunar  sau  rucsac. Sunt convenabile pentru transport de la un  vehicul  la altul. Dacă  animalul este mare,  cuștile pentru  pot fi  echipate cu  roți speciale, astfel încât prietenul tău să  poată  călători  cu ușurință până la gară  sau  până la rampa avionului.

Slinguri și rucsacuri. Acestea sunt mai potrivite pentru câini, a căror greutate nu depășește 8 kg. Dacă animalul de companie este mare, pur și simplu nu îl poți purta fizic  mult timp. Rucsacul diferă de sling, deoarece poți să-ți pui rucsacul pe umăr sau pe spate. Pentru un câine, sacul de siguranță este, desigur, mult mai convenabil decât un rucsac. În el, acesta se poate întinde ușor.

Cușca din plastic. Acest tip de cușcă poate fi utilizată pentru transportul ușor al animalelor, deoarece dispozitivul este mult mai puternic și mai fiabil. Cu o astfel de cușcă, poți transporta în condiții de siguranță animalul,  atunci când zbori pe transportul aerian. Cuștile din plastic vin în diferite dimensiuni. Prin urmare, poți alege cu ușurință opțiunea potrivită.

Cuști metalice. Practic,  sunt folosite pentru a transporta animale mari. Ele vin în diferite dimensiuni și forme. În astfel de cuști, pot fi transportate animale de companie atât în ​​avion, cât și în mașină. Și producătorii au făcut o mișcare competentă, începând să producă astfel de cuști de diferite forme.

TOP Cele mai bune cuști de transport pentru animale

Cusca transport animale, Imac Carry Sport

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • pentru câini și pisici
  • ușor de asamblat, sistem fără clipsuri
  • design inovator

Dezavantaje:

  • dimensiune mică, maxim 48 cm.