Chiar dacă nu ai obiceiul să mănânci sau să bei în pat sau pe canapea, îți poți imagina ce consecințe ar putea avea cafeaua vărsată accidental pe pat. Pentru familiile cu copii mici, această problemă este și mai acută, pentru că ”surpriza copiilor” poate duce cu ușurință, nu numai la  inutilizarea suprafeței, ci, de asemenea, a întregii saltele. În aceste cazuri, ai nevoie de un topper de saltea.

Ghidul cumpărătorului

Cel mai bun topper pentru saltea te va salva de toate aceste probleme. În astfel de cazuri sunt de obicei foarte ușor de șters, își păstrează culoarea și forma originală, deoarece sunt proiectate pentru un număr mare de astfel de cicluri.

Tipuri

Latex

Latexul este un material natural, considerat a fi cel mai elastic și, de asemenea, oferă o longevitate de invidiat. Nu este indicat, doar persoanelor care suferă de  alergie la latex natural.

Spumă poliuretanică

Este un analog sintetic al latexului, care are proprietăți mai puțin remarcabile. În același timp, acest material este foarte practic și accesibil datorită prețului scăzut, deși cele mai ieftine tipuri au și o durată de viață foarte scurtă.

Holofyber

Este un material de umplutură ieftină, însă una dintre cele mai bune în raportul preț-calitate. Nu are dezavantaje semnificative, dar este inferior gradului de elasticitate al multor materiale naturale.

Spuma cu memorie

Este un material sintetic cu efect anatomic de neegalat. Principalul dezavantaj este relativ scăzut față de mediu, motiv pentru care este interzis în unele țări europene.

Dimensiunea și elementul de prindere

Este foarte important să cumperi un topper potrivit pentru saltea. În cazul în care produsul este dificil de fixat, atunci proprietățile sale de protecție și de confort nu se fac simțite. Cea mai bună opțiune pentru fixarea staționară este prezența unui element de fixare special, dar în acest caz necesită o potrivire ideală a dimensiunii saltelei cu cea a topper-ului. Dacă intenționezi să folosiți topper-ul pentru o canapea și numai noaptea, atunci este mai bine să acorzi atenție produselor cu pereți laterali speciali sau chiar cu benzi elastice la colțuri.

Anotimp

De asemenea, topper-ul pentru saltea poate fi de vară, iarnă și pentru toate sezoanele. În fiecare anotimp, stratul superior trebuiei să ofere  căldură în timpul iernii și  răcoare  în timpul verii. Modelele universale au 2 părți, una de vară și cealaltă de iarnă și sunt fabricate din materiale naturale cu efect de control al climei. În plus, ambele părți pot fi produse cu rigiditate diferită a laturilor, care sunt recomandate persoanelor cu afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal, mai riguroase cu exacerbări, sau mai moi.

TOP Cele mai bune toppere saltea

Topper Ted Adry Cool Gel, spuma Memory, 160/200 cm, 5 cm

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Spumă cu memorie cu capsule de gel
  • Husă detașabilă, antialunecare și antistatică
  • asigură un somn odihnitor și  liniștit.

Dezavantaje:

  • fermitate nivel mediu.