Astăzi, hamacul este invariabil legat de o cabană de vară, odihnă la umbra copacilor, mai ales atunci când căldura nu permite lucrul în grădină. Ce poate fi mai frumos, decât să stai confortabil într-un hamac,  în care să fii legănat ușor la umbra groasă a unui copac, cu o carte și un cocktail rece. Hamacul este un dispozitiv confortabil și de încredere și îți permite să îți creezi un colț pentru odihnă și să dormi aproape oriunde în aer liber.

Ghidul cumpărătorului

Tipuri

Pentru copii. Hamacele pentru copii, trebuie să fie făcute din materiale ecologice, moi și confortabile. Aceste hamace diferă de modelele adulte numai în dimensiune și culoare.

Turistic. Proiectat pentru călătorii asigurând un minim de confort. Sunt dotate cu plase de țânțari, adăpost pentru ploaie și spațiu pentru bagaje. Cel mai adesea, aceste hamace sunt fabricate dintr-un poliester care nu se teme de umiditate.

Scaun. Acest tip de hamac, este un fel de leagăn mic, dar foarte confortabil, care poate fi, de asemenea, realizat din diferite materiale – bumbac, poliester, plasă, lemn, șnururi.

De grădină. Poate fi din orice tip de material, bumbac, poliester, plasă, răchită, fiind destinat pentru odihnă și relaxare la umbra copacilor.

Materiale

Plasă. Cea mai simplă versiune, este plasa care, din nefericire, nu este foarte convenabilă pentru utilizare. Un hamac de tip plasă, cu celule relativ mari, poate rezista la o greutate de până la 80-100 kg. In plus, celulele pot săpa în piele, astfel încât pentru a dormi confortabil, ai nevoie de o saltea.

Bumbac. Este o țesătură durabilă și fiabilă,  fiind printre cele mai bune materiale pentru hamace. Acestea sunt plăcute pentru corp, puternice, frumoase, prietenoase cu mediul, iau ușor forma corpului și sunt uimitor de confortabile. Mai mult decât atât, suportă o greutatea de până la 160 kg.  Singurul dezavantaj al hamacului din bumbac, este impermeabilitatea la apă.

Poliester și nailon. Aceste țesături sunt în general similare, dar nailonul este puțin inferior poliesterului. Avantajele unui hamac din țesătură sintetică, include faptul că nu se teme de apă, și după ploaie este suficient de ușor de uscat. În ceea ce privește rezistența, hamacul din poliester este puțin inferior omologului său de bumbac, putând rezista la o greutate de cel mult 120 de kilograme, ceea ce este suficient pentru un adult.

Răchita. Astfel de hamace sunt puternice, confortabile și foarte frumoase. Poate rezista la o greutatea de până la 180 kg.

Metoda de agățare

Hamacele au doua metode de prindere, cu bețe și cu corzi de susținere.

Hamacele fără lamele este puțin mai ieftin, deși costul depinde de materialul folosit. Avantajul unui hamac fără bețe, este transportul, putând fi literalmente transportat într-un buzunar sau într-o pungă mică.

Hamacele cu lamele, au, de asemenea, mulți fani, deoarece stau mult mai întinse și sunt mult mai confortabile. Prin urmare, alegerea modelului potrivit, este cel în care te simți cel mai confortabil.

TOP Cele mai bune hamace

Hamac Kring Ibiza

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • greutate maximă 120 kg
  • dimensiuni mari
  • pentru toate spațiile deschise.

Dezavantaje:

  • Doar pentru o singură persoană.