Majoritatea driverelor sunt utilizate, deoarece conexiunea poate fi accesată prin intermediul unui telefon mobil. Există situații, însă, în care telefonul nu poate fi utilizat sau este neprofitabil. În acest caz, radioul permite o comunicare mai rapidă și mai economică cu mai mulți interlocutori.Pe piață există numeroase emițătoare, cu diferiți parametri. Majoritatea vânzărilor de stații radio sunt pentru șoferi – cel mai adesea șoferi de camion și șoferi de taxi. Oricum, nu toate emițătoarele pot fi folosite de oamenii obișnuiți: prima gamă de comunicare este civilă și se numește CB, iar cea de-a doua necesită permisiune.  Conducătorii auto le folosesc pentru a comunica cu serviciul de salvare sau cu alți șoferi, iar cei care lucrează în spatele volanului, pentru a lua legătura cu colegii sau cu centrul de expediere.

Ghidul cumpărătorului

Posturile de radio ale CB au frecvența de 27 MHz. La un cost redus, aceste posturi de radio CB fac posibilă obținerea unei game de comunicații de până la 50 km. Orice persoană poate utiliza comunicațiile radio în banda de 27 MHz. Mijloacele de radiocomunicații din această gamă sunt posturile de radio portabile, mobile (pentru autovehicule) sau staționare. Dacă instalezi o stație radio într-un apartament și a doua într-o mașină, poți avea o conexiune permanentă. Dacă ai instalat o stație radio fixă ​​într-un apartament la oraș și una într-o cabană la țară, de asemeni, poți avea o legătură permanentă între ele. Posibilitățile de utilizare a sistemelor de comunicații radio sunt foarte largi. Acesta este un mijloc de comunicare destul de fiabil și accesibil.  De asemenea, poți folosi stații radio pentru flote mici – pe ambarcațiuni și iahturi. În același timp, intervalul de comunicare pe apă crește semnificativ.

Puterea

Puterea este recomandată a fi selectată la 10 wați. Este puternică în sine și, dacă este necesar, îți permite să conectezi la ea un amplificator (antenă externă), care la această putere va funcționa cel mai corect. Numărul canalelor stației poate fi de la 40 la 120, dar pentru aceasta trebuie să știi toate frecvențele necesare. Astfel de dispozitive sunt potrivite pentru acei șoferi de taxi care lucrează într-un mic oraș sau călătoresc pe o distanță scurtă. Gama de autorizare a gamei CB este de la 15 la 40 de kilometri.

Caracteristici funcționale

Caracteristicile funcționale ale stației auto CB sunt volatilitatea canalelor de memorie și a setărilor lor, funcția DW – scanarea celor două canale selectate, precum și squelch-ul ASQ.  Așadar, la alegerea unei stații radio CB, trebuie să iei în considerare:
– puterea radioului care este determinată de distanța maximă dintre masă și cei cu care se menține comunicarea; în oraș, intervalul de acțiune declarat este împărțit în trei, iar în pădure în  două.
– durata bateriei – unele modele necesită reîncărcare rapidă (2-2,5 ore).
– rezistența dispozitivului – carcasa din plastic diferă de șasiul metalic, respectiv durata de viață diferă. Evaluează condițiile extreme de funcționare ale dispozitivului ales.
– compania producătorului și marca. Acordă atenție perioadei de prescripție a activității producătorului pe această piață.

Număr de canale

Un factor important este numărul de canale, împreună cu un număr de sub-coduri, care pot fi programate, stația având mai multe șanse de a găsi o linie liberă. Funcția de codare îți va proteja conversațiile de a fi ascultate.

Ergonomie

Trebuie să acorzi atenție dimensiunii, greutății și localizării butoanelor pe dispozitiv, fixarea pe panou sau pe haine, prezența setului cu cască hands-free. Este important să ții cont de protecția dispozitivului împotriva prafului și a umidității și rezistența la impact.

TOP Cele mai bune stații radio auto CB

Kit Statie radio CB PNI Escort HP 8001 ASQ

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Casti HS81
  • Antena CB PNI Extra 45 cu magnet
  • 40 canale
  • ASQ – Squelch automat

Dezavantaje:

  • rază mică de acțiune.