Îngrijirea animalelor cu blană implică tunsori regulate. În funcție de rasa animalului, tunsoarea este realizată la fiecare două săptămâni, o dată pe lună sau mai puțin. În acest scop, poți contacta un salon profesionist. Dar, este mult mai economic să cumperi o mașină de tuns pentru animale și să ai grijă de un câine sau o pisică acasă, atunci când blana crește.

Ghidul cumpărătorului

Îngrijirea animalelor este un serviciu destul de popular,  în rândul tuturor posesorilor de animale de companie. Multe rase necesită tunderea obișnuită a parului de pe ochi. Acest lucru nu este o modă, ci o necesitate de a crea confort pentru animalele de companie, pentru ca părul să nu intre în ochi etc.

Tipuri

În funcție de opțiunile bugetare, mașinile de tuns părul animalelor pot fi mecanice, electrice și profesionale. Primele două modele nu posedă fiabilitatea și durabilitatea necesare, deci sunt considerate ca și cum ar fi de unică folosință. Nu același lucru se poate spune despre instrumentele profesionale, deoarece părul de animale are o structură diferită, astfel încât cuțitele nu sunt rupte.

Cu fir sau fără

Aparatul de tuns pentru animale este de patru tipuri: fără fir, vibrator, pendul (pivot) și rotativ.

Fără fir. Cu un dispozitiv fără un cablu de alimentare, nu ești limitat în mișcare și poți să te rotești în jurul animalului. Minusul, este  perioada de funcționare continuă a bateriei, care este de aproximativ o oră, în timp ce tăierea părului unor rase mari de câini, poate dura mult mai mult. Soluția este achiziționarea de baterii suplimentare.

Pendul – Pentru uz profesional. Este cel mai popular și mai puternic dintre toate mașinile de uz casnic (de la 20 la 45 de wați). Poți lucra mult timp, chiar dacă părul este tăiat mult timp. Deoarece aceste mașini sunt proiectate pentru sarcini grele, ele trebuie să aibă în mod necesar un sistem de răcire.

Mașina rotativă este aproape zgomotoasă, vibrând slab în mână, astfel încât utilizatorul obosește mult mai puțin.

Putere

O mașină cu o putere de 10 W este potrivită pentru lână moale și animale de talie mică. Puterea de 15 W este potrivită pentru talii mijlocii. Cea de 20 W și mai mult este potrivită pentru toate tipurile de lână, inclusiv groase. Îngrijitorii profesioniști folosesc mașini cu puterea începând de la 35 de wați. Cu cât este mai mare puterea mașinii, cu atât este mai mare valoarea acesteia.

Cuțite

Lamele (cuțitele) de pe mașină de tuns,  pot fi amovibile sau staționare. Mașina cu o singură lamă neînlocuibilă are, în general, funcția de control: poate crește și scade dimensiunea părului cu câțiva milimetri. Mașina cu cuțite înlocuibile profesională  este mult mai bună, dar  și mai scumpă.

TOP Cele mai bune mașini de tuns pentru animale

Masina de tuns caini si oi – Aparat profesional de tuns animale

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 8 în 1
  • dispozitiv pentru reglarea cuțitelor
  • clește pentru unghii
  • 4 capete

Dezavantaje:

  • carcasa din plastic.