Somnul este important în viața oricărei persoane. Starea de spirit și bunăstarea generală depind de lenjeria de pat pe care dormi. Când cumperi lenjerie de pat, speri că va dura mulți ani, că fețele de pernă se vor potrivi cu mărimea pernelor și cearșaful plic cu pilota. De asemeni, îți dorești ca lenjeria de pat să nu se decoloreze după spălare și să nu fie deformată. Din păcate, speranțele nu sunt întotdeauna justificate. Prin urmare, se pune întrebarea: cum să alegi cea mai bună lenjerie de pat?

Ghidul cumpărătorului

Iată ce trebuie să căuți atunci când alegi un set de lenjerie de pat.

Eticheta

Privește întotdeauna eticheta. Producătorii de lenjerii de pat de calitate indică întotdeauna: numele firmei cu adresa și telefonul, compoziția țesăturii, aspectul kitului, dimensiunea fiecărui produs, recomandările pentru îngrijire.

Densitatea țesăturii

Materialul substandard are o structură liberă și strălucește. Cu cât este mai densă țesătura, cu atât mai mult te va servi.

Cusături

Într-un set de lenjerie de pat de calitate, trebuie folosită doar o sutură specială pentru lenjerie. De asemenea, nu cumpăra lenjerie cu o cusătură pe mijlocul pânzei, deoarece nu va dura mult. Este normal ca toate cusăturile să utilizeze fire puternice, potrivite în tonuri, iar capetele nu trebuie să fie vizibile.

Miros

Lenjeria de pat de înaltă calitate nu trebuie să emane miros de vopsea, substanțe chimice și mai ales, mucegai. De asemenea,  vopseaua  nu trebuie să iasă la spălare. Deoarece lenjeria de pat este în contact cu pielea  pentru o lungă perioadă de timp, materialul  trebuie să rămână moale chiar și după mai multe spălări.

Tipuri de material

Bumbac

Acest material este cel mai popular printre cumpărători. Țesăturile de bumbac sunt diferite, în funcție de tehnologia utilizată: chintz, calico, cambric, satin, biomatină, ranfors. Cu cât este mai densă structura firelor, cu atât este mai durabilă și de calitate lenjeria de pat.

Mătase

Lenjeria de pat din mătase naturală este foarte scumpă, dar acest preț este justificat. Materialul este dens, lucios și higroscopic. În plus, materialul este plăcut la atingere. Lenjeria de pat din mătase naturală nu se adună sub tine și este suficient de puternică, astfel  încât să dureze mulți ani.

In

Tesatura de in este foarte durabila, rezistă cu usurintă numeroaselor spălări si călcări. Este o țesatură ecologică, hipoalergenică și are proprietăți antiseptice. Lenjeria de pat din in se încălzește bine în condiții de temperatură scăzută și menține temperatura corpului.

Terry 

Lenjerie din această țesătură este moale, calduroasă și practică. Lenjeria se spală cu ușurință și practic nu se rupe. Lenjeria de pat de calitate din Terry,  la atingere,  trebuie să semene cu catifeaua.

TOP Cele mai bune lenjerii de pat

Lenjerie dubla Heinner Home bumbac, 6 piese, 144TC, Maci

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • 6 piese
  • densitate 144TC
  • bumbac 100%

Dezavantaje:

  • nu deține.