1
Philips Lumea IPL SC2009/00

Philips Lumea IPL SC2009/00

250.000 impulsuri
cu Acumulator (fara fir)
5 setari reglabile de energie luminoasa
Filtru UV integrat
Accesoriu pentru zona inghinala
Accesoriu epilare faciala
Rating
4.39
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Lumea IPL SC2009/00, 250.000 impulsuri, Acumulator, Alb

 Care este cel mai bun epilator de pe piață?

_______________________________________

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile petreceau o mulțime de timp pentru a scăpa de părul nedorit. Se puteau distinge 2 metode care erau folosite și anume: smulgerea cu un fel de pensetă și rola cu ceară. Progresul de dezvoltare a tehnicilor moderne pentru îndepărtarea părului, este în măsură să ofere mai multe moduri umane și eficiente, pentru eliminarea pilozității de pe față și corp. Fiecare femeie, în funcție de naționalitate, are o rată diferită de creștere a densității și grosimii părului inestetic. De exemplu, asiaticele au o pilozitate mult mai densă și mai rigidă decât reprezentantele raselor europene. Acesta este și motivul pentru care pe piața de înfrumusețare, sunt oferite opțiuni pentru îndepărtarea pilozității, în funcție de structură. Cele mai multe dintre aparatele de epilat pot fi folosite la domiciliu.

Este foarte important să se facă alegeri pe baza unor caracteristici, astfel încât să nu fii dezamăgită de un rezultat neașteptat.

Lama de ras este cea mai comună formă de îndepărtare a părului inestetic atât la femei cât și la bărbați, având atât plusuri cât și minusuri. Beneficiile sunt de obicei legate de viteza procedurii, precum și de faptul că sunt nedureroase. Dezavantajele sunt ceva mai multe:

 • efect cu durată scurtă, nu mai mult de o zi
 • tulburări de creștere a firelor de păr (încarnarea)
 • iritații constante și inflamații însoțite de mâncărime, roșeață și acnee pustuloasă
 • risc de infectare ca urmare a încălcării stratului exterior al epidermei (trecerea cu lama ascuțită pe piele)

Pentru a evita efectele nedorite, poți utiliza epilatorul modern, care este un dispozitiv preferat de majoritatea femeilor, pentru a îndepărta părul de pe corp și de pe față.

Fiecare femeie se străduiește să scape de părul nedorit de pe corp și față. Fiecare femeie își dorește o piele netedă și lucioasă. Despre felul cum poți face acest lucru, există o enciclopedie întreagă. Însă, cea mai populară opțiune, este epilatorul. În afară de faptul că poate fi utilizat acasă, te scutește și de o grămadă de costuri pentru tratament și de timpul de așteptare la salonul de cosmetică. De dimensiuni reduse, acesta încape ușor într-o poșetă.

  Ghid de cumpărare

____________________________

În general toate epilatoarele oferă avantaje și dezavantaje în favoarea altora, în funcție de principiul de funcționare. Pentru o mai mare obiectivitate, trebuie să te concentrezi pe principiul de funcționare și pe caracteristicile fiecărui dispozitiv în parte.

 1. Tipul de aparat

Epilatoarele moderne sunt de trei feluri:

 • epilatoare cu disc. Acestea oferă mai multă productivitate cu rezultate bune, nu dă reacții alergice și sunt ideale pentru îndepărtarea părului de pe picioare.
 • epilatoare cu pensete. Avantajul acestor tipuri de epilatoare, este procesul mai puțin dureros, în cazul în care numărul de pensete este mai mic. Dacă numărul pensetelor este de 36 sau 48,  se oferă o epilare mai profundă și poate fi folosit cu eficiență și pentru zona inghinală.
 • epilatoare IPL (cu lumina intens pulsată). Procesul de epilare durează mai mult, fiind necesare mai multe ședințe pentru eliminarea în totalitate a firelor de păr inestetic. (vezi aici articolul dedicat pentru epilatoare IPL)

De obicei discurile și pensetele sunt realizate din metal sau ceramică. Dispozitivele cu discuri sau pensete din ceramică sunt ceva mai scumpe, dar sunt ideale pentru persoanele cu piele sensibilă. Dintre toate cele 3 tipuri, cele mai bune sunt epilatoarele IPL, deși prețul lor este mult mai ridicat.

 2. Zona corpului

Epilatoarele sunt ușor de folosit chiar și în zonele cele mai sensibile, deoarece unele dintre ele beneficiază de sisteme anti-durere. Acestea pot fi folosite pentru îndepărtarea părului de pe picioare, brațe, față, zona inghinală și zona axilelor. Pentru zonele sensibile există capete speciale detașabile, iar viteza de smulgere poate fi adaptată în funcție de nivelul de durere. Viteza și accesoriile pot face ca durerea să fie resimțită mult mai puțin.

 3. Toleranța la durere

Fiecare persoană de sex feminin se întreabă care aparat este mai puțin dureros în procesul de epilare. Utilizatorii experimentați raportează că procesul de îndepărtare a părului, devine din ce în ce mai puțin neplăcut. Fiecare fir de păr devine mai subțire după fiecare epilare, ceea ce îl face mai ușor de extras din rădăcină. Unii recomandă folosirea anestezicelor ușoare, producătorii aparatelor de acest tip, propunând diverse soluții la utilizarea produselor lor.

Anestezia în epilatoare, implementează în prezent una dintre următoarele moduri:

Gheață. Dacă răcirea pielii se face în mod corespunzător, procesul de îndepărtare a pilozității nu va fi atât de neplăcut.Pentru acest tip de anestezie, producătorii folosesc pungi speciale cu gel, care sunt pre-răcite și utilizate în timpul epilării.

Vibromasaj. Este o opțiune excelentă pentru cei care fug de durere. Capul epilatorului generează un masaj special de relaxare sau micro-vibrații, care au ca rezultat reducerea durerii.

Wet&Dry. Recent, toți producătorii au realizat epilatoare care susțin epilarea nu numai în mediul uscat ci și în mediul umed. Interiorul acestor dispozitive este protejat de umiditate, astfel încât epilarea se poate efectua sub duș, procesul fiind mult mai puțin dureros și mai rapid. Desigur, aceste dispozitive funcționează numai pe baterie.

 4. Tehnologia IPL

Îndepărtarea părului cu laser, este o tehnologie inovatoare de îndepărtare a părului de pe aproape orice parte a corpului. Ea se bazează pe capacitatea de impulsuri luminoase, care penetrează pielea și exercită un efect selectiv asupra zonei tratate. Ca urmare a expunerii la lumină este stimulată producția de colagen, iar pielea va fi îmbunătățită, catifelată și relaxată.

 5. Număr de prinderi

Sarcina tuturor epilatoarelor este de a scoate părul din rădăcină. Capurile sunt echipate cu mai multe perechi de discuri, care se rotesc și smulg din rădăcină firele de păr. Discurile îndepărtează mai mult de 32 de fire de păr sau ajungând până la 48, în funcție de numărul de pensete. Desigur, dacă folosești un epilator cu 48 de pensete, procedura este rapidă dar și mai dureroasă. Opțiunea 12 pensete este mai delicată, dar lasă în urmă o mulțime de fire de păr.

Numărul de pensete al epilatoarelor înseamnă performanță. Cu cât numărul de pensete sau de prinderi este mai mare, cu atât eficiența crește. Numărul de pensete care dă performață este cuprins între 36 – 48, deoarece sunt prinse mai multe fire de păr, realizând o epilare mult mai eficientă la o singură trecere.

Există de asemenea, o problemă cu firele de păr încarnate. Faptul că după epilare firele de păr sunt mai subțiri și mai slabe, de multe ori acestea nu reușesc să penetreze celulele pielii, astfel încât acestea cresc sub stratul de piele. Problema poate fi reducă la minimum, dacă vei utiliza un epilator cu un exfoliator special.

 6. Numărul de viteze

În prezent epilatoarele sunt echipate cu două sau chiar trei trepte de viteze. Prima viteză este potrivită pentru îndepărtarea firelor de păr rigide și groase. Utilizatoarele folosesc de obicei a doua sau a treia treaptă de viteză, deoarece procesul este mai rapid. În plus, această viteză este potrivită pentru îndepărtarea firelor de păr mai lungi. Cea de-a treia viteză este folosită pentru procedura cea mai rapidă, însă sensibilitatea va crește mult mai mult.

 7. Lavabil

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că atât capurile cât și accesoriile folosite la epilat, pot fi curățate folosind jetul de apă.

 8. Sursa de alimentare

Aici pot fi două opțiuni:

 • la sursa de curent
 • la baterie

Înainte de a-l cumpăra, trebuie să iei în considerare numărul de epilări și densitatea firelor de păr. Cei care folosesc epilatorul în mediul casnic au două opțiuni: alimentarea la rețea și bateriile. Dacă obișnuiești să călătorești frecvent, indicat este cumpărarea unui epilator care se alimentează cu baterii. Avantajul epilatoarelor cu baterii, este acela că pot fi folosite sub duș.

 9. Accesorii

Ca și accesorii incluse, unele epilatoare au în dotarea lor o husă, perie de curățat după ce a fost folosit, cap de radere, pieptene de tuns, capac pentru zone sensibile, perie de exfoliere, cap pentru părul facial, trimmer bikini etc.

 10. Alte caracteristici

Ergonomia este foarte importantă deoarece aceasta oferă un control eficient, cu mișcări precise pentru epilarea pe toată suprafața corpului. Mânerul poate avea forma literei S sau poate avea o formă compactă fiind ușor de ținut în mână.

Fără fir. Epilatoarele fără fir oferă posibilitatea de a putea fi folosite în mediul acvatic și au o ergonomie de până la 40 de minute. Poate fi purtat ușor în poșetă peste tot în călătorii. Funcționează chiar și atunci când sunt pene de curent electric.

Tehnologia Wet&Dry oferă posibilitatea de a folosi epilatorul sub dușul de apă. Cel mai bine este să te epilezi atunci când firele de păr nu sunt foarte mari și de preferat sub jetul de apă, folosind un epilator care deține tehnologia Wet&Dry.

Iluminarea oferă posibilitatea de a vedea chiar și firele de păr mai puțin vizibile.

__ Sfat __

Imediat după epilare folosește o loțiune de calmare a iritațiilor pielii, pentru a evita mâncărimile provocate de eliminarea din rădăcină a firelor de păr și pentru a încetini procesul de creștere. După epilare, curăță epilatorul sub jetul de apă.

 Top produse 2017

_______________________

1.Philips Satinelle HP6423/00 

Avantaje:

 • 2 trepte de viteză
 • cap de radere
 • pieptene de tuns
 • discuri pentru epilare unică

Dezavantaje:

 • doar 20 de puncte de prindere

2.Philips Lumea IPL SC2005/00  

Avantaje:

 • 250000 de pulsații
 • tehnologia IPL
 • 5 trepte de viteză
 • accesoriu corp

Dezavantaje:

 • necesită mai multe ședințe

3.Philips Satinelle HP6421/00               

Avantaje:

 • 2 viteze
 • mâner ergonomic cu suprafața anti-alunecare
 • capac pentru zonele sensibile
 • perie de curățat

Dezavantaje:

 • deține numai 20 de puncte de prindere

4.Remington IPL2000                                            

Avantaje:

 • tehnologia cu lumină intens pulsată
 • pentru față și corp
 • 3 setări
 • senzor pentru piele
 • sistem de iluminare

Dezavantaje:

 • ineficient pentru părul foarte deschis la culoare

5.Philips Satinelle Advanced Wet & Dry BRE640/00  

Avantaje:

 • tehnologia Wet & Dry
 • 32 de puncte de prindere
 • 2 trepte de viteză
 • autonomie de 40 de minute
 • trimmer bikini
 • cap pentru părul facial
 • sistem de iluminare
 • fără fir
 • mâner ergonomic S Manager
 • cap de epilare din material ceramic
 • sistem de epilat patentat

Dezavantaje:

 • nu deține
2
Philips Satinelle HP6420/00

Philips Satinelle HP6420/00

Discuri metalice
20 Puncte de prindere
2 Viteze
foarte ergonom
se alimenteaza la retea
Rating
4.36
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Satinelle HP6420/00, Discuri metalice, 20 Puncte de prindere, 2 Viteze, Alb/Roz

3
Philips Lumea IPL SC1995/00

Philips Lumea IPL SC1995/00

250.000 pulsatii
tehnologia IPL
Eficient
Pret foarte bun
se alimenteaza la retea
Rating
4.79
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Lumea IPL SC1995/00, 250000 pulsatii, Alb

4
Braun Silk-épil 9961 Wet & Dry

Braun Silk-épil 9961 Wet & Dry

Sistem de exfoliere
40 Pensete
Acumulator
Pret foarte bun
6 Accesorii
Rating
4.67
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Braun Silk-épil 9961 Wet & Dry, Sistem de exfoliere, 40 Pensete, Acumulator, 6 Accesorii, 2 Viteze,Alb/Albastru

5
Philips Satinelle HP6423/00

Philips Satinelle HP6423/00

Discuri metalice
20 Puncte de prindere
2 Viteze
Pret foarte bun
Cap de ras
Rating
4.27
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Satinelle HP6423/00, Discuri metalice, 20 Puncte de prindere, 2 Viteze, Cap de ras, Alb

6
Philips Satinelle HP6421/00

Philips Satinelle HP6421/00

Discuri metalice
20 Puncte de prindere
2 Viteze
Pret foarte bun
Rating
4.29
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Satinelle HP6421/00, Discuri metalice, 20 Puncte de prindere, 2 Viteze, Alb/Mov

7
Philips Satinelle HP6422/01

Philips Satinelle HP6422/01

Discuri metalice
21 Puncte de prindere
2 Viteze
Pret foarte bun
Rating
4.17
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Satinelle HP6422/01, Discuri metalice, 21 Puncte de prindere, 2 Viteze, Negru/Mov

8
Philips Lumea IPL SC2005/00

Philips Lumea IPL SC2005/00

250.000 pulsatii
tehnologie IPL
fara fir
Pret foarte bun
se incarca rapid 1h40min
Rating
4.21
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Lumea IPL SC2005/00, 250000 pulsatii, Alb

9
Philips Satinelle HP6425/01

Philips Satinelle HP6425/01

3 capete
2 viteze
20 pensete
Pret foarte bun
Cap de ras, cap de tuns
Rating
4.25
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Philips Satinelle HP6425/01, 3 capete, 2 viteze, 20 pensete, Alb

10
Braun Silk-epil 9579

Braun Silk-epil 9579

Wet & Dry
40 Pensete
Smartlight
cu acumulator
7 Accesorii
Rating
4.33
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Epilator Braun Silk-epil 9579, Wet & Dry, 40 Pensete, Smartlight, Acumulator, 7 Accesorii, Alb/Mov