Care este cea mai bună mașină de făcut pâine?

Cui să încredințezi alegerea echipamentelor de bucătărie, unei femei sau unui bărbat? După îndelungate tatonări, s-a decis că bărbații acordă mai multă atenție caracteristicilor tehnice ale dispozitivelor decât femeile. Doamnele sunt interesate în principiu de indicatorii integrați, cum ar fi funcționalitatea, designul și ușurința de întreținere. Noi astăzi, suntem interesați de mașina de făcut pâine. În ultimul timp, dispozitivele pentru prepararea pâinii, câștigă din ce în ce mai mult teritoriu în bucătăria de acasă.

Producătorii sunt concurenți în a extinde funcționalitatea și îmbunătățirea calității produselor. Gama de dispozitive pentru făcut pâine și produse de panificație este foarte mare. Cumpărătorilor le vine din ce în ce mai greu să facă o alegere. De aceea ne-am decis să vă oferim câteva informații utile pentru alegerea celui mai bun aparat de făcut pâine. Structural, mașinile de făcut pâine sunt toate la fel și  constau din aceleași componente de bază. Diferența o fac următorii parametri:

 • performanță
 • confort
 • fiabilitate
 • funcții
 • cost

Pe baza criteriilor menționate, cele mai bune mașini de făcut pâine, sunt ale companiilor LG, Moulinex, Philips, Panasonic, Kenwood. Acestea se disting printr-un set optim de caracteristici și prețuri.

Dacă dorești să coci pâinea acasă, aparatul de făcut pâine îți va economisi timpul. Procesul de preparare și coacere este mult mai ușor și mai convenabil. Acest lucru îți oferă două avantaje principale de făcut pâine. Tot ceea ce trebuie să faci, este să adaugi ingredientele și să selectezi programul. După un timp oarecare pâinea este gata făcută. O mașină de făcut pâine poate fi utilizată la fel de simplu ca mașina de spălat. Tu trebuie doar să o pornești și ea se va opri la terminarea programului. Dacă ți-e somn, poți chiar să dormi în timp ce ea prepară pâinea.

Dacă nu dispui de o mașină de făcut pâine, frământatul aluatului cade în sarcina ta. Va trebui să faci acest lucru manual. Apoi va fi nevoie să aștepți ca aluatul să crească și apoi să-l pui în tăvi. Pentru mulți oameni acest lucru devine un obstacol în fabricarea pâinii casă.

Ghidul cumpărătorului

___________________________________________________________

 1. Capacitatea

Ai o familie numeroasă sau sunteți doar două persoane? Piața oferă o selecție largă a mașinilor de făcut pâine. Tu va trebui să decizi asupra capacității, care poate fi cuprinsă în intervalul 500 – 1500 grame. Unele mașini pot prepara o cantitate mică de pâine, altele o cantitate medie. Doar câteva modele sunt realizate pentru prepararea cantităților mari de pâine.

 2. Timpul de coacere

Timpul de coacere este dat de puterea mașinii de făcut pâine și de tipul preparatului. Puterea mașinii poate fi de minim 400 de wați și poate ajunge până la 1600 de wați.

 3. Programe

Marea majoritate a mașinilor de făcut pâine oferă mai multe programe. În primul rând, trebuie să verifici ce programe poate oferi modelul ales de tine. Apoi să te asiguri că acela se potrivește tuturor nevoilor tale. Spre exemplu unele mașini sunt dotate cu funcția de făcut gem sau jumări. Altele sunt dotate cu funcția de făcut iaurt. Cele mai multe dețin caracteristici speciale. Poți adăuga stafide, semințe și  alte adausuri cum ar fi brânză, ceapă etc. Majoritatea aparatelor dețin programe de făcut:

 • pâine integrală
 • baghete
 • diverse aluaturi
 • cozonac
 • prăjituri
 • chifle
 • pizza
 • program de coacere rapidă
 • program de menținere la cald
 •  alegerea gradului de rumenire, care se poate seta pe trei nivele
 • program de făcut gem
 • program de făcut iaurt.

Rețeta potrivită pentru pâine este următoarea: cantitatea potrivită de făină, să adaugi sare și zahăr, lapte și drojdie uscată. Această rețetă de pâine făcută la aparatul de pâine este atât de simplă. Nu trebui decât să mai apeși pe un buton destinat programului, pentru ca totul să devină realitate. Mașina în sine frământă aluatul și îi dă timp de dospire. Apoi începe coacerea, comandând o crustă rumenă sau medie, sau chiar deloc.

 4. Alte caracteristici

 • Control și design. Fiecare dispozitiv are în general un design plăcut, este compact și  în general ușor de utilizat. Este evident că fiecare producător oferă o utilizare de înaltă calitate și un bun management. Acest lucru se datorează modului mai convenabil și mai ușor de lucrat cu aparatul de făcut pâine. La cumpărare, verifică locația panoului de control și asigură-te că este clar și ușor de operat.
 • Preț. Acesta depinde de cât de mult ești dispus să investești în mașina de făcut pâine. Dispozitivul ieftin este indicat pentru utilizarea ocazională. Mașină solidă este indicată atunci când dorești să o folosești cât mai des. Însă, aceasta costă mult mai mult, în funcție de programe și de funcțiile pe care le deține. Achiziționarea unui dispozitiv ieftin, de multe ori este de proastă calitate. După puțin timp poate prezenta o serie de probleme, cum ar fi zgomot în timpul funcționării, design dezagreabil etc.
 • Accesorii. Aparatul poate deține în componența sa o cană de măsurat, o lingură de dozaj, rețete de făcut pâine etc. Dacă te gândești să faci numai câte o pâine atunci îți este de ajuns un singur mixer. Însă dacă vei dori să faci două pâine deodată, atunci vei avea nevoie de două mixere.
 • Mașina de făcut pâine este aproape complet automatizată în procesul de coacere a pâinii. Aparatul este echipat de obicei, cu un temporizator pentru o operare ușoară. Pur și simplu poate frământa aluat nu neapărat pentru pâine, ci și pentru realizarea altor produse de patiserie.
 • Consum de energie. Costurile de energie electrică nu sunt mari. Amintește-ți că un consum de putere va fi doar pentru procesul de coacere a pâinii. Chiar dacă întregul procedeu durează câteva ore, cel mai mare timp este destinat frământării și preparării rețetei. Consumul pentru pregătirea pâinii până în momentul coacerii este de 0,2 – 0,5 kw/h. Acest lucru înseamnă că doar 1/5 din cantitatea de energie consumată este destinată coacerii.

 Amplasarea mașinii de pâine

 • Trebuie să te asiguri că vei găsi în bucătăria ta un spațiu suficient pentru amplasarea mașinii de făcut pâine. Aceasta trebuie să-ți fie la îndemână dacă ai de gând să o folosești periodic. Înainte de a face o achiziție măsoară cu atenție spațiul destinat dispozitivului. La măsurare nu uita să socotești și capacul în momentul deschiderii.

Cea mai bună mașină de făcut pâine este aceea care are un raport preț/ calitate cel mai bun. Mașina de făcut pâine este un ajutor neprețuit în bucătărie. Nu este pretențioasă, are un control foarte ușor și prepară pâine de cea mai bună calitate. Aceasta deține în principal funcții tehnice de bază, cum ar fi frământarea aluatului, dospirea și coacerea. De asemeni, poate oferi posibilitatea de a putea prepara specialități de panificație cum ar fi:

 • pâinea cu diverse cereale
 • gătirea fără gluten
 • produse de patiserie
 • prepararea gemului sau a iaurtului.

Top produse 2020 (calitate-pret)

__________________________________________________________________________

[kkstarratings]