Recomandari vopsele pentru casa ta

Vopsea Super-lavabila de interior anti-mucegai

Vopsea Super-lavabila de interior anti-mucegai

VEZI PREȚ
Vopsea Lavabila Siliconica de Exterior - marca “EMEX”

Vopsea Lavabila Siliconica de Exterior - marca “EMEX”

VEZI PREȚ
Vopsea Oskar direct pe Acoperis - 0,75l - 10l

Vopsea Oskar direct pe Acoperis - 0,75l - 10l

VEZI PREȚ
Lac protector pentru lemn KOBER - diverse

Lac protector pentru lemn KOBER - diverse

VEZI PREȚ

 Cum alegi cele mai bune vopsele lavabile

Reparația într-un apartament sau în casă particulară necesită întotdeauna mult timp și efort. Vopselele și lacurile au fost mult timp un material popular de finisare. Acestea sunt ieftine, arata destul de frumos și practic pentru orice cameră, inclusiv bucătăria și baia, unde există o umiditate relativ ridicată. Reparația nu se face timp de un an, deci alegerea vopselei trebuie abordată în mod responsabil. Selectarea vopselei lavabile este o parte importantă a lucrărilor de reparații. În ciuda prețului scăzut al unei astfel de acoperire, în caz de eșec acest lucru te va costa.

 Ghidul cumpărătorului

Există mai multe nuanțe care merită luate în considerare la alegerea unei vopsele lavabile, și anume:

Culoare. Alegerea culorii este o chestiune de gust. Cu toate acestea, trebuie să știi că nuanța desenată pe găleata de vopsea lavabilă cu compoziția, poate să arate diferit pe pereți în lumina zilei. Pentru a evita greșelile, te poți iota la un eșantion.

Rezistența la umezeală. Dacă amestecul este solvabil în apă, atunci această vopsea este proiectată pentru camere cu umiditate ridicată cum ar fi baie sau bucătărie și, de asemenea, există și vopsele lavabile care nu tolerează umiditatea, dar sunt perfecte pentru living și dormitor.

Permeabilitate la vapori. Vopselele permeabile la vapori permit pereților să „respire”. Dacă familia petrece mult timp în interior sau este o cameră pentru copii, este mai bine să alegi materiale permeabile la vapori.

Funcţionalitate. Vopseaua trebuie să fie suficient de rezistentă la uzură, astfel încât să nu apară pete și zgârieturile.

Compoziția. Când cumperi un astfel de produs, citește cu atenție compoziția. Majoritatea materialelor moderne nu au în componența lor substanțe nocive pentru sănătate.

 Criterii de selectare a vopselelor lavabile

Cerințele principale pentru vopsele lavabile, includ:

 • proprietăți ecologice (este mai bine să se utilizeze materiale pe bază de apă);
 • rezistență la lumina solară, detergenți și încărcături mecanice;
 • timpul de uscare a vopselei;
 • capacitatea de a acoperi uniform suprafața.

Cu cât toate aceste proprietăți sunt mai înalte, cu atât este mai bună vopseaua lavabilă pentru pereți. De asemenea, ar trebui să iei în considerare dimensiunile pereților; tipul de bază; tipul pereților (bucătărie, hol, copii etc.). Apoi trebuie să te decizi asupra aspectului final al peretelui vopsit. Mai mult, în condiții moderne este posibil să se facă orice tip de suprafață, inclusiv vopsirea pe lemn sau marmură.

După ce ai stabilit ce vopsea lavabilă este mai bună, printre caracteristicile practice ale acesteia, trebuie să iei în considerare:

 • permeabilitatea la vapori (materialul „respirabil” este folosit în dormitor, în camera copiilor și în alte zone în care se stă un timp considerabil);
 • rezistența la uzură (cu spălarea frecventă a peretelui, vopseaua lavabilă trebuie să aibă o rezistență crescută la abraziune);
 • consumul de materiale;
 • tixotropia (vopseaua nu trebuie să curgă de pe perie, să nu formeze sedimente și picături).

Pentru a cumpăra corect vopsea lavabilă pentru pereți, trebuie să te asiguri că pe recipientul cu material există inscripția „Pentru pereți”. Acest lucru se datorează prezenței diferitelor cerințe pentru produsele destinate vopselei podelei, tavanului și pereților. Trebuie remarcat faptul că vopseaua de perete poate avea două funcții: de protecție și decorativă. Mai mult, este dificil de determinat care dintre aceste funcții este cea mai importantă în condițiile moderne.

 Soiuri de vopsea lavabilă de perete

Următoarele tipuri de vopsele lavabile sunt potrivite pentru zugrăvirea pereților:

 • acrilic;
 • latex;
 • alchidice;
 • silicon;
 • apă.

 Vopsele lavabile acrilice

Materia primă pentru fabricarea vopselelor acrilice pentru pereți sunt rășinile acrilice, care reprezintă un element de legătură excelent. Ca urmare a acoperirii pereților cu acest material de vopsit, se obține o suprafață mată. Datorită prezenței rășinii, se formează un film dur, datorită căruia vopselele lavabile acrilice au o excelentă rezistență la abraziune. De asemenea, avantajele vopselelor acrilice includ:

 • posibilitatea utilizării în camere umede;
 • uscare rapida;
 • fără miros ascuțit;
 • varietate de culori.

 Vopsele lavabile cu latex

O caracteristică distinctivă a vopselelor de latex este creșterea rezistenței la uzură. După aplicarea acestui material, suprafața devine mată. Din acest motiv, vopseaua din latex este ideală pentru finisarea ulterioară a pereților cu tencuială sau tapet texturat pentru vopsea. După uscare, vopseaua cu latex devine o peliculă subțire care acoperă uniform orice substrat texturat. Diferența principală între vopselele cu latex și altele este gradul de suprafață lucioasă.

 Alchid email

Elementul de legare al acestei vopsele este rășina alchidică. În comparație cu alte vopsele, emailul alchidic devine uscat când intră în contact cu aerul (și nu cu un solvent). Principalele avantaje ale vopselei lavabile alchidice sunt:

 • uscare rapida;
 • apariția unui film rezistent la vapori la suprafață.

Datorită acestor caracteristici, materialul este adesea utilizat pentru a proteja suprafața metalică împotriva coroziunii.

Singurul dezavantaj al emailurilor alchidice este prezența unui miros neplăcut, care durează ceva timp și chiar după uscare. Din acest motiv, ele nu sunt recomandate pentru utilizarea în camere de zi.

 Vopsele lavabile siliconice

Pentru aceste vopsele sunt utilizate rășinile siliconice emulsionate. Vopseaua siliconică este materialul de ultimă generație. Datorită prezenței permeabilității excelente a vaporilor și creării unei suprafețe impermeabile, vopseaua siliconică poate fi utilizată nu numai pentru finisarea pereților din interiorul clădirilor, ci și din afara clădirii.

Este clar că prețul vopselei pentru pereții din rășină siliconică este mult mai mare decât produsele similare. Prin urmare, atunci când alegi o vopsea pentru pereții interiori, este mai bine să dai preferință materialelor mai accesibile. Una dintre ele este vopseaua lavabila pe bază de apă pentru perete.

 Vopsele lavabile pe bază de apă

Datorită utilizării vopselei pe bază de apă, decorarea peretelui a devenit mai simplă, mai economică și mai rapidă. Structura ușoară a materialului face posibilă aplicarea vopselei lavabile pe bază de apă fără eforturi deosebite. În majoritatea cazurilor, vopselele solubile în apă pentru interioare sunt produse sub formă de dispersii și emulsii. Substanța care formează filmul și pigmenții nu se dizolvă în apă, dar sunt suspendate și distribuite uniform pe întregul volum. Diferența între tipurile de vopselele lavabile pe bază de apă este foarte subtilă și ușor de înțeles doar de specialiști.

La nivel de consumator, trebuie să știi că după evaporarea apei, particulele de substanță care formează filmul, se îmbină într-o acoperire completă și formează o peliculă care nu poate fi spălată, care nu reacționează deloc la apă, foarte subțire, dar durabilă și puternică din punct de vedere mecanic. Dacă pigmenții și vopselele sunt adăugați la vopsea, ele sunt legate de moleculele de bază și vopsesc învelișul până la adâncimea completă.

Atunci când alegi o vopsea lavabilă pe bază de apă, nu se recomandă să cumperi materiale prea ieftine. În cele mai multe cazuri, consumul va fi mult mai mare, ceea ce va duce la un cost mult mai mare.

Avantaje:

 • se usucă repede
 • nu are miros
 • se întinde perfect
 • este compatibilă cu majoritatea materialelor de construcții.

 Vopsele lavabile decorative

Pentru a conferi suprafeței un aspect frumos modern, se utilizează vopsea decorativă de perete. În majoritatea cazurilor, astfel de vopsele sunt realizate cu adaos de aditivi minerali și polimeri și sunt pe bază de apă. În gama de vopsele lavabile decorative, produsul special texturat ocupă un loc important. Vopseaua lavabilă de perete impresionantă, are mai multe avantaje, principalele dintre acestea fiind:

 • rezistență la lumina soarelui și stres mecanic;â
 • posibilitatea de nivelare a suprafeței fără utilizarea altor materiale;
 • mare permeabilitate la vapori, care asigură reglarea naturală a umidității.

Principalele caracteristici ale vopselei lavabile texturate includ:

Protecția mediului. Datorită prezenței unui strat dens pe perete, vopseaua lavabilă texturată, nu formează ciuperci și mucegai. De asemenea, compoziția nu provoacă reacții alergice. Aerul trece prin porii mici, oferind schimbul natural de aer între casă și stradă.

Fiabilitate. Densitatea stratului texturat este mult mai mare decât cea a vopselelor convenționale. Un astfel de perete nu se teme de umiditate ridicată și schimbări de temperatură. Pentru o lungă perioadă de timp, suprafața își păstrează aspectul original.

Versatilitate. Vopseaua texturată poate fi utilizată atât în ​​interior, cât și în exterior. În plus, culoarea albă de bază a materialului poate fi combinată cu orice nuanță. Acest lucru face posibilă implementarea de soluții și idei de design complet diferite.

Funcţionalitate. Dacă vechea vopsea, este bine conectată pe perete și nu poate fi îndepărtată, vopseaua lavabilă texturată aplicată va conferi caracteristici uniforme ale suprafeței și va ascunde toate defectele. Suprafața pereților vopsiți cu acest material poate fi ușor spălată.

Aspect atractiv. Relieful de suprafață poate imita diverse materiale, începând cu cărămidă, piatră sau lemn și se termină cu piele și produse textile (catifea, mătasea, velvet). Pentru a obține un anumit tip de textura, se folosesc diferite materiale de umplutură. De exemplu, rumegușul este utilizat pentru a face o suprafață brută, iar nisipul de cuart este utilizat pentru a crea o acoperire cu muchii ascuțite. Pentru a obține un perete neted, vopseaua este diluată cu apă.

 Vopsea lavabilă Eco

Ultimul strigăt al modei, este vopseaua lavabilă ecologică costisitoare. În producția lor, toate substanțele nocive au fost excluse complet. Vopseaua lavabilă natural nu emană substanțe periculoase în aer după aplicare. Uneori, în fabricarea acestor vopsele sunt folosite ingrediente naturale. Elementele de producție pot afecta proprietățile vopselei, cum ar fi viteza de uscare. Dar aceasta este compensată de siguranța completă. Vopselele lavabile Eco sunt mult mai scumpe decât omologii lor mai simpli. Prin urmare, acestea sunt adesea folosite pentru vopsirea pereților în încăperile copiilor.

 Câteva sfaturi în alegerea culorii vopselei lavabile

Atunci când alegi o anumită nuanță de culoare a vopselei lavabile, trebuie notat că toate acestea sunt reprezentate pe eșantioane.  Când aplici vopseaua pe un perete care are o zonă decentă, după un timp, culorile foarte luminoase vor irita orice persoană.  Există o serie de trucuri cu care poți face situația în cameră cât mai confortabilă:

 • în camerele slab luminate pereții sunt vopsiți în culori strălucitoare și calde;
 • în încăperile unde ferestrele sunt orientate pe partea sudică, nuanțele de culori pot fi mai întunecate și mai saturate;
 • în camere mici, sunt preferate tonuri ușoare, care dau o dimensionare vizuală a camerei;
 • atunci când cumpărați vopsea lavabilă, trebuie să reții că pereții trebuie să fie în armonie cu plafonul;
 • crearea unei suprafețe lucioase va crește intensitatea culorii.

 Vopsele lavabile de la producători

Oscar Super Weiss

Oscar Super Weiss este o vopsea lavabilă de înaltă performanță este și este proiectată pentru a oferi tavanelor și pereților o culoare super mată. Are aderență bună la suprafețele din beton, cărămidă, ipsos, gips, gips carton, lemn, precum și tapet de colorat și de structură. Potrivit pentru lucrări de finisare în interior, în condiții de încărcare normală și ridicată. Vopseaua calitativă acoperă suprafețele contaminate încă de la prima aplicare a vopselei.

Proprietăţi:

 • Capacitate excelentă de acoperire;
 • Rezistentă la rece;
 • Rezistentă la umezeală;
 • Oferă etanșeitate la vapori;
 • Are un grad ridicat de alb;
 • Economică în consum;
 • Fără solvenți;
 • Permite spălarea frecventă (1000 de cicluri) folosind produse chimice de uz casnic;
 • Rezistentă la lumina directă a soarelui și la deteriorarea mecanică.

Aplicație de vopsire

Se recomandă aplicarea vopselei lavabile Oscar Super Weiss pe pereți curați și uscați. Zonele fragile trebuie îndepărtate și reparate, iar materialele poroase și absorbante trebuie tratate cu un grund.
Pentru aplicarea unui strat de vopsea, o poți dilua cu apă curată, dar nu mai mult de 10%. Timpul de curgere și de uscare este influențat de tipul și calitatea substratului.

Temperatura recomandată a camerei este de la +5 grade C la +30 de grade C.

Vopseaua lavabilă Oscar Super Weiss pe bază de apă este recomandată pentru finisarea tuturor tipurilor de zidărie, ciment, var și tencuială din ghips, beton, gips-carton, pentru lucrări de interior.

Kober Zertificat

Acesta este un produs de alb înaltă cu ioni de argint, care creează o acoperire antimicrobiană. Combinația dintre baza acrilo-stirenică și ionii de argint contribuie la o durată mai lungă de viață a produsului. Vopselele pe bază de apă sunt un grup destul de larg răspândit și popular de vopsele lavabile pe piața materialelor de construcții. Principala lor diferență este purtătorul pigmentului, care este cea mai obișnuită apă. Particulele de polimer care sunt în apă într-o stare de dispersie suspendată, ajută la evaporarea apei, formează o peliculă integrală a materiei colorante care, în funcție de compoziția sa, poate avea anumite proprietăți.

Domeniul de aplicare

Datorită formulei sale ideale, este utilizată în:

 • camere pentru copii,
 • dormitoare,
 • camere de hotel,
 • bucătării,
 • școli
 • camere pentru fumători.

Avantaje:

 • efectul antimicrobian a fost testat în laboratoarele din Germania și Japonia – și prezintă certificate relevante;
 • după aplicare, efectul antimicrobian este obținut după 24 de ore;
 • capacitate bună de acoperire;
 • vopseaua este aplicată pe calea aerului și fără aer.
 • suprafață netedă, acoperind clasa 1, conform standardului european 13300.
 • timp de uscare: 2 ore.