Recomandari vopsele pentru casa ta

Vopsea Super-lavabila de interior anti-mucegai

Vopsea Super-lavabila de interior anti-mucegai

VEZI PREȚ
Vopsea Lavabila Siliconica de Exterior - marca ÔÇťEMEXÔÇŁ

Vopsea Lavabila Siliconica de Exterior - marca ÔÇťEMEXÔÇŁ

VEZI PREȚ
Vopsea Oskar direct pe Acoperis - 0,75l - 10l

Vopsea Oskar direct pe Acoperis - 0,75l - 10l

VEZI PREȚ
Lac protector pentru lemn KOBER - diverse

Lac protector pentru lemn KOBER - diverse

VEZI PREȚ

 Cum alegi cele mai bune vopsele lavabile

Repara╚Ťia ├«ntr-un apartament sau ├«n cas─â particular─â necesit─â ├«ntotdeauna mult timp ╚Öi efort.┬áVopselele ╚Öi lacurile au fost mult timp un material popular de finisare.┬áAcestea sunt ieftine, arata destul de frumos ╚Öi practic pentru orice camer─â, inclusiv buc─ât─âria ╚Öi baia, unde exist─â o umiditate relativ ridicat─â.┬áRepara╚Ťia nu se face timp de un an, deci alegerea vopselei trebuie abordat─â ├«n mod responsabil.┬áSelectarea vopselei lavabile este o parte important─â a lucr─ârilor de repara╚Ťii.┬á├Än ciuda pre╚Ťului sc─âzut al unei astfel de acoperire, ├«n caz de e╚Öec acest lucru te va costa.

 Ghidul cumpărătorului

Exist─â mai multe nuan╚Ťe care merit─â luate ├«n considerare la alegerea unei vopsele lavabile, ╚Öi anume:

Culoare.┬áAlegerea culorii este o chestiune de gust.┬áCu toate acestea, trebuie s─â ╚Ötii c─â nuan╚Ťa desenat─â pe g─âleata de vopsea lavabil─â cu compozi╚Ťia, poate s─â arate diferit pe pere╚Ťi ├«n lumina zilei.┬áPentru a evita gre╚Öelile, te po╚Ťi iota la un e╚Öantion.

Rezisten╚Ťa la umezeal─â.┬áDac─â amestecul este solvabil ├«n ap─â, atunci aceast─â vopsea este proiectat─â pentru camere cu umiditate ridicat─â cum ar fi baie sau buc─ât─ârie ╚Öi, de asemenea, exist─â ╚Öi vopsele lavabile care nu tolereaz─â umiditatea, dar sunt perfecte pentru living ╚Öi dormitor.

Permeabilitate la vapori.┬áVopselele permeabile la vapori permit pere╚Ťilor s─â „respire”.┬áDac─â familia petrece mult timp ├«n interior sau este o camer─â pentru copii, este mai bine s─â alegi materiale permeabile la vapori.

Funcţionalitate. Vopseaua trebuie să fie suficient de rezistentă la uzură, astfel încât să nu apară pete și zgârieturile.

Compozi╚Ťia. C├ónd cumperi un astfel de produs, cite╚Öte cu aten╚Ťie compozi╚Ťia.┬áMajoritatea materialelor moderne nu au ├«n componen╚Ťa lor substan╚Ťe nocive pentru s─ân─âtate.

 Criterii de selectare a vopselelor lavabile

Cerin╚Ťele principale pentru vopsele lavabile, includ:

 • propriet─â╚Ťi ecologice (este mai bine s─â se utilizeze materiale pe baz─â de ap─â);
 • rezisten╚Ť─â la lumina solar─â, detergen╚Ťi ╚Öi ├«nc─ârc─âturi mecanice;
 • timpul de uscare a vopselei;
 • capacitatea de a acoperi uniform suprafa╚Ťa.

Cu c├ót toate aceste propriet─â╚Ťi sunt mai ├«nalte, cu at├ót este mai bun─â vopseaua lavabil─â pentru pere╚Ťi. De asemenea, ar trebui s─â iei ├«n considerare dimensiunile pere╚Ťilor; tipul de baz─â; tipul pere╚Ťilor (buc─ât─ârie, hol, copii etc.). Apoi trebuie s─â te decizi asupra aspectului final al peretelui vopsit.┬áMai mult, ├«n condi╚Ťii moderne este posibil s─â se fac─â orice tip de suprafa╚Ť─â, inclusiv vopsirea pe lemn sau marmur─â.

După ce ai stabilit ce vopsea lavabilă este mai bună, printre caracteristicile practice ale acesteia, trebuie să iei în considerare:

 • permeabilitatea la vapori (materialul „respirabil” este folosit ├«n dormitor, ├«n camera copiilor ╚Öi ├«n alte zone ├«n care se st─â un timp considerabil);
 • rezisten╚Ťa la uzur─â (cu sp─âlarea frecvent─â a peretelui, vopseaua lavabil─â trebuie s─â aib─â o rezisten╚Ť─â crescut─â la abraziune);
 • consumul de materiale;
 • tixotropia (vopseaua nu trebuie s─â curg─â de pe perie, s─â nu formeze sedimente ╚Öi pic─âturi).

Pentru a cump─âra corect vopsea lavabil─â pentru pere╚Ťi, trebuie s─â te asiguri c─â pe recipientul cu material exist─â inscrip╚Ťia „Pentru pere╚Ťi”.┬áAcest lucru se datoreaz─â prezen╚Ťei diferitelor cerin╚Ťe pentru produsele destinate vopselei podelei, tavanului ╚Öi pere╚Ťilor. Trebuie remarcat faptul c─â vopseaua de perete poate avea dou─â func╚Ťii: de protec╚Ťie ╚Öi decorativ─â.┬áMai mult, este dificil de determinat care dintre aceste func╚Ťii este cea mai important─â ├«n condi╚Ťiile moderne.

 Soiuri de vopsea lavabilă de perete

Urm─âtoarele tipuri de vopsele lavabile sunt potrivite pentru zugr─âvirea pere╚Ťilor:

 • acrilic;
 • latex;
 • alchidice;
 • silicon;
 • ap─â.

 Vopsele lavabile acrilice

Materia prim─â pentru fabricarea vopselelor acrilice pentru pere╚Ťi sunt r─â╚Öinile acrilice, care reprezint─â un element de leg─âtur─â excelent.┬áCa urmare a acoperirii pere╚Ťilor cu acest material de vopsit, se ob╚Ťine o suprafa╚Ť─â mat─â.┬áDatorit─â prezen╚Ťei r─â╚Öinii, se formeaz─â un film dur, datorit─â c─âruia vopselele lavabile acrilice au o excelent─â rezisten╚Ť─â la abraziune. De asemenea, avantajele vopselelor acrilice includ:

 • posibilitatea utiliz─ârii ├«n camere umede;
 • uscare rapida;
 • f─âr─â miros ascu╚Ťit;
 • varietate de culori.

 Vopsele lavabile cu latex

O caracteristic─â distinctiv─â a vopselelor de latex este cre╚Öterea rezisten╚Ťei la uzur─â.┬áDup─â aplicarea acestui material, suprafa╚Ťa devine mat─â.┬áDin acest motiv, vopseaua din latex este ideal─â pentru finisarea ulterioar─â a pere╚Ťilor cu tencuial─â sau tapet texturat pentru vopsea. Dup─â uscare, vopseaua cu latex devine o pelicul─â sub╚Ťire care acoper─â uniform orice substrat texturat.┬áDiferen╚Ťa principal─â ├«ntre vopselele cu latex ╚Öi altele este gradul de suprafa╚Ť─â lucioas─â.

 Alchid email

Elementul de legare al acestei vopsele este r─â╚Öina alchidic─â.┬á├Än compara╚Ťie cu alte vopsele, emailul alchidic devine uscat c├ónd intr─â ├«n contact cu aerul (╚Öi nu cu un solvent). Principalele avantaje ale vopselei lavabile alchidice sunt:

 • uscare rapida;
 • apari╚Ťia unui film rezistent la vapori la suprafa╚Ť─â.

Datorit─â acestor caracteristici, materialul este adesea utilizat pentru a proteja suprafa╚Ťa metalic─â ├«mpotriva coroziunii.

Singurul dezavantaj al emailurilor alchidice este prezen╚Ťa unui miros nepl─âcut, care dureaz─â ceva timp ╚Öi chiar dup─â uscare.┬áDin acest motiv, ele nu sunt recomandate pentru utilizarea ├«n camere de zi.

 Vopsele lavabile siliconice

Pentru aceste vopsele sunt utilizate r─â╚Öinile siliconice emulsionate.┬áVopseaua siliconic─â este materialul de ultim─â genera╚Ťie.┬áDatorit─â prezen╚Ťei permeabilit─â╚Ťii excelente a vaporilor ╚Öi cre─ârii unei suprafe╚Ťe impermeabile, vopseaua siliconic─â poate fi utilizat─â nu numai pentru finisarea pere╚Ťilor din interiorul cl─âdirilor, ci ╚Öi din afara cl─âdirii.

Este clar c─â pre╚Ťul vopselei pentru pere╚Ťii din r─â╚Öin─â siliconic─â este mult mai mare dec├ót produsele similare.┬áPrin urmare, atunci c├ónd alegi o vopsea pentru pere╚Ťii interiori, este mai bine s─â dai preferin╚Ť─â materialelor mai accesibile.┬áUna dintre ele este vopseaua lavabila pe baz─â de ap─â pentru perete.

 Vopsele lavabile pe bază de apă

Datorit─â utiliz─ârii vopselei pe baz─â de ap─â, decorarea peretelui a devenit mai simpl─â, mai economic─â ╚Öi mai rapid─â.┬áStructura u╚Öoar─â a materialului face posibil─â aplicarea vopselei lavabile pe baz─â de ap─â f─âr─â eforturi deosebite. ├Än majoritatea cazurilor, vopselele solubile ├«n ap─â pentru interioare sunt produse sub form─â de dispersii ╚Öi emulsii.┬áSubstan╚Ťa care formeaz─â filmul ╚Öi pigmen╚Ťii nu se dizolv─â ├«n ap─â, dar sunt suspendate ╚Öi distribuite uniform pe ├«ntregul volum.┬áDiferen╚Ťa ├«ntre tipurile de vopselele lavabile pe baz─â de ap─â este foarte subtil─â ╚Öi u╚Öor de ├«n╚Ťeles doar de speciali╚Öti.

La nivel de consumator, trebuie s─â ╚Ötii c─â dup─â evaporarea apei, particulele de substan╚Ť─â care formeaz─â filmul, se ├«mbin─â ├«ntr-o acoperire complet─â ╚Öi formeaz─â o pelicul─â care nu poate fi sp─âlat─â, care nu reac╚Ťioneaz─â deloc la ap─â, foarte sub╚Ťire, dar durabil─â ╚Öi puternic─â din punct de vedere mecanic.┬áDac─â pigmen╚Ťii ╚Öi vopselele sunt ad─âuga╚Ťi la vopsea, ele sunt legate de moleculele de baz─â ╚Öi vopsesc ├«nveli╚Öul p├ón─â la ad├óncimea complet─â.

Atunci când alegi o vopsea lavabilă pe bază de apă, nu se recomandă să cumperi materiale prea ieftine. În cele mai multe cazuri, consumul va fi mult mai mare, ceea ce va duce la un cost mult mai mare.

Avantaje:

 • se usuc─â repede
 • nu are miros
 • se ├«ntinde perfect
 • este compatibil─â cu majoritatea materialelor de construc╚Ťii.

 Vopsele lavabile decorative

Pentru a conferi suprafe╚Ťei un aspect frumos modern, se utilizeaz─â vopsea decorativ─â de perete.┬á├Än majoritatea cazurilor, astfel de vopsele sunt realizate cu adaos de aditivi minerali ╚Öi polimeri ╚Öi sunt pe baz─â de ap─â.┬á├Än gama de vopsele lavabile decorative, produsul special texturat ocup─â un loc important. Vopseaua lavabil─â de perete impresionant─â, are mai multe avantaje, principalele dintre acestea fiind:

 • rezisten╚Ť─â la lumina soarelui ╚Öi stres mecanic;├ó
 • posibilitatea de nivelare a suprafe╚Ťei f─âr─â utilizarea altor materiale;
 • mare permeabilitate la vapori, care asigur─â reglarea natural─â a umidit─â╚Ťii.

Principalele caracteristici ale vopselei lavabile texturate includ:

Protec╚Ťia mediului.┬áDatorit─â prezen╚Ťei unui strat dens pe perete, vopseaua lavabil─â texturat─â, nu formeaz─â ciuperci ╚Öi mucegai.┬áDe asemenea, compozi╚Ťia nu provoac─â reac╚Ťii alergice.┬áAerul trece prin porii mici, oferind schimbul natural de aer ├«ntre cas─â ╚Öi strad─â.

Fiabilitate.┬áDensitatea stratului texturat este mult mai mare dec├ót cea a vopselelor conven╚Ťionale.┬áUn astfel de perete nu se teme de umiditate ridicat─â ╚Öi schimb─âri de temperatur─â.┬áPentru o lung─â perioad─â de timp, suprafa╚Ťa ├«╚Öi p─âstreaz─â aspectul original.

Versatilitate.┬áVopseaua texturat─â poate fi utilizat─â at├ót ├«n ÔÇőÔÇőinterior, c├ót ╚Öi ├«n exterior.┬á├Än plus, culoarea alb─â de baz─â a materialului poate fi combinat─â cu orice nuan╚Ť─â.┬áAcest lucru face posibil─â implementarea de solu╚Ťii ╚Öi idei de design complet diferite.

Func┼úionalitate.┬áDac─â vechea vopsea, este bine conectat─â pe perete ╚Öi nu poate fi ├«ndep─ârtat─â, vopseaua lavabil─â texturat─â aplicat─â va conferi caracteristici uniforme ale suprafe╚Ťei ╚Öi va ascunde toate defectele.┬áSuprafa╚Ťa pere╚Ťilor vopsi╚Ťi cu acest material poate fi u╚Öor sp─âlat─â.

Aspect atractiv.┬áRelieful de suprafa╚Ť─â poate imita diverse materiale, ├«ncep├ónd cu c─âr─âmid─â, piatr─â sau lemn ╚Öi se termin─â cu piele ╚Öi produse textile (catifea, m─âtasea, velvet).┬áPentru a ob╚Ťine un anumit tip de textura, se folosesc diferite materiale de umplutur─â.┬áDe exemplu, rumegu╚Öul este utilizat pentru a face o suprafa╚Ť─â brut─â, iar nisipul de cuart este utilizat pentru a crea o acoperire cu muchii ascu╚Ťite.┬áPentru a ob╚Ťine un perete neted, vopseaua este diluat─â cu ap─â.

 Vopsea lavabilă Eco

Ultimul strig─ât al modei, este vopseaua lavabil─â ecologic─â costisitoare.┬á├Än produc╚Ťia lor, toate substan╚Ťele nocive au fost excluse complet. Vopseaua lavabil─â natural nu eman─â substan╚Ťe periculoase ├«n aer dup─â aplicare.┬áUneori, ├«n fabricarea acestor vopsele sunt folosite ingrediente naturale. Elementele de produc╚Ťie pot afecta propriet─â╚Ťile vopselei, cum ar fi viteza de uscare.┬áDar aceasta este compensat─â de siguran╚Ťa complet─â.┬áVopselele lavabile Eco sunt mult mai scumpe dec├ót omologii lor mai simpli.┬áPrin urmare, acestea sunt adesea folosite pentru vopsirea pere╚Ťilor ├«n ├«nc─âperile copiilor.

 Câteva sfaturi în alegerea culorii vopselei lavabile

Atunci c├ónd alegi o anumit─â nuan╚Ť─â de culoare a vopselei lavabile, trebuie notat c─â toate acestea sunt reprezentate pe e╚Öantioane.┬á C├ónd aplici vopseaua pe un perete care are o zon─â decent─â, dup─â un timp, culorile foarte luminoase vor irita orice persoan─â.┬á Exist─â o serie de trucuri cu care po╚Ťi face situa╚Ťia ├«n camer─â c├ót mai confortabil─â:

 • ├«n camerele slab luminate pere╚Ťii sunt vopsi╚Ťi ├«n culori str─âlucitoare ╚Öi calde;
 • ├«n ├«nc─âperile unde ferestrele sunt orientate pe partea sudic─â, nuan╚Ťele de culori pot fi mai ├«ntunecate ╚Öi mai saturate;
 • ├«n camere mici, sunt preferate tonuri u╚Öoare, care dau o dimensionare vizual─â a camerei;
 • atunci c├ónd cump─âra╚Ťi vopsea lavabil─â, trebuie s─â re╚Ťii c─â pere╚Ťii trebuie s─â fie ├«n armonie cu plafonul;
 • crearea unei suprafe╚Ťe lucioase va cre╚Öte intensitatea culorii.

 Vopsele lavabile de la producători

Oscar Super Weiss

Oscar Super Weiss este o vopsea lavabil─â de ├«nalt─â performan╚Ť─â este ╚Öi este proiectat─â pentru a oferi tavanelor ╚Öi pere╚Ťilor o culoare super mat─â. Are aderen╚Ť─â bun─â la suprafe╚Ťele din beton, c─âr─âmid─â, ipsos, gips, gips carton, lemn, precum ╚Öi tapet de colorat ╚Öi de structur─â. Potrivit pentru lucr─âri de finisare ├«n interior, ├«n condi╚Ťii de ├«nc─ârcare normal─â ╚Öi ridicat─â. Vopseaua calitativ─â acoper─â suprafe╚Ťele contaminate ├«nc─â de la prima aplicare a vopselei.

Proprietăţi:

 • Capacitate excelent─â de acoperire;
 • Rezistent─â la rece;
 • Rezistent─â la umezeal─â;
 • Ofer─â etan╚Öeitate la vapori;
 • Are un grad ridicat de alb;
 • Economic─â ├«n consum;
 • F─âr─â solven╚Ťi;
 • Permite sp─âlarea frecvent─â (1000 de cicluri) folosind produse chimice de uz casnic;
 • Rezistent─â la lumina direct─â a soarelui ╚Öi la deteriorarea mecanic─â.

Aplica╚Ťie de vopsire

Se recomand─â aplicarea vopselei lavabile Oscar Super Weiss pe pere╚Ťi cura╚Ťi ╚Öi usca╚Ťi. Zonele fragile trebuie ├«ndep─ârtate ╚Öi reparate, iar materialele poroase ╚Öi absorbante trebuie tratate cu un grund.
Pentru aplicarea unui strat de vopsea, o po╚Ťi dilua cu ap─â curat─â, dar nu mai mult de 10%. Timpul de curgere ╚Öi de uscare este influen╚Ťat de tipul ╚Öi calitatea substratului.

Temperatura recomandat─â a camerei este de la +5 grade C la +30 de grade C.

Vopseaua lavabilă Oscar Super Weiss pe bază de apă este recomandată pentru finisarea tuturor tipurilor de zidărie, ciment, var și tencuială din ghips, beton, gips-carton, pentru lucrări de interior.

Kober Zertificat

Acesta este un produs de alb ├«nalt─â cu ioni de argint, care creeaz─â o acoperire antimicrobian─â.┬áCombina╚Ťia dintre baza acrilo-stirenic─â ╚Öi ionii de argint contribuie la o durat─â mai lung─â de via╚Ť─â a produsului. Vopselele pe baz─â de ap─â sunt un grup destul de larg r─âsp├óndit ╚Öi popular de vopsele lavabile pe pia╚Ťa materialelor de construc╚Ťii.┬áPrincipala lor diferen╚Ť─â este purt─âtorul pigmentului, care este cea mai obi╚Önuit─â ap─â.┬áParticulele de polimer care sunt ├«n ap─â ├«ntr-o stare de dispersie suspendat─â, ajut─â la evaporarea apei, formeaz─â o pelicul─â integral─â a materiei colorante care, ├«n func╚Ťie de compozi╚Ťia sa, poate avea anumite propriet─â╚Ťi.

Domeniul de aplicare

Datorită formulei sale ideale, este utilizată în:

 • camere pentru copii,
 • dormitoare,
 • camere de hotel,
 • buc─ât─ârii,
 • ╚Öcoli
 • camere pentru fum─âtori.

Avantaje:

 • efectul antimicrobian a fost testat ├«n laboratoarele din Germania ╚Öi Japonia – ╚Öi prezint─â certificate relevante;
 • dup─â aplicare, efectul antimicrobian este ob╚Ťinut dup─â 24 de ore;
 • capacitate bun─â de acoperire;
 • vopseaua este aplicat─â pe calea aerului ╚Öi f─âr─â aer.
 • suprafa╚Ť─â neted─â, acoperind clasa 1, conform standardului european 13300.
 • timp de uscare:┬á2 ore.