RECOMANDĂRI PĂTUȚURI PENTRU BEBELUȘI

Patut din lemn, BabyNeeds + Saltea 10 cm

Patut din lemn, BabyNeeds + Saltea 10 cm

Vezi preț
Patut lemn + Saltea cocos 10 cm

Patut lemn + Saltea cocos 10 cm

Vezi preț
Patut Nichiduta din lemn cu doua laterale

Patut Nichiduta din lemn cu doua laterale

Vezi preț
Patut din lemn masiv 2 in 1

Patut din lemn masiv 2 in 1

Vezi preț

Majoritatea bebelușilor petrec timp într-un vis, de care depinde direct sănătatea lor. De aceea este extrem de important să alegeți cel mai bun patuț pentru copilul dvs. În continuare, vă veți familiariza cu modelele incluse în clasamentul celor mai bune din 2020, aflați ce criterii sunt fundamentale pentru o alegere competentă și profesională. Toate pătuțurile prezentate au recenzii bune și au multe avantaje.

Cum să alegi un pătuț pentru un nou-născut?

Există multe tipuri de pătuțuri. Fiecare dintre ele au avantaje și dezavantaje. Există însă anumiți factori pe care trebuie să îi luați în considerare dacă doriți să cumpărați un produs cu adevărat bun pentru necesitățiile voastre.

 • Dimensiunea pătuțului. Dimensiunile sunt importante pentru acei părinți care sunt limitați în spațiu, plasând un pătuț într-un apartament cu o cameră. Leagănul este cel mai mic (până la 100 cm), standardul este de 120×60 cm. Puteți găsi, de asemenea, modele mai mari, în principal transformatoare cu un sertar sau o masă de înfășat.
 • Materialul. Ca și până acum, lemnul natural este considerat cel mai bun. Un produs din MDF va deveni durabil și foarte bun pe o perioadă de mai mult timp, este mai bine să evităm modelele din  PAL, deoarece este o materie primă ieftină care conține impurități dăunătoare.
 • Design. Dacă doriți să balansați copilul, acordați preferință modelelor cu sistem de balansare. În cazul achiziționării acestuia ulterior, trebuie să vă amintiți nevoia de spațiu suplimentar.
 • Securitate. O alegere bună ar fi produsele cu laturi de protecție sau tampoane. De asemenea, trebuie să comandați paturi cu posibilitatea de a regla înălțimea fundului. Masa structurii va fi importantă, este necesar să fie cât mai stabilă.

5 întrebări pentru a vă pune înainte de a cumpăra

 1. Câte lucruri are un copil? Fărâmele de zestre ocupă uneori mult spațiu. Dacă nu aveți spațiu liber în dulap sau spațiu pentru o noptieră de sine stătătoare, acordați preferință unui pătuț cu sertare.
 2. Copilul trebuie să se ridice singur din pat? Patul este folosit de obicei până la 3-4 ani, un copil crescut nu va fi în el mult timp, prin urmare, în viitor, este mai bine să cumpărați mobilier cu panouri laterale detașabile. Aceeași funcție va face posibilă mutarea patului de dormit al copilului în patul părintelui.
 3. Pentru cât timp cumărăm pătuțul? Dacă nu intenționați să utilizați pătuțul pentru o lungă perioadă de timp, puteți achiziționa un leagăn, conceput pentru bebelușii cu vârsta sub 6-9 luni. Un pătuț clasic îl putem folosi până la trei ani și cel mai mult putem sa folosim patul transformator, chiar și până la 10 ani. Există modele care se transformă într-o canapea sau pat adolescent, dar costă mult mai mult.
 4. Cât sunt dispus să plătesc? Mulți părinți sunt încrezători că un produs de calitate este scump, dar există producători autohtoni care sunt gata să ofere mobilier bun la prețuri mici. Dacă aveți bani limitați, ar trebui să abandonați pătuțurile cu leagăn. Evaluează obiectiv ce elemente suplimentare pot fi necesare (copertină, roți, plăcuțe din silicon, pelenator), toate afectează prețul.
 5. Unde va fi patul? Cu un spațiu limitat, puteți alege un transformator modern de formă rotundă sau ovală. Cu dimensiuni suficiente ale camerei, puteți achiziționa un model clasic, de obicei cu sertar pentru a-l face mai convenabil pentru mama.

TOP CELE MAI BUNE PĂTUȚURI

Patut lemn Lorelli Classic Dream, transformabil, 60 x 120 cm

Patut balansoar Lorelli Classic transformabil este ideal pentru orice bebeluș și mămicile îl recomandă ca fiind o alegere foarte bună pentru micuțul lor. Cel mai mare beneficiu al acestui pătuț este ca se adaptează etapelor de creștere a bebelușilor, se transformă și putem să-l folosim chiar până la varsta de 7 ani. Pătuțul mai vine cu un sistem inteligent de legănare și are o dimensiune standard 120×160 cm. Dezavantajul acestui pătuț este ca nu vine în pachet cu saltea, astfel aveți un const suplimentar.

Lorelli Classic vine cu câteva avantaje:

Este construit din lemn, destul de masiv;

Se poate folosi până la vârsta de 7 ani;

Are un sistem inteligent de legănare;

Se poate folosi atât de fetițe, cât și de băieței;

 

Patut din lemn Paula Alb + Saltea Comfort 12 cm

Pătuțul din lemn Paula este alegerea multor mămici datorită prețului foarte bun. În ciuda prețului extrem de bun, acest pătuț vine la pachet cu o saltea de 12 cm Cocos Confort prevazută cu fibre din nucă de cocos și husa lavabilă antialergică. Deși pătuțul este foarte ieftin, mămicile îl recomandă ca fiind un patuț solid și stabil, care nu scârție la prima atingere.

Pătuțul Paula vine cu câteva avantaje:

Este construit din lemn și este foarte ușor de montat, materiale de calitate foarte bună;

Se poate regla pe 3 niveluri de înălțime în funție de vârsta bebelușului;

Mărginile pătuțului sunt rotunjite, astfel scade semnificativ riscul de lovire;

Inlcude saltea;

Patut din lemn Jas Ursulet 120×60 cm cu sertar Alb + Saltea 12 cm

Dacă doriți ca pătuțul să aibă și sertat, atunci pătuțul ursuleț este alegerea perfecta. Pretul este putin mai mare ca cel standard, însă mămicile care au un spațiu redus de depozitare, acesta poate fi un real ajutor. Design-ul și calitatea fac diferența atunci când cumpărați un pătuț, acesta este unul cu preț mediu și de o calitate foarte bună.

Pătuțul Ursuleț vine cu câteva avantaje:

Vine cu un sistem de roti, astfel se poate transporta foarte ușor;

Salteaua este prevazută cu proprietați anti-umezeală și vine în pachet cu pătuțul;

Somiera are 3 niveluri și se poate schimba în funcție de vârsta bebelușului;

Sertarul este un spațiu excelent de depozitare;

Patut transformabil multifunctional Bell Amy UP

Bell Amy UP este un pătuț premium, un pătuț care se transformă și poate fi folosit până la vârsta de 10 ani. Prețul este considerat peste medie, însă cei care dispun de astfel de sume cu siguranță vad beneficiile lui și faptul că nu îl folosesc doar până la 3 ani. Calitatea materialelor sunt premium,

Principalele beneficii:

 • conforme cu standardele europene de siguranță
 • materiale de calitate premium
 • design scandinav functional
 • trei niveluri de saltea adaptate la creșterea copilului (60,5 / 47,8 / 29 cm de la podea)
 • sertar cu roți imbracate in silicon pentru a proteja podea

Patul bebeluşului, un obiect de mobilier esenţial