Recomandari ceaiuri pentru ficat
Ceai bio Toate-s bune! Pentru ficat!
VEZI PREȚCeai detoxifierea ficatului Ecohep 150g
VEZI PREȚCeai Hepatocol 20dz FARES - 20 de plicuri
VEZI PREȚCeai pentru sanatatea ficatului 50g
VEZI PREȚCum alegi cele mai bune ceaiuri pentru ficat
Ficatul îndeplinește rolul unui filtru biologic în corpul uman, cu rolul de a curăța sângele de componente toxice, bacterii, metale grele și medicamente. Ficatul are capacitatea de a se vindeca. Pentru a facilita și acceleră procesul, se recomandă utilizarea de ceaiuri din plante pentru ficat. Colectarea ierburilor pentru curățarea ficatul este cea mai bună soluție pentru normalizarea funcționării acestui organ. Ceaiurile pentru ficat cumpărate din magazine, farmacii sau plafar au o mai mare eficientă decât plantele medicinale recoltate individual.
Ghidul cumpărătorului
Recomandare Complex de ierburi
Complexul de ierburi au un efect complex, contribuind la restabilirea funcționalității nu numai a ficatului, ci și a altor organe ale corpului. Unul dintre cele mai optime complexe de ierburi pentru curățarea ficatului, este cel care este compus din sunătoare, imortela, agrimoniu, menta, coada-calului, anghinare și mătase de porumb. Toate aceste componente ale plantelor sunt amestecate în părți egale. Peste două linguri de amestec se toarnă 0,5 litri de apă clocotită. După aceea, amestecul este infuzat timp de 2 ore. Infuzia finită este filtrată și consumată cu 30 de minute înainte de cele trei mese principale ale zilei. Durata tratamentului este de 15 zile. La sfârșitul tratamentului terapeutic, este necesară o pauză de zece zile și, dacă este necesar, tratamentul este repetat.
Utilizarea acestui instrument îți permite să scapi de balonare și are efect de curățare a ficatului. În același timp, reduce durerea de stomac și vezică biliară. După un curs terapeutic, se observă o ameliorare a fluxului de bilă și dispariția congestiei în tractul biliar.
Recomandări ceaiuri pentru curățare blândă și delicată
Colecția de ceaiuri pentru curățarea ficatului constă din:
- Ceai de urzică
- Ceai de mătase de porumb
- Ceai de iarbă mare
- Ceai de sunătoare.
Ierburile sunt amestecate în cantități egale, câte o lingură din fiecare tip de ceai. Peste amestec se toarnă doi litri de apă clocotită și se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
După fierbere, recipientul este luat de pe foc, acoperit și lăsat timp de 30 de minute pentru a se răci. După acest timp, decoctul final este filtrat și consumat cald timp de o lună, în conformitate cu următoarea schemă specială:
- primele două săptămâni trebuie să iei ½ ceaşca o dată pe zi dimineața, cu treizeci de minute înainte de masă;
- în următoarele 2 săptămâni, se consumă câte un pahar o dată pe zi;
- la trei săptămâni după începerea tratamentului, se efectuează o pauză de două săptămâni. În această perioadă se folosește decoctul din ovăz;
- după pauză, cursul este repetat.
Recomandarea ceaiurilor coreletice din plante
Preparatele din plante coleretice sunt folosite pentru intensificarea proceselor de curățare a ficatului. Astfel de compuşi sporesc procesul de separare a bilei, crescând în acelaşi timp volumul, bila nu numai că elimină grăsimile şi curăță intestinele, dar facilitează și starea ficatului prin eliminarea toxinelor din ea în mod natural. Ceaiurile care au un efect coleretic pronunțat, sunt:
- Obligeană
- Galbenele
- Muşeţel
- Fenicul
- Mentă
- Coada calului
- Oregano
- Mătase de porumb
- Valeriană
- Mur.
Toate ierburile cu efect coleretic pot fi împărțite în mai multe grupuri:
- colchinetice – care tonifiază peretele vezicii biliare;
- coleretice – afectează membrana mucoasă a ficatului;
- antispastice – contribuie la îmbunătățirea fluxului de bilă.
Pentru curățarea ficatului și a vezicii biliare, se recomandă utilizarea plantelor medicinale cu un efect coleretic ușor. Una dintre cele mai populare, capabilă de a curăța ficatul și de a spori secreția biliară, este o compoziție compusă din:
- Coada-calului
- Mătase de porumb
- Trei frați pătați
- Calendula flori
Peste o lingură din acest complex de ceaiuri se toarnă două ceşti de apă clocotită și ținută câteva minute pe foc mic, apoi se ia de pe foc și se lasă o jumătate de oră. Infuzia este filtrată și se bea ½ ceaşca de trei ori pe zi. Cursul unui tratament are o durată de 10 săptămâni.
Recomandări ceai pentru tratamentul și purificarea ficatului
Farmaciile, plafarul şi magazinele online de specialitate oferă pacienților o selecție largă de ceaiuri pentru diferite boli ale ficatului. Astfel, poți alege ceaiuri care ajută nu numai la curățarea ficatului, ci și la restabilirea țesutului hepatic, după ce ai suferit boli infecțioase care afectează hepatocitele. O astfel de patologie poate fi, de exemplu, hepatită, care necrozează țesutul hepatic.
Fiecare pachet de ceai achiziționat este însoțit de instrucțiuni pentru utilizarea plantelor. Cel mai adesea, preparatele naturale pe bază de plante medicinale nu au practic contraindicații. Cea mai obișnuită contraindicație este alergia pacientului la una sau mai multe dintre componente ceaiului.
Datorită setului optim de componente, de cele mai multe ori un număr de 10 – 20 de plante, decocturile și infuziile preparate din aceste ceaiuri pot avea un efect complet asupra corpului și nu numai pentru curățarea ficatului. În plus, față de ceaiuri, din farmacie şi plafar, poți cumpăra complexe de plante medicinale sub formă de pastile. De exemplu, Milk Thistie poate fi achiziționat sub formă de capsule. Acest preparat este realizat în întregime din semințe de Armurariu și are proprietăți excelente care ajută la purificarea și restaurarea hepatocitelor. Această formă de medicamente este convenabilă pentru utilizare și s-a dovedit eficientă în timpul terapiei de detoxifiere. Una dintre condițiile pentru o terapie de succes, este tratamentul sistematic al remediilor pe bază de plante.
Utilizarea ceaiurilor medicinale este modalitatea cea mai ușoară și mai utilă de a trata și de a preveni apariția unei serii largi de boli și patologii ale ficatului.
Tehnologia de preparare și utilizare a ceaiului terapeutic
A pregăti o astfel de băutură nu e greu. Pentru a prepara un ceai trebuie să torni peste 2 lingurițe de plantă 200 ml apă clocotită și să lași să se infuzeze timp de 10 minute. Ceaiul are o aromă plăcută și un gust discret. Pentru îndulcirea ceaiului se poate adăuga miere de albine.
Ceaiul trebuie consumat înainte de mese de 2-3 ori pe zi. În marea majoritate, tratamentul preventiv durează 30 de zile, cu pauze de patru luni, însă fiecare tip de ceai are propriile sale indicații și contraindicații. Prima tendință pozitivă se simte la mijlocul tratamentului.
Contraindicații
Utilizarea ceaiurilor din plante coleretice poate avea consecințe negative pentru o serie de boli:
Pancreatită
Preparatele din plante care normalizează și stimulează ficatul și vezica biliară au un efect similar asupra pancreasului. Dacă apare un proces inflamator, organismul are nevoie de odihnă. Stimularea suplimentară poate duce la deteriorarea și perturbarea procesului de recuperare.
Hepatită și ciroză
Stresul suplimentar asupra ficatului în astfel de boli afectează în mod negativ sinteza antioxidanților, care, la rândul lor, va duce la o scădere a funcțiilor de protecție din organism.
Prezența inflamațiilor și tulburărilor intestinale
Cele mai multe dintre plantele care alcătuiesc ceaiul din plante pentru ficat, relaxează intestinele. Acest lucru poate duce la diaree sau inflamație a membranelor mucoase. Vindecarea ulcerului peptic se produce mult mai încet atunci când se utilizează aceste plante medicinale.
Reacție alergică
Dacă ai observat o reacție alergică, se recomandă să utilizezi foarte atent preparatele pe bază de plante, deoarece polenul și florile plantelor sunt alergeni puternici. Din acest motiv, unii pacienți pot să folosească numai ceai verde sănătos pentru ficat ca măsură preventivă fără adăugarea de plante medicinale.
Utilizarea oricărui medicament, inclusiv a ceaiurilor, poate dăuna corpului dacă sunt folosite în mod necorespunzător. Atunci când alegi un ceai terapeutic, este necesar să iei în considerare contraindicațiile.
Cele mai bune ceaiuri pentru curățarea ficatului
Există multe plante medicinale care pot ajuta la curățarea ficatului și la regenerarea lui, de asemenea. Iată care sunt cele mai valoroase și cele mai frecvent utilizate ceaiuri de plante.
1. Ceai de păpădie (vezi preț)
Păpădia este o plantă miraculoasă pentru curățarea ficatului. Reglează colesterolul, întărește inima și normalizează nivelul de grăsime din ficat. Ceaiul este foarte ușor de pregătit. Se pune o linguriță de ierburi într-o ceașcă, se toarnă apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 5 minute.
Cel mai bine este să bei ceai de păpădie de două ori pe zi, dimineața și seara, după mese.
Contraindicații:
Nu este recomandat să bei acest ceai dacă suferi de un ulcer, de gastrită, de pietre la nivelul rinichilor.
2. Ceai din frunze de boldo (vezi preț)
Această plantă este considerată un adevărat salvator pentru ficat. Reglează activitatea bilei și ajută la eliminarea excesului de grăsime din ficat.
Ceaiul trebuie să fie infuzat timp de 10 minute și se bea înainte de mese, dar nu mai mult de 3 cești pe zi.
Durata recomandată a tratamentului este de 5 zile.
Contraindicații:
Nu ar trebui să bei ceai din boldo dacă suferi de diaree, deoarece are efect laxativ. De asemenea, este contraindicat persoanelor care suferă de probleme renale sau care iau anticoagulante.
3. Ceai de ciulin
Acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri în cazul steatozei hepatice. Ajută la îndepărtarea toxinelor din organism și reglează nivelul de grăsime. În plus, reduce inflamația ficatului.
În componența să există silimarina, care este o substanță foarte rară și care poate regenera celulele hepatică. De asemenea, are capacitatea de a trata vezica biliară. Ciulinul mai are în componența sa uleiuri esențiale, acizi organici, lignine. Uleiul esențial normalizează acțiunea sistemului nervos, ligninele reduc doza de colesterol rău, elimină toxinele din organism, protejează împotriva cancerului. Acizii organici stimulează procesele metabolice, îmbunătățesc apetitul. Cu utilizarea regulată a ceaiului de ciulin sistemul imunitar se reface, iar grăsimile sunt eliminate.
Ar trebui să bei trei cești de ceai pe zi (fără zahăr).
Contraindicații:
Acest ceai este contraindicat dacă suferi de diabet sau hipertensiune arterială.
4. Ceai de anghinare (vezi preț)
Această plantă are proprietăți diuretice și reduce acumularea de grăsimi în organism. Se recomandă să bei trei cești de ceai pe zi.
5. Ceai de romaniță
Muşeţelul are o compoziţie chimică bogată, datorită căreia planta are multe proprietăţi utile. Ceaiurile din flori de muşeţel ajută șa buna funcționare a tractului digestiv, stimulează pofta de mâncare, mărește secreția sucului gastric, îmbunătățește digestia. Planta conține un mucus care poate absorbi toxinele. Muşeţelul are un efect calmant asupra sistemului nervos, îmbunătățește somnul, promovează odihna.
6. Ceai de lămâie (vezi preț)
Lămâia este cunoscută pentru proprietățile sale benefice. Acest ceai este foarte ușor de făcut. Trebuie doar să adaugi câteva bucăţi de lămâie într-un litru de apă clocotită. Bea o ceașcă mare de ceai de lămâie fierbinte în fiecare dimineață. De asemenea, stimulează intestinele și ajută la eliminarea toxinelor.
7. Ceai de muguri de mesteacăn
Pentru a restabili și a curăța ficatul, poți pregăti o infuzie pe bază de muguri de mesteacăn. Pentru a face acest lucru, ia 1 lingură de muguri de mesteacăn, și amestecă cu 0,5 ceașcă de ovăz. Amestecul se pune într-un recipient și se toarnă peste el 500 ml apă fiartă. Este necesar să bei un pahar pe stomacul gol și pe timp de noapte. După aceea, timp de două ore trebuie să te abții de la alimente. Urmează tratamentul timp de trei zile fără pauză, dar nu mai mult decât atât. Zilnic prepară o nouă infuzie.
8. Ceai de ghimbir (vezi preț)
Ginger – proprietăți benefice pentru ficat. Lista bolilor cu care luptă ghimbirul este imensă. Cu toate acestea, principalul avantaj al produsului este capacitatea de a curăța corpul. Înainte de a trata orice afecțiune, este necesar o curățare de toxine. În acest caz, poți obține o eficacitate mai mare din partea terapiei.
Ghimbirul este bun pentru întregul corp, în special pentru ficat. Prepararea ceaiului se face astfel:
Mai întâi trebuie să pregătești o infuzie din 20 de grame de rădăcină tocată, peste care torni 200 ml apă fierbinte și laşi timp de zece minute. În această compoziție, adăugă suc de lămâie proaspătă și o lingură de miere. Este necesar să bei ceaiul cu cincisprezece minute înainte de micul dejun, urmând această schemă:
- în prima zi, bea zece picături de produs; adăugând zilnic câte două picături, până ajungi la 40 de picături (două săptămâni);
- mențineți dozajul, timp de încă cincisprezece zile, apoi începe să reduci treptat cantitatea cu două picături, ajungând din nou la zece;
- fă o pauză de două săptămâni, apoi repetă tratamentul.
9. Ceai de mentă
Mentă este un agent coleretic. Ceaiul de mentă este răcoritor, parfumat, gustos. Prin consumarea unui astfel de ceai, este posibil să -ți vindeci nu numai ficatul, ci și să ți se îmbunătățească funcționarea vezicii biliare.
Este necesar să torni apă fiartă peste o lingură de frunze de mentă. După 20 de minute de infuzare, poți bea ceaiul.
Este mai bine să urmezi o dietă: o jumătate de cană înainte de micul dejun, o jumătate de cană înainte de culcare.