Recomandari Gratare electrice

Cea mai buna alegere * Tefal Optigrill + Wafles GC716D12

Cea mai buna alegere * Tefal Optigrill + Wafles GC716D12

VEZI PREȚ
Cel mai bun pre╚Ť * Star-Light A-1650W, 1650 W, Capac sticla

Cel mai bun pre╚Ť * Star-Light A-1650W, 1650 W, Capac sticla

VEZI PREȚ
Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712D, 2000 W, 6 programe

Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712D, 2000 W, 6 programe

VEZI PREȚ
Grill electric Tefal Malaga CB503813, Thermo-Spot

Grill electric Tefal Malaga CB503813, Thermo-Spot

VEZI PREȚ

Cum alegi cele mai bune gr─âtare electrice

Este greu de imaginat un picnic modern f─âr─â un kebab parfumat g─âtit pe c─ârbune.┬áDatorit─â tehnologiei moderne, nu mai ai nevoie de c─ârbuni pentru gr─âtar ╚Öi nici s─â a╚Ötep╚Ťi vremea potrivit─â.┬áGr─âtarul electric ├«╚Ťi permite s─â g─âte╚Öti carnea gustoas─â la domiciliu cu un cost minim.┬áCare sunt caracteristicile gr─âtarelor electrice ╚Öi cum s─â alegi un dispozitiv de calitate?

 Ghidul cumpărătorului

Gr─âtarul electric este un aparat de uz casnic pe care po╚Ťi prepara fripturi ╚Öi alimente pe o suprafa╚Ť─â fierbinte sau pe un gr─âtar situat deasupra elementului de ├«nc─âlzire.┬áEste folosit ca o alternativ─â la gr─âtarul cu c─ârbuni.┬áTemperatura de func╚Ťionare a acestui dispozitiv poate atinge 270 de grade Celsius.

Gr─âtarul electric┬á nu poate fi numit numai o necesitate, ci este ╚Öi un ajutor excelent pentru fanii alimenta╚Ťiei s─ân─âtoase.┬áDatorit─â stratului neaderent, po╚Ťi prepara alimente f─âr─â a ad─âuga ulei vegetal ╚Öi gr─âsime.┬á├Än plus fa╚Ť─â de pr─âjire, gr─âtarul ├«╚Ťi permite s─â coci, s─â re├«nc─âlze╚Öti ╚Öi s─â dezghe╚Ťi alimentele.┬áToate preparatele g─âtite pe gr─âtar dob├óndesc o crust─â aurie ╚Öi o arom─â special─â.

La alegerea unui gr─âtar electric pentru cas─â trebuie s─â acorzi aten╚Ťie nu doar aspectului, ci ╚Öi caracteristicilor tehnice, cum ar fi: puterea, dimensiunea suprafe╚Ťei de lucru, capacitatea de a controla temperatura, precum ╚Öi prezen╚Ťa unei func╚Ťii pentru a men╚Ťine temperatura dorit─â.

 Tipuri de grătare electrice

Modelele moderne de gr─âtare electrice au o func╚Ťionalitate sporit─â ╚Öi pot combina mai multe dispozitive simultan.┬áAstfel, un gr─âtar electric multifunc╚Ťional poate fi dotat cu un mini cuptor, fiind considerat chiar popular.┬áPrin design se disting cuptoare electrice cu contact ╚Öi cuptoare electrice f─âr─â contact.

 • Cuptoare electrice cu contact

Cuptoarele electrice cu contact sunt cele ├«n care g─âtitul are loc direct pe suprafa╚Ťa de pr─âjire.┬áEle sunt unilaterale, pentru a frige carnea, spre exemplu, pe ambele p─âr╚Ťi, alimentele fiind fixate ├«ntre dou─â suprafe╚Ťe fierbin╚Ťi.┬áDispozitivele pe dou─â fe╚Ťe sunt considerate mai convenabile ╚Öi mai versatile, deoarece carnea este pr─âjit─â uniform pe ambele p─âr╚Ťi.┬áUnele modele pot fi deschise, transform├óndu-se ├«n suprafe╚Ťe unilaterale.┬áSe numesc gr─âtare electrice combinate.

 • Cuptoare electrice f─âr─â contact

În grătarele  electrice fără contact, carnea este prăjită pe grătar chiar deasupra elementului de încălzire. Astfel de dispozitive nu sunt potrivite pentru uz casnic, deoarece atunci când grăsimile se scurg, sunt aprinse și se formează vapori nocivi de fum. Dacă decizi să alegi un dispozitiv fără contact, cumpără modele verticale sau montează o hotă puternică.

┬áCum func╚Ťioneaz─â un gr─âtar electric ?!

Cele mai multe gr─âtare electrice de buc─ât─ârie sunt realizate din o╚Ťel inoxidabil, cu un strat de acoperire neaderent.┬áAlimentele sunt tratate termic cu unul sau mai multe elemente de ├«nc─âlzire.┬áAstfel de dispozitive utilizeaz─â curent electric ├«n locul c─ârbunelui obi╚Önuit ╚Öi a focului.┬áCu acesta, po╚Ťi g─âti orice fel de carne sau legume, indiferent de duritate ╚Öi coeren╚Ť─â.┬áExist─â chiar ╚Öi sisteme speciale pentru prajit, care apar╚Ťin ╚Öi categoriei de grile electrice.

De regul─â, gr─âtarele electrice sunt folosite la domiciliu, dar uneori pot fi g─âsite ╚Öi ├«n restaurante, ┬ácafenele ╚Öi fast-food.┬áDispozitivele de acest tip sunt utilizate nu numai pentru pr─âjirea c─ârnii, ci ╚Öi pentru prepararea pe╚Ötelui, legumelor ╚Öi produselor din f─âin─â.┬áExist─â un num─âr mare de re╚Ťete pentru astfel de dispozitive.

 Puterea grătarului electric

Nu numai cantitatea de energie electric─â consumat─â, dar ╚Öi viteza de g─âtit depind de puterea maxim─â a gr─âtarului.┬áCu c├ót dispozitivul este mai puternic, cu at├ót mai repede se va ├«nc─âlzi p├ón─â la temperatura dorit─â.┬áEste mai bine s─â alegi modele cu puterea cuprins─â ├«ntre 1800 la 2500 W, deoarece┬áacestea nu consum─â prea mult─â electricitate ╚Öi au o temperatur─â optim─â pentru pr─âjire.┬áGrilele electrice cu o capacitate de p├ón─â la 1800 de wa╚Ťi pot g─âti carne timp de 1,5-2 ore.┬á├Än acest timp, ├«╚Öi va pierde gustul ╚Öi friptura nu va fi prea suculent─â.┬áNu cump─âra modele profesionale pentru acas─â, deoarece┬áacestea sunt concepute pentru un num─âr mare de feluri de m├óncare ╚Öi consum─â o mul╚Ťime de energie electric─â.

┬áDimensiunea suprafe╚Ťei de lucru si┬áOp╚Ťiunea de control a temperaturii

Cu c├ót dimensiunea suprafe╚Ťei de lucru este mai mare, cu at├ót mai multe produse vor putea fi preparate simultan pe gr─âtar.┬áDac─â ai o familie mare, alege un model combinat cu dou─â sau mai multe elemente de ├«nc─âlzire.┬áSunt compacte ╚Öi, dac─â este necesar, sunt transformate ├«ntr-o singur─â platform─â vertical─â pentru pr─âjit.

Grila electric─â pentru buc─ât─âria de acas─â trebuie s─â aib─â cel pu╚Ťin trei regimuri de temperatur─â – joas─â, medie ╚Öi ├«nalt─â.┬áAcest lucru este util pentru prepararea produselor solide care necesit─â prelucrare treptat─â.┬á├Än plus, po╚Ťi ┬áajusta cantitatea de energie electric─â consumat─â.┬áAceasta include, de asemenea, func╚Ťia de men╚Ťinere a unei temperaturi date.┬áEste necesar ca dispozitivele s─â r─âm├ón─â calde c├ót mai mult timp posibil.

┬áFunc╚Ťionalitate

Unele gr─âtare electrice combin─â func╚Ťiile de gr─âtar, cuptor ╚Öi grill.┬áModelele hibride sunt mai scumpe, dar sunt mult mai versatile.┬áDac─â buc─ât─âria ta ┬ánu con╚Ťine mai multe aparate de uz casnic, astfel de gr─âtare electrice pot fi o solu╚Ťie util─â.

Dac─â alegi un gr─âtar electric, care nu este destinat utiliz─ârii la domiciliu, ar trebui s─â acorzi aten╚Ťie dispozitivelor cu m├ónere rezistente la c─âldur─â.┬áO bun─â ad─âugire la func╚Ťionalitatea de baz─â, poate fi LED-ul luminos pentru temperatur─â.┬áPentru alegerea celui mai bun gr─âtar electric, ┬átrebuie s─â te ghidezi ├«n primul r├ónd dup─â propriile tale preferin╚Ťe.

Ca orice aparat de uz casnic, grătarele electrice au o serie de avantaje și dezavantaje. Iată care sunt acestea:

Avantaje:

 • Gr─âtarele electrice pot fi utilizate nu numai pentru pr─âjit, ci ╚Öi pentru dezghe╚Ťare, re├«nc─âlzire ╚Öi g─âtire;
 • datorit─â construc╚Ťiei ├«nchise a unor modele, ele nu permit mirosuri nepl─âcute ╚Öi nu creeaz─â fum;
 • dispozitivele cu dimensiuni mari a suprafe╚Ťelor de lucru, ├«╚Ťi permit s─â prepari mai multe feluri de m├óncare simultan;
 • datorit─â acoperirii neaderente, po╚Ťi g─âti alimente cu o cantitate minim─â de ulei vegetal sau f─âr─â;
 • gr─âtarul electric este potrivit pentru g─âtit orice fel de feluri de m├óncare, de la carne ╚Öi p├ón─â la produse cu f─âin─â;
 • pre╚Ť rezonabil, spre deosebire de alte aparate de uz casnic.

Dezavantaje:

 • gr─âtarul electric nu va putea ├«nlocui complet un cuptor;
 • consum ridicat de energie electric─â;
 • cele mai multe gr─âtare electrice sunt dificil de sp─âlat.

 Cum sa alegi un grătar electric?

Este destul de dificil s─â alegi un gr─âtar electric pentru acas─â,┬á f─âr─â ajutorul unui specialist.┬áIat─â c├óteva sfaturi care te vor ajuta s─â alege╚Ťi gr─âtarul electric potrivit:

 1. Tipul dispozitivului.┬áGr─âtarele electrice sunt ├«mp─âr╚Ťite ├«n gr─âtare cu contact ╚Öi f─âr─â contact.┬áPentru uz casnic, este potrivit─â prima op╚Ťiune.┬á├Än timpul func╚Ťion─ârii gr─âtarul electric nu emite fum.┬áDispozitivele f─âr─â contact sunt indicate s─â fie cump─ârate pentru terase deschise sau cur╚Ťi.
 2. Exist─â dou─â tipuri de control – mecanic ╚Öi electronic.┬áCel mecanic este realizat cu ajutorul unui regulator, comutatoare sau butoane fizice, iar cel electronic cu ajutorul unui panou special sau a unui ecran LCD.┬áA doua op╚Ťiune este mai confortabil─â, dar va costa mai mult.
 3. Alege dispozitive cu puterea cuprins─â ├«ntre 1800 la 2000 wa╚Ťi.┬á├Än ciuda consumului crescut de energie, alimentele se ├«nc─âlzesc mai repede ╚Öi se prepar─â mai eficient.┬áEvit─â modelele cu puteri de p├ón─â la 1500 de wa╚Ťi.
 4. Materialul gr─âtarului electric.┬áGr─âtarele electrice sunt fabricate, ├«n principal, din o╚Ťel inoxidabil durabil.┬áEste mai bine s─â dai prioritate acestei op╚Ťiuni, deoarece┬ádispozitivele din o╚Ťel inoxidabil dureaz─â mai mult.
 5. Materialul suprafe╚Ťei de lucru.┬áExist─â trei materiale care sunt utilizate cel mai des ├«n produc╚Ťia de gr─âtare: metal cu acoperire neaderent─â, cu acoperire ceramic─â, piatr─â natural─â ╚Öi font─â.┬áEle sunt suficient de puternice ╚Öi rezist─â bine la temperaturi ridicate.┬áCele mai versatile sunt cele cu suprafa╚Ťe metalice cu acoperire neaderent─â.┬áSunt u╚Öor de cur─â╚Ťat ╚Öi┬á ajung rapid la temperatura dorit─â.

 Cele mai bune grătare electrice ieftine

1. Gratar electric Tefal GC205012 (vezi pre╚Ť)

Un gr─âtar electric convenabil ╚Öi u╚Öor de utilizat care ├«╚Ťi permite s─â g─âte╚Öti carne, legume, pe╚Öte ╚Öi fructe de mare rapid ╚Öi gustos.┬áLa fel ca toate ustensilele de bucatarie de la Tefal, dispozitivul este echipat cu pl─âci de ├«nalt─â calitate, neacoperite. Permite prepararea┬á f─âr─â ┬áulei si se spala foarte usor.┬áAmbele suprafe╚Ťe ale gr─âtarului, ┬ásuperior ╚Öi inferior, se ├«nc─âlzesc, iar puterea modelului este de 1600 W, av├ónd 3 moduri de temperatur─â.┬áSucul ╚Öi gr─âsimile generate ├«n timpul pr─âjirii, se scurg pe o suprafa╚Ť─â special creat─â, convenabil de cur─â╚Ťat. Dup─â g─âtire, gr─âtarul poate fi ├«ndoit ╚Öi pus ├«n pozi╚Ťie vertical─â pentru depozitare compact─â.

Principalele avantaje:

 • ocup─â pu╚Ťin spa╚Ťiu (poate fi depozitat vertical);
 • acoperire neaderent─â bun─â;
 • pl─âci deta╚Öabile;
 • pre╚Ť sc─âzut.

Dezavantaje:

 • nu exist─â buton de pornire;
 • se r─âce╚Öte repede chiar ╚Öi dup─â utilizare prelungit─â.

┬áCele mai bune gr─âtare electrice de contact clasice ├«n ceea ce prive╚Öte raportul pre╚Ť-calitate

1. Gratar electric Tefal Ultracompact GC3060 (vezi pre╚Ť)

Gr─âtarul electric cu ├«nveli╚Ö non-stick va g─âti rapid carne, carne de pui, legume, p├óine pr─âjit─â, produse de patiserie.┬á├Änc─âlzirea uniform─â ╚Öi materialul de pr─âjit de ├«nalt─â calitate asigur─â o frigere optim─â.┬áExist─â dou─â pozi╚Ťii ale panouri de g─âtit: gr─âtar ╚Öi cuptor ╚Öi trei regimuri de temperatur─â: legume, sandwich-uri fierbin╚Ťi, carne.┬áPl─âcile sunt u╚Öor de ├«ndep─ârtat pentru sp─âlare.┬áGr─âtarul se ├«nc─âlze╚Öte rapid p├ón─â la temperatura maxim─â, iar g─âtitul este o pl─âcere.

Principalele avantaje:

 • posibilitatea de utilizare ├«n mai multe pozi╚Ťii ├«n condi╚Ťii de temperaturi diferite;
 • exist─â standuri speciale pe cap─âtul din spate al gr─âtarului, care ├«i permit s─â fie depozitat ├«n pozi╚Ťie vertical─â;
 • g─âte╚Öte rapid carnea;
 • compatibil cu ma╚Öina de sp─âlat vase;
 • panouri deta╚Öabile.

Dezavantaje:

 • Nu are.

2. Profi Cook PC-KG 1029 (vezi pre╚Ť)

Este un gr─âtar electric puternic, ├«n care totul este asigurat pentru u╚Öurin╚Ťa de utilizare.┬áDatorit─â ├«nc─âlzirii sale rapide la temperaturi ridicate, g─âte╚Öte foarte repede carnea suculent─â cu o crust─â crocant─â.┬áDup─â g─âtire, panourile se ├«ndep─ârteaz─â cu u╚Öurin╚Ť─â, ceea ce face ca sp─âlarea s─â fie rapid─â ╚Öi u╚Öoar─â.┬áGrila cu acoperire non-stick ├«╚Ťi permite s─â g─âte╚Öti nu numai rapid, ci ╚Öi c├ót mai mult posibil.┬áReglarea mecanic─â a temperaturii se face lin.┬áInclude o carte cu re╚Ťete.

Principalele avantaje:

 • recipient de colectare a gr─âsimii;
 • modul de func╚Ťionare a p─âr╚Ťii superioare ca suprafa╚Ť─â de lucru independent─â;
 • panouri deta╚Öabile.

Dezavantaje:

 • gr─âsimea poate curge sub panoul inferior;
 • nicio scar─â de temperatur─â.

 Grătare electrice clasa Premium

1. Grill electric Tefal OPTIGRILL+ XL GC722D34 (vezi pre╚Ť)

Acest model are o serie de caracteristici ├«n plus fa╚Ť─â de puterea mare (2000 W) ╚Öi acoperirea non-stick.┬áControl electronic: exist─â 9 moduri automate de g─âtit carne, pe╚Öte, legume ╚Öi alte produse, modul de dezghe╚Ťare. De asemenea, po╚Ťi utiliza op╚Ťional set─ârile manuale.┬áUn indicator de culoare special indic─â gradul de g─âtire al produsului: ├«n timpul procesului de g─âtire, acesta ├«╚Öi schimb─â culoarea de la verde la galben, portocaliu ╚Öi ro╚Öu.┬á├Än acela╚Öi timp, datorit─â senzorului automat, dispozitivul ajusteaz─â temperatura de ├«nc─âlzire la grosimea pieselor.┬áPlaca inferioar─â are o pant─â de 7 grade C, datorit─â c─âreia gr─âsimea ╚Öi sucul curg ├«ntr-o tigaie special─â.┬áSuprafa╚Ťa mare a panourilor ├«╚Ťi permite s─â prepari o cantitate suficient─â de alimente, dac─â este nevoie.┬áProprietarii buc─ât─âriilor mici vor fi interesa╚Ťi de un gr─âtar electric mai compact, cu func╚Ťii similare – Tefal Optigrill GC712.

Principalele avantaje:

 • Indicator de lumin─â ╚Öi sunet;
 • recipient de colectare a gr─âsimii;
 • 9 moduri automate;
 • reglarea automat─â a temperaturii de ├«nc─âlzire la grosimea piesei;
 • men╚Ťinerea temperaturii produsului timp de o jum─âtate de or─â dup─â preparare.

Dezavantaje:

 • suprapre╚Ť;
 • ├«nc─âlzirea neuniform─â a suprafe╚Ťei.

2. Gratar electric De’Longhi CGH 1012D (vezi pre╚Ť)

Gr─âtar electric de ├«nalt─â calitate, care ├«╚Ťi permite s─â prepari rapid o varietate de feluri de m├óncare, de la fripturi ╚Öi sandvi╚Öuri p├ón─â la ╚Öni╚Ťele vieneze.┬áElementul de ├«nc─âlzire este amplasat ├«n pl─âcu╚Ťa dispozitivului, ╚Öi, datorit─â acestui fapt ╚Öi puterii de 2000 W gr─âtarul se ├«nc─âlze╚Öte foarte repede, iar temperatura poate fi reglat─â separat pe fiecare plac─â.┬áZona mare ├«╚Ťi permite s─â g─âte╚Öti pentru ├«ntreaga familie.┬áExist─â 7 moduri de g─âtit, ╚Öi po╚Ťi instala o aplica╚Ťie mobil─â gratuit─â care te va ajuta la fiecare etap─â de g─âtire, lu├ónd ├«n considerare tipul de fel de m├óncare ╚Öi num─ârul de produse.

Principalele avantaje:

 • afi╚Öaj LED;
 • pl─âci deta╚Öabile;
 • ├«ntr-un set 3 tipuri de pl─âci ├«nlocuibile (ondulate, plate, pentru plachete);
 • spatul─â inclusa;
 • co╚Ö de colectare a gr─âsimii;
 • modul de func╚Ťionare a p─âr╚Ťii superioare ca suprafa╚Ť─â de lucru independent─â, reglarea separat─â a temperaturii;

Dezavantaje:

 • Nu are.