Recomandari Gratare electrice

Cea mai buna alegere * Tefal Optigrill + Wafles GC716D12

Cea mai buna alegere * Tefal Optigrill + Wafles GC716D12

VEZI PREȚ
Cel mai bun preț * Star-Light A-1650W, 1650 W, Capac sticla

Cel mai bun preț * Star-Light A-1650W, 1650 W, Capac sticla

VEZI PREȚ
Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712D, 2000 W, 6 programe

Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712D, 2000 W, 6 programe

VEZI PREȚ
Grill electric Tefal Malaga CB503813, Thermo-Spot

Grill electric Tefal Malaga CB503813, Thermo-Spot

VEZI PREȚ

Cum alegi cele mai bune grătare electrice

Este greu de imaginat un picnic modern fără un kebab parfumat gătit pe cărbune. Datorită tehnologiei moderne, nu mai ai nevoie de cărbuni pentru grătar și nici să aștepți vremea potrivită. Grătarul electric îți permite să gătești carnea gustoasă la domiciliu cu un cost minim. Care sunt caracteristicile grătarelor electrice și cum să alegi un dispozitiv de calitate?

 Ghidul cumpărătorului

Grătarul electric este un aparat de uz casnic pe care poți prepara fripturi și alimente pe o suprafață fierbinte sau pe un grătar situat deasupra elementului de încălzire. Este folosit ca o alternativă la grătarul cu cărbuni. Temperatura de funcționare a acestui dispozitiv poate atinge 270 de grade Celsius.

Grătarul electric  nu poate fi numit numai o necesitate, ci este și un ajutor excelent pentru fanii alimentației sănătoase. Datorită stratului neaderent, poți prepara alimente fără a adăuga ulei vegetal și grăsime. În plus față de prăjire, grătarul îți permite să coci, să reîncălzești și să dezgheți alimentele. Toate preparatele gătite pe grătar dobândesc o crustă aurie și o aromă specială.

La alegerea unui grătar electric pentru casă trebuie să acorzi atenție nu doar aspectului, ci și caracteristicilor tehnice, cum ar fi: puterea, dimensiunea suprafeței de lucru, capacitatea de a controla temperatura, precum și prezența unei funcții pentru a menține temperatura dorită.

 Tipuri de grătare electrice

Modelele moderne de grătare electrice au o funcționalitate sporită și pot combina mai multe dispozitive simultan. Astfel, un grătar electric multifuncțional poate fi dotat cu un mini cuptor, fiind considerat chiar popular. Prin design se disting cuptoare electrice cu contact și cuptoare electrice fără contact.

 • Cuptoare electrice cu contact

Cuptoarele electrice cu contact sunt cele în care gătitul are loc direct pe suprafața de prăjire. Ele sunt unilaterale, pentru a frige carnea, spre exemplu, pe ambele părți, alimentele fiind fixate între două suprafețe fierbinți. Dispozitivele pe două fețe sunt considerate mai convenabile și mai versatile, deoarece carnea este prăjită uniform pe ambele părți. Unele modele pot fi deschise, transformându-se în suprafețe unilaterale. Se numesc grătare electrice combinate.

 • Cuptoare electrice fără contact

În grătarele  electrice fără contact, carnea este prăjită pe grătar chiar deasupra elementului de încălzire. Astfel de dispozitive nu sunt potrivite pentru uz casnic, deoarece atunci când grăsimile se scurg, sunt aprinse și se formează vapori nocivi de fum. Dacă decizi să alegi un dispozitiv fără contact, cumpără modele verticale sau montează o hotă puternică.

 Cum funcționează un grătar electric ?!

Cele mai multe grătare electrice de bucătărie sunt realizate din oțel inoxidabil, cu un strat de acoperire neaderent. Alimentele sunt tratate termic cu unul sau mai multe elemente de încălzire. Astfel de dispozitive utilizează curent electric în locul cărbunelui obișnuit și a focului. Cu acesta, poți găti orice fel de carne sau legume, indiferent de duritate și coerență. Există chiar și sisteme speciale pentru prajit, care aparțin și categoriei de grile electrice.

De regulă, grătarele electrice sunt folosite la domiciliu, dar uneori pot fi găsite și în restaurante,  cafenele și fast-food. Dispozitivele de acest tip sunt utilizate nu numai pentru prăjirea cărnii, ci și pentru prepararea peștelui, legumelor și produselor din făină. Există un număr mare de rețete pentru astfel de dispozitive.

 Puterea grătarului electric

Nu numai cantitatea de energie electrică consumată, dar și viteza de gătit depind de puterea maximă a grătarului. Cu cât dispozitivul este mai puternic, cu atât mai repede se va încălzi până la temperatura dorită. Este mai bine să alegi modele cu puterea cuprinsă între 1800 la 2500 W, deoarece acestea nu consumă prea multă electricitate și au o temperatură optimă pentru prăjire. Grilele electrice cu o capacitate de până la 1800 de wați pot găti carne timp de 1,5-2 ore. În acest timp, își va pierde gustul și friptura nu va fi prea suculentă. Nu cumpăra modele profesionale pentru acasă, deoarece acestea sunt concepute pentru un număr mare de feluri de mâncare și consumă o mulțime de energie electrică.

 Dimensiunea suprafeței de lucru si Opțiunea de control a temperaturii

Cu cât dimensiunea suprafeței de lucru este mai mare, cu atât mai multe produse vor putea fi preparate simultan pe grătar. Dacă ai o familie mare, alege un model combinat cu două sau mai multe elemente de încălzire. Sunt compacte și, dacă este necesar, sunt transformate într-o singură platformă verticală pentru prăjit.

Grila electrică pentru bucătăria de acasă trebuie să aibă cel puțin trei regimuri de temperatură – joasă, medie și înaltă. Acest lucru este util pentru prepararea produselor solide care necesită prelucrare treptată. În plus, poți  ajusta cantitatea de energie electrică consumată. Aceasta include, de asemenea, funcția de menținere a unei temperaturi date. Este necesar ca dispozitivele să rămână calde cât mai mult timp posibil.

 Funcționalitate

Unele grătare electrice combină funcțiile de grătar, cuptor și grill. Modelele hibride sunt mai scumpe, dar sunt mult mai versatile. Dacă bucătăria ta  nu conține mai multe aparate de uz casnic, astfel de grătare electrice pot fi o soluție utilă.

Dacă alegi un grătar electric, care nu este destinat utilizării la domiciliu, ar trebui să acorzi atenție dispozitivelor cu mânere rezistente la căldură. O bună adăugire la funcționalitatea de bază, poate fi LED-ul luminos pentru temperatură. Pentru alegerea celui mai bun grătar electric,  trebuie să te ghidezi în primul rând după propriile tale preferințe.

Ca orice aparat de uz casnic, grătarele electrice au o serie de avantaje și dezavantaje. Iată care sunt acestea:

Avantaje:

 • Grătarele electrice pot fi utilizate nu numai pentru prăjit, ci și pentru dezghețare, reîncălzire și gătire;
 • datorită construcției închise a unor modele, ele nu permit mirosuri neplăcute și nu creează fum;
 • dispozitivele cu dimensiuni mari a suprafețelor de lucru, îți permit să prepari mai multe feluri de mâncare simultan;
 • datorită acoperirii neaderente, poți găti alimente cu o cantitate minimă de ulei vegetal sau fără;
 • grătarul electric este potrivit pentru gătit orice fel de feluri de mâncare, de la carne și până la produse cu făină;
 • preț rezonabil, spre deosebire de alte aparate de uz casnic.

Dezavantaje:

 • grătarul electric nu va putea înlocui complet un cuptor;
 • consum ridicat de energie electrică;
 • cele mai multe grătare electrice sunt dificil de spălat.

 Cum sa alegi un grătar electric?

Este destul de dificil să alegi un grătar electric pentru acasă,  fără ajutorul unui specialist. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegeți grătarul electric potrivit:

 1. Tipul dispozitivului. Grătarele electrice sunt împărțite în grătare cu contact și fără contact. Pentru uz casnic, este potrivită prima opțiune. În timpul funcționării grătarul electric nu emite fum. Dispozitivele fără contact sunt indicate să fie cumpărate pentru terase deschise sau curți.
 2. Există două tipuri de control – mecanic și electronic. Cel mecanic este realizat cu ajutorul unui regulator, comutatoare sau butoane fizice, iar cel electronic cu ajutorul unui panou special sau a unui ecran LCD. A doua opțiune este mai confortabilă, dar va costa mai mult.
 3. Alege dispozitive cu puterea cuprinsă între 1800 la 2000 wați. În ciuda consumului crescut de energie, alimentele se încălzesc mai repede și se prepară mai eficient. Evită modelele cu puteri de până la 1500 de wați.
 4. Materialul grătarului electric. Grătarele electrice sunt fabricate, în principal, din oțel inoxidabil durabil. Este mai bine să dai prioritate acestei opțiuni, deoarece dispozitivele din oțel inoxidabil durează mai mult.
 5. Materialul suprafeței de lucru. Există trei materiale care sunt utilizate cel mai des în producția de grătare: metal cu acoperire neaderentă, cu acoperire ceramică, piatră naturală și fontă. Ele sunt suficient de puternice și rezistă bine la temperaturi ridicate. Cele mai versatile sunt cele cu suprafațe metalice cu acoperire neaderentă. Sunt ușor de curățat și  ajung rapid la temperatura dorită.

 Cele mai bune grătare electrice ieftine

1. Gratar electric Tefal GC205012 (vezi preț)

Un grătar electric convenabil și ușor de utilizat care îți permite să gătești carne, legume, pește și fructe de mare rapid și gustos. La fel ca toate ustensilele de bucatarie de la Tefal, dispozitivul este echipat cu plăci de înaltă calitate, neacoperite. Permite prepararea  fără  ulei si se spala foarte usor. Ambele suprafețe ale grătarului,  superior și inferior, se încălzesc, iar puterea modelului este de 1600 W, având 3 moduri de temperatură. Sucul și grăsimile generate în timpul prăjirii, se scurg pe o suprafață special creată, convenabil de curățat. După gătire, grătarul poate fi îndoit și pus în poziție verticală pentru depozitare compactă.

Principalele avantaje:

 • ocupă puțin spațiu (poate fi depozitat vertical);
 • acoperire neaderentă bună;
 • plăci detașabile;
 • preț scăzut.

Dezavantaje:

 • nu există buton de pornire;
 • se răcește repede chiar și după utilizare prelungită.

 Cele mai bune grătare electrice de contact clasice în ceea ce privește raportul preț-calitate

1. Gratar electric Tefal Ultracompact GC3060 (vezi preț)

Grătarul electric cu înveliș non-stick va găti rapid carne, carne de pui, legume, pâine prăjită, produse de patiserie. Încălzirea uniformă și materialul de prăjit de înaltă calitate asigură o frigere optimă. Există două poziții ale panouri de gătit: grătar și cuptor și trei regimuri de temperatură: legume, sandwich-uri fierbinți, carne. Plăcile sunt ușor de îndepărtat pentru spălare. Grătarul se încălzește rapid până la temperatura maximă, iar gătitul este o plăcere.

Principalele avantaje:

 • posibilitatea de utilizare în mai multe poziții în condiții de temperaturi diferite;
 • există standuri speciale pe capătul din spate al grătarului, care îi permit să fie depozitat în poziție verticală;
 • gătește rapid carnea;
 • compatibil cu mașina de spălat vase;
 • panouri detașabile.

Dezavantaje:

 • Nu are.

2. Profi Cook PC-KG 1029 (vezi preț)

Este un grătar electric puternic, în care totul este asigurat pentru ușurința de utilizare. Datorită încălzirii sale rapide la temperaturi ridicate, gătește foarte repede carnea suculentă cu o crustă crocantă. După gătire, panourile se îndepărtează cu ușurință, ceea ce face ca spălarea să fie rapidă și ușoară. Grila cu acoperire non-stick îți permite să gătești nu numai rapid, ci și cât mai mult posibil. Reglarea mecanică a temperaturii se face lin. Include o carte cu rețete.

Principalele avantaje:

 • recipient de colectare a grăsimii;
 • modul de funcționare a părții superioare ca suprafață de lucru independentă;
 • panouri detașabile.

Dezavantaje:

 • grăsimea poate curge sub panoul inferior;
 • nicio scară de temperatură.

 Grătare electrice clasa Premium

1. Grill electric Tefal OPTIGRILL+ XL GC722D34 (vezi preț)

Acest model are o serie de caracteristici în plus față de puterea mare (2000 W) și acoperirea non-stick. Control electronic: există 9 moduri automate de gătit carne, pește, legume și alte produse, modul de dezghețare. De asemenea, poți utiliza opțional setările manuale. Un indicator de culoare special indică gradul de gătire al produsului: în timpul procesului de gătire, acesta își schimbă culoarea de la verde la galben, portocaliu și roșu. În același timp, datorită senzorului automat, dispozitivul ajustează temperatura de încălzire la grosimea pieselor. Placa inferioară are o pantă de 7 grade C, datorită căreia grăsimea și sucul curg într-o tigaie specială. Suprafața mare a panourilor îți permite să prepari o cantitate suficientă de alimente, dacă este nevoie. Proprietarii bucătăriilor mici vor fi interesați de un grătar electric mai compact, cu funcții similare – Tefal Optigrill GC712.

Principalele avantaje:

 • Indicator de lumină și sunet;
 • recipient de colectare a grăsimii;
 • 9 moduri automate;
 • reglarea automată a temperaturii de încălzire la grosimea piesei;
 • menținerea temperaturii produsului timp de o jumătate de oră după preparare.

Dezavantaje:

 • suprapreț;
 • încălzirea neuniformă a suprafeței.

2. Gratar electric De’Longhi CGH 1012D (vezi preț)

Grătar electric de înaltă calitate, care îți permite să prepari rapid o varietate de feluri de mâncare, de la fripturi și sandvișuri până la șnițele vieneze. Elementul de încălzire este amplasat în plăcuța dispozitivului, și, datorită acestui fapt și puterii de 2000 W grătarul se încălzește foarte repede, iar temperatura poate fi reglată separat pe fiecare placă. Zona mare îți permite să gătești pentru întreaga familie. Există 7 moduri de gătit, și poți instala o aplicație mobilă gratuită care te va ajuta la fiecare etapă de gătire, luând în considerare tipul de fel de mâncare și numărul de produse.

Principalele avantaje:

 • afișaj LED;
 • plăci detașabile;
 • într-un set 3 tipuri de plăci înlocuibile (ondulate, plate, pentru plachete);
 • spatulă inclusa;
 • coș de colectare a grăsimii;
 • modul de funcționare a părții superioare ca suprafață de lucru independentă, reglarea separată a temperaturii;

Dezavantaje:

 • Nu are.