1
DeLonghi EC221.B

DeLonghi EC221.B

Dispozitiv spumare
Sistem cappuccino
15 bar
Oprire automata
Pret foarte bun
Rating
4.43
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1100 W
Tip aparat: Manual
Tip bautura: Cappuccino
Espresso
Capacitate rezervor apa: 1 l

Filozoful Emil Mishel Choran a scris: ”O gură de cafea și un fum de țigară, aceștia sunt părinții mei adevărați. Acum, eu nu fumez, nu beau cafea și simt că sunt orfan.” Iată deci, cât de importantă este cafeaua pentru un băutor adevărat, mai ales cea făcută acasă după propriile rețete. De când mă știu îmi place să îmi beau cafeaua acasă, în fața televizorului sau citind presa dimineață, înainte de a pleca la serviciu. Mai mult decât atât, am hipotensiune arterială, așa că am nevoie de cafea zilnic. În plus, cofeina arde grăsimile și dă energie. Nu demult, cafeaua bună în România nu se găsea pe toate drumurile. Cumpăram cafea ambalată în vid, de la cei care lucrau peste mări și o măcinam la râșnița de cafea acasă. După ce preparam cafeaua delicioasă,  sorbeam cu toate simțurile aroma proaspătă și gustul minunat a cafelei.

Sunt de acord cu proverbul francez care spune: ”fierberea ucide cafeaua”. Pentru a lua de la boabele de cafea combinația complexă de uleiuri și oligoelemente, ai nevoie de două condiții: temperatură și presiune. Cel mai bun mod de a obține o ceașcă de cafea excelentă, este aparatul de cafea espresso. Acest aparat este modern și face cel mai bine față acestei probleme. Realizează o cafea în mai puțin de un minut și din boabele de cafea măcinate de râșnița integrată, se obține o cafea cu un întreg complex de nutrienți. Atunci când vrei să alegi un espressor de cafea după propriile preferințe estetice, este bine să ții cont de dorința sufletului. Evită aparatele de cafea care sunt în întregime din material plastic. La interior, aceasta trebuie să fie din ceramică, metal și sticlă.

 Ce este espressorul?

Espressorul este o mașină de preparat cafeaua care funcționează pe baza fluxului de presiune a apei calde, care trece prin filtru pentru a umple o ceașcă de cafea. O ceașcă de cafea aromată cu o spumă moale excelentă și un gust plăcut. Această metodă de preparare a cafelei este cea mai productivă, deoarece sunt eliminate cele mai utile și cele mai esențiale elemente din boabele de cafea sau din frunzele de ceai.

Atunci când vrei să cumperi o mașină de cafea, trebuie să ții de cont de obiceiurile tale și ale celor din jurul tău. Mașinile de cafea espresso care funcționează pe bază de capsule pot deveni costisitoare, dacă bei mai mult de o cafea pe zi. Pe de altă parte mașinile de cafea automate necesită o investiție inițială mai mare. Cu toate acestea, mașina de cafea espresso automată, deși costă mai mult, îți va aduce economii pe termen lung.

 Tipuri de espressoare

Fie că îți place o cafea espresso puternică sau transformată în cappuccino sau într-un latte, cu o acțiune de lapte fantezie, ai nevoie de un filtru de cafea. Există trei tipuri principale de espressoare:

  • mașina de cafea cu capsule
  • mașina de cafea cu pompa de filtru
  • mașina automată de cafea care se alimentează cu boabe de cafea, și care poate fi simplă sau cu recipient de lapte.

 Mașina de cafea cu capsule, implică cumpărarea periodică a capsulelor ambalate sau pod. Atunci când este apăsat butonul, capsula este străpunsă și apa caldă trece prin ea pentru a realiza un espresso.

 Mașina de cafea cu filtru utilizează un boiler controlat termostatic, care încălzește apa la o temperatură optimă, de 85-95 grade C, după care trece prin cafeaua măcinată la presiunea barilor. Espressorul cu filtru poate prepara două tipuri de cafea și anume: espresso și cafea la filtru, cu un gust puternic și savuros. Aceste espressoare de obicei, permit și realizarea spumei de lapte.

 Mașina automată de cafea care se alimentează cu boabe de cafea, este reprezentată în esență de un filtru cu pompă și o râșniță încorporată. Principiul de funcționare este simplu. Râșnița încorporată macină cafeaua în mod automat și apoi trece apa prin intermediul cafelei. Dacă optezi pentru acest tip de espressor, asigură-te că îl iei pe cel mai bun. Învață să-l folosești corespunzător, și vei reuși să realizezi cele mai bune cafele, poate chiar mai bune decât cele preparate de un Barista într-un bar.

 Principii de alegere a espressorului

Dacă ai propriul aparat espresso, atunci nu trebuie să stai la coadă pentru o cafea în oraș, putând să te bucuri de un espresso delicios în orice moment. În plus, acesta îți aduce economii pe toată durata de funcționare a aparatului. Unele aparate espresso pot face două cești de cafea simultan, însă există și tipuri care fac o singură ceașcă de espresso sau cafea în mod regulat.

 Cum să alegi cel mai bun aparat espresso

Pentru a selecta cel mai potrivit aparat de cafea espresso, trebuie să acorzi atenție dispozitivelor disponibile pe piață și să examinezi performanța fiecăruia, productivitatea, întreținerea și perioada de garanție a produsului.

 Caracteristici

Toate mașinile espresso au un vaporizator care este utilizat pentru a încălzi laptele, pe care să îl adaugi la cafea. Unele vaporizatoare au o funcție de reglementare, care permite să modifici consistența laptelui, astfel încât să poți face o cafea cu lapte, cappuccino sau macchiato. Nu e nicio problemă dacă nu îți place cafeaua cu lapte. O poți realiza și fără.

Un espressor cu cât are mai multe părți detașabile, cu atât mai bine. Părțile detașabile  permit curățarea cât mai eficient posibil a fiecărui colț al dispozitivului, evitând astfel bacteriile. Filtrul și rezervorul de apă pot fi îndepărtate în funcție de modelul aparatului espresso. Cele mai importante accesorii ale mașinii de făcut cafea, sunt uneltele de tamponat și instrumentele de măsurat. Măsura corectă, oferă încrederea că este utilizată cantitatea potrivită pentru fiecare ceașcă de cafea. Prea multă cafea poate bloca filtrul aparatului, afectând calitatea cafelei și a espressorului. Nu toate espresoarele dispun  de unelte și instrumente de măsurat. Unele sunt dotate doar cu unul dintre acestea iar altele cu ambele. Încălzitorul pentru ceașcă este o caracteristică importantă a acestei mașini de cafea, deoarece vei avea în permanență o cafea caldă. Cel mai bun  espressor deține două astfel de încălzitoare.

 Performanță

 Espresoarele folosesc abur sau poampe de presiune pentru a face cafea. Cel mai bun espresso este cel realizat cu pompa de presiune. Toate mașinile espresso comerciale folosesc această metodă, deoarece cafeaua are cel mai bun gust. Espressoarele cu pompă de presiune sunt mai rigide și mai zgomotoase decât cele cu abur. Din acest motiv acestea sunt mai voluminoase și ocupă mai mult spațiu în bucătărie.

 Cele mai multe espressoare permit curățarea atât manuală cât și în mașina de spălat vase. Este necesar să se acorde un timp necesar de curățare la 2-3 zile. Mașinile de cafea au capacități diferite. Unele modele pot realiza două cafele simultan iar altele doar o ceașcă de cafea. Însă există și modele care pot realiza simultan 4 cești de cafea espresso, ce pot fi savurate cu prietenii.

 Cel mai bun espressor de făcut cafea este cel cu cafea boabe. Cu toate acestea, atunci când ești în mare grabă ar trebui să ai la îndemână capsule speciale de cafea, care permit prepararea rapidă a acesteia. Nu toate aparatele de cafea pot fi echipate cu cafea pad. Înainte de a-l cumpăra verifică caracteristicile aparatului. Pentru mai mult confort, alege espressorul automat, care va pregăti tot ceea ce ai nevoie, excluzând prepararea manuală.

 Întreținere și garanție

La cumpărarea oricărui espressor îți este oferită o garanție standard de cel puțin 12 luni. Garanția include de obicei defecte de fabricație, care pot fi detectate după câteva utilizări ale aparatului. La primirea garanției, înainte de a semna, verifică procesul și serviciile de sprijin care sunt furnizate de către producător.

 Cel mai bun espressor

Nu este nevoie să mergi în Italia pentru a te bucura de un espresso cremos. Espresso, preparat de un espressor de cafea, cu funcția de încălzire și duza pentru cupe duble, îți permite să te bucuri de două cești de cafea proaspătă în orice moment, alături de un prieten drag. Iată câteva dintre cele mai reprezentative espressoare de cafea:

1. Espressor manual DeLonghi EC221.B (vezi pret)

Espressorul manual DeLonghi EC221.B este ușor de utilizat și de îngrijit. Designul său simplu și elegant este plăcut ochiului. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la funcționare, deoarece aceasta este foarte fiabil. După câteva zile de utilizare a espressorului manual DeLonghi EC221.B,  vei aprecia avantajele sale față de modelele similare. Utilizarea aparatului se face în mod manual, iar puterea oferită este de 1100 de wați. Tipurile de băutură standard pe care le poate prepara sunt capuccino și espresso. Rezervorul de apă are o capacitate de 1 litru și poate prepara simultan două cafele delicioase. Presiunea de preparare este de 15 bari. Alimentarea se face cu cafea măcinată și cu cafea pad.

Espressorul dispune de oprire automată și de sistem anti-picurare, dar și de funcția capuccino și dispozitiv de spumare. Sistemul “Self-priming” permite realizarea cafelei oricând și mai ales atunci când ești grăbit, deoarece acesta este pregătit în orice clipă să facă cea mai bună cafea. După 20 de minute de nefuncționare, mașina de cafea manuală se oprește în mod automat. Rezervorul de apă și tăvița sunt detașabile, putând fi curățate în orice moment.

2. Espressor manual Saeco Poemia HD8423/19 (vezi pret)

Espressorul manual Saeco Poemia HD8423/19 este o mașină de făcut cafeaua de calitate bună și la un preț destul de rezonabil. Printre avantajele sale se numără designul elegant și discret, starea bună de funcționare și dimensiunea relativ compactă, ușurința de folosire, performanța și durata lungă de viață. Saeco Poemia HD8423/19 este realizat cu o carcasă de culoare neagră, care se potrivește perfect în interiorul oricărei bucătării. Dispozitivul se utilizează manual, având o putere de 950 de wați. Poate realiza simultan două cafele, de tipul capuccino sau espresso.

Capacitatea rezervorului de apă este de 1,25 litri iar presiunea este de 15 bari. Alimentarea aparatului se face cu cafea măcinată și cafea pad. Espressorul mai este dotat cu sistem de spumare și funcția de capuccino, precum și cu sistem de fierbere a apei pentru cei ce preferă să bea ceai. Poți realiza două cești de cafea cu o spumă luxuriantă, folosind dispozitivul de spumare special.

3. Espressor manual DeLonghi EC5.1 (vezi pret)

Modelul prezentat este un tip de aparat manual care are o putere de 800 wați, putând prepara două cești de cafea simultan și poate prepara cafea capuccino sau cafea espresso. Aparatul este destinat uzului casnic, este ușor de manipulat, are un cost redus și te poți bucura de băuturile revigorante și aromate în fiecare dimineață. Rezervorul de apă are o capacitate de 0,4 litri iar presiunea este de zero bari.

Alimentarea espressorului se face cu cafea măcinată sau cafea pad.  DeLonghi EC5.1 este dotat cu funcția de capuccino și te poate încânta cu spuma sa bogată și aromată zi de zi.

4. Espressor automat Philips HD8652/59 (vezi pret)

Cu espressorul automat Philips HD8652/59 poți râșni boabele de cafea pentru fiecare ceașcă, dezvăluind pe deplin gustul adevărat și aromat al cafelei. Datorită râșniței ceramice încorporate, boabele de cafea își păstrează aroma, deoarece ceramica nu permite supra-încălzirea boabelor de cafea. Cu ajutorul dispozitivului de spumare poți prepara cu ușurință o spumă de lapte delicată pentru o cafea delicioasă. Poți prepara un espresso perfect și un capuccino din boabe proaspete de cafea prin măcinarea totală a acestora. Poți alege gradul de măcinare, temperatura și volumul cafelei de pe panoul cu afișaj intuitiv. Cu un singur clik poți prepara un capuccino în mod automat.

Puterea aparatului automat de cafea este de 1400 de wați, putând realiza două cești de cafea simultan. Cafelele standard ce pot fi preparate sunt: capuccino și espresso. Rezervorul de apă are o capacitate de 1 litru iar presiunea este de 15 bari. Aparatul de cafea este dotat cu recipient pentru lapte și deține funcții precum sistem cappuccino,  autocurățare,  măcinare cu ajutorul  râșniței încorporate,  dispozitiv de spumare, sistem anti-calcar și sistem de setare a gradului de măcinare.

5. Espressor automat DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B (vezi pret)

Delonghi Magnifica S ECAM 22.110B este un espressor automat de culoare neagră, elegant, practic și fiabil, proiectat pentru realizarea a două cești de cafea simultan. Acest espressor performant este realizat de specialiștii italieni, pentru persoanele băutoare de cafea, fiind un aparat de înaltă calitate și performanță, permițând prepararea tipurilor de cafele Capuccino, Cafea, Latte macchiato și Caffe lungo. Automatul de cafea este proiectat să funcționeze atât cu cafea boabe cât și cu cafea măcinată, deoarece are integrată o râșniță de cafea ce permite alegerea gradului de măcinare, în funcție de gusturi și preferințe. Posibilitatea de a utiliza și cafea măcinată, permite realizarea mai multor varietăți de cafea.

Pompa puternică de 15 bari, asigură o extracție corectă pentru a realiza o cafea cu spumă sau caimac. Performanța espressorului Delonghi Magnifica S ECAM 22.110B este dată de funcțiile  cappuccino, dispozitiv spumare, auto-curățare, râșniță, pornire/oprire programabile, sistem de decalcifiere, setarea cantitate cafea, funcția de economisire a energiei și sistemul stand-by, precum și de puterea de 1450 de wați a aparatului.

[kkstarratings]

2
Saeco Poemia HD8423/19

Saeco Poemia HD8423/19

Dispozitiv spumare
1.25 l
15 bar
Filtru pentru crema presurizat
Pret foarte bun
Suport pentru cesti
Rating
4.18
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 950 W
Tip aparat: Manual
Tip bautura: Espresso
Cappuccino
Capacitate rezervor apa: 1.25 l

3
Philips HD8652/59

Philips HD8652/59

Carafa cu sistem spumare automata
1 l
15 bar
Rasnite 100% ceramice
Pret foarte bun
Rasnite cu bavuri ceramice 100%
Rating
4.41
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1400
Tip aparat: Automat
Tip bautura: Espresso
Cappuccino
Capacitate rezervor apa: 1 l

4
Philips HD8829/09

Philips HD8829/09

Sistem automat Easy Cappuccino
1.8 l
15 bar
Rasnite 100% ceramice
Pret foarte bun
O aroma mai puternica cu functia AROMA PLUS
Rating
4.58
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1850 W
Tip aparat: Automat
Tip bautura: Espresso, Cafea, Capuccino
Capacitate rezervor apa: 1.8 l
Pornire/Oprire programabile: Da

5
DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

Capac pentru pastrarea aromei
1.8 l
15 bar
Noul panou de control
Pret foarte bun
Rating
4.71
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1450 W
Tip aparat: Automat
Tip bautura: Capuccino, Cafea, Latte macchiato, Caffe lungo
Capacitate rezervor apa: 1.8 l
Pornire/Oprire programabile: Da

6
Star-Light EMD-776

Star-Light EMD-776

Dispozitiv spumare
1.25 l
15 bar
Optiuni: coffee/steam
Pret foarte mic
Rating
4.04
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1050 W
Tip aparat: Manual
Tip bautura: Espresso, Cappuccino, Caffe Latte
Capacitate rezervor apa: 1.25 l

7
Bosch Tassimo Suny TAS3207

Bosch Tassimo Suny TAS3207

Suport pentru ceasca reglabil si detasabil
0.8 l
Economisirea energiei cu functia AUTO OFF
Fara timp de incalzire
Pret foarte mic
Rating
4.60
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1300 W
Tip aparat: Automat
Tip bautura: Cafea, Caffe crema, Cappuccino Ceai, Ciocolata cald, Espresso, Lapte cald, Latte macchiato
Capacitate rezervor apa: 0.8 l

8
DeLonghi Magnifica ESAM3000B

DeLonghi Magnifica ESAM3000B

CRF Technology” Compact Reliable Fresh
1.8 l
Incalzire instantanee
Masina poate utiliza atat cafea boabe cat si cafea macinata
Pret foarte ok
Rating
4.63
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1450 W
Tip aparat: Automat
Tip bautura: Cappuccino, Espresso
Capacitate rezervor apa: 1.8 l

9
Philips HD8827/09

Philips HD8827/09

Rasnite cu bavuri ceramice
1.8 l
Cafea fierbinte de la prima ceasca
AROMA PLUS
Rating
4.60
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 1850 W
Tip aparat: Automat
Tip bautura: Espresso, Espresso lung, Cafea
Capacitate rezervor apa: 1.8 l
Pornire/Oprire programabile: Da

10
Saeco Poemia HD8425/19

Saeco Poemia HD8425/19

Filtru pentru crema presurizat
1.8 l
Pompa 15 bari
Incalzitor de cesti
Ergonomie in functionarea de zi cu zi
Rating
4.20
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Putere: 950 W
Tip aparat: Manual
Tip bautura: Espresso, Cappuccino
Capacitate rezervor apa: 1.25 l