Recomandari dezumidificatoare 2021

10 L / 24 H, Capacitate rezervor 2L

10 L / 24 H, Capacitate rezervor 2L

Tesy DHF 10
Garantie 5 ani, 14 litri/zi

Garantie 5 ani, 14 litri/zi

TTK 40 E
17l/zi, Pentru 25mp, Higrostat reglabil

17l/zi, Pentru 25mp, Higrostat reglabil

ARGO Dry 17
Produs de TOP - 20l/24h, Filtru

Produs de TOP - 20l/24h, Filtru

Stadler Form

 Cum alegi cel mai bun dezumidificator de încăpere?

Umiditatea excesiv─â ├«n apartament, aduce o mul╚Ťime de disconfort sub form─â de ferestre┬ápline de ap─â┬ásau condens, haine umede, c─âr╚Ťi┬ádeteriorate ╚Öi mobilier afectat.┬áDac─â nepl─âcerea┬á ar putea fi m─âsurat─â, atunci ai afla c─â umiditatea ridicat─â duce la un miros nepl─âcut ╚Öi la mucegai, care reprezint─â un pericol pentru s─ân─âtatea ta ╚Öi a familiei tale, ├«n special pentru copii.┬áAceste manifest─âri nu pot fi ignorate ├«n nici un fel ╚Öi pentru a reglementa microclimatul la un nivel optim, este necesar s─â┬ácumperi un dezumidificator de aer.

 Cum alegi cel mai bun  dezumidificator?

La alegerea┬áunui┬ádispozitiv pentru uscarea umezelii din casa ta, trebuie s─â┬áiei ├«n serios ╚Öi s─â┬áacorzi aten╚Ťie anumitor caracteristici: puterea aparatului, performan╚Ťa acestuia ╚Öi schimbul de aer.┬á├Än plus,┬átrebuie s─â acorzi aten╚Ťie ╚Öi nivelului de zgomot emis, pre╚Ťul ╚Öi dimensiunile sale.

Mai ├«nt├ói de toate, s─â vorbim despre┬áperforman╚Ťa acestui dispozitiv.┬áAten╚Ťia trebuie s─â fie ├«ndreptat─â spre parametrii aparatului, deoarece ace╚Ötia┬áarat─â c├ót de mult este capabil s─â elimine umezeala din aer.┬áSe accept─â m─âsurarea ├«n litri pe zi sau litri pe or─â.┬áCu toate acestea,┬átrebuie s─â ╚Ötii c├ót de mult─â┬áumiditate este eliminat─â din camera cu probleme.┬áSpeciali╚Ötii au sugerat calcularea valorii aproximative dup─â cum urmeaz─â: aria de dezumidificare planificat─â este ├«nmul╚Ťit─â cu un factor de 0,7.┬áCa rezultat, ob╚Ťii o valoare care ├«╚Ťi va permite s─â┬ástabile╚Öti nivelul de performan╚Ť─â al dispozitivului.

Urm─âtoarea caracteristic─â important─â a dispozitivului ales, este schimbul de aer.┬áEste necesar s─â se ╚Ötie c─â pentru o ├«ndep─ârtare optim─â a umezelii, este necesar ca┬ádezumidificatorul s─â lase aerul s─â treac─â 3-4 ori pe or─â.┬áDe exemplu, pentru o camer─â cu┬áo suprafa╚Ť─â┬áde 50 mp care trebuie drenat─â, trebuie ales un dispozitiv cu un schimb de aer de aproximativ 150-200 mc / h.

 La ce folosește un dezumidificator?

Cel mai elementar simptom este senza╚Ťia constant─â de r─âcire ╚Öi frig.┬áChiar dac─â temperatura ├«n termometru arat─â c─â┬á├«n apartament ar trebui s─â fie cald ╚Öi┬átotu╚Öi este rece, atunci probabil c─â problema este umiditatea.┬áDesigur, te po╚Ťi ├«mbr─âca cu┬áun pulover care s─â-╚Ťi ╚Ťin─â de cald, dar cum r─âm├óne cu patul, care este umed ╚Öi ├«n acela╚Öi timp prea rece?

Iar┬áasta nu e tot!┬áCel mai insidios┬álucru, este umiditatea ridicat─â, care perturb─â metabolismul natural al unei persoane, for╚Ť├ónd organele s─â lucreze la parametri maximi.┬áOrganismul normal ar trebui s─â primeasc─â┬ápe zi 2-3 litri de umiditate ├«n interior ╚Öi s─â deduc─â aproximativ 1 litru.┬áDar, dac─â o persoan─â este ├«n mod constant ├«ntr-o camer─â cu umiditate excesiv─â, atunci absoarbe involuntar mult mai mult─â umiditate, iar eliminarea lichidelor dintr-un┬áastfel de organism pur ╚Öi simplu nu se poate face.┬áPrin urmare, r─âm─â╚Öi╚Ťele umidit─â╚Ťii se depun ├«n ╚Ťesuturi, ceea ce complic─â activitatea sistemului cardiac, excretor ╚Öi circulator! De aici,┬á╚Öi riscul crescut de atacuri de cord, boli de rinichi, ficat ╚Öi alte┬áafec╚Ťiuni care reduc via╚Ťa.

Alimentele care sunt ├«ntr-un mediu normal pot r─âm├óne timp de dou─â sau trei zile f─âr─â s─â fie afectate. ├Än condi╚Ťii umede, literalmente, ├«n timp de c├óteva ore, pe p├óine, spre exemplu, se va forma o pojghi╚Ť─â de culoare verde care nu poate fi consumat─â, p├óinea fiind p─âtruns─â┬áde spori, care sunt pur ╚Öi simplu invizibile cu ochiul liber.┬á╚śi dac─â tai pelicula verde de pe suprafa╚Ťa acesteia, nu se va schimba nimic, deoarece┬áp├óinea va continua s─â fie┬áafectat─â ├«n interior.

Un┬ámediu umed poate distruge mobilierul, picturile, podeaua din lemn … Dar, ├«n compara╚Ťie cu daunele cauzate s─ân─ât─â╚Ťii ├«n fiecare secund─â, aceste pierderi materiale sunt┬áfoarte mici. De aceea, pentru a elimina aceste neajunsuri, ai nevoie de un┬ádezumidificator de aer.

┬áConsecin╚Ťele umezelii

Este deosebit de important s─â se men╚Ťin─â umiditatea sc─âzut─â ├«n ├«nc─âpere, ├«n special pentru persoanele care sufer─â de alergii ╚Öi pentru astmatici.┬áDac─â se dep─â╚Öe╚Öte umiditatea relativ─â de 50-60%, aceasta activeaz─â ├«n mod semnificativ cre╚Öterea mucegaiului, cre╚Öterea alergenilor, deteriorarea ├«n mod repetat a mobilierului,┬áa obiectelor de art─â etc.

┬áCum func╚Ťioneaz─â dezumidificatorul ╚Öi principiul s─âu de func╚Ťionare

Principiul de func╚Ťionare al unui dezumidificator este foarte simplu.┬áAparatul capteaz─â aerul umed a c─ârui temperatur─â este mai mic─â dec├ót ├«n ÔÇőÔÇő├«nc─âpere.┬áApoi, apa ├«n stare gazoas─â se transform─â ├«n condens ╚Öi se scurge ├«n rezervor, iar aerul se ├«ntoarce ├«napoi ├«n camer─â, trec├ónd prin radiatorul de ├«nc─âlzire.┬áDrept urmare, camera┬áva fi de asemenea ├«nc─âlzit─â, ceea ce este necesar, deoarece o camer─â umed─â este ├«ntotdeauna mai rece dec├ót o camer─â cu un echilibru normal de atmosfer─â.

 Dezumidificatorul cu condensare

Usc─âtoarele de aer cu condensare sunt cele mai frecvente.┬áCa fluid de lucru, folosesc un agent frigorific.┬áAcestea sunt ieftine ├«n produc╚Ťie, u╚Öor de operat ╚Öi destul de eficiente ├«n majoritatea sarcinilor de uz casnic ╚Öi ├«n unele activit─â╚Ťi comerciale.┬áPrincipala caracteristic─â a usc─âtorului de aer cu condensare,┬á este faptul c─â func╚Ťioneaz─â eficient ├«n intervalul de temperaturi relativ ridicate, peste 20 de grade C ╚Öi umiditate mai mare de 60% RH.┬áLa temperaturi sc─âzute ╚Öi / sau umiditate,┬ádezumidificatoarele de acest tip nu pot fi utilizate, deoarece eficien╚Ťa func╚Ťion─ârii lor este foarte redus─â.

Usc─âtorul de aer cu condensare, de fapt, este o unitate de climatizare, ├«n care sunt combinate caracteristicile evaporatorului┬ácu┬ácele ale condensatorului.┬áAerul trece mai ├«nt├ói prin vaporizator, unde este r─âcit la temperatura punctului de condensare, apoi, aerul uscat trece prin condensator, unde se ├«nc─âlze╚Öte.┬áLa ├«nnapoiere, ajunge un aer uscat ╚Öi u╚Öor ├«nc─âlzit.┬áCondensul format pe suprafa╚Ťa vaporizatorului curge ├«n colectorul de condens ╚Öi apoi ├«n sistemul de drenaj sau ├«ntr-o tav─â special─â.

 Dezumidificatorul  prin absorbţie

Lucrarea de dezumidificare a aerului cu absorb╚Ťie este oarecum diferit─â.┬áAcest tip de echipament produce dezumidificarea masei de aer, datorit─â absorbantului de vapori de ap─â, denumit┬áadsorbant.┬áDezumidificatoarele┬áabsorbante sunt utilizate pentru lucr─âri la temperaturi sc─âzute ale aerului ╚Öi pentru uscarea profund─â a ├«nc─âperilor.┬áAcestea func╚Ťioneaz─â eficient la o temperatur─â a aerului de -20 ┬░ C p├ón─â la + 30 ┬░ C ╚Öi o umiditate relativ─â de 2% p├ón─â la 100%.┬áMarele avantaj al acestui tip de usc─âtor de aer este posibilitatea de dezumidificare f─âr─â r─âcire ╚Öi dezumidificarea aerului la o temperatur─â sub 0 ┬░ C.

┬áCele mai importante specifica╚Ťii:

┬áPerforman╚Ťa.┬áToate dispozitivele elimin─â o cantitate diferit─â de umiditate pe zi.┬áAceast─â capacitate este m─âsurat─â ├«n mod standard ├«n litri de condens.┬áC├ót de mult poate un anumit model s─â ├«ndep─ârteze umezeala din aer┬á├«ntr-o┬áanumit─â perioad─â de timp, se poate afla doar aleg├ónd un┬ádispozitiv suficient de puternic, care va fi capabil s─â reduc─â rapid umiditatea,┬ámen╚Ťin├óndu-se la┬ástandarde optime.┬áDac─â dezumidificatorul nu dispune de suficient─â energie,┬á va func╚Ťiona f─âr─â oprire,┬áduc├ónd la supra├«nc─âlzirea acestuia ╚Öi ├«n consecin╚Ť─â vei pl─âti mai mult pentru energia electric─â.┬áCel mai bun┬ádispozitiv va reduce rapid umiditatea,┬á╚Öi datorit─â higrostatului ├«ncorporat se va opri c├ónd umiditatea va ajunge la un nivel optim, relu├óndu-╚Öi func╚Ťiile imediat ce aceasta a crescut.

┬áSchimbul de aer.┬áAsigur─â-te c─â ai luat ├«n considerare suprafa╚Ťa spa╚Ťiului din care trebuie eliminat─â umiditatea.┬á Compar─â-l┬ácu volumul de aer al dispozitivului; acesta┬átrebuie s─â fie de patru ori mai mare dec├ót suprafa╚Ťa unei camere.

┬áNivelul┬áde zgomot.┬áDac─â unitatea va┬áemite zgomot ├«n mod constant, atunci va trebui s─â renun╚Ťi la┬á confort.┬áNivelul de zgomot al dispozitivului┬átrebuie s─â fie de 40-50 dB.

┬áConsumul de energie electric─â.┬áDesigur, totul depinde de puterea aparatului.┬á├Äns─â, po╚Ťi alege┬áun model cu consum mic de energie electric─â,┬áf─âr─â ca acest lucru s─â afecteze puterea dispozitivului.

 Volumul rezervorului. Acesta este important numai pentru zonele cu o umiditate foarte ridicată.

┬áHigrostatul ├«ncorporat.┬áAceast─â component─â a dezumidificatorului are func╚Ťia de a m─âsura ├«n permanen╚Ť─â umiditatea din ├«nc─âpere, oprind ╚Öi pornind aparatul ├«n func╚Ťie de nivelul de umiditate optim.

 Filtrul. Această componentă a dezumidificatorului este de mai multe feluri, și anume carbon, ionizator, HEPA, lavabil, standard etc., având rolul de a opri bacteriile rezultate de la umezeală dar și părul de animale, praful etc.

┬áAutoresetarea. Aceast─â func╚Ťie┬áeste necesar─â pentru situa╚Ťiile ├«n care exist─â o pan─â de curent, unitatea ├«ncep├ónd s─â func╚Ťioneze ├«n acest caz ├«n mod autonom.

 Designul dezumidificatorului. Această caracteristică joacă un rol important, doar atunci când este necesar să alegi o anumită dimensiune sau să încadrezi dispozitivul într-un anumit interior.

Cele mai importante criterii pentru alegerea unui dezumidificator 

  • Nivelul de zgomot┬á.┬áUnul dintre cei mai importan╚Ťi indicatori, este nivelul de zgomot, deoarece echipamentele cu un nivel de zgomot de peste 45 dB nu numai c─â ├«mpiedic─â somnul, dar┬áeste ╚Öi foarte deranjant.
  • Putere┬á.┬áAici totul este simplu – cu c├ót ofer─â mai mult─â performan╚Ť─â, cu at├ót mai mult cre╚Öte consum de energie.┬áCu toate acestea, unii produc─âtori s-au g├óndit la portofelele noastre ╚Öi folosesc diverse solu╚Ťii inovatoare pentru a reduce consumul de energie.
  • Greutate ╚Öi dimensiuni.┬áAparatele de dezumidificare┬ásunt diferite: de podele, sta╚Ťionare ╚Öi montate pe perete. Cu c├ót au mai mult─â putere,┬á cu at├ót dimensiunile sale sunt mai perceptibile.┬áAici trebuie s─â┬ádetermini singuri unde ╚Öi cum┬ádore╚Öti s─â plasezi dispozitivul. ├Än general, sistemele climatice sta╚Ťionare sunt situate ├«n centrul camerei, deci nu┬átrebuie ales un astfel de echipament dac─â┬áai o camer─â de mici dimensiuni.
  • Pre╚Ťul.┬áDepinde numai de tine┬ádac─â vrei s─â pl─âte╚Öti ├«n plus pentru func╚Ťii suplimentare.┬áPrintre altele, usc─âtoarele de aer pot fi echipate suplimentar cu un timer, senzor de umiditate, higrostat ├«ncorporat, sistem de control digital ╚Öi chiar ventilatoare.

┬áCum se folose┼čte un dezumidificator

Uneori,┬ádezumidificatoarele pentru uz casnic┬ásunt fabricate cu func╚Ťii suplimentare: de purificare a aerului, dezodorizare, lumin─â ultraviolet─â antibacterian─â. ├Äns─â┬ápre╚Ťul, este ├«ntotdeauna mai ridicat pentru o astfel de tehnic─â.┬áMobile,┬ácompacte ╚Öi de multe ori pe ro╚Ťi, acestea pot fi u╚Öor transportate dintr-o camer─â ├«n alta.┬áDezumidificatoarele sta╚Ťionare┬ásunt instalate ├«ntr-un anumit loc ╚Öi au o productivitate mai mare.┬áAcestea sunt instalate ├«n fabrici industriale, muzee, spitale ╚Öi alte unit─â╚Ťi, unde este necesar s─â se men╚Ťin─â un nivel constant de umiditate.

[kkstarratings]