Recomandari dezumidificatoare 2019

10l/zi, Pentru spatii de pana la 15mp

10l/zi, Pentru spatii de pana la 15mp

Trotec TTK24E
Garantie 5 ani, 14 litri/zi

Garantie 5 ani, 14 litri/zi

TTK 40 E
17l/zi, Pentru 25mp, Higrostat reglabil

17l/zi, Pentru 25mp, Higrostat reglabil

ARGO Dry 17
Produs de TOP - 20l/24h, Filtru

Produs de TOP - 20l/24h, Filtru

Stadler Form

 Cum alegi cel mai bun dezumidificator de încăpere?

Umiditatea excesivă în apartament, aduce o mulțime de disconfort sub formă de ferestre pline de apă sau condens, haine umede, cărți deteriorate și mobilier afectat. Dacă neplăcerea  ar putea fi măsurată, atunci ai afla că umiditatea ridicată duce la un miros neplăcut și la mucegai, care reprezintă un pericol pentru sănătatea ta și a familiei tale, în special pentru copii. Aceste manifestări nu pot fi ignorate în nici un fel și pentru a reglementa microclimatul la un nivel optim, este necesar să cumperi un dezumidificator de aer.

 Cum alegi cel mai bun  dezumidificator?

La alegerea unui dispozitiv pentru uscarea umezelii din casa ta, trebuie să iei în serios și să acorzi atenție anumitor caracteristici: puterea aparatului, performanța acestuia și schimbul de aer. În plus, trebuie să acorzi atenție și nivelului de zgomot emis, prețul și dimensiunile sale.

Mai întâi de toate, să vorbim despre performanța acestui dispozitiv. Atenția trebuie să fie îndreptată spre parametrii aparatului, deoarece aceștia arată cât de mult este capabil să elimine umezeala din aer. Se acceptă măsurarea în litri pe zi sau litri pe oră. Cu toate acestea, trebuie să știi cât de multă umiditate este eliminată din camera cu probleme. Specialiștii au sugerat calcularea valorii aproximative după cum urmează: aria de dezumidificare planificată este înmulțită cu un factor de 0,7. Ca rezultat, obții o valoare care îți va permite să stabilești nivelul de performanță al dispozitivului.

Următoarea caracteristică importantă a dispozitivului ales, este schimbul de aer. Este necesar să se știe că pentru o îndepărtare optimă a umezelii, este necesar ca dezumidificatorul să lase aerul să treacă 3-4 ori pe oră. De exemplu, pentru o cameră cu o suprafață de 50 mp care trebuie drenată, trebuie ales un dispozitiv cu un schimb de aer de aproximativ 150-200 mc / h.

 La ce folosește un dezumidificator?

Cel mai elementar simptom este senzația constantă de răcire și frig. Chiar dacă temperatura în termometru arată că în apartament ar trebui să fie cald și totuși este rece, atunci probabil că problema este umiditatea. Desigur, te poți îmbrăca cu un pulover care să-ți țină de cald, dar cum rămâne cu patul, care este umed și în același timp prea rece?

Iar asta nu e tot! Cel mai insidios lucru, este umiditatea ridicată, care perturbă metabolismul natural al unei persoane, forțând organele să lucreze la parametri maximi. Organismul normal ar trebui să primească pe zi 2-3 litri de umiditate în interior și să deducă aproximativ 1 litru. Dar, dacă o persoană este în mod constant într-o cameră cu umiditate excesivă, atunci absoarbe involuntar mult mai multă umiditate, iar eliminarea lichidelor dintr-un astfel de organism pur și simplu nu se poate face. Prin urmare, rămășițele umidității se depun în țesuturi, ceea ce complică activitatea sistemului cardiac, excretor și circulator! De aici, și riscul crescut de atacuri de cord, boli de rinichi, ficat și alte afecțiuni care reduc viața.

Alimentele care sunt într-un mediu normal pot rămâne timp de două sau trei zile fără să fie afectate. În condiții umede, literalmente, în timp de câteva ore, pe pâine, spre exemplu, se va forma o pojghiță de culoare verde care nu poate fi consumată, pâinea fiind pătrunsă de spori, care sunt pur și simplu invizibile cu ochiul liber. Și dacă tai pelicula verde de pe suprafața acesteia, nu se va schimba nimic, deoarece pâinea va continua să fie afectată în interior.

Un mediu umed poate distruge mobilierul, picturile, podeaua din lemn … Dar, în comparație cu daunele cauzate sănătății în fiecare secundă, aceste pierderi materiale sunt foarte mici. De aceea, pentru a elimina aceste neajunsuri, ai nevoie de un dezumidificator de aer.

 Consecințele umezelii

Este deosebit de important să se mențină umiditatea scăzută în încăpere, în special pentru persoanele care suferă de alergii și pentru astmatici. Dacă se depășește umiditatea relativă de 50-60%, aceasta activează în mod semnificativ creșterea mucegaiului, creșterea alergenilor, deteriorarea în mod repetat a mobilierului, a obiectelor de artă etc.

 Cum funcționează dezumidificatorul și principiul său de funcționare

Principiul de funcționare al unui dezumidificator este foarte simplu. Aparatul captează aerul umed a cărui temperatură este mai mică decât în ​​încăpere. Apoi, apa în stare gazoasă se transformă în condens și se scurge în rezervor, iar aerul se întoarce înapoi în cameră, trecând prin radiatorul de încălzire. Drept urmare, camera va fi de asemenea încălzită, ceea ce este necesar, deoarece o cameră umedă este întotdeauna mai rece decât o cameră cu un echilibru normal de atmosferă.

 Dezumidificatorul cu condensare

Uscătoarele de aer cu condensare sunt cele mai frecvente. Ca fluid de lucru, folosesc un agent frigorific. Acestea sunt ieftine în producție, ușor de operat și destul de eficiente în majoritatea sarcinilor de uz casnic și în unele activități comerciale. Principala caracteristică a uscătorului de aer cu condensare,  este faptul că funcționează eficient în intervalul de temperaturi relativ ridicate, peste 20 de grade C și umiditate mai mare de 60% RH. La temperaturi scăzute și / sau umiditate, dezumidificatoarele de acest tip nu pot fi utilizate, deoarece eficiența funcționării lor este foarte redusă.

Uscătorul de aer cu condensare, de fapt, este o unitate de climatizare, în care sunt combinate caracteristicile evaporatorului cu cele ale condensatorului. Aerul trece mai întâi prin vaporizator, unde este răcit la temperatura punctului de condensare, apoi, aerul uscat trece prin condensator, unde se încălzește. La înnapoiere, ajunge un aer uscat și ușor încălzit. Condensul format pe suprafața vaporizatorului curge în colectorul de condens și apoi în sistemul de drenaj sau într-o tavă specială.

 Dezumidificatorul  prin absorbţie

Lucrarea de dezumidificare a aerului cu absorbție este oarecum diferită. Acest tip de echipament produce dezumidificarea masei de aer, datorită absorbantului de vapori de apă, denumit adsorbant. Dezumidificatoarele absorbante sunt utilizate pentru lucrări la temperaturi scăzute ale aerului și pentru uscarea profundă a încăperilor. Acestea funcționează eficient la o temperatură a aerului de -20 ° C până la + 30 ° C și o umiditate relativă de 2% până la 100%. Marele avantaj al acestui tip de uscător de aer este posibilitatea de dezumidificare fără răcire și dezumidificarea aerului la o temperatură sub 0 ° C.

 Cele mai importante specificații:

 Performanța. Toate dispozitivele elimină o cantitate diferită de umiditate pe zi. Această capacitate este măsurată în mod standard în litri de condens. Cât de mult poate un anumit model să îndepărteze umezeala din aer într-o anumită perioadă de timp, se poate afla doar alegând un dispozitiv suficient de puternic, care va fi capabil să reducă rapid umiditatea, menținându-se la standarde optime. Dacă dezumidificatorul nu dispune de suficientă energie,  va funcționa fără oprire, ducând la supraîncălzirea acestuia și în consecință vei plăti mai mult pentru energia electrică. Cel mai bun dispozitiv va reduce rapid umiditatea, și datorită higrostatului încorporat se va opri când umiditatea va ajunge la un nivel optim, reluându-și funcțiile imediat ce aceasta a crescut.

 Schimbul de aer. Asigură-te că ai luat în considerare suprafața spațiului din care trebuie eliminată umiditatea.  Compară-l cu volumul de aer al dispozitivului; acesta trebuie să fie de patru ori mai mare decât suprafața unei camere.

 Nivelul de zgomot. Dacă unitatea va emite zgomot în mod constant, atunci va trebui să renunți la  confort. Nivelul de zgomot al dispozitivului trebuie să fie de 40-50 dB.

 Consumul de energie electrică. Desigur, totul depinde de puterea aparatului. Însă, poți alege un model cu consum mic de energie electrică, fără ca acest lucru să afecteze puterea dispozitivului.

 Volumul rezervorului. Acesta este important numai pentru zonele cu o umiditate foarte ridicată.

 Higrostatul încorporat. Această componentă a dezumidificatorului are funcția de a măsura în permanență umiditatea din încăpere, oprind și pornind aparatul în funcție de nivelul de umiditate optim.

 Filtrul. Această componentă a dezumidificatorului este de mai multe feluri, și anume carbon, ionizator, HEPA, lavabil, standard etc., având rolul de a opri bacteriile rezultate de la umezeală dar și părul de animale, praful etc.

 Autoresetarea. Această funcție este necesară pentru situațiile în care există o pană de curent, unitatea începând să funcționeze în acest caz în mod autonom.

 Designul dezumidificatorului. Această caracteristică joacă un rol important, doar atunci când este necesar să alegi o anumită dimensiune sau să încadrezi dispozitivul într-un anumit interior.

Cele mai importante criterii pentru alegerea unui dezumidificator 

  • Nivelul de zgomot . Unul dintre cei mai importanți indicatori, este nivelul de zgomot, deoarece echipamentele cu un nivel de zgomot de peste 45 dB nu numai că împiedică somnul, dar este și foarte deranjant.
  • Putere . Aici totul este simplu – cu cât oferă mai multă performanță, cu atât mai mult crește consum de energie. Cu toate acestea, unii producători s-au gândit la portofelele noastre și folosesc diverse soluții inovatoare pentru a reduce consumul de energie.
  • Greutate și dimensiuni. Aparatele de dezumidificare sunt diferite: de podele, staționare și montate pe perete. Cu cât au mai multă putere,  cu atât dimensiunile sale sunt mai perceptibile. Aici trebuie să determini singuri unde și cum dorești să plasezi dispozitivul. În general, sistemele climatice staționare sunt situate în centrul camerei, deci nu trebuie ales un astfel de echipament dacă ai o cameră de mici dimensiuni.
  • Prețul. Depinde numai de tine dacă vrei să plătești în plus pentru funcții suplimentare. Printre altele, uscătoarele de aer pot fi echipate suplimentar cu un timer, senzor de umiditate, higrostat încorporat, sistem de control digital și chiar ventilatoare.

 Cum se foloseşte un dezumidificator

Uneori, dezumidificatoarele pentru uz casnic sunt fabricate cu funcții suplimentare: de purificare a aerului, dezodorizare, lumină ultravioletă antibacteriană. Însă prețul, este întotdeauna mai ridicat pentru o astfel de tehnică. Mobile, compacte și de multe ori pe roți, acestea pot fi ușor transportate dintr-o cameră în alta. Dezumidificatoarele staționare sunt instalate într-un anumit loc și au o productivitate mai mare. Acestea sunt instalate în fabrici industriale, muzee, spitale și alte unități, unde este necesar să se mențină un nivel constant de umiditate.

1
Trotec TTK 128 E

Trotec TTK 128 E

55 litri/zi
380mc/ora
pentru spatii de pana la 160mp
Display Digital
Nivel sonor dB (A): 56
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator Trotec TTK 128 E, 55 litri/zi, 380mc/ora, pentru spatii de pana la 160mp, Display Digital, Timer

2
Trotec TTK 122 E

Trotec TTK 122 E

40 litri/zi
350mc/ora
pentru spatii de pana la 120mp
Mânere de transport si roti cauciucate
Afișaj digital
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Capacitate max. dezumidificare de 40l/zi si debit aer de 350mc/h. Potrivit pentru spatii de pana la 120mp.

3
Stadler Form Albert SFALBERTW

Stadler Form Albert SFALBERTW

20 litri/zi
Consum redus de energie
Display LCD cu led-uri
Timer programabil 24h
Recomandat pentru o incapaere de 70 mp
Higrostat incorporat
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer Stadler Form Albert, 20l/24h, Higrostat incorporat, Timer programabil la minut 24h, Filtru de aer, Display, Silentios, Alb

4
Clean Air Optima CA 704

Clean Air Optima CA 704

Capacitate max. de dezumidificare 10l/zi
Potrivit pentru spatii de pana la 40mp / 100m
Usuca Rufe
Functionare silentioasa
4 tehnologii de filtrare
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator si purificator de aer Clean Air Optima CA 704, Ionizator, Lampa UV, Usuca Rufe, Filtru Carbon, Display Digital, Timer

5
Meaco DD8L Zambezi

Meaco DD8L Zambezi

Capacitate max. dezumidificare de 12l/zi
debit aer de 150mc/h
Potrivit pentru spatii de pana la 25mp
Functie blocare copii
Util pentru uscarea rufelor
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator Meaco DD8L Zambezi,Sistem unic de temporizare Oprire/Pornire, Child lock, Ionizare, Functie uscare rufe, Debit de aer 150mc/ora, Garantie 3 Ani

6
MASTER DH720

MASTER DH720

capacitate deumidificare 20l/24h
pentru incaperi de 25mp
Design atractiv
Functionare silentioasa
Consum electric redus
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator MASTER pentru casa si birou DH720, capacitate deumidificare 20l/24h, cu lampa UV, pentru incaperi de 25mp

7
Woods MRD20

Woods MRD20

Capacitate 20 litri/24h
3 Trepte viteza
Mod uscare haine
Furtun pentru racord la canalizare
Destinat locuintelor, birourilor, bailor, demisolurilor
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator aer Woods MRD20, Capacitate 20 litri/24h, 3 ani Garantie, Timer, 3 Trepte viteza, Mod uscare haine, Fanta ramatabila, Cuva cu plutitor, Furtun pentru racord la canalizare

8
Stadler Form Albert Little

Stadler Form Albert Little

Higrostat incorporat
Consum redus de energie: 184 W
Functia Swing
Silentios - minim 32 dB(A)
Destinat locuintelor, birourilor, bailor, demisolurilor
Functie de dezghetare si senzor
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer Stadler Form Albert Little, Higrostat incorporat, Filtru de aer, Consum redus de energie, Functia Swing, LED, Silentios, Sleep mode, Alb

9
ARGO PLATINUM 41

ARGO PLATINUM 41

41 litri/zi
Display digital
Auto-diagnosticare
4 moduri de functionare: SMART, CONTINUU, SILENTIOS, USCARE
Functie speciala de uscare a rufelor
Grad de protectie IP21
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer ARGO PLATINUM 41, 41 litri/zi, Garantie 3 ani, Timer, Display digital, LED, Auto-diagnosticare, 4 moduri de functionare, Auto- restart, Silentios

10
ARGO PLATINUM 21

ARGO PLATINUM 21

21 litri/zi
Display digital
Auto-diagnosticare
4 moduri de functionare: SMART, CONTINUU, SILENTIOS, USCARE
Functie speciala de uscare a rufelor
Grad de protectie IP21
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer ARGO PLATINUM 21, Garantie 3 ani, 21litri/zi, IP 21, Display digital, LED, Timer, Auto-diagnosticare, 4 Moduri de functionare, Auto-restart, Silentios