Recomandari dezumidificatoare 2020

10l/zi, Pentru spatii de pana la 15mp

10l/zi, Pentru spatii de pana la 15mp

Trotec TTK24E
Garantie 5 ani, 14 litri/zi

Garantie 5 ani, 14 litri/zi

TTK 40 E
17l/zi, Pentru 25mp, Higrostat reglabil

17l/zi, Pentru 25mp, Higrostat reglabil

ARGO Dry 17
Produs de TOP - 20l/24h, Filtru

Produs de TOP - 20l/24h, Filtru

Stadler Form

 Cum alegi cel mai bun dezumidificator de încăpere?

Umiditatea excesiv─â ├«n apartament, aduce o mul╚Ťime de disconfort sub form─â de ferestre┬ápline de ap─â┬ásau condens, haine umede, c─âr╚Ťi┬ádeteriorate ╚Öi mobilier afectat.┬áDac─â nepl─âcerea┬á ar putea fi m─âsurat─â, atunci ai afla c─â umiditatea ridicat─â duce la un miros nepl─âcut ╚Öi la mucegai, care reprezint─â un pericol pentru s─ân─âtatea ta ╚Öi a familiei tale, ├«n special pentru copii.┬áAceste manifest─âri nu pot fi ignorate ├«n nici un fel ╚Öi pentru a reglementa microclimatul la un nivel optim, este necesar s─â┬ácumperi un dezumidificator de aer.

 Cum alegi cel mai bun  dezumidificator?

La alegerea┬áunui┬ádispozitiv pentru uscarea umezelii din casa ta, trebuie s─â┬áiei ├«n serios ╚Öi s─â┬áacorzi aten╚Ťie anumitor caracteristici: puterea aparatului, performan╚Ťa acestuia ╚Öi schimbul de aer.┬á├Än plus,┬átrebuie s─â acorzi aten╚Ťie ╚Öi nivelului de zgomot emis, pre╚Ťul ╚Öi dimensiunile sale.

Mai ├«nt├ói de toate, s─â vorbim despre┬áperforman╚Ťa acestui dispozitiv.┬áAten╚Ťia trebuie s─â fie ├«ndreptat─â spre parametrii aparatului, deoarece ace╚Ötia┬áarat─â c├ót de mult este capabil s─â elimine umezeala din aer.┬áSe accept─â m─âsurarea ├«n litri pe zi sau litri pe or─â.┬áCu toate acestea,┬átrebuie s─â ╚Ötii c├ót de mult─â┬áumiditate este eliminat─â din camera cu probleme.┬áSpeciali╚Ötii au sugerat calcularea valorii aproximative dup─â cum urmeaz─â: aria de dezumidificare planificat─â este ├«nmul╚Ťit─â cu un factor de 0,7.┬áCa rezultat, ob╚Ťii o valoare care ├«╚Ťi va permite s─â┬ástabile╚Öti nivelul de performan╚Ť─â al dispozitivului.

Urm─âtoarea caracteristic─â important─â a dispozitivului ales, este schimbul de aer.┬áEste necesar s─â se ╚Ötie c─â pentru o ├«ndep─ârtare optim─â a umezelii, este necesar ca┬ádezumidificatorul s─â lase aerul s─â treac─â 3-4 ori pe or─â.┬áDe exemplu, pentru o camer─â cu┬áo suprafa╚Ť─â┬áde 50 mp care trebuie drenat─â, trebuie ales un dispozitiv cu un schimb de aer de aproximativ 150-200 mc / h.

 La ce folosește un dezumidificator?

Cel mai elementar simptom este senza╚Ťia constant─â de r─âcire ╚Öi frig.┬áChiar dac─â temperatura ├«n termometru arat─â c─â┬á├«n apartament ar trebui s─â fie cald ╚Öi┬átotu╚Öi este rece, atunci probabil c─â problema este umiditatea.┬áDesigur, te po╚Ťi ├«mbr─âca cu┬áun pulover care s─â-╚Ťi ╚Ťin─â de cald, dar cum r─âm├óne cu patul, care este umed ╚Öi ├«n acela╚Öi timp prea rece?

Iar┬áasta nu e tot!┬áCel mai insidios┬álucru, este umiditatea ridicat─â, care perturb─â metabolismul natural al unei persoane, for╚Ť├ónd organele s─â lucreze la parametri maximi.┬áOrganismul normal ar trebui s─â primeasc─â┬ápe zi 2-3 litri de umiditate ├«n interior ╚Öi s─â deduc─â aproximativ 1 litru.┬áDar, dac─â o persoan─â este ├«n mod constant ├«ntr-o camer─â cu umiditate excesiv─â, atunci absoarbe involuntar mult mai mult─â umiditate, iar eliminarea lichidelor dintr-un┬áastfel de organism pur ╚Öi simplu nu se poate face.┬áPrin urmare, r─âm─â╚Öi╚Ťele umidit─â╚Ťii se depun ├«n ╚Ťesuturi, ceea ce complic─â activitatea sistemului cardiac, excretor ╚Öi circulator! De aici,┬á╚Öi riscul crescut de atacuri de cord, boli de rinichi, ficat ╚Öi alte┬áafec╚Ťiuni care reduc via╚Ťa.

Alimentele care sunt ├«ntr-un mediu normal pot r─âm├óne timp de dou─â sau trei zile f─âr─â s─â fie afectate. ├Än condi╚Ťii umede, literalmente, ├«n timp de c├óteva ore, pe p├óine, spre exemplu, se va forma o pojghi╚Ť─â de culoare verde care nu poate fi consumat─â, p├óinea fiind p─âtruns─â┬áde spori, care sunt pur ╚Öi simplu invizibile cu ochiul liber.┬á╚śi dac─â tai pelicula verde de pe suprafa╚Ťa acesteia, nu se va schimba nimic, deoarece┬áp├óinea va continua s─â fie┬áafectat─â ├«n interior.

Un┬ámediu umed poate distruge mobilierul, picturile, podeaua din lemn … Dar, ├«n compara╚Ťie cu daunele cauzate s─ân─ât─â╚Ťii ├«n fiecare secund─â, aceste pierderi materiale sunt┬áfoarte mici. De aceea, pentru a elimina aceste neajunsuri, ai nevoie de un┬ádezumidificator de aer.

┬áConsecin╚Ťele umezelii

Este deosebit de important s─â se men╚Ťin─â umiditatea sc─âzut─â ├«n ├«nc─âpere, ├«n special pentru persoanele care sufer─â de alergii ╚Öi pentru astmatici.┬áDac─â se dep─â╚Öe╚Öte umiditatea relativ─â de 50-60%, aceasta activeaz─â ├«n mod semnificativ cre╚Öterea mucegaiului, cre╚Öterea alergenilor, deteriorarea ├«n mod repetat a mobilierului,┬áa obiectelor de art─â etc.

┬áCum func╚Ťioneaz─â dezumidificatorul ╚Öi principiul s─âu de func╚Ťionare

Principiul de func╚Ťionare al unui dezumidificator este foarte simplu.┬áAparatul capteaz─â aerul umed a c─ârui temperatur─â este mai mic─â dec├ót ├«n ÔÇőÔÇő├«nc─âpere.┬áApoi, apa ├«n stare gazoas─â se transform─â ├«n condens ╚Öi se scurge ├«n rezervor, iar aerul se ├«ntoarce ├«napoi ├«n camer─â, trec├ónd prin radiatorul de ├«nc─âlzire.┬áDrept urmare, camera┬áva fi de asemenea ├«nc─âlzit─â, ceea ce este necesar, deoarece o camer─â umed─â este ├«ntotdeauna mai rece dec├ót o camer─â cu un echilibru normal de atmosfer─â.

 Dezumidificatorul cu condensare

Usc─âtoarele de aer cu condensare sunt cele mai frecvente.┬áCa fluid de lucru, folosesc un agent frigorific.┬áAcestea sunt ieftine ├«n produc╚Ťie, u╚Öor de operat ╚Öi destul de eficiente ├«n majoritatea sarcinilor de uz casnic ╚Öi ├«n unele activit─â╚Ťi comerciale.┬áPrincipala caracteristic─â a usc─âtorului de aer cu condensare,┬á este faptul c─â func╚Ťioneaz─â eficient ├«n intervalul de temperaturi relativ ridicate, peste 20 de grade C ╚Öi umiditate mai mare de 60% RH.┬áLa temperaturi sc─âzute ╚Öi / sau umiditate,┬ádezumidificatoarele de acest tip nu pot fi utilizate, deoarece eficien╚Ťa func╚Ťion─ârii lor este foarte redus─â.

Usc─âtorul de aer cu condensare, de fapt, este o unitate de climatizare, ├«n care sunt combinate caracteristicile evaporatorului┬ácu┬ácele ale condensatorului.┬áAerul trece mai ├«nt├ói prin vaporizator, unde este r─âcit la temperatura punctului de condensare, apoi, aerul uscat trece prin condensator, unde se ├«nc─âlze╚Öte.┬áLa ├«nnapoiere, ajunge un aer uscat ╚Öi u╚Öor ├«nc─âlzit.┬áCondensul format pe suprafa╚Ťa vaporizatorului curge ├«n colectorul de condens ╚Öi apoi ├«n sistemul de drenaj sau ├«ntr-o tav─â special─â.

 Dezumidificatorul  prin absorbţie

Lucrarea de dezumidificare a aerului cu absorb╚Ťie este oarecum diferit─â.┬áAcest tip de echipament produce dezumidificarea masei de aer, datorit─â absorbantului de vapori de ap─â, denumit┬áadsorbant.┬áDezumidificatoarele┬áabsorbante sunt utilizate pentru lucr─âri la temperaturi sc─âzute ale aerului ╚Öi pentru uscarea profund─â a ├«nc─âperilor.┬áAcestea func╚Ťioneaz─â eficient la o temperatur─â a aerului de -20 ┬░ C p├ón─â la + 30 ┬░ C ╚Öi o umiditate relativ─â de 2% p├ón─â la 100%.┬áMarele avantaj al acestui tip de usc─âtor de aer este posibilitatea de dezumidificare f─âr─â r─âcire ╚Öi dezumidificarea aerului la o temperatur─â sub 0 ┬░ C.

┬áCele mai importante specifica╚Ťii:

┬áPerforman╚Ťa.┬áToate dispozitivele elimin─â o cantitate diferit─â de umiditate pe zi.┬áAceast─â capacitate este m─âsurat─â ├«n mod standard ├«n litri de condens.┬áC├ót de mult poate un anumit model s─â ├«ndep─ârteze umezeala din aer┬á├«ntr-o┬áanumit─â perioad─â de timp, se poate afla doar aleg├ónd un┬ádispozitiv suficient de puternic, care va fi capabil s─â reduc─â rapid umiditatea,┬ámen╚Ťin├óndu-se la┬ástandarde optime.┬áDac─â dezumidificatorul nu dispune de suficient─â energie,┬á va func╚Ťiona f─âr─â oprire,┬áduc├ónd la supra├«nc─âlzirea acestuia ╚Öi ├«n consecin╚Ť─â vei pl─âti mai mult pentru energia electric─â.┬áCel mai bun┬ádispozitiv va reduce rapid umiditatea,┬á╚Öi datorit─â higrostatului ├«ncorporat se va opri c├ónd umiditatea va ajunge la un nivel optim, relu├óndu-╚Öi func╚Ťiile imediat ce aceasta a crescut.

┬áSchimbul de aer.┬áAsigur─â-te c─â ai luat ├«n considerare suprafa╚Ťa spa╚Ťiului din care trebuie eliminat─â umiditatea.┬á Compar─â-l┬ácu volumul de aer al dispozitivului; acesta┬átrebuie s─â fie de patru ori mai mare dec├ót suprafa╚Ťa unei camere.

┬áNivelul┬áde zgomot.┬áDac─â unitatea va┬áemite zgomot ├«n mod constant, atunci va trebui s─â renun╚Ťi la┬á confort.┬áNivelul de zgomot al dispozitivului┬átrebuie s─â fie de 40-50 dB.

┬áConsumul de energie electric─â.┬áDesigur, totul depinde de puterea aparatului.┬á├Äns─â, po╚Ťi alege┬áun model cu consum mic de energie electric─â,┬áf─âr─â ca acest lucru s─â afecteze puterea dispozitivului.

 Volumul rezervorului. Acesta este important numai pentru zonele cu o umiditate foarte ridicată.

┬áHigrostatul ├«ncorporat.┬áAceast─â component─â a dezumidificatorului are func╚Ťia de a m─âsura ├«n permanen╚Ť─â umiditatea din ├«nc─âpere, oprind ╚Öi pornind aparatul ├«n func╚Ťie de nivelul de umiditate optim.

 Filtrul. Această componentă a dezumidificatorului este de mai multe feluri, și anume carbon, ionizator, HEPA, lavabil, standard etc., având rolul de a opri bacteriile rezultate de la umezeală dar și părul de animale, praful etc.

┬áAutoresetarea. Aceast─â func╚Ťie┬áeste necesar─â pentru situa╚Ťiile ├«n care exist─â o pan─â de curent, unitatea ├«ncep├ónd s─â func╚Ťioneze ├«n acest caz ├«n mod autonom.

 Designul dezumidificatorului. Această caracteristică joacă un rol important, doar atunci când este necesar să alegi o anumită dimensiune sau să încadrezi dispozitivul într-un anumit interior.

Cele mai importante criterii pentru alegerea unui dezumidificator 

  • Nivelul de zgomot┬á.┬áUnul dintre cei mai importan╚Ťi indicatori, este nivelul de zgomot, deoarece echipamentele cu un nivel de zgomot de peste 45 dB nu numai c─â ├«mpiedic─â somnul, dar┬áeste ╚Öi foarte deranjant.
  • Putere┬á.┬áAici totul este simplu – cu c├ót ofer─â mai mult─â performan╚Ť─â, cu at├ót mai mult cre╚Öte consum de energie.┬áCu toate acestea, unii produc─âtori s-au g├óndit la portofelele noastre ╚Öi folosesc diverse solu╚Ťii inovatoare pentru a reduce consumul de energie.
  • Greutate ╚Öi dimensiuni.┬áAparatele de dezumidificare┬ásunt diferite: de podele, sta╚Ťionare ╚Öi montate pe perete. Cu c├ót au mai mult─â putere,┬á cu at├ót dimensiunile sale sunt mai perceptibile.┬áAici trebuie s─â┬ádetermini singuri unde ╚Öi cum┬ádore╚Öti s─â plasezi dispozitivul. ├Än general, sistemele climatice sta╚Ťionare sunt situate ├«n centrul camerei, deci nu┬átrebuie ales un astfel de echipament dac─â┬áai o camer─â de mici dimensiuni.
  • Pre╚Ťul.┬áDepinde numai de tine┬ádac─â vrei s─â pl─âte╚Öti ├«n plus pentru func╚Ťii suplimentare.┬áPrintre altele, usc─âtoarele de aer pot fi echipate suplimentar cu un timer, senzor de umiditate, higrostat ├«ncorporat, sistem de control digital ╚Öi chiar ventilatoare.

┬áCum se folose┼čte un dezumidificator

Uneori,┬ádezumidificatoarele pentru uz casnic┬ásunt fabricate cu func╚Ťii suplimentare: de purificare a aerului, dezodorizare, lumin─â ultraviolet─â antibacterian─â. ├Äns─â┬ápre╚Ťul, este ├«ntotdeauna mai ridicat pentru o astfel de tehnic─â.┬áMobile,┬ácompacte ╚Öi de multe ori pe ro╚Ťi, acestea pot fi u╚Öor transportate dintr-o camer─â ├«n alta.┬áDezumidificatoarele sta╚Ťionare┬ásunt instalate ├«ntr-un anumit loc ╚Öi au o productivitate mai mare.┬áAcestea sunt instalate ├«n fabrici industriale, muzee, spitale ╚Öi alte unit─â╚Ťi, unde este necesar s─â se men╚Ťin─â un nivel constant de umiditate.

1
Trotec TTK 128 E

Trotec TTK 128 E

55 litri/zi
380mc/ora
pentru spatii de pana la 160mp
Display Digital
Nivel sonor dB (A): 56
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator Trotec TTK 128 E, 55 litri/zi, 380mc/ora, pentru spatii de pana la 160mp, Display Digital, Timer

2
Trotec TTK 122 E

Trotec TTK 122 E

40 litri/zi
350mc/ora
pentru spatii de pana la 120mp
Mânere de transport si roti cauciucate
Afișaj digital
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Capacitate max. dezumidificare de 40l/zi si debit aer de 350mc/h. Potrivit pentru spatii de pana la 120mp.

3
Stadler Form Albert SFALBERTW

Stadler Form Albert SFALBERTW

20 litri/zi
Consum redus de energie
Display LCD cu led-uri
Timer programabil 24h
Recomandat pentru o incapaere de 70 mp
Higrostat incorporat
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer Stadler Form Albert, 20l/24h, Higrostat incorporat, Timer programabil la minut 24h, Filtru de aer, Display, Silentios, Alb

4
Clean Air Optima CA 704

Clean Air Optima CA 704

Capacitate max. de dezumidificare 10l/zi
Potrivit pentru spatii de pana la 40mp / 100m
Usuca Rufe
Functionare silentioasa
4 tehnologii de filtrare
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator si purificator de aer Clean Air Optima CA 704, Ionizator, Lampa UV, Usuca Rufe, Filtru Carbon, Display Digital, Timer

5
Meaco DD8L Zambezi

Meaco DD8L Zambezi

Capacitate max. dezumidificare de 12l/zi
debit aer de 150mc/h
Potrivit pentru spatii de pana la 25mp
Functie blocare copii
Util pentru uscarea rufelor
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator Meaco DD8L Zambezi,Sistem unic de temporizare Oprire/Pornire, Child lock, Ionizare, Functie uscare rufe, Debit de aer 150mc/ora, Garantie 3 Ani

6
MASTER DH720

MASTER DH720

capacitate deumidificare 20l/24h
pentru incaperi de 25mp
Design atractiv
Functionare silentioasa
Consum electric redus
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator MASTER pentru casa si birou DH720, capacitate deumidificare 20l/24h, cu lampa UV, pentru incaperi de 25mp

7
Woods MRD20

Woods MRD20

Capacitate 20 litri/24h
3 Trepte viteza
Mod uscare haine
Furtun pentru racord la canalizare
Destinat locuintelor, birourilor, bailor, demisolurilor
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator aer Woods MRD20, Capacitate 20 litri/24h, 3 ani Garantie, Timer, 3 Trepte viteza, Mod uscare haine, Fanta ramatabila, Cuva cu plutitor, Furtun pentru racord la canalizare

8
Stadler Form Albert Little

Stadler Form Albert Little

Higrostat incorporat
Consum redus de energie: 184 W
Functia Swing
Silentios - minim 32 dB(A)
Destinat locuintelor, birourilor, bailor, demisolurilor
Functie de dezghetare si senzor
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer Stadler Form Albert Little, Higrostat incorporat, Filtru de aer, Consum redus de energie, Functia Swing, LED, Silentios, Sleep mode, Alb

9
ARGO PLATINUM 41

ARGO PLATINUM 41

41 litri/zi
Display digital
Auto-diagnosticare
4 moduri de functionare: SMART, CONTINUU, SILENTIOS, USCARE
Functie speciala de uscare a rufelor
Grad de protectie IP21
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer ARGO PLATINUM 41, 41 litri/zi, Garantie 3 ani, Timer, Display digital, LED, Auto-diagnosticare, 4 moduri de functionare, Auto- restart, Silentios

10
ARGO PLATINUM 21

ARGO PLATINUM 21

21 litri/zi
Display digital
Auto-diagnosticare
4 moduri de functionare: SMART, CONTINUU, SILENTIOS, USCARE
Functie speciala de uscare a rufelor
Grad de protectie IP21
Rating
5.00
EXCELENT
03.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Dezumidificator de aer ARGO PLATINUM 21, Garantie 3 ani, 21litri/zi, IP 21, Display digital, LED, Timer, Auto-diagnosticare, 4 Moduri de functionare, Auto-restart, Silentios