GHID: CUM ALEGI CEL MAI BUN CUPTOR INCORPORABIL

Cuptorul a reprezentat ├«ntotdeauna un simbol al casei ╚Öi a buc─ât─âriei ├«n special. A fost fost nevoie de ani, decenii, secole pentru ca progresul tehnologic s─â mearg─â furtunos mai departe. Ast─âzi inima casei este considerat─â a fi buc─ât─âria, cu un aparat de g─âtit modern denumit cuptor ├«ncorporabil. Cum s─â alegi cuptorul cel mai bun care s─â g─âteasc─â diferite feluri de m├óncare ╚Öi care s─â fie pe gustul fiec─ârui membru de familie ╚Öi s─â-╚Öi aminteasc─â fiecare pentru totdeauna? Fiecare fel de m├óncare are semn─âtura ei. Cuptorul coace pr─âjituri delicioase, cum ar fi un chec, poate face o friptur─â gustoas─â┬ásau unele pr─âjituri de lux care s─â fie o surpriz─â pentru membrii familiei ╚Öi s─â ├«i ├«nc├ónte. Care este elementul comun al tuturor acestora? Desigur, toate sunt preparate ├«n cuptor. Cu problema alegerii dispozitivului se confrunt─â orice gospodin─â mai devreme sau mai t├órziu. Ce s─â prefere? Un cuptor combinat cu o plit─â sau un cuptor de sine st─ât─âtor ├«ncorporat? Avantajul cuptorului ├«ncorporat ├«n mobilierul buc─ât─âriei ofer─â mai multe op╚Ťiuni de plasare. Un cuptor nu trebuie neaparat s─â┬áfie amplasat ├«n mod direct sub plit─â. Un cuptor ├«ncorporat prezint─â mai mult─â siguran╚Ť─â pentru copii ╚Öi apoi este mult mai convenabil pentru hostess.

Dac─â nu e╚Öti foarte experimentat ╚Öi nu ai cerin╚Ťe ridicate ├«n privin╚Ťa func╚Ťionalit─â╚Ťii cuptorului, po╚Ťi alege un cuptor pe gaz. Costul s─âu este mai mic dec├ót al cuptorului electric ╚Öi este mult mai convenabil, dac─â este cump─ârat pentru o cas─â de la ╚Ťar─â. Cuptoarele electrice au dezavantajul de a avea un consum mai ridicat de energie electric─â.

Tipuri de cuptoare încoporabile

________

Dup─â tehnologia de g─âtire

______________________________________________________________________________________________________________

G─âtitul nu ├«nseamn─â numai a ╚Öti s─â g─âte╚Öti ├«ntr-un mod profesional. G─âtitul ├«nseamn─â ╚Öi a de╚Ťine instrumentul care s─â te ajute s─â g─âte╚Öti ├«ntr-un mod profesional, av├ónd un aparat de g─âtit inovator, care s─â de╚Ťin─â ╚Öi o tehnologie nou─â de g─âtit. Cuptoarele ├«ncorporabile moderne, de╚Ťin tehnologii impresionante, superioare vechilor ma╚Öini de g─âtit. Cuptoarele ├«ncorporabile pot fi de trei feluri, ╚Öi anume:

  Cuptorul încorporabil pe gaz

Cuptorul ├«ncorporabil pe gaz este una dintre variantele moderne de echipamente pentru buc─ât─ârie, confortabil ╚Öi func╚Ťional. Produc─âtorii acestui tip de cuptor ├«ncorporabil pentru buc─ât─ârie, ╚Ťin cont de dorin╚Ťele consumatorilor, oferind cuptoare pe gaz de diferite volume ╚Öi cu diferite seturi de caracteristici. Gama de cuptoare ├«ncorporabile pe gaz ├«ndeplinesc standardele moderne de siguran╚Ť─â ╚Öi de confort ├«n utilizare Dispozitivele sunt echipate cu sistem de control al gazelor ╚Öi prevenirea scurgerilor de gaze. Pentru u╚Öurin╚Ťa de utilizarea a cuptoarelor, acestea sunt dotate cu cronometru ╚Öi diferite seturi de caracteristici moderne ╚Öi inovatoare pentru g─âtit. Controlul cuptorului se face cu ajutorul butoanelor ergonomice ╚Öi av├ónd aprindere electric─â integrat─â. Din magazine se pot cump─âra cuptoare pe gaz de diferite m─ârimi ╚Öi modele, pentru buc─ât─ârii ├«n stilul clasic, avangardist sau ├«n stilul retro.

 Cuptorul incorporabil electric

Cuptorul ├«ncorporabil electric este visul devenit realitate al gospodinelor, deoarece preparatele nu mai au crusta ars─â. Numai cu ajutorul acestui tip de cuptor ├«ncorporabil po╚Ťi prepara rapid, sigur ╚Öi u╚Öor, orice tip de produs delicios de patiserie ╚Öi po╚Ťi g─âti carne delicioas─â la gr─âtar. Cuptoarele electrice au mai multe avantaje fa╚Ť─â de cuptoarele conven╚Ťionale. Ele au mai multe moduri de operare, inclusiv ├«nc─âlzirea superioar─â ╚Öi inferioar─â, precum ╚Öi cea mai nou─â caracteristic─â care combin─â dou─â moduri de g─âtire, ╚Öi bine├«n╚Ťeles, disponibilitatea gr─âtarului. Unele cuptoare sunt dotate cu ventilatoare conven╚Ťionale moderne, care asigur─â circula╚Ťia aerului cald constant ╚Öi distribuie uniform c─âldura din interiorul ├«ntregului spa╚Ťiu. Cu ajutorul cuptorului electric po╚Ťi g─âti dou─â sau mai multe preparate ├«n acela╚Öi timp, f─âr─â teama c─â mirosurile se vor amesteca. Acest lucru este posibil cu tehnologia aer 3G fierbinte care permite s─â faci acest lucru cu u╚Öurin╚Ť─â.

┬áCuptorul ├«ncorporabil cu induc╚Ťie

Cuptorul cu induc╚Ťie nu este un dispozitiv prea comun ├«n buc─ât─âriile noastre, dar treptat acest model ├«╚Öi c├ó╚Ötig─â locul lui. Cuptorul ├«ncorporabil cu induc╚Ťie este elegant, eficient ╚Öi cel mai important, este cel mai sigur.Gama de modele integrate de pe pia╚Ť─â ├«╚Ťi taie pur ╚Öi simplu r─âsuflarea cu diversitatea lor. Un astfel de cuptor ├«ncorporabil cu induc╚Ťie satisface toate cerin╚Ťele utilizatorului. Acesta func╚Ťioneaz─â pe baz─â de curen╚Ťi de aer fierbinte distribuit ├«n tot compartimentul cuptorului ╚Öi asigur├ónd o temperatur─â constant─â. Astfel, preparatele sunt rumenite ╚Öi nu arse sau necoapte, a╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul cuptoarelor ├«ncorporabile cu gaz sau electrice. Cele mai bune tipuri de astfel de modele sunt cele care produc aer cald ╚Öi apoi ├«l distribuie ├«n tot compartimentul.

După structură și dimensiuni

______________________________________________________________________________________________________________

Pentru a alege cuptorul ├«ncorporabil potrivit, m─âsoar─â cu aten╚Ťie buc─ât─âria ta ╚Öi asigur─â-te c─â acesta se va potrivi perfect.┬áDimensiunile standardizate ale aparatelor ├«ncorporabile trebuie s─â fie ├«n concordan╚Ť─â cu dimensiunea spa╚Ťiului din mobilier, care permite crearea unei buc─ât─ârii dup─â propriul gust, folosind instrumente standard pentru a forma o combina╚Ťie individual─â.

 Cuptorul încorporabil standard

Acest tip de cuptor este creat cu un singur compartiment standard pentru g─âtit. La el po╚Ťi prepara friptur─â sau po╚Ťi coace pl─âcinte, ├«ns─â fiecare, pe r├ónd. Dac─â buc─ât─âria ta este de mari dimensiuni, ╚Öi dispune de spa╚Ťiu, po╚Ťi achizi╚Ťiona dou─â cuptoare identice pe care s─â le a╚Öezi unul l├óng─â altul sau unul peste altul pentru a g─âti dou─â preparate ├«n acela╚Öi timp.

 Cuptorul încorporabil dublu

Acest tip de cuptor ├«ncorporabil dublu dispune de dou─â spa╚Ťii individuale separate, fiecare dintre ele primind c─âldura individual. Se pot prepara dou─â tipuri de m├ónc─âruri diferite, f─âr─â ca mirosurile s─â se amestece ├«ntre ele ╚Öi fiecare primind c├óte o ┬átemperatur─â optim─â de coacere.

 Cuptorul încorporabil cu cuptor cu microunde atașat

Acest tip de cuptor este realizat din cuptorul ├«ncorporabil propriu-zis ╚Öi cuptorul cu microunde ata╚Öat deasupra, av├ónd un panou comun de comenzi, fiecare func╚Ťion├ónd individual.

Func╚Ťii ╚Öi programe

______________________________________________________________________________________________________________

De multe ori abunden╚Ťa de informa╚Ťii despre modurile de g─âtit, caracteristici, avantaje ╚Öi multe altele pot fi cople╚Öitoare. Dar solu╚Ťia nu este a╚Öa de dificil─â precum pare. Tot ceea ce trebuie s─â faci, este s─â iei ├«n considerare urm─âtoarele sfaturi:

Programele ╚Öi func╚Ťiile cuptorului ├«ncorporabil

De preferat ar fi achizi╚Ťionarea unui cuptor ├«ncorporabil care s─â prezinte c├ót mai multe programe prestabilite ╚Öi func╚Ťii, pentru a putea g─âti mult mai confortabil ╚Öi mult mai u╚Öor. Cu un program prestabilit, po╚Ťi realiza o g─âtire perfect─â a preparatelor. Un program este creat cu tot ceea ce are nevoie preparatul t─âu, pentru a fi realizat perfect. Iat─â c├óteva dintre programele ╚Öi func╚Ťiile pe care le poate de╚Ťine un cuptor ├«ncorporabil modern:

 • ├«nc─âlzire tradi╚Ťional─â inferioar─â ╚Öi superioar─â
 • grill
 • rotisor
 • turbo grill
 • decongelare delicat─â
 • men╚Ťinere la cald
 • dospire aluat
 • autocur─â╚Ťare
 • timp de coacere
 • cronometru
 • temperatura

┬áAutocur─â╚Ťarea

├Än procesul de g─âtire, pe suprafe╚Ťele interioare ale cuptorului ├«ncorporabil r─âm├ón urme de gr─âsime ╚Öi de arsuri. Pentru cur─â╚Ťarea lui ar trebui s─â pierzi o gr─âmad─â de timp ╚Öi s─â fii ├«narmat cu bun─âvoin╚Ť─â, pentru a putea ├«ndep─ârta murd─âria periodic. Produc─âtorii ├«ns─â, ofer─â o serie de solu╚Ťii tehnice la aceast─â problem─â, ╚Öi anume:

┬áCur─â╚Ťarea pirolitic─â

Piroliza provine de la cuv├óntul grecesc s─ârb─âtoare-foc ╚Öi liz─â care ├«nseamn─â degradare. Piroliza este un proces de descompunere termic─â a compu╚Öilor anorganici ╚Öi organici. ├Än timpul cur─â╚Ť─ârii pirolitice, gr─âsimea ╚Öi alte impurit─â╚Ťi se descompun la temperaturi ridicate. Principiul de func╚Ťionare al cur─â╚Ť─ârii pirolitice a cuptorului, const─â ├«n arderea gr─âsimii sub influen╚Ťa temperaturii de 500 de grade C, transform├óndu-le ├«ntr-un strat negru cu miros nepl─âcut, ce este re╚Ťinut de un filtru catalitic special ├«n timpul utiliz─ârii.

┬áCur─â╚Ťarea catalitic─â

Felurile de m├óncare gustoase ╚Öi suculente, cu o crust─â crocant─â, reprezint─â o mare pl─âcere pentru to╚Ťi membrii familiei. Dar, dup─â cin─â, murd─âria ╚Öi gr─âsimea cuptorului reprezint─â o mare nepl─âcere. Cu toate acestea, ├«n cazul ├«n care cuptorul este dotat cu func╚Ťia de cur─â╚Ťare catalitic─â, po╚Ťi uita de aceast─â nepl─âcere. La urma urmei, aceast─â func╚Ťie de auto-cur─â╚Ťare, se realizeaz─â prin procesul de digestie a gr─âsimii, datorit─â reac╚Ťiilor chimice care pornesc automat ├«n timpul g─âtirii.

┬áCur─â╚Ťarea hidrolitic─â

Aceast─â func╚Ťie de cur─â╚Ťare utilizeaz─â aburul. ├Än acest caz, ├«n partea de jos a cuptorului se afl─â un recipient special ├«n se pune o cantitate de ap─â, pentru a se ├«nc─âlzi ╚Öi a emana abur. Procesul de cur─â╚Ťare cu abur dureaz─â ├«n medie 30 de minute, dup─â care se ╚Öterge cu un burete.

Toate cele trei, sunt metode de cur─â╚Ťare modern─â ╚Öi tehnologic─â, foarte eficiente ╚Öi destul de apreciate de to╚Ťi utilizatorii.

 Gătirea cu aburi

Av├ónd ├«n vedere tendin╚Ťa actual─â de utilizare mai eficient─â a tehnologiei energetice ╚Öi ecologice, tot mai mul╚Ťi utilizatori ├«╚Öi ├«ndreapt─â aten╚Ťia spre tehnologia cu abur. ┬áAceast─â tehnologie este una dintre cele mai bune moduri de a asigura o m├óncare s─ân─âtoas─â, care s─â-╚Öi p─âstreze calit─â╚Ťile sale nutritive ╚Öi calitative.

 Înveliș cu ceramică sau email

Interiorul cuptoarelor ├«ncorporabile este dotat cu ├«nveli╚Ö ceramic sau din email. Cu c├ót calitatea materialului este mai bun─â, cu at├ót calitatea prepar─ârii alimentelor este mai delicioas─â. Aceste tipuri de materiale nu permit lipirea ╚Öi ├«nt─ârirea stropilor de gr─âsime sau de sosuri de la alimentele preparate. Acestea permit o cur─â╚Ťare foarte u╚Öoar─â prin simpla ╚Ötergere cu un burete umed.

 Panou de afișare și control

Una dintre caracteristicile cele mai convenabile ale cuptorului ├«ncorporabil este abilitatea de a putea accesa panoul de control, prin butoanele amplasate pe el. Exist─â mai multe func╚Ťii ╚Öi programe amplasate pe el put├ónd fi accesate ├«ntr-un mod confortabil. Aceste butoane pot fi rotative sau touch control, inclusiv un buton de pornire ╚Öi oprire ╚Öi unul pentru aprindere incorporat─â. Cu aceste butoane pot fi accesate rapid ╚Öi frecvent comenzile precum, programele speciale pentru g─âtit, decongelare, coacere ╚Öi rumenire, grill, cronometru ╚Öi multe altele, ├«n func╚Ťie de model ╚Öi de produc─âtor.

 Grill și rotisor

├Än alegerea cuptorului ├«ncorporabil trebuie s─â ╚Ťii cont de ceea ce ├«╚Ťi place s─â g─âte╚Öti ╚Öi s─â m─ân├ónci. Dac─â ├«╚Ťi place friptura de pui la rotisor, atunci alegerea ta trebuie s─â fie un dispozitiv care s─â aib─â ╚Öi aceast─â func╚Ťie. Dac─â ├«╚Ťi place carnea pr─âjit─â dar ╚Ötii c─â acest tip de m├óncare face r─âu organismului, atunci ai nevoie de un grill. ├Än cazul acesta cuptorul ├«ncorporabil trebuie s─â prezinte ╚Öi aceast─â func╚Ťie. Ast─âzi tehnologia este at├ót de avansat─â, ├«nc├ót po╚Ťi cump─âra un aparat electrocasnic care s─â fie exact a╚Öa cum ├«╚Ťi imaginezi, at├ót din punct de vedere estetic c├ót ╚Öi func╚Ťional.

Accesorii

______________________________________________________________________________________________________________

Este mai mult util dec├ót important ca un cuptor ├«ncorporabil s─â de╚Ťin─â ╚Öi c├óteva accesorii. Ce sunt aceste accesorii? O tav─â universal─â, o tav─â jena, gr─âtare, un termometru, ventilator ├«ncorporat ╚Öi astea sunt doar c├óteva. Toate acestea pot fi incluse ├«n pachet, iar la nevoie pot fi cump─ârate separat.

 Ventilatorul

Ventilatorul este mai mult o func╚Ťie dec├ót un accesoriu. ├Äns─â, este destul de important. Numai cu ajutorul lui pot fi distribui╚Ťi curen╚Ťii de aer cald ├«n tot interiorul cuptorului. Acesta face ca temperatura din interior s─â fie constant─â ╚Öi uniform─â, pentru ca preparatele s─â nu fie arse pe deasupra.

 Grătare

Gr─âtarele sunt suporturi de sus╚Ťinere a recipientelor sau a alimentelor cum ar fi carnea sau legumele.

 Vasele și ustensilele

Acestea nu sunt incluse ├«n pachet atunci c├ónd achizi╚Ťionezi un cuptor ├«ncorporabil, dar sunt foarte utile ╚Öi necesare. Pe l├óng─â recipiente mai ai nevoie de o spatul─â, o furc─â etc.

[kkstarratings]