1
Bosch Professional GBH2-24DF

Bosch Professional GBH2-24DF

Motor puternic de 790 W
Fiabil si robust
Cablu cu prindere pe bila
Cuplaj de suprasarcina
Functionare dreapta/stanga pentru eliberarea burghielor blocate
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch Professional GBH2-24DF, 790 W, 2.7 J

 La ce folosește rotopercutorul

Un┬árotopercutor este un instrument multifunc╚Ťional cu un mecanism electric, care produce o munc─â ca urmare a┬ámi╚Öc─ârii de┬ár─âsucire ╚Öi a┬ámi╚Öc─ârii┬áreciproce┬á.┬áCu toate acestea, universalitatea nu este ├«ntotdeauna o proprietate convenabil─â pentru instrument.┬áPrin urmare, fiecare serie de┬árotopercutor, este conceput─â pentru un anumit tip de munc─â, dar toate sunt asociate cu utilizarea mi╚Öc─ârii de rota╚Ťie a corpului de lucru.

Mae╚Ötrii de la domiciliu sunt obi╚Önui╚Ťi s─â-╚Öi fac─â┬ásinguri propriile munci, pentru a-╚Öi men╚Ťine un mediu confortabil ├«n cas─â ╚Öi fiind for╚Ťa╚Ťi s─â rezolve numeroase probleme domestice. Dintre acestea, se num─âr─â g─âurile ├«n diferite materialele cu structur─â puternic─â sau cu structur─â mai slab─â. Acestea pot fi din beton, cum ar fi suprafa╚Ťa blocurilor de beton, c─âr─âmizi ╚Öi a╚Öa mai departe.┬áPentru a crea g─âuri ├«n aceste betoane nu po╚Ťi folosi burghie conven╚Ťionale, concepute pentru a lucra cu┬áele ├«n metal ╚Öi lemn. Toate eforturile de a┬álucra cu un astfel de instrument devin┬áplicticoase ╚Öi anevoioase ╚Öi instrumentul nu mai poate fi folosit nici m─âcar pentru scopul propus. Din acest motiv, trebuie s─â┬áte g├ónde╚Öti la achizi╚Ťionarea de burghie adecvate pentru beton, lemn┬á┼či metal, care pot fi schimbate ├«n func┼úie de nevoi.

 De câte feluri poate fi un rotopercutor?

 Ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor┬áeste conceput doar pentru g─âurirea ├«n piatr─â, c─âr─âmid─â ╚Öi beton.┬áDe asemenea,┬áacest instrument func╚Ťioneaz─â cu o eficien╚Ť─â maxim─â. Datorit─â ╚Öocului electro-mecanic┬áse creeaz─â o for╚Ť─â suficient─â pentru ╚Ötan╚Ťarea betonului sau a pietrei.┬á├Än acest caz,┬álucr─âtorul nu are nevoie s─â apese m├ónerul dispozitivului.┬á├Än unele modele, mecanismul de impact mecanic este similar cu cel al unui burghiu, dar este mai pu╚Ťin durabil dec├ót un mecanism electromagnetic sau pneumatic.

 Ciocan demolator

Ciocanul demolator┬áeste un instrument indispensabil ├«n construc╚Ťii.┬áSe folose╚Öte ├«n scopul loviturilor puternice.┬áAcest instrument poate distruge diverse┬ásuprafe╚Ťe┬á╚Öi ziduri construite.┬áScopul acestui instrument este┬áde a sparge lucr─âri legate de construc╚Ťie, lucr─âri de drumuri ╚Öi sl─âbirea solului.┬áAcest instrument va fi un asistent excelent, dac─â trebuie s─â┬á├«╚Ťi demolezi vechea cas─â de la ╚Ťar─â, ╚Öi, de asemenea, este folosit pentru zdrobirea pietrelor r─âmase ╚Öi a r─âm─â╚Öi╚Ťelor de zid─ârie.┬áAst─âzi,┬áciocanul demolator c├ó╚Ötig─â popularitate, deoarece utilizarea lui nu necesit─â un compresor ca surs─â de energie.┬áPrincipalele avantaje ale acestui instrument, sunt nivelul de zgomot foarte mic, compatibilitatea ecologic─â ╚Öi, de asemenea, simplitatea ╚Öi u╚Öurin╚Ťa ├«n func╚Ťionare.

 Ciocanul combinat

Se poate spune cu certitudine c─â┬áciocanul combinat este unul dintre cele mai populare instrumente.┬á├Äl vei┬ág─âsi at├ót ├«n ÔÇőÔÇősetul de lucru al maestrului profesionist, c├ót ╚Öi ├«n┬ásculele amatorilor, care folosesc instrumentul ├«n mod obi╚Önuit.┬áO┬áastfel de ma╚Öin─â este multifunc╚Ťional─â ╚Öi ├«n┬áanumite situa╚Ťii, este pur ╚Öi simplu de ne├«nlocuit.┬áLa urma urmei,┬ácu un instrument combinat vei putea sparge zid─âria, vei face o gaur─â larg─â ╚Öi ad├ónc─â ├«n beton ╚Öi vei putea ├«nlocui pl─âcile ceramice ├«n baie,┬á ├«n cazul unei repara╚Ťii.

┬áCe ar putea face cel mai bun rotopercutor fa╚Ť─â de unul obi╚Önuit?

Cel mai bun rotopercutor┬ápoate fi numit cel mai comun ╚Öi universal instrument de construc╚Ťie electric─â, precum ╚Öi cel care reprezint─â┬áun asistent indispensabil ├«n timpul repara╚Ťiilor ╚Öi construc╚Ťiilor.┬áMecanismul acestor instrumente este similar, dar acestea func╚Ťioneaz─â ├«n moduri diferite.┬áPrin urmare, ├«nainte de a cump─âra un astfel de instrument, trebuie s─â ├«n╚Ťelegi care sunt avantajele fiec─âruia dintre ele ╚Öi cu ce lucrare se vor descurca mai bine.┬áCel mai bun rotopercutor trebuie s─â fac─â g─âuri ├«n metal, lemn ╚Öi plastic, s─â foreze o zid─ârie ├«n cel mai rapid mod, s─â sparg─â beton armat ╚Öi piatr─â, adic─â materiale cu o rezisten╚Ť─â sporit─â.

Principiul de func╚Ťionare al acestui instrument, se bazeaz─â pe transformarea energiei motorului sau a compresorului ├«n mi╚Öcarea cu piston a strikerului, care love╚Öte violent cu o frecven╚Ť─â ├«nalt─â pe elementul de lucru.

Disparitatea dispozitivelor pe care le analiz─âm este, de asemenea, ├«n principiu, munca lor.┬áAtunci c├ónd perforatorul de impact se sprijin─â pe perete, acesta ├«ncepe s─â┬ágalopeze de-a lungul din╚Ťilor de pe clichet.┬áFor╚Ťa de impact este relativ mic─â, reculul fiind, dimpotriv─â, mare.┬áForarea pietrei sau a betonului este foarte dificil─â – este nevoie de mult efort.┬áToate acestea sunt principalele dezavantaje ale forajului.┬á├Än plus, prin lucrul continuu al unui burghiu, pentru a for╚Ťa ceva solid, sunt din╚Ťii de cu╚Ťite care se uzeaz─â destul de repede.

 Sistemul de prindere a burghiului sau a mandrinei

├Än orice unealt─â de g─âurit, mandrina de pe arbore este fixat─â prin dou─â metode: pe con ╚Öi folosind un ata╚Öament filetat. ├Än cea de-a doua versiune, pe canalul interior ╚Öi pe arborele de foraj exist─â un inci sau un fir metric. ├Än aceast─â situa╚Ťie, c├ónd se repar─â, mul╚Ťi se ├«ntreab─â adesea cum s─â schimbe cartu╚Öul pe un burghiu. Po┼úi afla tipul de fir ╚Öi caracteristicile acestuia de pe corpul s─âu. De exemplu, dac─â arat─â 1-15M13h1,3┬á┬áacest lucru ├«nseamn─â:

 • M13 – diametrul filetului metric
 • 1,3 este pasul s─âu
 • 1 ╚Öi 15 – dimensiunea maxim─â ╚Öi minim─â a tijei de g─âurit

Atunci c├ónd se utilizeaz─â un fir de inci, UNF-ul este marcat. Prin urmare, ├«nainte de a schimba burghiul, este necesar s─â verifici dac─â dimensiunile de montaj corespund marcajului. Acum, aproape toate burghiele au un filet de inci. Pentru rezisten╚Ťa conexiunii, pe arborele din interiorul dispozitivului este montat un ╚Öurub de blocare.┬áDac─â are un filet de st├ónga, cu alte cuvinte, trebuie rotit ├«n sensul acelor de ceasornic. O alt─â op╚Ťiune de fixare implic─â utilizarea conului Morse. Cap─âtul arborelui motor este realizat sub forma unui con. Canalul intern are, de asemenea, aceea╚Öi parte conic─â, a┼čez├ónd┬ácartu╚Öul pe conul arborelui. Aceste elemente sunt etichetate ca B 10, B 12, B 16 ╚Öi alte B 18.

  Tipul de alimentare

Ciocan rotopercutor cu acumulator

Rotopercutorul, ca oricare alt instrument conven╚Ťional, are un dezavantaj: dependen╚Ťa de alimentarea cu energie electric─â.┬áDesigur, este dificil s─â-i spunem un dezavantaj.┬áCu toate acestea, ├«n anumite situa╚Ťii, ata╚Öarea ma╚Öinii la priz─â creeaz─â dificult─â╚Ťi, de exemplu, ├«n absen╚Ťa electricit─â╚Ťii,┬ápene de curent electric sau c├ónd┬álucrezi ├«n locuri ├«ndep─ârtate.┬á├Än rezolvarea unor astfel de probleme, modelele de┬árotopercutoare cu baterie pot ajuta.┬áEvident, „plusul” sub form─â de┬áalimentare autonom─â genereaz─â minusurile corespunz─âtoare.┬á├Än primul r├ónd, un timp scurt de func╚Ťionare continu─â – maximum 20 de minute (╚Öi de obicei 10-15), iar bateria consum─â ├«ntreaga ├«nc─ârcare.┬á├Än al doilea r├ónd, necesitatea de a ├«nc─ârca acumulatorul,┬áde╚Öi setul de instrumente include dou─â baterii, una cu care se lucreaz─â ╚Öi una care este de obicei ╚Ťinut─â┬á├«nc─ârcat─â┬ála gata, pentru a fi ├«nlocuit─â.┬á├Än al treilea r├ónd, costul bateriilor.

Ciocan rotopercutor cu alimentare electrică

Rotopercutorul cu alimentare electric─â este mult mai puternic dec├ót cel cu acumulator. Dezavantajul este c─â trebuie folosit ├«n permanen╚Ť─â ├«n preajma unei surse de curent electric. ├Än cazul ├«n care ai o cas─â de vacan╚Ť─â, undeva unde nu exist─â surs─â de electricitate, acest dispozitiv nu poate fi folosit pentru treburile din gospod─ârie.

Puterea ╚Öi percu╚Ťia

Ciocanele rotopercutoare┬ásunt ├«mp─âr╚Ťite ├«n clase, care determin─â sarcinile ╚Öi posibilit─â╚Ťile modelelor.┬áCriteriul de separare este masa. Cele cu greutatea de p├ón─â la 4 kg au o putere cuprins─â ├«ntre 400 ╚Öi 700 wa╚Ťi. Clasa medie, din care fac parte instrumentele cu greutatea ├«ntre 5 ╚Öi 8 kg,┬áau o for╚Ť─â de impact de p├ón─â la 8 J. Cele cu masa grea ating o putere cuprins─â ├«ntre 1200 -1500 wa╚Ťi.

Viteza maxim─â

Frecven╚Ťa impactului┬á este cuprins─â ├«ntre 900-4000 rota╚Ťii/min,┬á prezen╚Ťa ajust─ârii extinz├ónd posibilit─â╚Ťile ciocanului.

Rezisten╚Ťa la impact

Rezisten╚Ťa la impact┬á este┬á cuprins─â ├«ntre 3 J ╚Öi 60 J ╚Öi este cel mai important parametru, acesta┬ádetermin├ónd performan╚Ťa modelului.

┬áMentenan╚Ťa ╚Öi tehnici de siguran╚Ť─â

Mentenanta unui instrument bun, este┬áasem─ân─âtoare cu ├«ngrijirea┬áunui animal de companie.┬áP├ón─â la urm─â, pentru mul╚Ťi utilizatori men╚Ťinerea instrumentului ├«n stare bun─â, este o┬átreab─â dificil─â┬áde care nu po╚Ťi sc─âpa.┬áEste u╚Öor de imaginat o astfel de situa╚Ťie.┬áUnii┬áutilizatori cump─âr─â modele scumpe de la produc─âtori foarte cunoscu╚Ťi, sper├ónd c─â aceste instrumente ├«i vor servi mult timp.┬á╚śi sunt surprin╚Öi c├ónd, ├«ntr-un timp foarte scurt, instrumentul se deterioreaz─â.┬á╚śi nu este nimic surprinz─âtor: pur ╚Öi simplu, baz├óndu-se doar pe nume ╚Öi cost, utilizatorul sper─â c─â ma╚Öina ├«ns─â╚Öi va avea grij─â de ea.┬áAbordarea este ├«n mod fundamental gre╚Öit─â, deoarece performan╚Ťa instrumentelor, de fapt, depinde de mul╚Ťi factori ╚Öi de o serie de condi╚Ťii.

Cea mai important─â problem─â pentru un perforator este de╚Öeul rezultat de la lucru, cum ar fi┬ábeton, piatr─â,┬ác─âr─âmid─â, lemn sau material plastic. Praful care intr─â ├«n ma╚Öin─â devine adesea cauza defec╚Ťiunii sale.┬áPrin urmare, este pur ╚Öi simplu nevoie de men╚Ťinerii instrumentului c├ót mai curat. Cea mai simpl─â modalitate de a cur─â╚Ťa un astfel de instrument, este aspiratorul de praf, dup─â care trebuie s─â lubrifiezi┬áinstrumentul┬ácu un lichid special.

 Alegerea unui ciocan rotopercutor

Alegerea unui ciocan rotopercutor este o ocupa╚Ťie care necesit─â cuno╚Ötin╚Ťe ╚Öi experien╚Ť─â.┬áNu este inutil s─â ascul╚Ťi opinia exper╚Ťilor ╚Öi a mae╚Ötrilor cu o mul╚Ťime de experien╚Ť─â practic─â.┬áDar, ├«n cazul unei rezolv─âri reu╚Öite a acestei probleme,┬árotopercutorul te va servi timp de mul╚Ťi ani,┬á distrug├ónd orice obstacol.┬áExist─â, de asemenea, o clasificare general─â a tuturor dispozitivelor pentru uz casnic ╚Öi profesional. Pentru gospod─ârii┬áai nevoie de un rotopercutor┬ádestinat unor cantit─â╚Ťi mici de lucru, care nu implic─â func╚Ťionarea zilnic─â.┬áDispozitivele profesionale satisfac cerin╚Ťe ridicate.┬áAcestea sunt capabile s─â lucreze ├«n mod ne├«ntrerupt pentru o perioad─â lung─â de timp.┬áPrimele sunt mai accesibile din punct de vedere financiar. Cele profesionale cost─â mai mult,┬áiar aceste costuri se datoreaz─â productivit─â╚Ťii ridicate.

 Producători

Companiile europene ╚Öi asiatice au concurat mult timp ├«n fabricarea rotopercutoarelor de ├«nalt─â calitate.┬áDac─â ├«n╚Ťelegi toate diferen╚Ťele ╚Öi parametrii posibili,┬ápo╚Ťi achizi╚Ťiona un model al oric─âruia dintre urm─âtorii produc─âtori:

 • Makita
 • Bosch
 • DeWalt
 • Bort
 • Stern

┬áLa ce tip de lucr─âri po╚Ťi folosi un rotopercutor?

├Än ciuda scopului general, rotopercutoarele sunt de mai multe tipuri,┬áput├ónd determina func╚Ťionalitatea ╚Öi scopul lor de utilizare.┬á├Än╚Ťelegerea acestor diferen╚Ťe va ├«ngusta zona de selectare a instrumentului. Iat─â unele dintre aceste utiliz─âri:

 • La┬ádemol─âri ╚Öi construc╚Ťii din beton, c─âr─âmid─â, ceramic─â etc. at├ót ├«n mediul profesional, c├ót ╚Öi ├«n mediul casnic.
 • ├Än mediul casnic pentru pentru a realiza diferite g─âuri pe suprafe╚Ťe din material lemnos sau material plastic.
 • ├Än mediul casnic sau profesional pentru montarea diblurilor sau a ╚Öuruburilor pentru suporturile de prindere ╚Öi ag─â╚Ťare.
2
Bosch Professional SDS-plus GBH 2600

Bosch Professional SDS-plus GBH 2600

Motor puternic de 720 W
Viteza maxima (rpm): 900
Numar percutii pe minut: 4000
Energie de percutie 2.5 J
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch Professional SDS-plus GBH 2600, valiza, set 3 dalti si 3 burghie

3
Einhell BT-DH 1600

Einhell BT-DH 1600

Pentru: Beton, Zidarie
Putere: 1600 W
Viteza maxima (rpm): 1800
Numar percutii pe minut: 1500
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan demolator Einhell BT-DH 1600/1, 1600 W, 1500 BPM, 43 J

4
Makita HR2470T

Makita HR2470T

780W, 2.4J, 1100rpm
mandrina SDS-Plus
percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie
Functionare dreapta/stanga
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Makita HR2470T, 780W, 2.4J, 1100rpm, mandrina SDS-Plus si mandrina rapida, 3 functii + Accesoriu

5
Bosch Professional GBH 2-26 DRE

Bosch Professional GBH 2-26 DRE

800 W, 900 RPM, 2.7 J
Stop rotatie pentru daltuire
Softgrip pe manerul principal si pe manerul suplimentar
Cuplaj de suprasarcina
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch Professional GBH 2-26 DRE, 800 W, 900 RPM, 2.7 J

6
Bosch PBH 3000 FRE

Bosch PBH 3000 FRE

750 W, 1450 RPM, 2.8 J
Percutie
SDS+
Functie revers, Maner soft-grip
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch PBH 3000 FRE, 750 W, 1450 RPM, 2.8 J, 26 mm, Accesorii + Geanta

7
Makita HR2630X7

Makita HR2630X7

800 W, 1200 RPM, 2.4 J
dezvolta maxim 1200 rpm in gol si maxim 4600 de batai pe minut
SDS+
Percutie, Rotatie fara percutie
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Makita HR2630X7, 800 W, 1200 RPM, 2.4 J

8
Makita HR2470

Makita HR2470

780W, 2.4J, 1100rpm
Greutate: 2.6 Kg
mandrina SDS-Plus
percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie.
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Makita HR2470, 780W, 2.4J, 1100rpm, mandrina SDS-Plus, 3 functii

9
Skil 1766AK

Skil 1766AK

1500 W, 800 RPM, 2.8 J
Greutate: 5.3 Kg
Ciocan puternic, in forma de L
Maner moale anti-alunecare
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Skil 1766AK, 1500 W, 800 RPM, 2.8 J, SDS-Plus + Geanta

10
Bosch PBH 2500 RE

Bosch PBH 2500 RE

600 W, 2000 RPM
Greutate: 2.2 Kg
SDS Plus
Vibratie: 1.5 m/s┬▓
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2500 RE Compact, 600 W, 2000 RPM, SDS Plus

[kkstarratings]