1
Bosch Professional GBH2-24DF

Bosch Professional GBH2-24DF

Motor puternic de 790 W
Fiabil si robust
Cablu cu prindere pe bila
Cuplaj de suprasarcina
Functionare dreapta/stanga pentru eliberarea burghielor blocate
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch Professional GBH2-24DF, 790 W, 2.7 J

 La ce folosește rotopercutorul

Un rotopercutor este un instrument multifuncțional cu un mecanism electric, care produce o muncă ca urmare a mișcării de răsucire și a mișcării reciproce . Cu toate acestea, universalitatea nu este întotdeauna o proprietate convenabilă pentru instrument. Prin urmare, fiecare serie de rotopercutor, este concepută pentru un anumit tip de muncă, dar toate sunt asociate cu utilizarea mișcării de rotație a corpului de lucru.

Maeștrii de la domiciliu sunt obișnuiți să-și facă singuri propriile munci, pentru a-și menține un mediu confortabil în casă și fiind forțați să rezolve numeroase probleme domestice. Dintre acestea, se numără găurile în diferite materialele cu structură puternică sau cu structură mai slabă. Acestea pot fi din beton, cum ar fi suprafața blocurilor de beton, cărămizi și așa mai departe. Pentru a crea găuri în aceste betoane nu poți folosi burghie convenționale, concepute pentru a lucra cu ele în metal și lemn. Toate eforturile de a lucra cu un astfel de instrument devin plicticoase și anevoioase și instrumentul nu mai poate fi folosit nici măcar pentru scopul propus. Din acest motiv, trebuie să te gândești la achiziționarea de burghie adecvate pentru beton, lemn şi metal, care pot fi schimbate în funcţie de nevoi.

 De câte feluri poate fi un rotopercutor?

 Ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor este conceput doar pentru găurirea în piatră, cărămidă și beton. De asemenea, acest instrument funcționează cu o eficiență maximă. Datorită șocului electro-mecanic se creează o forță suficientă pentru ștanțarea betonului sau a pietrei. În acest caz, lucrătorul nu are nevoie să apese mânerul dispozitivului. În unele modele, mecanismul de impact mecanic este similar cu cel al unui burghiu, dar este mai puțin durabil decât un mecanism electromagnetic sau pneumatic.

 Ciocan demolator

Ciocanul demolator este un instrument indispensabil în construcții. Se folosește în scopul loviturilor puternice. Acest instrument poate distruge diverse suprafețe și ziduri construite. Scopul acestui instrument este de a sparge lucrări legate de construcție, lucrări de drumuri și slăbirea solului. Acest instrument va fi un asistent excelent, dacă trebuie să îți demolezi vechea casă de la țară, și, de asemenea, este folosit pentru zdrobirea pietrelor rămase și a rămășițelor de zidărie. Astăzi, ciocanul demolator câștigă popularitate, deoarece utilizarea lui nu necesită un compresor ca sursă de energie. Principalele avantaje ale acestui instrument, sunt nivelul de zgomot foarte mic, compatibilitatea ecologică și, de asemenea, simplitatea și ușurința în funcționare.

 Ciocanul combinat

Se poate spune cu certitudine că ciocanul combinat este unul dintre cele mai populare instrumente. Îl vei găsi atât în ​​setul de lucru al maestrului profesionist, cât și în sculele amatorilor, care folosesc instrumentul în mod obișnuit. O astfel de mașină este multifuncțională și în anumite situații, este pur și simplu de neînlocuit. La urma urmei, cu un instrument combinat vei putea sparge zidăria, vei face o gaură largă și adâncă în beton și vei putea înlocui plăcile ceramice în baie,  în cazul unei reparații.

 Ce ar putea face cel mai bun rotopercutor față de unul obișnuit?

Cel mai bun rotopercutor poate fi numit cel mai comun și universal instrument de construcție electrică, precum și cel care reprezintă un asistent indispensabil în timpul reparațiilor și construcțiilor. Mecanismul acestor instrumente este similar, dar acestea funcționează în moduri diferite. Prin urmare, înainte de a cumpăra un astfel de instrument, trebuie să înțelegi care sunt avantajele fiecăruia dintre ele și cu ce lucrare se vor descurca mai bine. Cel mai bun rotopercutor trebuie să facă găuri în metal, lemn și plastic, să foreze o zidărie în cel mai rapid mod, să spargă beton armat și piatră, adică materiale cu o rezistență sporită.

Principiul de funcționare al acestui instrument, se bazează pe transformarea energiei motorului sau a compresorului în mișcarea cu piston a strikerului, care lovește violent cu o frecvență înaltă pe elementul de lucru.

Disparitatea dispozitivelor pe care le analizăm este, de asemenea, în principiu, munca lor. Atunci când perforatorul de impact se sprijină pe perete, acesta începe să galopeze de-a lungul dinților de pe clichet. Forța de impact este relativ mică, reculul fiind, dimpotrivă, mare. Forarea pietrei sau a betonului este foarte dificilă – este nevoie de mult efort. Toate acestea sunt principalele dezavantaje ale forajului. În plus, prin lucrul continuu al unui burghiu, pentru a forța ceva solid, sunt dinții de cuțite care se uzează destul de repede.

 Sistemul de prindere a burghiului sau a mandrinei

În orice unealtă de găurit, mandrina de pe arbore este fixată prin două metode: pe con și folosind un atașament filetat. În cea de-a doua versiune, pe canalul interior și pe arborele de foraj există un inci sau un fir metric. În această situație, când se repară, mulți se întreabă adesea cum să schimbe cartușul pe un burghiu. Poţi afla tipul de fir și caracteristicile acestuia de pe corpul său. De exemplu, dacă arată 1-15M13h1,3  acest lucru înseamnă:

 • M13 – diametrul filetului metric
 • 1,3 este pasul său
 • 1 și 15 – dimensiunea maximă și minimă a tijei de găurit

Atunci când se utilizează un fir de inci, UNF-ul este marcat. Prin urmare, înainte de a schimba burghiul, este necesar să verifici dacă dimensiunile de montaj corespund marcajului. Acum, aproape toate burghiele au un filet de inci. Pentru rezistența conexiunii, pe arborele din interiorul dispozitivului este montat un șurub de blocare. Dacă are un filet de stânga, cu alte cuvinte, trebuie rotit în sensul acelor de ceasornic. O altă opțiune de fixare implică utilizarea conului Morse. Capătul arborelui motor este realizat sub forma unui con. Canalul intern are, de asemenea, aceeași parte conică, aşezând cartușul pe conul arborelui. Aceste elemente sunt etichetate ca B 10, B 12, B 16 și alte B 18.

  Tipul de alimentare

Ciocan rotopercutor cu acumulator

Rotopercutorul, ca oricare alt instrument convențional, are un dezavantaj: dependența de alimentarea cu energie electrică. Desigur, este dificil să-i spunem un dezavantaj. Cu toate acestea, în anumite situații, atașarea mașinii la priză creează dificultăți, de exemplu, în absența electricității, pene de curent electric sau când lucrezi în locuri îndepărtate. În rezolvarea unor astfel de probleme, modelele de rotopercutoare cu baterie pot ajuta. Evident, „plusul” sub formă de alimentare autonomă generează minusurile corespunzătoare. În primul rând, un timp scurt de funcționare continuă – maximum 20 de minute (și de obicei 10-15), iar bateria consumă întreaga încărcare. În al doilea rând, necesitatea de a încărca acumulatorul, deși setul de instrumente include două baterii, una cu care se lucrează și una care este de obicei ținută încărcată la gata, pentru a fi înlocuită. În al treilea rând, costul bateriilor.

Ciocan rotopercutor cu alimentare electrică

Rotopercutorul cu alimentare electrică este mult mai puternic decât cel cu acumulator. Dezavantajul este că trebuie folosit în permanență în preajma unei surse de curent electric. În cazul în care ai o casă de vacanță, undeva unde nu există sursă de electricitate, acest dispozitiv nu poate fi folosit pentru treburile din gospodărie.

Puterea și percuția

Ciocanele rotopercutoare sunt împărțite în clase, care determină sarcinile și posibilitățile modelelor. Criteriul de separare este masa. Cele cu greutatea de până la 4 kg au o putere cuprinsă între 400 și 700 wați. Clasa medie, din care fac parte instrumentele cu greutatea între 5 și 8 kg, au o forță de impact de până la 8 J. Cele cu masa grea ating o putere cuprinsă între 1200 -1500 wați.

Viteza maximă

Frecvența impactului  este cuprinsă între 900-4000 rotații/min,  prezența ajustării extinzând posibilitățile ciocanului.

Rezistența la impact

Rezistența la impact  este  cuprinsă între 3 J și 60 J și este cel mai important parametru, acesta determinând performanța modelului.

 Mentenanța și tehnici de siguranță

Mentenanta unui instrument bun, este asemănătoare cu îngrijirea unui animal de companie. Până la urmă, pentru mulți utilizatori menținerea instrumentului în stare bună, este o treabă dificilă de care nu poți scăpa. Este ușor de imaginat o astfel de situație. Unii utilizatori cumpără modele scumpe de la producători foarte cunoscuți, sperând că aceste instrumente îi vor servi mult timp. Și sunt surprinși când, într-un timp foarte scurt, instrumentul se deteriorează. Și nu este nimic surprinzător: pur și simplu, bazându-se doar pe nume și cost, utilizatorul speră că mașina însăși va avea grijă de ea. Abordarea este în mod fundamental greșită, deoarece performanța instrumentelor, de fapt, depinde de mulți factori și de o serie de condiții.

Cea mai importantă problemă pentru un perforator este deșeul rezultat de la lucru, cum ar fi beton, piatră, cărămidă, lemn sau material plastic. Praful care intră în mașină devine adesea cauza defecțiunii sale. Prin urmare, este pur și simplu nevoie de menținerii instrumentului cât mai curat. Cea mai simplă modalitate de a curăța un astfel de instrument, este aspiratorul de praf, după care trebuie să lubrifiezi instrumentul cu un lichid special.

 Alegerea unui ciocan rotopercutor

Alegerea unui ciocan rotopercutor este o ocupație care necesită cunoștințe și experiență. Nu este inutil să asculți opinia experților și a maeștrilor cu o mulțime de experiență practică. Dar, în cazul unei rezolvări reușite a acestei probleme, rotopercutorul te va servi timp de mulți ani,  distrugând orice obstacol. Există, de asemenea, o clasificare generală a tuturor dispozitivelor pentru uz casnic și profesional. Pentru gospodării ai nevoie de un rotopercutor destinat unor cantități mici de lucru, care nu implică funcționarea zilnică. Dispozitivele profesionale satisfac cerințe ridicate. Acestea sunt capabile să lucreze în mod neîntrerupt pentru o perioadă lungă de timp. Primele sunt mai accesibile din punct de vedere financiar. Cele profesionale costă mai mult, iar aceste costuri se datorează productivității ridicate.

 Producători

Companiile europene și asiatice au concurat mult timp în fabricarea rotopercutoarelor de înaltă calitate. Dacă înțelegi toate diferențele și parametrii posibili, poți achiziționa un model al oricăruia dintre următorii producători:

 • Makita
 • Bosch
 • DeWalt
 • Bort
 • Stern

 La ce tip de lucrări poți folosi un rotopercutor?

În ciuda scopului general, rotopercutoarele sunt de mai multe tipuri, putând determina funcționalitatea și scopul lor de utilizare. Înțelegerea acestor diferențe va îngusta zona de selectare a instrumentului. Iată unele dintre aceste utilizări:

 • La demolări și construcții din beton, cărămidă, ceramică etc. atât în mediul profesional, cât și în mediul casnic.
 • În mediul casnic pentru pentru a realiza diferite găuri pe suprafețe din material lemnos sau material plastic.
 • În mediul casnic sau profesional pentru montarea diblurilor sau a șuruburilor pentru suporturile de prindere și agățare.
2
Bosch Professional SDS-plus GBH 2600

Bosch Professional SDS-plus GBH 2600

Motor puternic de 720 W
Viteza maxima (rpm): 900
Numar percutii pe minut: 4000
Energie de percutie 2.5 J
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch Professional SDS-plus GBH 2600, valiza, set 3 dalti si 3 burghie

3
Einhell BT-DH 1600

Einhell BT-DH 1600

Pentru: Beton, Zidarie
Putere: 1600 W
Viteza maxima (rpm): 1800
Numar percutii pe minut: 1500
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan demolator Einhell BT-DH 1600/1, 1600 W, 1500 BPM, 43 J

4
Makita HR2470T

Makita HR2470T

780W, 2.4J, 1100rpm
mandrina SDS-Plus
percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie
Functionare dreapta/stanga
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Makita HR2470T, 780W, 2.4J, 1100rpm, mandrina SDS-Plus si mandrina rapida, 3 functii + Accesoriu

5
Bosch Professional GBH 2-26 DRE

Bosch Professional GBH 2-26 DRE

800 W, 900 RPM, 2.7 J
Stop rotatie pentru daltuire
Softgrip pe manerul principal si pe manerul suplimentar
Cuplaj de suprasarcina
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch Professional GBH 2-26 DRE, 800 W, 900 RPM, 2.7 J

6
Bosch PBH 3000 FRE

Bosch PBH 3000 FRE

750 W, 1450 RPM, 2.8 J
Percutie
SDS+
Functie revers, Maner soft-grip
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch PBH 3000 FRE, 750 W, 1450 RPM, 2.8 J, 26 mm, Accesorii + Geanta

7
Makita HR2630X7

Makita HR2630X7

800 W, 1200 RPM, 2.4 J
dezvolta maxim 1200 rpm in gol si maxim 4600 de batai pe minut
SDS+
Percutie, Rotatie fara percutie
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Makita HR2630X7, 800 W, 1200 RPM, 2.4 J

8
Makita HR2470

Makita HR2470

780W, 2.4J, 1100rpm
Greutate: 2.6 Kg
mandrina SDS-Plus
percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie.
Profesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Makita HR2470, 780W, 2.4J, 1100rpm, mandrina SDS-Plus, 3 functii

9
Skil 1766AK

Skil 1766AK

1500 W, 800 RPM, 2.8 J
Greutate: 5.3 Kg
Ciocan puternic, in forma de L
Maner moale anti-alunecare
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Skil 1766AK, 1500 W, 800 RPM, 2.8 J, SDS-Plus + Geanta

10
Bosch PBH 2500 RE

Bosch PBH 2500 RE

600 W, 2000 RPM
Greutate: 2.2 Kg
SDS Plus
Vibratie: 1.5 m/s²
Semiprofesional
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2500 RE Compact, 600 W, 2000 RPM, SDS Plus

[kkstarratings]