1
Electrolux EHL7640FOK

Electrolux EHL7640FOK

Inductie, Booster 4 zone
Touch control
Acces direct la toate comenzile
Functie CleverHeat
Incalzire rapida
Consum: 7400 W
Rating
5.00
EXCELENT
10.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Plita incorporabila Electrolux EHL7640FOK, Inductie, Booster 4 zone, Touch control, 71 cm, Sticla neagra

În ultimii ani, designerii de interior au început să acorde o atenție deosebită aparatelor de gătit integrate în mediul bucătăriei. Inițial bucătăria nu era un loc unde se servea masa sau un loc confortabil din casă. Din înregistrările istorice, putem afla că bucătăria era folosită numai pentru gătit, uneori pentru cusut și călcat, acolo fiind hrăniți vizitiii și pedeștrii. Într-un cuvânt bucătăria a fost întotdeauna o cameră de utilitate. Cu timpul, bucătăria a devenit un loc confortabil din casă și un loc unde poți invita de multe ori oaspeții. De aici și nevoia de mobilier frumos decorat și aparatură electrocasnică modernă, dotată cu ultimele tehnologii.

Aparatele electrocasnice de bucătărie, au o tendință clară a timpului nostru. Principalul avantaj al aparatelor incorporate, este abilitatea utilizatorului de a putea crea exact bucătăria pe care și-o dorește. Aparatele încastrate în mobilierul bucătăriei sunt oferite într-o gamă largă, create după fantezia  designerilor. După toate aparențele, la modă sunt aparatele ascunse în secțiunea de mobilier, încorporate în întregime sau parțial.

Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa o plită încorporabilă

Plitele încorporabile sunt foarte diferite unele de altele. Acestea pot fi pe gaz, gaz pe sticlă, de putere sau radiatoare convenționale din metal, cu inducție, electrice, din sticlă ceramică și combinate. Numărul de arzătoare poate fi de asemenea, diferit. Cele mai multe modele sunt de obicei cu patru arzătoare. Dar există și modele de plite încorporabile cu o zonă de încălzire, cu două, trei, cinci și chiar șase, cele mai multe dintre acestea referindu-se la factorul domino. Este firesc ca numărul de zone de încălzire să se coreleze de obicei cu dimensiunea dispozitivului. Plita standard cu patru zone de încălzire are o lățime de aproximativ 60 cm.

 Plita pe gaz sau plita electrică

Desigur, trebuie acordată o atenție deosebită suprafeței de gătit cu cele patru zone de încălzire.

 Plita încorporabilă cu alimentare pe gaz

La plitele cu alimentare pe gaz, suprafețele de încălzire trebuie să fie de diametre cu puteri diferite. Arzătoarele de tip dublă coroană sau triplă coroană sunt mult mai utilizate pentru prepararea alimentelor și au nevoie de încălzire uniformă pentru accelerarea procesului de preparare. Acestea pot fi complet automatizate, putând funcționa cu flacără aprinsă și controlate prin rotirea regulatorului de intensitate, sau pot fi activate prin apăsarea unui singur buton. Necesară este prezenta funcției de control a gazului, prin suprapunerea aleatorie de amortizare a fluxului de gaz cu flacăra. Grilajele care vin peste ochiuri sunt confecționate din diverse materiale, cum ar fi: fontă, metal emailat sau oțel inoxidabil, existând chiar și grilaje complet din fier.

 Plita încorporabilă cu arzătoare ”gaz pe sticlă”

Există de asemeni, plite încorporabile cu arzătoare ”sticlă pe gaz”. Panoul arzător este realizat din sticlă călită, plita fiind un model de înaltă calitate.

 Plita încorporabilă electrică cu inducție

Plita încorporabilă electrică de gătit cu suprafața încastrată. Cele mai populare modele actuale sunt cele cu placă ceramică și încălzirea cu inducție. Aceste plite au un senzor normal de control electronic, existând adesea un ecran cu funcții și moduri.  Zonele de încălzire ceramică cu suprafața de gătit electrică, au diferite grosimi ale sticlei, încălzind numai suprafața de sub recipientul de gătit. Este de asemenea de dorit, ca plita să prezinte o zonă de încălzire rapidă, cum ar fi Hi-Light.

 Plita încorporabilă electrică cu placă ceramică

De asemenea, plita încorporabilă cu placă ceramică electrică modernă, poate fi cu senzori și indicatori de căldură reziduală.  Acest lucru înseamnă că după ce ai oprit alimentarea, plita rămâne caldă iar căldura reziduală poate fi folosită, spre exemplu pentru a păstra un vas cald. De obicei modelele mai scumpe de plite încorporabile cu placă ceramică electrică, pot avea în arsenalul lor diferite programe automate, cu cicluri care simplifică gătitul.

 Tipuri de material ale plitei încorporabile

 Plita din sticlă ceramică

Este bine de știut că sticla ceramică este sensibilă la deteriorări mecanice pe punctul de impact. Nu tolerează contactul cu produse care conțin zahăr. În același timp, sticla cu suprafața netedă necesită o îngrijire ușoară și fără nicio dificultate. Are însă nevoie de compuși chimici speciali pentru curățarea geamului ceramic.

 Plita din oțel emailat

Aceste suprafețe sunt realizate într-o varietate de modele,  modul de alegere a culorii, fiind în funcție de mobilierul bucătăriei. Dezavantajul oțelului emailat este că își pierde repede proprietățile de protecție, prin faptul că la curățare acesta poate fi zgâriat, fiind deteriorat foarte ușor.

 Plita din oțel inoxidabil

Suprafața plitei încorporabile poate fi de asemenea, din oțel inoxidabil. Această suprafață este practică și necesită o întreținere atentă, pentru a menține luciul metalic strălucitor. Însă poate fi aleasă și o suprafață mată, dând astfel un accent original bucătăriei. Mai mult decât atât, acestea nu se deteriorează la impact sau la temperaturi ridicate. Suprafețele sunt ușor și rapid de curățat, însă chiar și o pată cât de mică este ușor vizibilă.

 Plita gaz pe sticlă

Plita încorporată modernă poate fi de asemenea, creată cu tehnologia ”gaz pe sticlă”. Proprietățile acestor panouri amintesc de produsele ceramice din sticlă. Îngrijirea acestor suprafețe este relativ simplă și avantajoasă, aducând în bucătărie un design modern de înaltă tehnologie.

 Arzătoarele plitei încorporabile

 Selectarea lățimii zonei de încălzire: Unele modele sunt dotate cu senzori speciali (autofocalizare) care se încălzesc în funcție de diametrul oalelor, restul plitei rămânând rece. Acest tip de plită încorporabilă, deține funcții variabile, cu zone de încălzire numai în partea în care a fost pusă oala sau tigaia.

 Numărul total de arzătoare situate pe suprafața de gătit. De obicei, o plită încorporabilă este dotată cu patru arzătoare. Cu toate acestea, există modele cu 5-6 arzătoare. Suprafața gaz-electric, combină diferite tipuri de arzătoare, care de obicei dețin trei arzătoare și o zonă cu încălzire electrică, sau două cu gaz și două electrice, acestea numindu-se ”domino”.

 Controlul arzătorului pe gaz. Arzătoarele pe gaz au un sistem de control care oprește automat alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental.

 Indicator de căldură reziduală.  Multe modele cu suprafața de sticlă ceramică au indicatoare de căldură reziduală, care au rolul de a asigura siguranța utilizatorului și pentru a economisi energia. În timpul funcționării, oricare dintre arzătoare  poate indica corespunzător căldura reziduală. Acestea pot continua să rămână fierbinți chiar și după ce arzătorul a fost oprit, atâta timp cât temperatura suprafeței de gătit rămâne la un nivel minim de căldură. Avantajul este că se poate determina cu siguranță dacă arzătorul mai este încă fierbinte, pentru a putea menține  mâncarea caldă, economisind astfel energia electrică.

 Puterea arzătoarelor. Puterea plitelor încorporabile pe gaz, se măsoară în wați. Această putere este cuprinsă între minim 750 de wați și maxim peste 4000 de wați. La plitele cu inducție puterea se măsoară în kw și este cuprinsă între minim 1,5 kw și peste 3 kw maxim. Puterea mică a arzătoarelor este folosită pentru gătirea preparatelor care necesită fierbere înnăbușită, iar puterea mare este folosită pentru fierberea rapidă a preparatelor.

 Butoane și panoul de control

În general plitele încorporabile au butoanele poziționate frontal sau pe o partea  pe suprafața acestora. Poziționarea lor este făcută astfel, pentru ușurința la utilizare.

 Producătorul și garanția

Pentru a deține un aparat electrocasnic de calitate, este bine să se aleagă o plită încorporabilă, a unui producător recunoscut pentru produsele de înaltă clasă. Întotdeauna la cumpărarea oricărui produs este bine să se opteze pentru garanție, deoarece nu se știe niciodată când se poate produce o defecțiune. Această garanție ar trebui să fie de minim 24 de luni de la cumpărarea produsului.

 Recomandări plite încorporabile

Plita incorporabila Hansa BHGI62018 (vezi pret)

Plita încorporabilă de la Hansa seria BHGI62018 este perfectă pentru caracteristicile sale funcționale, tehnice și estetice ale aparatului electrocasnic. Materialul din care este realizată carcasa, este inox, fiind unul dintre cele mai bune materiale. Alimentarea plitei se face pe bază de gaz și deține un număr de 4 arzătoare, 2 normale, unul mic și unul mare. Plita este dotată cu sistem automat de aprindere și deține funcție de control a gazului, întrerupând alimentarea în cazul în care unul dintre arzătoare s-a stins din diferite cauze.

Această plită încorporabilă reprezintă o combinație armonioasă între înalta funcționalitate, excelența tehnică și designul original, având butoanele poziționate pe lateral. Alegerea plitei încorporabile  Hansa BHGI62018 îți oferă siguranță și confort, este convenabilă și foarte plăcută. Referitor la preț, acesta este foarte mic și la cumpărare îți este oferită o garanție de 24 de luni.

Plita incorporabila Arctic ARSGN64121S (vezi pret)

Arctic ARSGN64121S este o plită încorporabilă elegantă de culoare neagră, ce se potrivește perfect în mobilierul oricărei bucătării, indiferent de culoarea acesteia. Arctic este unul dintre cele mai preferate branduri românești, deoarece produsele sale electrocasnice sunt realizate la standarde internaționale, dotate cu tehnologii de top, prezentând fiabilitate și durabilitate. Arctic ARSGN64121S se alimentează cu gaz și este dotată cu 4 arzătoare cu aprindere electrică. Arzătoarele dețin sistem de siguranță Safety Plus și nu există riscul vreunui accident, deoarece în cazul în care unul dintre arzătoare se stinge accidental, sistemul de alimentare cu gaz este oprit automat.

Cele patru arzătoarele sunt de 3 feluri și anume: 2 normale, unul mic și un arzător special Wok. Acest arzător accelerează gătitul, distribuind uniform căldura pe diametrul vaselor. Plita este recomandată persoanelor care nu au tip la discreție, fiind mereu ocupate. Plita încorporabilă poate fi cumpărată acum și la reducere, iar prețul său este destul de mic.

Plita incorporabila Arctic ARBG64120SX (vezi pret)

Arctic ARBG64120SX este o plită încorporabilă cu suprafața din inox și butoane poziționate pe lateral. Plita  deține tip de alimentare pe gaz, este dotată cu 4 arzătoare și aprindere electrică. Dispozitivul este prevăzut cu sistem de siguranță Safety Plus, având grijă de utilizator. În cazul în care flacăra vreunui arzător se stinge, alimentarea cu gaze este oprită în mod automat. Arzătoarele deținute de această plită încorporabilă sunt în număr de 4 și sunt distribuite astfel: 2 arzătoare normale, un arzător mare și un arzător mic, fiecare cu puteri diferite.

În plus, dispozitivul este prevăzut și cu grătar pentru prepararea fripturii sau a legumelor. Arctic ARBG64120SX este un aparat electrocasnic de înaltă calitate, oferă siguranță în funcționare și este foarte ușor de utilizat. Aceasta se încadrează perfect în mobilierul oricărei bucătării, deoarece strălucirea  inoxului se potrivește cu orice culoare.

Plita incorporabila Arctic ARSGN64120S (vezi pret)

Vrei să gătești cu gaz fără să consumi energie electrică? Nicio problemă. Cu plita încorporabilă Arctic ARSGN64120S cu alimentare pe gaz, gătitul este o plăcere. Carcasa este de culoare neagră, iar materialul utilizat este sticla. Butoanele sunt poziționate pe lateral, având o ușoară utilizare. Cu aspectul său inovator și foarte elegant, plita poate fi integrată în mobilierul oricărei bucătării, fără nicio problemă. Arctic ARSGN64120S este dotată cu 4 arzătoare cu sistem de protecție Safety Plus, pentru a da siguranță oricărui utilizator.

Acest dispozitiv este dotat cu tehnologie de înaltă clasă, oferă siguranță în utilizare și deține sistem de siguranță pentru a evita un accident devastator. Produsul este foarte ieftin și mai mult decât atât, acum acesta este la reducere. Garanția de calitate a produsului este de 36 de luni și o primești la cumpărare.

Plita incorporabila Electrolux EGH6343BOX (vezi pret)

Noua colecție de la Electrolux a plitelor încorporabile, are un design de lux, combinat cu un gust excelent clasic. Modelul slim a plitei încorporabile Electrolux EGH6343BOX se încadrează perfect în mobilierul bucătăriei, indiferent de culoare, deoarece suprafața sa este realizată din inox de bună calitate. Fie că este vorba de o mâncare delicioasă care se prepară migălos, cu preparare la foc mic, fie că este vorba de o mâncare rapidă cu timp scurt de fierbere, Electrolux te va ajuta. Cu tip de alimentare pe gaz și fiind dotată cu 4 arzătoare, dispozitivul deține 2 arzătoare normale, un arzător mic și un arzător wok care accelerează procesul de preparare a mâncării.

Pe lângă cele 4 arzătoare, plita încorporabilă Electrolux EGH6343BOX mai deține și un grătar pentru friptură sau legume. Butoanele sunt poziționate frontal și sunt ușor de accesat și de utilizat. Puterea arzătoarelor diferă în funcție de diametrul arzătorului. Plita mai vine dotată cu un sistem extins de vase, care dă siguranță și stabilitate oalelor, în timpul gătirii.

[kkstarratings]

2
Arctic ARBG64120SX

Arctic ARBG64120SX

4 Arzatoare
Aprindere integrata
Inox
Sistem de siguranta care întrerupe alimentarea cu gaze
Recomandarea noastra
Rating
4.38
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare:: 4
Pozitionare butoane: Lateral
Aprindere electrica: Da
Culoare: Inox
Material: Inox

3
Arctic ARSGN64120S

Arctic ARSGN64120S

4 Arzatoare
Aprindere integrata
Sticla neagra
Sistem de siguranta care întrerupe alimentarea cu gaze
Recomandarea noastra
Rating
4.58
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare:: 4
Pozitionare butoane: Lateral
Aprindere electrica: Da
Culoare: Negru
Material: Sticla

4
Electrolux EGH6343BOX

Electrolux EGH6343BOX

4 Arzatoare
Aprindere electrica
Inox
Distribuire optima a caldurii
Pret foarte bun
Rating
4.60
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare: 4
Pozitionare butoane: Frontal
Aprindere electrica: Da
Culoare: Inox

5
Whirlpool GMA 6422 IXL

Whirlpool GMA 6422 IXL

4 Arzatoare
Gratare fonta
Inox iXelium
Rezistenta la temperaturi inalte
Rezistenta la coroziune
Oferta buna la resigilate
Rating
4.19
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare: 4
Pozitionare butoane: Frontal
Culoare: Inox
Material: Inox

6
Zanussi ZGG67412XA

Zanussi ZGG67412XA

4 Arzatoare
Pret mic
Producator renumit
Rating
3.57
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare:: 4
Pozitionare butoane: Lateral
Culoare: Inox
Material: Inox

7
Whirlpool GOS 6415 NB

Whirlpool GOS 6415 NB

4 Arzatoare
Cristal
Aprindere electrica
Gratare din fonta
oferta buna in resigilate
Rating
4.32
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare: 4
Pozitionare butoane: Frontal
Aprindere electrica: Da
Culoare: Negru

8
Whirlpool AKM 226 IX

Whirlpool AKM 226 IX

4 Arzatoare
Inox
Aprindere electrica
Pret foarte bun
Rating
4.03
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare: 4
Pozitionare butoane: Lateral
Aprindere electrica: Da
Culoare: Inox

9
Hansa BHGI63100018

Hansa BHGI63100018

4 Arzatoare
Inox
Aprindere automata
Pret foarte bun
Rating
4.13
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Gaz
Numar arzatoare:: 4
Pozitionare butoane: Lateral
Aprindere electrica: Da
Culoare: Inox
Material: Inox

10
Electrolux EHH6240ISK

Electrolux EHH6240ISK

4 zone gatit
Sticla neagra
Touchcontrol
Inductie
pret mai mare
Rating
4.70
EXCELENT
01.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip alimentare: Electrica
Numar arzatoare: 4
Pozitionare butoane: Frontal
Culoare: Negru
Material: Sticla