Recomandari combine frigorifice 2022

Cea mai buna alegere * No Frost

Cea mai buna alegere * No Frost

Samsung RB33J3830SA/EF
510 l, Clasa E, NoFrost Dual Cooling, Dozator

510 l, Clasa E, NoFrost Dual Cooling, Dozator

Beko RCNE560K40DXBN
Cel mai bun preț pentru NOFROST

Cel mai bun preț pentru NOFROST

Arctic AK60366M40NFMT 324 l
Clasa F, No Frost, Compresor Digital Inverter, Dozator apa

Clasa F, No Frost, Compresor Digital Inverter, Dozator apa

Samsung RB33J3830SA/EF

Frigiderele vin intr-o varietate de stiluri si cu o serie de caracteristici ce pot fi luate in considerare in momentul cand vrei sa achizitionezi unul. Consumatorii trebuie sa aiba in vedere nevoile lor unice si tipurile de alimente pe care le stocheaza,  atunci cand aleg un tip de frigider.

 Tipuri de frigidere

 Frigider cu congelator Freezer – este un model traditional cu congelator in partea de sus si frigider in partea de jos. Usile sunt reversibile pe stanga sau pe dreapta, cu spatii inguste. Aceste modele in stil traditional, tind sa aiba mai putine caracteristici, dar sunt de obicei mai ieftine decat alte modele. De asemenea rafturile frigiderului sunt largi, insa  utilizatorul trebuie sa se aplece pentru a ajunge la sectiunea frigider.

 Combina frigorifica – este un model cu frigider in partea de sus si congelator in partea de jos. Acest tip de frigider poate fi dotat cu functii si sisteme inteligente, pentru a facilita mentinerea alimentelor in stare proaspata o perioada mai lunga de timp. Acest model ofera posibilitatea de a vedea si a ajunge mult mai usor la rafturile frigiderului. De aceasta data majoritatea utilizatorilor vor trebui sa se aplece pentru a ajunge la sectiunea congelator, care de obicei este utilizata mult mai rar. Aceste frigidere pot avea o singura usa sau doua usi, una pentru frigider si cealalta pentru congelator.

 Frigiderele incorporate – aduc un aspect elegant bucatariilor. Acestea vin intr-o varietate de configuratii a usilor, care ofera posibilitatea de a se potrivi cu mobilierul bucatariei. Cu toate acestea, modelele sunt de dimensiuni mici si sunt mai scumpe decat oricare alte optiuni.

 Frigider cu o singura usa – este un frigider simplu, ce are congelatorul incorporat in spatiul frigiderului. Acesta ofera un spatiu de stocare destul de generos, este mai putin  costisitor si este mai mic decat frigiderele de sine statatoare.

  Side-by-side – este un tip de frigider mare cu congelator, compartimentat pe verticala, de sus pana jos. Acesta este cel mai indicat pentru o bucatarie cu spatii inguste, datorita usilor inguste ce se deschis de la jumatate catre exterior.

  Frigider minibar – detine o singura usa, avand o capacitatre mica de stocare, fiind indicat mai mult pentru pensiuni si hoteluri.

 Capacitate si dimensiuni 

La achizitionarea unui frigider trebuie luate in considerare obiceiurile de cumparare a alimentelor. In cazul in care obisnuiesti sa achizitionezi mai multe alimente proaspete decat congelate, vei avea nevoie de un frigider cu un spatiu de depozitare mai mare a frigiderului.

In cazul in care obisnuiesti sa congelezi alimentele, vei avea nevoie de un spatiu mai mare al congelatorului. In cele din urma, asigura-te ca frigiderul pe care l-ai ales poate intra pe usa de intrare. La cumparare trebuie sa iei in considerare spatiul utilizabil al fiecarei unitati. Frigiderele au etichete in interior, care indica capacitatea lor de depozitare. Cu toate acestea, 20 – 35 % din acest spatiu ar putea fi inutilizabil, Modelele cu congelator tind sa aiba cal mai putin spatiu inutilizabil, iar side-by-side cel mai mult.

 Caracteristici de organizare

Compartimentele inteligente si mijloacele auxiliare de organizare, fac ca alimentele sa se pastreze prospete si depozitate ingrijit. Rafturile reglabile se gliseaza in exterior si in interiorul cavitatii frigiderului, acestea fiind dotate cu flip vertical la balamalele de pe marginile exterioare ale platformei, creand un spatiu personalizat. Fructele si legumele se mentin in stare proaspata, datorita sertarelor speciale ce detin caracteristici de umiditate.

 Sisteme si tehnologii

Sistemul Dual cooling sau sistemul cu racire dubla, permite ca aerul rece sa circule separat atat in congelator cat si in frigider, ajutand ca pe peretii combinei frigorifice sa nu se formeze gheata. Sistemul de filtrare a aerului este alcatuit dintr-un filtru de carbon incorporat, ce mentine aerul din frigider in stare proaspata. Cu sistemul programabil Pad Control se poate seta temperatura, blocarea dozatorului de gheata si apa si se poate verifica starea filtrului de carbon. Frigiderele cu recipiente pentru gheata, pot capata mai mult spatiu prin simpla mutare a recipientului de gheata in interiorul congelatorului. La unele modele, recipientul de gheata poate fi inclinat inafara sau poate fi scos in totalitate. Modelele certificate Energy Star ofera un consum minim de 20% mai putina energie, decat modelele nonqualifield, economisind bani la facturile de utilitati.

Tehnologia Multiflow asigura circulatia aerului in interiorul frigiderului, la o temperatura constanta si uniforma in toate zonele acestuia, cu exceptia sertarului Zero Zone, unde temperatura este mentinuta in jurul valorii de zero grade Celsius. In comparatie cu sistemele conventionale, Multiflow ofera cea mai eficienta racire a alimentelor, pastrand prospetimea, aroma si substantele nutritive din fructe, legume, carne si alte alimente. Aceasta tehnologie este prezenta in unele modele impreuna cu sertarul Zero Zone.

Sertarul Zero Zone detine un senzor ce controleaza temperatura, mentinand-o in jurul valorii de zero grade Celsius. Acest sertar ofera un mediu ideal pentru depozitarea alimentelor, mentinandu-le proaspete pentru mai mult timp. Tempeatura constanta este mentinuta prin sistemul de circulatie a aerului Multiflow, folosind principiul de „dus rece” pentru a mentine o temperatura constanta, aerul rece fiind suflat direct pe produsele alimentare prin orificiile prevazute pe sertar.

Tehnologia No Frost  asigura o circulatie intensa a aerului rece in compartimentul congelator, reducand nivelul de umiditate si prevenind producerea de gheata pe produsele alimentare si pe peretii congelatorului. In compartimentul frigider sunt asigurate conditii optime de depozitare a alimentelor. Acest lucru duce la o racire optima, ajustata pentru fiecare compartiment in parte.

In cazul in care este activata functia Super Cool de racire rapida, frigiderul va oferi un impuls pentru procesul de racire, scazand temperatura la 3 grade Celsius, care este aproape jumatate din temperatura obisnuita. Temperatrura scazuta combinata cu o capacitate mare, este ideala pentru racirea rapida a alimentelor, dupa sesiunile majore de cumparaturi. Dupa sase ore functia este orpita automat, iar temperatura frigiderului revine la setarea initiala.

Modelele care detin functia Fast Freeze ingheata alimentele la temperaturi extrem de scazute, sub – 24 de grade Celsius. Mentinerea calitatii alimentelor inghetate, depinde in mare masura de cat de repede se produce procesul de congelare. Atunci cand procesul de congelare este rapid, cristalele care sunt formate, sunt mai mici si nu deterioreaza celulele din produsele alimentare, permitandu-le astfel sa-si pastreze vitaminele, mineralele si nutrientii mai mult timp. Daca functia este dezactivata manual, procesul de congelare rapida se incheie automat dupa o anumita perioada de timp, congelatorul revenind la temperatura setata initial.

Senso Tech este o functie de control avansata ce se face prin intermediul ecranului cu LED, permitand reglarea precisa a temperaturii atat in frigider cat si in congelator. Cu ajutorul acestei functii, prin simpla atingere a simbolului relevant,  pot fi activate caracteristici precum XtremeFreeze, FastFreeze, SuperCool și EcoMode. O lumina speciala cu semnal sonor va avertiza utilizatorul daca se produce o crestere brusca a temperaturii.

Caracteristica Moist Control permite sa reglezi nivelul de umiditate in compartimentul Crisper cu legume. Partea frontala a acestei zone, este echipata cu un cursor de control al umiditatii, facilitand nivelul de control al umiditatii in compartiment, astfel incat legumele sa se pastreze prospete.

Unele modele de frigidere sunt dotate cu un compartiment XXL Green Zone care ofera conditii optime pentru racirea si depozitarea fructelor si legumelor. In plus, anumite modele ofera o capacitate mare  de depozitare a legumelor si fructelor, conservand substantele nutritive si prelungind prospetimea alimentelor.

In timpul perioadelor in care utilizezi mai putin frigiderul sau daca esti plecat in vacanta, programul Eco Mode poate asigura o temperatura optima in frigider, economisind energia electrica. Temperatura Eco in frigider va fi de 5 grade Celsius pentru frigider si -18 grade Celsius pentru congelator.

Frigiderele dotate cu tehnologia Inverter aduc un plus de economisire a energiei electrice. Tehnologia Inverter care a fost dezvoltata in Japonia, este cea mai eficienta tehnologie de refrigerare disponibila in ziua de astazi, putand economisi pana la 30-50 % energie electrica, comparativ cu frigiderele traditionale disponibile.

Frigiderele combinate cu doua compresoare, Twin Power, asigura operarea separata a compartimentelor frigider si congelator in acelasi timp, prin setari foarte precise de temperatura pentru refrigerare si congelare. Astfel, produsul alimentar este depozitat in conditii optime, economisind o cantitate considerabila de energie electrica. Un alt avantaj  este posibilitatea de a opri un compartiment  pentru a-l curata, cu scopul de a nu afecta functionarea frigiderului.

 Clasa de eficienta energetica

Indiferent de tip, frigiderele trebuie  sa respecte Regulamentul UE, cu privire la etichetarea energetica a aparatelor frigorifice de uz casnic si sa indeplineasca anumite criterii: evaluarea energetica minima a unui frigider ce poate fi introdus pe piata,  este clasa A+. Cea mai buna tehnologie disponibila pana in prezent, este clasa A+++.

Scopul este de a reduce in mod continuu consumul de energie electrica prin dezvoltarea unor frigidere noi si inovatoare. Modelele de inalta performanta sunt practice, elegante si usor de utilizat, dovedind ca este posibil sa economisesti energie, fara a compromite confortul. Frigiderele si congelatoarele functioneaza, in general, 7 ore din 24 si reprezinta o economie de pana la 15 % din factura de energie electrica, tot mai multi consumatori tinand cont de clasa de eficienta energetica a aparatului, atunci cand se hotarasc sa cumpere unul nou. Pentru ca frigiderele sa fie considerate deosebit de eficiente, acestea trebuie sa fie de inalta performanta, consumand relativ mai putina energie electrica.

Clasificarile si etichetele energetice, furnizeaza informatii cu privire la nivelul de consum de energie electrica, astfel incat se poate face o comparatie eficienta. Caracteristicile sofisticate si tehnologiile lucreaza impreuna pentru a reduce consumul de energie si pentru a face viata de zi cu zi mai usoara, asigurand conditii optime de depozitare a produselor alimentare.

Aparatele frigorifice care au integrata tehnologia Bio Fresh, au un consum de energie electrica cu 20 de procente mai mic fata de nivelul prevazut de U.E. Clasa de eficienta energetica A+++ face deja economii uriase la costul energiei electrice, deoarece este folosita aproape 60 la suta mai putina energie decat aparatele de baza din clasa A.

[kkstarratings]

1
Samsung RB38J7530SR

Samsung RB38J7530SR

10 ani garantie pentru compresor
373 l, Clasa A+, No Frost
dozator apa
Tehnologia sa SpaceMax Technology
Conditii ideale pentru carne si peste
Iluminare LED
Rating
5.00
EXCELENT
06.06.2018
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Autonomie fara curent: 18 h
Tip incastrare: Standard
Sistem de racire No Frost: Frigider Congelator
Eficienta energetica: Clasa A+
Volum net total: 373 l
Latime: 60 cm
Adancime: 65 cm
Inaltime: 193 cm

2
HOTPOINT XH9 T2Z COJZH

HOTPOINT XH9 T2Z COJZH

369l, A++, silver black
High Definition Cooling
TOTAL NO FROST CU MULTIPOWER INVERTER
3 in 1 Zone, Ultra Fresh Crisper +, Active Oxygen 2.0
Sistem dezghetare: Automat
Pret foarte bun
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica No Frost HOTPOINT XH9 T2Z COJZH, 369l, A++, silver black

3
Liebherr Confort CNef 4015

Liebherr Confort CNef 4015

356 l, Clasa A++, H 201 cm
Inox
Tehnologia profesionala NoFrost
DuoCooling- control independent si precis al temperaturii
PowerCooling- Sistem de inalta performanta
Iluminare LED
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica Liebherr Confort CNef 4015, 356 l, Clasa A++, H 201 cm, Inox

4
SAMSUNG RB31FDRNDSA

SAMSUNG RB31FDRNDSA

310 l, 185 cm, A+
10 ani garantie pentru motorul cu convertor digital
Tehnologia profesionala NoFrost
Dozator de apa
Sistem dezghetare: Automat
Iluminare LED
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica No Frost SAMSUNG RB31FDRNDSA, 310 l, 185 cm, A+, argintiu

5
Samsung RB38J7530SR

Samsung RB38J7530SR

373 l, Clasa A+
SpaceMax Technology
Tehnologia profesionala NoFrost
Dozator de apa
Un design elegant si perfect armonios
Iluminare LED
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica Samsung RB38J7530SR, 373 l, Clasa A+, No Frost, Dozator apa, H 193 cm, Argintiu

6
Gorenje NRC6192TX

Gorenje NRC6192TX

329 l, Clasa A++, 185 cm
No Frost Plus
Inox
Sertarul FreshActive - Prospetime maxima
Sertarul CrispZone cu functia HumidityControl - Proaspat culese din gradina
SuperCool - Racire rapida dupa cumparaturile saptamanale
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica Gorenje NRC6192TX, No Frost Plus, 329 l, Clasa A++, 185 cm, Inox

7
LG GBB60PZFZB

LG GBB60PZFZB

343 l, No Frost, Clasa Clasa A++
Compresor Inverter Linear
Alimente proaspete cu sistemul NatureFRESH
Smart Diagnosis™
Suport premium pentru vinuri
Raft pliabil in 2 etape
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica LG GBB60PZFZB, 343 l, No Frost, Clasa Clasa A++, H 200 cm, Argintiu

8
Hotpoint ENBLH19221FW

Hotpoint ENBLH19221FW

486 l, Clasa A+, H 195.5 cm
Inox
Tehnologia Active Oxygen (oxigen activ)
raft pentru vinuri
Rating
4.75
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica Full No Frost Hotpoint ENBLH19221FW, 486 l, Clasa A+, H 195.5 cm, Inox

9
Beko RDNE535E20DZM

Beko RDNE535E20DZM

Neo Frost, 471 l, Clasa A+
EverFresh+
Active odour filter, Ion Guard
Dispenser de apa
Usi reversibile
Functie racire rapida
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Frigider cu doua usi Beko RDNE535E20DZM, Neo Frost, 471 l, Clasa A+

10
Hotpoint ENBGH19223FW

Hotpoint ENBGH19223FW

450 l, Clasa A+, Inox
Raft vinuri
High Definition
Functie super-congelare, super-racire
Usi reversibile
Full No Frost
Rating
5.00
EXCELENT
12.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Combina frigorifica Hotpoint ENBGH19223FW, 450 l, Clasa A+, Inox