Cafea macinata buna – recomandari:

Cea mai buna alegere * Davidoff Café

Cea mai buna alegere * Davidoff Café

Davidoff Café Rich Aroma
Preț foarte bun * Tchibo Espresso Milano

Preț foarte bun * Tchibo Espresso Milano

Tchibo Espresso Milano
Brand cunoscut* Jacobs Selection 500g

Brand cunoscut* Jacobs Selection 500g

Jacobs Selection
Cafea puternica - Cafea Verde Macinata

Cafea puternica - Cafea Verde Macinata

Cafea Verde

Cum alegi cea mai bună cafea măcinată

În ciuda avantajelor pe care le oferă cafeaua boabe, nu toată lumea își poate permite să o macine de fiecare dată înainte de preparare. În primul rând, va dura câteva minute dimineața, când timpul este atât de prețios, iar în al doilea rând, vei avea nevoie de o mașină de măcinat cafea. Ce poți face în acest caz? Este necesar să cumperi cafea instant? Opțional, cafeaua măcinată va fi alternativa cea mai bună.

Ghidul cumpărătorului

Istoria cafelei

Africa de Est este considerată locul de naștere al cafelei. Potrivit legendei, păstorii au fost cei care au încercat-o mai întâi, observând că toate caprele devin din ce în ce mai energice după ce mănâncă boabele de cafea. Prima certificare scrisă despre cafea a fost făcută în Yemen în secolul al XV-lea. Din Yemen, cafeaua s-a răspândit rapid în Egipt și Africa de Nord, precum și în Orientul Mijlociu, Persia și Turcia. În secolul al XVI-lea s-a răspândit în Italia și de acolo în alte țări europene. Istoria producției de cafea naturală a început la mijlocul anilor 1800, când William Henry Bovie a deschis Pioneer Steam Coffee & Spice Mill în San Francisco, fiind primul care a realizat un produs sigilat în cutii conservate. Cel mai important eveniment pentru distribuția cafelei a avut loc în 1900, când a fost inventat ambalajul vidat de către fondatorii societății de cafea Hills Bros. După ce a venit cu o modalitate de a elimina aerul din pachetele de cafea, compania a devenit principalul furnizor al produsului pe piața americană.

Producția de cafea naturală măcinată

Este cea mai importantă cultură din lume, având în vedere numărul mare de persoane care se implică direct sau indirect în producția de cafea. Conform ultimelor estimări, producția globală de cafea a ajuns la 6000 de milioane de kilograme pe an. Liderii acestei industrii sunt Brazilia, Vietnamul și Columbia. O mare parte a cafelei este cultivată în Indonezia, Etiopia, India, Guatemala, Mexic, Peru și Uganda.

Companiile de cafea cumpără de obicei boabe uscate și le prăjește cu propriile facilități de producție. Producția se realizează prin măcinarea unui sortiment sau a unui amestec de soiuri de boabe de cafea. Astfel, atunci când alegi o cafea preferată într-un supermarket, ar trebui să acorzi atenție următoarelor caracteristici:

Varietatea

Majoritatea producătorilor furnizează două tipuri de cafea – Arabica și Robusta. Cea mai bună calitate și cea mai delicioasă cafea, este obținută din cafeaua sută la sută Arabica. De asemenea, Robusta are avantajele sale: datorită cantității mari de cofeină din compoziția sa, băutura se dovedește a fi deosebit de puternică, revigorantă și amară. Iubitorii exotici se vor bucura de cafea cu aromă de cacao sau ciocolată.

Prăjirea, Aditivi si Prospetime

De prăjire depind aroma, gustul și puterea băuturii. Prăjirea poate fi medie, puternică sau slabă – și chiar și aceeași cafea cu diferite grade de prăjire, poate varia foarte mult la gust. Trebuie remarcat faptul că prăjirea puternică face ca boabele să fie mai amare, astfel încât cei care preferă un gust ușor ar trebui să aleagă cafea slab prăjită sau medie.Aditivi

Acum poți găsi cafea cu extract de nucă de cocos, coniac, portocale, nuci, amaretto etc. Ca regulă, toți aditivii sunt nenaturali și, prin urmare, iubitorii de cafea experimentați ar trebui să cumpere și să adauge singuri diferite condimente pentru a obține arome diferite. Ghimbirul, scorțișoara, nucșoara sau cardamonul vor adăuga un miros minunat la gustul familiar al cafelei.

Pentru cafeaua măcinată este foarte importantă data de producție – deoarece aceasta își pierde rapid gustul. Prin urmare, cu cât este mai proaspătă cafeaua, cu atât mai bine. Opțiunea ideală este să o cumperi cafea din magazinele de specialitate, unde boabele de cafea sunt măcinate atunci când cumperi.

Ambalaje si Producator

Ar trebui să alegi cafeaua măcinată într-un pachet vidat, deoarece aceasta îi va menține gustul și aroma prețioase mult mai bine. Dar dacă, la urma urmei, alegerea este făcută în favoarea pachetelor nevidate, trebuie să verifici dacă există o supapă specială pe ea. Făcând clic pe ea, poți mirosi cafeaua. De asemenea, o astfel de supapă face dovada că ambalarea cafelei a avut loc imediat după măcinare.

Desigur, un brand bine-cunoscut care a câștigat numeroase recenzii pozitive nu este încă o garanție că un anumit tip de cafea măcinată va avea un gust mai bun. Dar, cel puțin, o astfel de băutură va fi de înaltă calitate și fără impurități. Pentru a înțelege în care dintre producători ar trebui să ai încredere, poți face o evaluare a celor mai bune cafele măcinate.

Cea mai bună cafea măcinată pentru cafetiere

În mod ciudat, răspunsul la această întrebare depinde de cafetiera însăși sau mai degrabă de tipul acesteia. Dispozitivele automate sunt cele mai ușor de utilizat, de obicei au la dispoziție mai multe setări standard și un anumit set de rețete. Mașinile de cafea pentru cafea măcinată sunt puțin mai greu de manevrat, dar cafeaua este aromatică și cu o cremă delicioasă. Recomandabil este să folosești dispozitive metalice și să te familiarizezi cu instrucțiunile de umplere a mașinii cu cafea măcinată, deoarece erorile din proces afectează semnificativ gustul cafelei. Mașinile de cafea de tip combinat sunt cea mai bună opțiune pentru persoanele care doresc să obțină o băutură gustoasă, cu o participare minimă în acest proces. Unele dintre ele sunt echipate cu râșnițe de cafea, dar calitatea măcinării poate fi inferioară mașinilor specializate din fabricile de cafea.

Măcinarea cafelei

În acest proces, doi factori joacă un rol decisiv: măcinarea cafelei și rețeta selectată pentru prepararea unei băuturi. Dacă al doilea aspect depinde numai de preferințele tale, atunci clasificarea măcinării este clară.

 • Măcinarea ultra-fină – cafeaua seamănă cu făină prin consistență și este ideală pentru prepararea unei băuturi în stil turcesc. Gustul este tare și bogat.
 • Măcinarea fină este potrivită pentru aparatele de cafea cu filtru. Cafeaua Espresso are în general o măcinare fină. Acesta este cel mai bun tip de cafea măcinată pentru a obține o băutură tare.
 • Măcinarea medie este folosită pentru cele mai simple rețete, potrivită fiind atât pentru mașinile de cafea, cât și pentru aparatele de cafea. Pregătirea acestui tip de cafea va dura până la 5 minute.
 • Rough grinding – cea mai frecventă opțiune, având în vedere versatilitatea acesteia. Poate fi folosită pentru mașinile de cafea cu pistoane. Trebuie avut în vedere că, înainte de a o folosi, trebuie să aștepți aproximativ 10 minute pentru ca toate particulele să se ajungă la un loc.

Selectarea și depozitarea cafelei naturale măcinate

Cafeaua naturală măcinată este produsă de mulți producători și este concepută pentru a facilita procesul de preparare a băuturilor de cafea. Produsul trebuie vândut în recipiente sigilate, rezistente la umiditate, cu data expirării pe ele.
Nu este recomandat să depozitezi cafeaua măcinată pentru o perioadă lungă de timp, deoarece își pierde gustul, absoarbe umezeala și mirosurile externe.

Tipuri de cafea măcinată

1. Cafea măcinată Davidoff (vezi preț)

Despre Davidoff a auzit foarte multă lume. Și prima asociație este de obicei făcută cu tipurile de țigări. Dar compania vinde și alte lucruri pentru o viață frumoasă plină de plăceri – accesorii, parfum, brandy, inclusiv cafea Davidoff. Dacă vorbim de cafea, aceasta aparține companiei Zino Davidoff, iar pe site-ul oficial al acestora apare un anumit set de produse, pentru a face ca fiecare minut de viață să devină minunat. Compania elvețiană, prezintă cu adevărat siguranță, deoarece în această țară se urmărește îndeaproape în special calitatea produselor.

Cafeaua elvețiană, este ambalată de multe ori în pachete de coduri de bare germane, iar acest lucru surprinde. Despre producția de cafea Compania Davidoff nu dă detalii, și cu toate acestea, linia de elită a mărcii comerciale este făcută de corporația Tchibo.  În orice caz, marca Davidoff este demnă de respect și oferă sub numele său lucruri de înaltă calitate.

Sortiment

În linia comercială de cafea, Davidoff prezintă cafea măcinată, boabe și cafea instant . Gama nu este prea mare, dar iubitorii de cafea știu ce să aleagă. Mai mult decât atât, toate pachetele sunt extrem de nobile, scumpe și atractive. De asemenea, ediția limitată Davidoff seria de cafea cu arome speciale, este produsă în mod regulat. Cafeaua măcinată Davidoff este un cadou interesant pentru iubitorii de ceva unic, valoros și exclusiv.

Davidoff Espresso 57. Este probabil cel mai recunoscut produs al mărcii. Este fabricat din Arabica 100% din plantațiile din America de Sud și Centrală. Aroma se simte cu tonuri subtil de ciocolata, cu un gust plăcut cu indicii de cacao. Are arome fine și bogate și în același timp o aromă saturată, acid ușor. Pentru cei care doresc să obțină cea mai plăcută plăcere, ar putea să bea această cafea.

Cafea cremă. Gustul delicat este tot arabica, care dă o spumă cremoasă, de culoare aurie, delicată. Aroma este nobilă, iar gustul este rafinat.

Davidoff – Crema intensă. Această cafea Davidoff combină aroma caracteristică a unui espresso de calitate superioară cu o aciditate delicată și o aromă delicată de cafea măcinată. Catifelată, cu o cremă de culoare aurie, oferă o plăcere suplimentară la fiecare înghițire.

Costul produselor Davidoff poate fi numit greu accesibil. Mai degrabă, acestea sunt bunurile pentru cei care sunt dispuși să-și permită o mică plăcere. Dar, în același timp, prețurile nu merg în segmentul de lux, astfel încât fiecare fan al mărcii își poate permite să încerce cafeaua Davidoff.

2. Cafea măcinată Jacobs (vezi preț)

Jacobs este o cafea măcinată, din noua generaţie, care poate fi proaspăt preparată într-o clipă. Viaţa noastră este rapidă și saturată, și, în fiecare zi plină de evenimente. De aceea este important să nu renunți la lucrurile care îți umplu viața. De exemplu, gustul cafelei măcinate Jacobs este bogat. Cafeaua naturală măcinată ultrafină este simțită în fiecare granulaţie. Gustul este saturat, aroma este intensă. Pentru producerea produsului se utilizează boabe de calitate superioară, ceea ce explică proprietățile organoleptice intense ale băuturii. Jacobs se află printre primele locuri ale brandurilor de cafea. Jacobs a fost, de asemenea, cea mai rapidă și mai populară cafea din perioada 2007-2013.

Cafeaua Jacobs este disponibilă într-un pachet de culoare verde în general. Acum există amestecuri diferite, fiind folosită o tehnologie specială, care aduce plăcere. Astfel de amestecuri sunt acum într-un pachet convenabil pentru tineri. Compania Jacobs a pregătit pentru consumatori trei gusturi originale. Prima este Jacobs Intens, care este reprezentată de un gust și aromă bogate. Această băutură este destinată iubitorilor de cafea mai tare. Jacobs Latte va atrage atenția cunoscătorilor de cafea mai slabă, având un gust cremos. Un gust echilibrat are cafeaua Jacobs Original.

3. Cafea măcinată Lavazza (vezi preț)

Lavazza este un producător de cafea de înaltă calitate. Varietatea de alegere, gustul unic și aroma deosebită a băuturii revigorante, au câștigat inima consumatorilor din întreaga lume. O caracteristică distinctivă a acestui brand este o combinație masterată de diferite tipuri de cafea într-un singur pachet. Abordarea inițială a producătorului a fost apreciată. Cafeaua măcinată Lavazza a rămas până astăzi favorită pe piață. Diferitele procente de arabica și robusta fac ca fiecare tip de cafea să fie unic. Unele soiuri au in gust unic și o aromă ușoară, altele au tărie și o amărăciune plăcută. Fiecare cafea are diferite caracteristici de aromă, datorită amestecării soiurilor populare de cafea.

O caracteristică distinctivă este varietatea de arome ale băuturii. Cafeaua Lavazza poate fi: cu gust amar clasic; cu aromă unică de ciocolată; cu gust cremos de lapte; cu aromă de vanilie-caramel; acră; cu miros floral; cu gust de condimente.

Gama de cafea măcinată Lavazza este destul de largă. Din gama oferită de producător, fiecare cunoscător al băuturii revigorante va găsi una care satisface pe deplin nevoile celor mai sofisticați gurmanzi și iubitori de cafea. Să analizăm mai în detaliu fiecare tip de cafea măcinată Lavazza:

 • Espresso cafea. Conține Arabica 100%. Proiectată pentru fabricarea espresso. Granulele din arahide prăjite la mijloc oferă băuturii o intensitate moderată și un gust deosebit.
 • Crema e Gusto. Conține 30% Arabica și 70% Robusta. Cafea atrăgătoare cu un gust picant cremos și aromă de ciocolată. O opțiune excelentă pentru iubitorii de exotic. Acesta conține un procent mare de Robusta, ceea ce face ca băutura pregătită să fie cu adevărat revigorantă și saturată.
 • Qualita Oro. Conține Arabica 100%. Pentru iubitorii clasicii. Cafeaua Arabica, prăjită la un grad mediu dă băuturii un gust moale-floral și un miros neobișnuit. Diferența esențială a acestui soi constă în caracteristicile aromelor.
 • Arabica Club. Conține Arabica 100%. Aroma și gustul slab manifestat de soiul de cafea îți permite să prepari o cafea delicioasă.
 • Qualita Rossa. Conține 70% Arabica și 30% Robusta. O opțiune excelentă pentru prepararea latte și cappuccino. Băutura are o aromă slabă de ciocolată, gustul este destul de moale și delicat.
 • Gran Riserva. Conține 70% Arabica și 30% Robusta. Acest tip de cafea este destinat pentru cafea la aparat. Conținutul maxim de cofeină conferă băuturii finite o aciditate ușoară.
 • Decaffeinato. Conține 60% Arabica și 40% Robusta. Acest tip de cafea măcinată nu conține cofeină. În ciuda faptului că nu conține cofeină, o astfel de caracteristică unică a băuturii se dovedește delicioasă și parfumată. Amestecul este potrivit pentru prepararea băuturii revigorante.