Cafea macinata buna – recomandari:

Cea mai buna alegere * Davidoff Caf├ę

Cea mai buna alegere * Davidoff Caf├ę

Davidoff Caf├ę Rich Aroma
Pre╚Ť foarte bun * Tchibo Espresso Milano

Pre╚Ť foarte bun * Tchibo Espresso Milano

Tchibo Espresso Milano
Brand cunoscut* Jacobs Selection 500g

Brand cunoscut* Jacobs Selection 500g

Jacobs Selection
Cafea puternica - Cafea Verde Macinata

Cafea puternica - Cafea Verde Macinata

Cafea Verde

Cum alegi cea mai bun─â cafea m─âcinat─â

├Än ciuda avantajelor pe care le ofer─â cafeaua boabe, nu toat─â lumea ├«╚Öi poate permite s─â o macine de fiecare dat─â ├«nainte de preparare. ├Än primul r├ónd, va dura c├óteva minute diminea╚Ťa, c├ónd timpul este at├ót de pre╚Ťios, iar ├«n al doilea r├ónd, vei avea nevoie de o ma╚Öin─â de m─âcinat cafea. Ce po╚Ťi face ├«n acest caz? Este necesar s─â cumperi cafea instant? Op╚Ťional, cafeaua m─âcinat─â va fi alternativa cea mai bun─â.

Ghidul cump─âr─âtorului

Istoria cafelei

Africa de Est este considerat─â locul de na╚Ötere al cafelei.┬áPotrivit legendei, p─âstorii au fost cei care au ├«ncercat-o mai ├«nt├ói, observ├ónd c─â toate caprele devin din ce ├«n ce mai energice dup─â ce m─ân├ónc─â boabele de cafea.┬áPrima certificare scris─â despre cafea a fost f─âcut─â ├«n Yemen ├«n secolul al XV-lea. Din Yemen, cafeaua s-a r─âsp├óndit rapid ├«n Egipt ╚Öi Africa de Nord, precum ╚Öi ├«n Orientul Mijlociu, Persia ╚Öi Turcia.┬á├Än secolul al XVI-lea s-a r─âsp├óndit ├«n Italia ╚Öi de acolo ├«n alte ╚Ť─âri europene. Istoria produc╚Ťiei de cafea natural─â a ├«nceput la mijlocul anilor 1800, c├ónd William Henry Bovie a deschis Pioneer Steam Coffee & Spice Mill ├«n San Francisco, fiind primul care a realizat un produs sigilat ├«n cutii conservate. Cel mai important eveniment pentru distribu╚Ťia cafelei a avut loc ├«n 1900, c├ónd a fost inventat ambalajul vidat de c─âtre fondatorii societ─â╚Ťii de cafea Hills Bros.┬áDup─â ce a venit cu o modalitate de a elimina aerul din pachetele de cafea, compania a devenit principalul furnizor al produsului pe pia╚Ťa american─â.

Produc╚Ťia de cafea natural─â m─âcinat─â

Este cea mai important─â cultur─â din lume, av├ónd ├«n vedere num─ârul mare de persoane care se implic─â direct sau indirect ├«n produc╚Ťia de cafea.┬áConform ultimelor estim─âri, produc╚Ťia global─â de cafea a ajuns la 6000 de milioane de kilograme pe an.┬áLiderii acestei industrii sunt Brazilia, Vietnamul ╚Öi Columbia.┬áO mare parte a cafelei este cultivat─â ├«n Indonezia, Etiopia, India, Guatemala, Mexic, Peru ╚Öi Uganda.

Companiile de cafea cump─âr─â de obicei boabe uscate ╚Öi le pr─âje╚Öte cu propriile facilit─â╚Ťi de produc╚Ťie.┬áProduc╚Ťia se realizeaz─â prin m─âcinarea unui sortiment sau a unui amestec de soiuri de boabe de cafea.┬áAstfel, atunci c├ónd alegi o cafea preferat─â ├«ntr-un supermarket, ar trebui s─â acorzi aten╚Ťie urm─âtoarelor caracteristici:

Varietatea

Majoritatea produc─âtorilor furnizeaz─â dou─â tipuri de cafea – Arabica ╚Öi Robusta. Cea mai bun─â calitate ╚Öi cea mai delicioas─â cafea, este ob╚Ťinut─â din cafeaua sut─â la sut─â Arabica. De asemenea, Robusta are avantajele sale: datorit─â cantit─â╚Ťii mari de cofein─â din compozi╚Ťia sa, b─âutura se dovede╚Öte a fi deosebit de puternic─â, revigorant─â ╚Öi amar─â. Iubitorii exotici se vor bucura de cafea cu arom─â de cacao sau ciocolat─â.

Pr─âjirea, Aditivi si Prospetime

De pr─âjire depind aroma, gustul ╚Öi puterea b─âuturii. Pr─âjirea poate fi medie, puternic─â sau slab─â – ╚Öi chiar ╚Öi aceea╚Öi cafea cu diferite grade de pr─âjire, poate varia foarte mult la gust. Trebuie remarcat faptul c─â pr─âjirea puternic─â face ca boabele s─â fie mai amare, astfel ├«nc├ót cei care prefer─â un gust u╚Öor ar trebui s─â aleag─â cafea slab pr─âjit─â sau medie.Aditivi

Acum po╚Ťi g─âsi cafea cu extract de nuc─â de cocos, coniac, portocale, nuci, amaretto etc. Ca regul─â, to╚Ťi aditivii sunt nenaturali ╚Öi, prin urmare, iubitorii de cafea experimenta╚Ťi ar trebui s─â cumpere ╚Öi s─â adauge singuri diferite condimente pentru a ob╚Ťine arome diferite. Ghimbirul, scor╚Ťi╚Öoara, nuc╚Öoara sau cardamonul vor ad─âuga un miros minunat la gustul familiar al cafelei.

Pentru cafeaua m─âcinat─â este foarte important─â data de produc╚Ťie ÔÇô deoarece aceasta ├«╚Öi pierde rapid gustul. Prin urmare, cu c├ót este mai proasp─ât─â cafeaua, cu at├ót mai bine. Op╚Ťiunea ideal─â este s─â o cumperi cafea din magazinele de specialitate, unde boabele de cafea sunt m─âcinate atunci c├ónd cumperi.

Ambalaje si Producator

Ar trebui s─â alegi cafeaua m─âcinat─â ├«ntr-un pachet vidat, deoarece aceasta ├«i va men╚Ťine gustul ╚Öi aroma pre╚Ťioase mult mai bine. Dar dac─â, la urma urmei, alegerea este f─âcut─â ├«n favoarea pachetelor nevidate, trebuie s─â verifici dac─â exist─â o supap─â special─â pe ea. F─âc├ónd clic pe ea, po╚Ťi mirosi cafeaua. De asemenea, o astfel de supap─â face dovada c─â ambalarea cafelei a avut loc imediat dup─â m─âcinare.

Desigur, un brand bine-cunoscut care a c├ó╚Ötigat numeroase recenzii pozitive nu este ├«nc─â o garan╚Ťie c─â un anumit tip de cafea m─âcinat─â va avea un gust mai bun. Dar, cel pu╚Ťin, o astfel de b─âutur─â va fi de ├«nalt─â calitate ╚Öi f─âr─â impurit─â╚Ťi. Pentru a ├«n╚Ťelege ├«n care dintre produc─âtori ar trebui s─â ai ├«ncredere, po╚Ťi face o evaluare a celor mai bune cafele m─âcinate.

Cea mai bun─â cafea m─âcinat─â pentru cafetiere

├Än mod ciudat, r─âspunsul la aceast─â ├«ntrebare depinde de cafetiera ├«ns─â╚Öi sau mai degrab─â de tipul acesteia. Dispozitivele automate sunt cele mai u╚Öor de utilizat, de obicei au la dispozi╚Ťie mai multe set─âri standard ╚Öi un anumit set de re╚Ťete. Ma╚Öinile de cafea pentru cafea m─âcinat─â sunt pu╚Ťin mai greu de manevrat, dar cafeaua este aromatic─â ╚Öi cu o crem─â delicioas─â. Recomandabil este s─â folose╚Öti dispozitive metalice ╚Öi s─â te familiarizezi cu instruc╚Ťiunile de umplere a ma╚Öinii cu cafea m─âcinat─â, deoarece erorile din proces afecteaz─â semnificativ gustul cafelei. Ma╚Öinile de cafea de tip combinat sunt cea mai bun─â op╚Ťiune pentru persoanele care doresc s─â ob╚Ťin─â o b─âutur─â gustoas─â, cu o participare minim─â ├«n acest proces. Unele dintre ele sunt echipate cu r├ó╚Öni╚Ťe de cafea, dar calitatea m─âcin─ârii poate fi inferioar─â ma╚Öinilor specializate din fabricile de cafea.

M─âcinarea cafelei

├Än acest proces, doi factori joac─â un rol decisiv: m─âcinarea cafelei ╚Öi re╚Ťeta selectat─â pentru prepararea unei b─âuturi. Dac─â al doilea aspect depinde numai de preferin╚Ťele tale, atunci clasificarea m─âcin─ârii este clar─â.

 • M─âcinarea ultra-fin─â – cafeaua seam─ân─â cu f─âin─â prin consisten╚Ť─â ╚Öi este ideal─â pentru prepararea unei b─âuturi ├«n stil turcesc. Gustul este tare ╚Öi bogat.
 • M─âcinarea fin─â este potrivit─â pentru aparatele de cafea cu filtru. Cafeaua Espresso are ├«n general o m─âcinare fin─â. Acesta este cel mai bun tip de cafea m─âcinat─â pentru a ob╚Ťine o b─âutur─â tare.
 • M─âcinarea medie este folosit─â pentru cele mai simple re╚Ťete, potrivit─â fiind at├ót pentru ma╚Öinile de cafea, c├ót ╚Öi pentru aparatele de cafea. Preg─âtirea acestui tip de cafea va dura p├ón─â la 5 minute.
 • Rough grinding – cea mai frecvent─â op╚Ťiune, av├ónd ├«n vedere versatilitatea acesteia. Poate fi folosit─â pentru ma╚Öinile de cafea cu pistoane. Trebuie avut ├«n vedere c─â, ├«nainte de a o folosi, trebuie s─â a╚Ötep╚Ťi aproximativ 10 minute pentru ca toate particulele s─â se ajung─â la un loc.

Selectarea și depozitarea cafelei naturale măcinate

Cafeaua natural─â m─âcinat─â este produs─â de mul╚Ťi produc─âtori ╚Öi este conceput─â pentru a facilita procesul de preparare a b─âuturilor de cafea.┬áProdusul trebuie v├óndut ├«n recipiente sigilate, rezistente la umiditate, cu data expir─ârii pe ele.
Nu este recomandat să depozitezi cafeaua măcinată pentru o perioadă lungă de timp, deoarece își pierde gustul, absoarbe umezeala și mirosurile externe.

Tipuri de cafea m─âcinat─â

1. Cafea m─âcinat─â Davidoff (vezi pre╚Ť)

Despre Davidoff a auzit foarte mult─â lume.┬á╚śi prima asocia╚Ťie este de obicei f─âcut─â cu tipurile de ╚Ťig─âri.┬áDar compania vinde ╚Öi alte lucruri pentru o via╚Ť─â frumoas─â plin─â de pl─âceri – accesorii, parfum, brandy, inclusiv cafea Davidoff.┬áDac─â vorbim de cafea, aceasta apar╚Ťine companiei Zino Davidoff, iar pe site-ul oficial al acestora apare un anumit set de produse, pentru a face ca fiecare minut de via╚Ť─â s─â devin─â minunat.┬áCompania elve╚Ťian─â, prezint─â cu adev─ârat siguran╚Ť─â, deoarece ├«n aceast─â ╚Ťar─â se urm─âre╚Öte ├«ndeaproape ├«n special calitatea produselor.

Cafeaua elve╚Ťian─â, este ambalat─â de multe ori ├«n pachete de coduri de bare germane, iar acest lucru surprinde.┬áDespre produc╚Ťia de cafea Compania Davidoff nu d─â detalii, ╚Öi cu toate acestea, linia de elit─â a m─ârcii comerciale este f─âcut─â de corpora╚Ťia Tchibo.┬á┬á├Än orice caz, marca Davidoff este demn─â de respect ╚Öi ofer─â sub numele s─âu lucruri de ├«nalt─â calitate.

Sortiment

├Än linia comercial─â de cafea, Davidoff prezint─â cafea m─âcinat─â, boabe ╚Öi cafea instant .┬áGama nu este prea mare, dar iubitorii de cafea ╚Ötiu ce s─â aleag─â.┬áMai mult dec├ót at├ót, toate pachetele sunt extrem de nobile, scumpe ╚Öi atractive.┬áDe asemenea, edi╚Ťia limitat─â Davidoff seria de cafea cu arome speciale, este produs─â ├«n mod regulat.┬áCafeaua m─âcinat─â Davidoff este un cadou interesant pentru iubitorii de ceva unic, valoros ╚Öi exclusiv.

Davidoff Espresso 57. Este probabil cel mai recunoscut produs al m─ârcii.┬áEste fabricat din Arabica 100% din planta╚Ťiile din America de Sud ╚Öi Central─â.┬áAroma se simte cu tonuri subtil de ciocolata, cu un gust pl─âcut cu indicii de cacao. Are arome fine ╚Öi bogate┬á╚Öi ├«n acela╚Öi timp o arom─â saturat─â, acid u╚Öor.┬áPentru cei care doresc s─â ob╚Ťin─â cea mai pl─âcut─â pl─âcere, ar putea s─â bea aceast─â cafea.

Cafea cremă. Gustul delicat este tot arabica, care dă o spumă cremoasă, de culoare aurie, delicată. Aroma este nobilă, iar gustul este rafinat.

Davidoff – Crema intens─â. Aceast─â cafea Davidoff combin─â aroma caracteristic─â a unui espresso de calitate superioar─â cu o aciditate delicat─â ╚Öi o arom─â delicat─â de cafea m─âcinat─â.┬áCatifelat─â, cu o crem─â de culoare aurie, ofer─â o pl─âcere suplimentar─â la fiecare ├«nghi╚Ťire.

Costul produselor Davidoff poate fi numit greu accesibil.┬áMai degrab─â, acestea sunt bunurile pentru cei care sunt dispu╚Öi s─â-╚Öi permit─â o mic─â pl─âcere.┬áDar, ├«n acela╚Öi timp, pre╚Ťurile nu merg ├«n segmentul de lux, astfel ├«nc├ót fiecare fan al m─ârcii ├«╚Öi poate permite s─â ├«ncerce cafeaua Davidoff.

2. Cafea m─âcinat─â Jacobs (vezi pre╚Ť)

Jacobs este o cafea m─âcinat─â, din noua genera┼úie, care poate fi proasp─ât preparat─â ├«ntr-o clip─â. Via┼úa noastr─â este rapid─â ╚Öi saturat─â, ╚Öi, ├«n fiecare zi plin─â de evenimente.┬áDe aceea este important s─â nu renun╚Ťi la lucrurile care ├«╚Ťi umplu via╚Ťa.┬áDe exemplu, gustul cafelei m─âcinate Jacobs este bogat. Cafeaua natural─â m─âcinat─â ultrafin─â este sim╚Ťit─â ├«n fiecare granula┼úie. Gustul este saturat, aroma este intens─â. Pentru producerea produsului se utilizeaz─â boabe de calitate superioar─â, ceea ce explic─â propriet─â╚Ťile organoleptice intense ale b─âuturii. Jacobs se afl─â printre primele locuri ale brandurilor de cafea.┬áJacobs a fost, de asemenea, cea mai rapid─â ╚Öi mai popular─â cafea din perioada 2007-2013.

Cafeaua Jacobs este disponibil─â ├«ntr-un pachet de culoare verde ├«n general.┬áAcum exist─â amestecuri diferite, fiind folosit─â o tehnologie special─â, care aduce pl─âcere.┬áAstfel de amestecuri sunt acum ├«ntr-un pachet convenabil pentru tineri.┬áCompania Jacobs a preg─âtit pentru consumatori trei gusturi originale.┬áPrima este Jacobs Intens, care este reprezentat─â de un gust ╚Öi arom─â bogate.┬áAceast─â b─âutur─â este destinat─â iubitorilor de cafea mai tare.┬áJacobs Latte va atrage aten╚Ťia cunosc─âtorilor de cafea mai slab─â, av├ónd un gust cremos.┬áUn gust echilibrat are cafeaua Jacobs Original.

3. Cafea m─âcinat─â Lavazza (vezi pre╚Ť)

Lavazza este un produc─âtor de cafea de ├«nalt─â calitate. Varietatea de alegere, gustul unic ╚Öi aroma deosebit─â a b─âuturii revigorante, au c├ó╚Ötigat inima consumatorilor din ├«ntreaga lume. O caracteristic─â distinctiv─â a acestui brand este o combina╚Ťie masterat─â de diferite tipuri de cafea ├«ntr-un singur pachet. Abordarea ini╚Ťial─â a produc─âtorului a fost apreciat─â. Cafeaua m─âcinat─â Lavazza a r─âmas p├ón─â ast─âzi favorit─â pe pia╚Ť─â. Diferitele procente de arabica ╚Öi robusta fac ca fiecare tip de cafea s─â fie unic. Unele soiuri au in gust unic ╚Öi o arom─â u╚Öoar─â, altele au t─ârie ╚Öi o am─âr─âciune pl─âcut─â. Fiecare cafea are diferite caracteristici de arom─â, datorit─â amestec─ârii soiurilor populare de cafea.

O caracteristic─â distinctiv─â este varietatea de arome ale b─âuturii. Cafeaua Lavazza poate fi: cu gust amar clasic; cu arom─â unic─â de ciocolat─â; cu gust cremos de lapte; cu arom─â de vanilie-caramel; acr─â; cu miros floral; cu gust de condimente.

Gama de cafea m─âcinat─â Lavazza este destul de larg─â. Din gama oferit─â de produc─âtor, fiecare cunosc─âtor al b─âuturii revigorante va g─âsi una care satisface pe deplin nevoile celor mai sofistica╚Ťi gurmanzi ╚Öi iubitori de cafea. S─â analiz─âm mai ├«n detaliu fiecare tip de cafea m─âcinat─â Lavazza:

 • Espresso cafea. Con╚Ťine Arabica 100%. Proiectat─â pentru fabricarea espresso. Granulele din arahide pr─âjite la mijloc ofer─â b─âuturii o intensitate moderat─â ╚Öi un gust deosebit.
 • Crema e Gusto. Con╚Ťine 30% Arabica ╚Öi 70% Robusta. Cafea atr─âg─âtoare cu un gust picant cremos ╚Öi arom─â de ciocolat─â. O op╚Ťiune excelent─â pentru iubitorii de exotic. Acesta con╚Ťine un procent mare de Robusta, ceea ce face ca b─âutura preg─âtit─â s─â fie cu adev─ârat revigorant─â ╚Öi saturat─â.
 • Qualita Oro. Con╚Ťine Arabica 100%. Pentru iubitorii clasicii. Cafeaua Arabica, pr─âjit─â la un grad mediu d─â b─âuturii un gust moale-floral ╚Öi un miros neobi╚Önuit. Diferen╚Ťa esen╚Ťial─â a acestui soi const─â ├«n caracteristicile aromelor.
 • Arabica Club. Con╚Ťine Arabica 100%. Aroma ╚Öi gustul slab manifestat de soiul de cafea ├«╚Ťi permite s─â prepari o cafea delicioas─â.
 • Qualita Rossa. Con╚Ťine 70% Arabica ╚Öi 30% Robusta. O op╚Ťiune excelent─â pentru prepararea latte ╚Öi cappuccino. B─âutura are o arom─â slab─â de ciocolat─â, gustul este destul de moale ╚Öi delicat.
 • Gran Riserva. Con╚Ťine 70% Arabica ╚Öi 30% Robusta. Acest tip de cafea este destinat pentru cafea la aparat. Con╚Ťinutul maxim de cofein─â confer─â b─âuturii finite o aciditate u╚Öoar─â.
 • Decaffeinato. Con╚Ťine 60% Arabica ╚Öi 40% Robusta. Acest tip de cafea m─âcinat─â nu con╚Ťine cofein─â. ├Än ciuda faptului c─â nu con╚Ťine cofein─â, o astfel de caracteristic─â unic─â a b─âuturii se dovede╚Öte delicioas─â ╚Öi parfumat─â. Amestecul este potrivit pentru prepararea b─âuturii revigorante.