1
Omron M7 Intelli IT

Omron M7 Intelli IT

0-299mmHg, 40-180 bp
Aparat validat clinic
Tehnologie INTELLISENSEÔäó
Led pentru alertare in cazul hipertensiunii
Circumferinta mansetei 22 - 42 cm
Tensiometru de brat complet automat
Rating
5.00
EXCELENT
05.11.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tensiometru electronic de brat Omron M7 Intelli IT, Bluetooth, 0-299mmHg, 40-180 bp, Alb + adaptor

┬áCare este cel mai bun tensiometru de bra╚Ť?

Tensiunea arterial─â este una dintre semnele vitale, iar m─âsurarea acesteia este o ac╚Ťiunea obligatorie complex─â de s─ân─âtate. Chiar ╚Öi o u╚Öoar─â deviere de la norm─â poate fi plin─â de risc. Trebuie remarcat faptul c─â exist─â probleme cu tensiunea, de la cele mai fragede v├órste ╚Öi p├ón─â la cele mai ├«naintate. M─âsurarea tensiunii arteriale la domiciliu este cel mai important eveniment ce poate fi aplicat pentru tratamentul eficient al hipertensiunii arteriale. ├Än cazul ├«n care e╚Öti hipertensiv, trebuie s─â m─âsori ├«n mod regulat tensiunea arterial─â. Acest lucru este asociat tratamentului medicamentos. ├Än cazul ├«n care nu vei ╚Öti exact starea tensiunii tale arteriale, ri╚Öti ca totul s─â se termine trist, deoarece se poate produce un atac de cord sau un accident vascular cerebral. ├Än cele ce urmeaz─â ├«╚Ťi vom ar─âta care este cel mai bun tensiometru ce poate fi cump─ârat. Scopul fiind acela de a monitoriza tensiunea arterial─â la tine acas─â.

Cea mai popular─â metod─â este monitorizarea automat─â sau semi-automat─â a tensiunii arteriale. Dup─â ce vei citi acest articol, vei ├«n╚Ťelege mult mai bine care sunt diferen╚Ťele dintre aceste aparate de m─âsurat tensiunea arterial─â. Cump─ârarea acestora este foarte simpl─â, mai dificil este s─â te obi╚Önuie╚Öti s─â-l folose╚Öti ├«n mod regulat. Pentru a avea un control bun al hipertensiunii arteriale, este necesar s─â m─âsori tensiunea arterial─â cel pu╚Ťin o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â, la unul ╚Öi acela╚Öi moment al zilei. Este util ╚Öi necesar s─â-╚Ťi dezvol╚Ťi obiceiul de a face acest lucru mereu.

Ghidul cump─âr─âtorului

____________________________________________________________________________________________________________

 1. Tipul de tensiometru

Pentru măsurarea tensiunii arteriale există trei tipuri de tensiometre, și anume:

 • automate. Pentru acest tip de aparat nu este nevoie s─â execu╚Ťi nicio opera╚Ťiune. Rezultatele sunt etalate de la sine.
 • semi-automate. ├Än acest caz este necesar─â ac╚Ťionarea pompei, pentru ca aerul s─â intre ├«n man╚Öet─â.
 • mecanice.├Än momentul m─âsur─ârii tensiunii arteriale cu tensiometrul mecanic, trebuie s─â ascul╚Ťi b─ât─âile inimii cu ajutorul unui stetoscop. Acest lucru poate fi f─âcut de medici ╚Öi asistente medicale dar ╚Öi de oamenii obi╚Önui╚Ťi. Recomandabil este ca aceste dispozitive mecanice s─â fie utilizate de c─âtre personalul medico-sanitar. Vom continua s─â discut─âm despre tensiometrele semi-automate ╚Öi automate. Aceste dispozitive sunt bine adaptate pentru a putea fi f─âcut─â auto-m─âsurarea tensiunii arteriale f─âr─â participarea unui cadru medical.

De asemeni, acestea pot fi de dou─â feluri:

 • pe bra╚Ť
 • ├«ncheietura m├óinii

Aparatele de m─âsurare a tensiunii arteriale pe ├«ncheietura m├óinii, sunt concepute special pentru pacien╚Ťii tineri ╚Öi de v├órst─â mijlocie. Ace╚Ötia nu prezint─â vase de s├ónge sclerozate ╚Öi din aceast─â cauz─â exist─â dificult─â╚Ťi ale m─âsur─âtorilor. De asemeni, aceste tipuri de tensiometre mai sunt folosite ╚Öi de cei care au nevoie s─â ├«╚Öi m─âsoare tensiunea arterial─â ├«n afara casei.

Atunci c├ónd alegi un tensiometru pentru acas─â, trebuie s─â acorzi aten╚Ťie urm─âtorilor parametri:

 • dimensiunea man╚Öetei de prindere s─â fie potrivit─â
 • automat sau semi-automat
 • display-ul s─â prezinte m─âsur─âtori corespunz─âtoare pentru m─âsurarea tensiunii
 • s─â fie suficient de confortabil
 • parametri s─â fie destul de mari astfel ├«nc├ót s─â se poat─â citi corect rezultatele
 • s─â prezinte precizie

├Än cazul ├«n care te-ai decis s─â-╚Ťi cumperi unul, ├«ncearc─â s─â alegi un tensiometru care s─â fie u╚Öor ╚Öi comod de utilizat. Dup─â ce l-ai cump─ârat ├«nva╚Ť─â s─â m─âsori ├«n mod corespunz─âtor tensiunea arterial─â.

├Änainte de a alege un tensiometru, ar fi indicat s─â te sf─âtuie╚Öti cu medicul t─âu cardiolog sau cu medicul de familie. Exist─â persoane la care aritmiile nu sunt vizibile pe ecranul tensiometrului. Acest lucru se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul persoanelor cu tensiunea sc─âzut─â. Pentru aceste persoane recomandabile sunt tensiometrele pentru ├«ncheietura m├óinii. Pulsul pe ├«ncheietura m├óinii este mult mai puternic dec├ót pe bra╚Ť.

 2. Tipul de manșetă și dimensiunea acesteia

Dimensiunea man╚Öetei este unul dintre factorii importan╚Ťi de care trebuie s─â ╚Ťii cont ├«n alegerea tensiometrului pentru acas─â. Dac─â man╚Öeta nu este potrivit─â pentru bra╚Ťul t─âu, adic─â este ori prea mic─â, ori prea mare, rezultatele m─âsur─âtorii de tensiune nu sunt viabile. Acest lucru ├«nseamn─â c─â nu vei putea fi ├«n m─âsur─â s─â preiei controlul ├«n cazul tensiunii arteriale ridicate. ├Än acest caz, via╚Ťa ta s-ar putea complica, mult mai devreme dec├ót ╚Ťi-ai dori. Marea majoritate a tensiometrelor, vin cu man╚Öete de dimensiuni mijlocii. Dac─â se dovede╚Öte c─â versiunea standard nu se potrive╚Öte bra╚Ťului t─âu, atunci trebuie s─â comanzi un man╚Öon separat cu diametrul adecvat.

 3. Monitorizarea automată sau semi-automată a tensiunii arteriale

Acestea sunt op╚Ťiuni de baz─â pe care le fac utilizatorii. Avantajul principal al tensiometrului automat este c─â, poate fi utilizat foarte u╚Öor ╚Öi convenabil. Dac─â te ├«ntrebi ce este diferit la tensiometrul semi-automat, trebuie s─â ╚Ötii c─â pentru a m─âsura tensiunea arterial─â, este necesar s─â pompezi aer ├«n man╚Öet─â ╚Öi apoi s─â-l eliberezi ├«ncet, dar ├«n acela╚Öi timp s─â ascul╚Ťi ╚Öi pulsul. ├Än acest caz tensiometrul automat se alimenteaz─â singur cu aer ╚Öi ├«╚Ťi red─â b─ât─âile inimii ├«n sistem electronic. ├Än cazul unui aparat semi-automat, pulsul este determinat electronic, dar pomparea aerului ├«n man╚Öet─â ├«i revine utilizatorului. Asta este singura diferen╚Ť─â dintre cele dou─â tipuri de dispozitive.

Dezavantajele dintre cele dou─â sunt urm─âtoarele:

 • la tensiometrul automat nu trebuie s─â execu╚Ťi nicio opera╚Ťiune ├«ns─â pre╚Ťul acestui tip de dispozitiv este mult mai mare.
 • la tensiometrul semi-automat trebuie s─â pompezi aer ├«n man╚Öet─â dar pre╚Ťul s─âu este mult mai mic.

 4. Alte caracteristici

P├ón─â ├«n prezent pe pia╚Ť─â, exist─â mai multe serii ale acestor dispozitive de monitorizare a tensiunii arteriale. Unele dintre ele fac un calcul separat al valorilor ultimilor trei m─âsur─âtori, ├«n timp ce altele efectueaz─â trei m─âsur─âtori consecutive a tensiunii ╚Öi apoi dau o cifr─â medie final─â. La cump─ârarea unui astfel de dispozitiv nu trebuie s─â te ghidezi dup─â produc─âtor, ci dup─â caracteristicile pe care le de╚Ťine. Cele mai indicate dispozitive pentru a fi folosite acas─â, sunt tensiometrele automate sau cele semi-automate. Aceste dispozitive determin─â valoarea medie a tensiunii arteriale, necesit├ónd doar ap─âsarea pe un buton, programul fiind automat. Dac─â ├«n cazul ├«nregistr─ârii unei valori a unei aritmii ┬áva ap─ârea o s─âgeat─â ro╚Öie, va trebui s─â ├«╚Ťi suni medicul pentru a afla de ce.

Cele mai multe cercet─âri au dovedit c─â dac─â se utilizeaz─â o man╚Öet─â necorespunz─âtoare, de exemplu ├«n cazul pacien╚Ťilor supraponderali sau obezi, parametrii reda╚Ťi nu sunt cei adev─âra╚Ťi.

Top produse 2019

________________________________________________________________________________________________________

1. Medisana BU 510 (vezi pre╚Ť)

 Avantaje:

 • 90 de memorii pentru 2 utilizatori
 • man╚Öet─â cu circumferin╚Ťa mare
 • afi╚Öaj electronic
 • afi╚Öaj cu cifre mari

2.┬áMedisana BW 310┬á(vezi pre╚Ť)

 Avantaje:

 • pentru bra╚Ť
 • display LCD
 • detectare aritmie
 • oprire automat─â
 • 60 de memorii pentru 2 utilizatori

3.┬áOmron MIT 5 Connect (vezi pre╚Ť)

 Avantaje:

 • validat clinic
 • LCD digital
 • tehnologia┬áIntellisense

4.┬áOmron M7 Intelli IT (vezi pre╚Ť)┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á┬á

 Avantaje:

 • Bluetooth
 • compatibil Smartphone
 • m─âsurare oscilometric─â
 • 100 de memorii pentru doi utilizatori
 • Tehnologie INTELLISENSE
 • LCD digital
 • clasificare IP 20

├Än ciuda dezvolt─ârii continue a tehnologiei medicale, conversa╚Ťiile personale cu medicul sunt absolut necesare. Tensiometrul nu se poate substitui medicului curant. Un bun cardiolog ar trebui s─â fie foarte atent la suferin╚Ťele pacientului, la istoria ╚Öi progresul bolii, acestea fiind foarte importante. O simpl─â examinare a pacientului poate oferi, de asemeni, informa╚Ťii valoroase pentru medic.

[kkstarratings]