1
Pampers 5 Junior

Pampers 5 Junior

Recomandat pentru 12-18 kg
96 buc. in pachet
Fete & Baieti
Varsta 2-3 luni
Rating
4.68
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Unul din cele mai vandute produse.

Scutecul este una dintre acele inven╚Ťii care fac via╚Ťa mai u╚Öoar─â at├ót a p─ârin╚Ťilor c├ót ╚Öi a copiilor. Mamele moderne pur ╚Öi simplu nu ├«╚Öi pot imagina via╚Ťa f─âr─â scutece, iar cele mai multe companii produc o gam─â diversificat─â de produse de acest gen. Cum s─â alegi cel mai bun scutec pentru copilul t─âu, vei afla ├«n cele ce urmeaz─â.

Pentru ├«nceput s─â vedem care este istoria acestor articole de igien─â. Primele prototipuri de scutece au ap─ârut ├«n secolul al 19-lea ╚Öi erau din material de bumbac. Sugarii erau ├«nf─â╚Öura╚Ťi ├«n aceste materiale, fiind considerate scutece conven╚Ťionale. Prima produc╚Ťie ├«n mas─â a acestora, a ├«nceput ├«n anul 1887 ├«n Statele Unite, fiind considerate revolu╚Ťionare. Dup─â o perioad─â, a fost considerat doar un produs reutilizabil de duzin─â.

Primele scutece de unic─â folosin╚Ť─â au ap─ârut 50 de ani mai t├órziu ╚Öi aproape simultan ├«n ╚Ť─âri diferite. De exemplu, o companie suedez─â, care ini╚Ťial producea h├órtie, a lansat forma chilo╚Ťeilor din cauciuc c─âptu╚Öit cu un material absorbant. Patru ani mai t├órziu, ├«n Statele Unite au ap─ârut au ap─ârut primele scutece realizate din mu╚Öama, care erau dotate cu agraf─â din plastic. Urm─âtoarea ├«mbun─ât─â╚Ťire major─â, a fost utilizarea materialului ne╚Ťesut, care acum este folosit pe scar─â larg─â de to╚Ťi produc─âtorii de scutece. Cu trecerea timpului, acestea au suferit numeroase schimb─âri revolu╚Ťionare, cum ar fi modificare formei, materialul absorbant, dispozitive de fixare, conduc├ónd ├«n cele din urm─â la modelele din ziua de azi.

 Ghid de cumpărare

___________________________________________________

De acest miracol al civiliza╚Ťiei, se pot bucura ast─âzi, at├ót mamele c├ót ╚Öi bebelu╚Öii lor. ┬áPentru a alege cel mai bun scutec pentru copilul t─âu, trebuie s─â ai ├«n vedere cele mai importante caracteristici, ╚Öi anume:

1.Dimensiunea

Fiecare copil este unic ╚Öi atunci c├ónd se na╚Öte, el este adev─âratul erou. Prin urmare, scutecele trebuie s─â fie de cea mai bun─â calitate ╚Öi s─â se potriveasc─â ca ╚Öi dimensiune. Aceast─â dimensiune este calculat─â ├«n func╚Ťie de v├órsta ╚Öi de greutatea copilului. Pe rafturi se g─âsesc de obicei, scutece pentru copii de la 2 la 20 kg, astfel ├«nc├ót trebuie s─â acorzi aten╚Ťie la greutatea indicat─â pe ambalaj ╚Öi s─â o compari cu greutatea bebelu╚Öului t─âu.

Mai mult dec├ót at├ót, produc─âtorii de scutece s-au g├óndit chiar ╚Öi la copila╚Öii n─âscu╚Ťi prematur, a c─âror greutate este foarte mic─â, lans├ónd scutece pentru bebelu╚Öii sub 2 kg.

V├órsta copilului este de asemeni, important─â, dar ├«ntr-un aspect u╚Öor diferit. Atunci c├ónd copilul este ceva mai m─âri╚Öor ╚Öi aproape de v├órsta de a merge la toalet─â, acesta are nevoie de scutece care s─â absoarb─â o cantitate mai mare de lichid. Drept urmare, trebuie s─â te axezi pe greutatea mai mare a copilului ╚Öi pe grosimea materialului absorbant. Spre exemplu, dac─â un copil are greutatea de 6 kg, este bine s─â se aleag─â scutece cu inscrip╚Ťia pe ambalaj de la 5 la 9 kg.

2.Buricul

La nou n─âscu╚Ťi exist─â o facilitate care de asemenea, trebuie luat─â ├«n considerare. Dup─â t─âierea cordonului ombilical, acesta este l─âsat s─â se usuce p├ón─â cade singur. De obicei, dup─â 4-5 zile rana se vindec─â complet, ├«ns─â p├ón─â la sf├ór╚Öitul primei luni, aceasta are nevoie de o ├«ngrijire special─â. Termen de c├óteva zile de la na╚Ötere, zona buricului este foarte vulnerabil─â, deoarece copilul se poate infecta dac─â nu este ├«ngrijit cum trebuie.

Pentru a evita consecin╚Ťele nepl─âcute, dup─â baie ╚Öi ├«nainte de aplicare scutecului, zona trebuie tratat─â cu o solu╚Ťie special─â. Iar pentru a accelera vindecarea, este necesar s─â se asigure accesul la aer. Pentru a face acest lucru, trebuie folosite haine din materiale naturale, precum ╚Öi scutece cu o t─âietur─â ├«n zona ombilicului. Desigur aceast─â problem─â este valabil─â numai pentru bebelu╚Öii care se afl─â ├«n prima lun─â de via╚Ť─â.

3. Aerisire

Accesul aerului la pielea copilului este foarte important─â nu numai pentru prima lun─â de via╚Ť─â. Pielea copiilor are o particularitate deosebit─â, ╚Öi anume o re╚Ťea extins─â de capilare. Acestea promoveaz─â eliberarea de gaze ╚Öi asimilarea de oxigen. De aceea, ideal ar fi dac─â bebelu╚Öul ar putea fi l─âsat ├«ntotdeauna gol. Dar, ├«n realitatea, acest lucru nu poate fi realizat, deoarece nu exist─â ├«ntotdeauna o temperatur─â adecvat─â. Mai exist─â ╚Öi problema de cur─â╚Ťare a nevoilor copilului. C├ónd va avea nevoie s─â mearg─â la baie pentru a-╚Öi face nevoile, desigur c─â nu te va anun╚Ťa. Revenind la problema serioas─â, atunci c├ónd copilul trebuie s─â poarte scutec, acesta trebuie s─â asigure accesul aerului la contactul cu pielea copilului, reduc├ónd riscul de iritare. ├Än cazul ├«n care fluxul de aer nu este suficient, acest lucru duce la supra├«nc─âlzirea pielii ├«n scutec, cauz├ónd transpira╚Ťie ╚Öi implicit umezeal─â ╚Öi o irita╚Ťie de culoare ro╚Öu aprins foarte nepl─âcut─â pentru copil.

4. Alergia

Riscul poten╚Ťial pentru bebelu╚Öi nu sunt numai produsele chimice, ci ╚Öi materialul din care sunt confec╚Ťionate biberonul, juc─âriile ╚Öi evident scutecele. Prin urmare pentru a evita astfel de probleme, este bine s─â folose╚Öti produse hipoalergenice de ├«nalt─â calitate. De exemplu, elasticul de la scutecul copilului de multe ori provoac─â alergii, deoarece ├«n componen╚Ťa lui exist─â latex. Alteori, alergiile sunt provocate de materialul absorbant, ├«ns─â fiecare produc─âtor utilizeaz─â propriile materiale speciale la crearea produselor pentru copii.

5. Tipuri de scutece

Copiii au nevoie de o igien─â intim─â perfect─â, iar de acest lucru sunt r─âspunz─âtori p─ârin╚Ťii. Pentru a p─âstra pielea copiilor uscat─â, ace╚Ötia au nevoie de scutece de unic─â folosin╚Ť─â sau reutilizabile. Diferen╚Ťa dintre ele este destul de semnificativ─â.

Scutecele de unic─â folosin╚Ť─â

Acestea absorb bine fluidul, datorit─â faptului c─â sunt create din polimeri absorban╚Ťi ╚Öi de umplere. Aceste produse sunt proiectate pentru igiena copiilor ╚Öi sunt u╚Öor de folosit. Nu au nevoie de sp─âlare sau de uscare. Acesta este ╚Öi motivul pentru care mul╚Ťi pediatri recomand─â cump─ârarea modelelor de unic─â folosin╚Ť─â, fiind considerate cele mai bune scutece. Cu toate acestea, aceste produse nu au numai avantaje. Exist─â de asemenea ╚Öi dezavantaje, cum ar fi:

 • nevoia de a fi schimbate ├«n mod frecvent, astfel c─â pentru achizi╚Ťionarea scutecelor ai nevoie de o mul╚Ťime de bani.
 • scutecele contribuie la poluarea mediului, deoarece acestea se descompun dup─â c├óteva sute de ani de la utilizare.

Scutece reutilizabile

Aceste tipuri de scutece refolosibile sunt cusute din material natural de bumbac. Pentru absorb╚Ťia lichidului de╚Ťin inser╚Ťii speciale, confec╚Ťionate din patru microfibre, care pot fi de unic─â folosin╚Ť─â sau reutilizabile. ╚śi acestea sunt destul de scumpe, ├«ns─â achizi╚Ťionarea lor va afecta bugetul familiei doar la puntul de achizi╚Ťie. Copilul va avea nevoie de un total de aproximativ 20-30 de buc─â╚Ťi. Desigur c─â exist─â ╚Öi aici dezavantaje, iar acestea sunt:

 • absorb greu scaunul copiilor
 • necesit─â sp─âlarea ╚Öi uscarea cu mare aten╚Ťie, dar ╚Öi c─âlcarea lor.

╚śi din aceast─â cauz─â cei mai mul╚Ťi p─ârin╚Ťi prefer─â pentru bebelu╚Öii lor scutecele de unic─â folosin╚Ť─â, iar pentru alegerea lor trebuie s─â ╚Ťii cont de c├óteva caracteristici:

 • s─â cumperi de la produc─âtorii cei mai cunoscu╚Ťi, deoarece numai acestea sunt de ├«nalt─â calitate
 • s─â verifici data fabric─ârii ╚Öi perioada de valabilitate
 • s─â alegi dimensiunea potrivit─â bebelu╚Öului t─âu
 • ├«n cazul ├«n care copilul are pielea sensibil─â sau este alergic, s─â acorzi aten╚Ťie la substan╚Ťele nutritive impregnate ├«n scutec. Unii produc─âtori impregneaz─â stratul interior cu extract de aloe vera sau vitamine.

Top produse 2021

____________________________________________________________________________________________________________

1. Active Baby 4 Mega Box Plus  

 Avantaje:

 • pentru fete ╚Öi b─âie╚Ťi
 • Active baby cu strat micro-perle
 • material textil
 • de unic─â folosin╚Ť─â
 • materiale care respir─â
 • protec╚Ťie ├«mpotriva umezelii

 Dezavantaje:

 • numai pentru 1-2 ani

2. Pufies Baby Art&Dry Maxi 4    

 Avantaje:

 • pentru fete ╚Öi b─âie╚Ťi
 • colec╚Ťia Baby Art
 • benzi laterale elastice

 Dezavantaje

 • cantitate mic─â la pachet

[kkstarratings]

2
Pampers Active Baby 4

Pampers Active Baby 4

Recomandat pentru 8-14 kg
147 buc. in pachet
Fete & Baieti
Varsta 1-3 ani
Rating
4.51
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 4 Mega Box Plus 147 buc

3
Pampers 4 Maxi

Pampers 4 Maxi

Recomandat pentru 9-14 kg
104 buc. in pachet
Fete & Baieti
TIP: Chilotei
Rating
4.71
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece-chilotel Pampers 4 Maxi 9-14 kg, 104 buc.

4
Pampers Active Baby 5 Junior

Pampers Active Baby 5 Junior

1 - 2 ani, 2-3 ani
126 buc. in pachet
Fete & Baieti
TIP: ChiloteiInterval greutate: 11 - 18 kg
Rating
4.31
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 5 Junior Mega Box Plus 126 buc

5
Pampers Active Baby 5 Junior XXL

Pampers Active Baby 5 Junior XXL

1 - 2 ani, 2 - 3 Ani, 3 - 4 ani
150 buc. in pachet
Fete & Baieti
Functie: Superabsorbant
Rating
4.73
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 5 Junior XXL BOX, 150 buc

6
Cearceaf absorbant Happy

Cearceaf absorbant Happy

Pentru cei mici
10 buc. in pachet
Fete & Baieti
90x60 cm
Rating
4.84
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Cearceaf absorbant Happy, 90x60 cm, 10 buc.

7
Pampers Active Baby 4 Maxi XXL

Pampers Active Baby 4 Maxi XXL

Scutece
174 buc. in pachet
Fete & Baieti
8 - 14 kg
Rating
4.20
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 4 Maxi XXL BOX, 174 buc

8
Pampers 6 Extra large 16+Kg, 88 buc

Pampers 6 Extra large 16+Kg, 88 buc

Scutece-chilotel
88 buc. in pachet
Fete & Baieti
16 + kg
2-3 luni
Rating
4.62
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece-chilotel Pampers 6 Extra large 16+Kg, 88 buc.

9
Pampers Active Baby 3

Pampers Active Baby 3

Scutece
174 buc. in pachet
Fete & Baieti
5-9 kg
6-9 luni
Rating
4.62
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 3 Mega Box Plus 174 buc

10
Pampers Premium Care

Pampers Premium Care

Scutece
108 buc. in pachet
Fete & Baieti
2-5 kg
Mirime: 1
Rating
4.35
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Premium Care 1 Jumbo Pack Nou Nascut 108 buc