1
Pampers 5 Junior

Pampers 5 Junior

Recomandat pentru 12-18 kg
96 buc. in pachet
Fete & Baieti
Varsta 2-3 luni
Rating
4.68
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Unul din cele mai vandute produse.

Scutecul este una dintre acele invenții care fac viața mai ușoară atât a părinților cât și a copiilor. Mamele moderne pur și simplu nu își pot imagina viața fără scutece, iar cele mai multe companii produc o gamă diversificată de produse de acest gen. Cum să alegi cel mai bun scutec pentru copilul tău, vei afla în cele ce urmează.

Pentru început să vedem care este istoria acestor articole de igienă. Primele prototipuri de scutece au apărut în secolul al 19-lea și erau din material de bumbac. Sugarii erau înfășurați în aceste materiale, fiind considerate scutece convenționale. Prima producție în masă a acestora, a început în anul 1887 în Statele Unite, fiind considerate revoluționare. După o perioadă, a fost considerat doar un produs reutilizabil de duzină.

Primele scutece de unică folosință au apărut 50 de ani mai târziu și aproape simultan în țări diferite. De exemplu, o companie suedeză, care inițial producea hârtie, a lansat forma chiloțeilor din cauciuc căptușit cu un material absorbant. Patru ani mai târziu, în Statele Unite au apărut au apărut primele scutece realizate din mușama, care erau dotate cu agrafă din plastic. Următoarea îmbunătățire majoră, a fost utilizarea materialului nețesut, care acum este folosit pe scară largă de toți producătorii de scutece. Cu trecerea timpului, acestea au suferit numeroase schimbări revoluționare, cum ar fi modificare formei, materialul absorbant, dispozitive de fixare, conducând în cele din urmă la modelele din ziua de azi.

 Ghid de cumpărare

___________________________________________________

De acest miracol al civilizației, se pot bucura astăzi, atât mamele cât și bebelușii lor.  Pentru a alege cel mai bun scutec pentru copilul tău, trebuie să ai în vedere cele mai importante caracteristici, și anume:

1.Dimensiunea

Fiecare copil este unic și atunci când se naște, el este adevăratul erou. Prin urmare, scutecele trebuie să fie de cea mai bună calitate și să se potrivească ca și dimensiune. Această dimensiune este calculată în funcție de vârsta și de greutatea copilului. Pe rafturi se găsesc de obicei, scutece pentru copii de la 2 la 20 kg, astfel încât trebuie să acorzi atenție la greutatea indicată pe ambalaj și să o compari cu greutatea bebelușului tău.

Mai mult decât atât, producătorii de scutece s-au gândit chiar și la copilașii născuți prematur, a căror greutate este foarte mică, lansând scutece pentru bebelușii sub 2 kg.

Vârsta copilului este de asemeni, importantă, dar într-un aspect ușor diferit. Atunci când copilul este ceva mai mărișor și aproape de vârsta de a merge la toaletă, acesta are nevoie de scutece care să absoarbă o cantitate mai mare de lichid. Drept urmare, trebuie să te axezi pe greutatea mai mare a copilului și pe grosimea materialului absorbant. Spre exemplu, dacă un copil are greutatea de 6 kg, este bine să se aleagă scutece cu inscripția pe ambalaj de la 5 la 9 kg.

2.Buricul

La nou născuți există o facilitate care de asemenea, trebuie luată în considerare. După tăierea cordonului ombilical, acesta este lăsat să se usuce până cade singur. De obicei, după 4-5 zile rana se vindecă complet, însă până la sfârșitul primei luni, aceasta are nevoie de o îngrijire specială. Termen de câteva zile de la naștere, zona buricului este foarte vulnerabilă, deoarece copilul se poate infecta dacă nu este îngrijit cum trebuie.

Pentru a evita consecințele neplăcute, după baie și înainte de aplicare scutecului, zona trebuie tratată cu o soluție specială. Iar pentru a accelera vindecarea, este necesar să se asigure accesul la aer. Pentru a face acest lucru, trebuie folosite haine din materiale naturale, precum și scutece cu o tăietură în zona ombilicului. Desigur această problemă este valabilă numai pentru bebelușii care se află în prima lună de viață.

3. Aerisire

Accesul aerului la pielea copilului este foarte importantă nu numai pentru prima lună de viață. Pielea copiilor are o particularitate deosebită, și anume o rețea extinsă de capilare. Acestea promovează eliberarea de gaze și asimilarea de oxigen. De aceea, ideal ar fi dacă bebelușul ar putea fi lăsat întotdeauna gol. Dar, în realitatea, acest lucru nu poate fi realizat, deoarece nu există întotdeauna o temperatură adecvată. Mai există și problema de curățare a nevoilor copilului. Când va avea nevoie să meargă la baie pentru a-și face nevoile, desigur că nu te va anunța. Revenind la problema serioasă, atunci când copilul trebuie să poarte scutec, acesta trebuie să asigure accesul aerului la contactul cu pielea copilului, reducând riscul de iritare. În cazul în care fluxul de aer nu este suficient, acest lucru duce la supraîncălzirea pielii în scutec, cauzând transpirație și implicit umezeală și o iritație de culoare roșu aprins foarte neplăcută pentru copil.

4. Alergia

Riscul potențial pentru bebeluși nu sunt numai produsele chimice, ci și materialul din care sunt confecționate biberonul, jucăriile și evident scutecele. Prin urmare pentru a evita astfel de probleme, este bine să folosești produse hipoalergenice de înaltă calitate. De exemplu, elasticul de la scutecul copilului de multe ori provoacă alergii, deoarece în componența lui există latex. Alteori, alergiile sunt provocate de materialul absorbant, însă fiecare producător utilizează propriile materiale speciale la crearea produselor pentru copii.

5. Tipuri de scutece

Copiii au nevoie de o igienă intimă perfectă, iar de acest lucru sunt răspunzători părinții. Pentru a păstra pielea copiilor uscată, aceștia au nevoie de scutece de unică folosință sau reutilizabile. Diferența dintre ele este destul de semnificativă.

Scutecele de unică folosință

Acestea absorb bine fluidul, datorită faptului că sunt create din polimeri absorbanți și de umplere. Aceste produse sunt proiectate pentru igiena copiilor și sunt ușor de folosit. Nu au nevoie de spălare sau de uscare. Acesta este și motivul pentru care mulți pediatri recomandă cumpărarea modelelor de unică folosință, fiind considerate cele mai bune scutece. Cu toate acestea, aceste produse nu au numai avantaje. Există de asemenea și dezavantaje, cum ar fi:

 • nevoia de a fi schimbate în mod frecvent, astfel că pentru achiziționarea scutecelor ai nevoie de o mulțime de bani.
 • scutecele contribuie la poluarea mediului, deoarece acestea se descompun după câteva sute de ani de la utilizare.

Scutece reutilizabile

Aceste tipuri de scutece refolosibile sunt cusute din material natural de bumbac. Pentru absorbția lichidului dețin inserții speciale, confecționate din patru microfibre, care pot fi de unică folosință sau reutilizabile. Și acestea sunt destul de scumpe, însă achiziționarea lor va afecta bugetul familiei doar la puntul de achiziție. Copilul va avea nevoie de un total de aproximativ 20-30 de bucăți. Desigur că există și aici dezavantaje, iar acestea sunt:

 • absorb greu scaunul copiilor
 • necesită spălarea și uscarea cu mare atenție, dar și călcarea lor.

Și din această cauză cei mai mulți părinți preferă pentru bebelușii lor scutecele de unică folosință, iar pentru alegerea lor trebuie să ții cont de câteva caracteristici:

 • să cumperi de la producătorii cei mai cunoscuți, deoarece numai acestea sunt de înaltă calitate
 • să verifici data fabricării și perioada de valabilitate
 • să alegi dimensiunea potrivită bebelușului tău
 • în cazul în care copilul are pielea sensibilă sau este alergic, să acorzi atenție la substanțele nutritive impregnate în scutec. Unii producători impregnează stratul interior cu extract de aloe vera sau vitamine.

Top produse 2021

____________________________________________________________________________________________________________

1. Active Baby 4 Mega Box Plus  

 Avantaje:

 • pentru fete și băieți
 • Active baby cu strat micro-perle
 • material textil
 • de unică folosință
 • materiale care respiră
 • protecție împotriva umezelii

 Dezavantaje:

 • numai pentru 1-2 ani

2. Pufies Baby Art&Dry Maxi 4    

 Avantaje:

 • pentru fete și băieți
 • colecția Baby Art
 • benzi laterale elastice

 Dezavantaje

 • cantitate mică la pachet

[kkstarratings]

2
Pampers Active Baby 4

Pampers Active Baby 4

Recomandat pentru 8-14 kg
147 buc. in pachet
Fete & Baieti
Varsta 1-3 ani
Rating
4.51
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 4 Mega Box Plus 147 buc

3
Pampers 4 Maxi

Pampers 4 Maxi

Recomandat pentru 9-14 kg
104 buc. in pachet
Fete & Baieti
TIP: Chilotei
Rating
4.71
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece-chilotel Pampers 4 Maxi 9-14 kg, 104 buc.

4
Pampers Active Baby 5 Junior

Pampers Active Baby 5 Junior

1 - 2 ani, 2-3 ani
126 buc. in pachet
Fete & Baieti
TIP: ChiloteiInterval greutate: 11 - 18 kg
Rating
4.31
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 5 Junior Mega Box Plus 126 buc

5
Pampers Active Baby 5 Junior XXL

Pampers Active Baby 5 Junior XXL

1 - 2 ani, 2 - 3 Ani, 3 - 4 ani
150 buc. in pachet
Fete & Baieti
Functie: Superabsorbant
Rating
4.73
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 5 Junior XXL BOX, 150 buc

6
Cearceaf absorbant Happy

Cearceaf absorbant Happy

Pentru cei mici
10 buc. in pachet
Fete & Baieti
90x60 cm
Rating
4.84
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Cearceaf absorbant Happy, 90x60 cm, 10 buc.

7
Pampers Active Baby 4 Maxi XXL

Pampers Active Baby 4 Maxi XXL

Scutece
174 buc. in pachet
Fete & Baieti
8 - 14 kg
Rating
4.20
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 4 Maxi XXL BOX, 174 buc

8
Pampers 6 Extra large 16+Kg, 88 buc

Pampers 6 Extra large 16+Kg, 88 buc

Scutece-chilotel
88 buc. in pachet
Fete & Baieti
16 + kg
2-3 luni
Rating
4.62
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece-chilotel Pampers 6 Extra large 16+Kg, 88 buc.

9
Pampers Active Baby 3

Pampers Active Baby 3

Scutece
174 buc. in pachet
Fete & Baieti
5-9 kg
6-9 luni
Rating
4.62
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Active Baby 3 Mega Box Plus 174 buc

10
Pampers Premium Care

Pampers Premium Care

Scutece
108 buc. in pachet
Fete & Baieti
2-5 kg
Mirime: 1
Rating
4.35
EXCELENT
22.06.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Scutece Pampers Premium Care 1 Jumbo Pack Nou Nascut 108 buc