Recomandări Friteuze cu Aer Cald / FĂRĂ ULEI

capacitate 6.2 L, Rapid Air, Digital, Wifi, 7 presetari

capacitate 6.2 L, Rapid Air, Digital, Wifi, 7 presetari

Philips HD9280/90 Airfryer
1300W, 2.6L, Control Digital, 8 Programe

1300W, 2.6L, Control Digital, 8 Programe

Star-Light DAFB-2613BL
4.6 litri, display digital touch+9 programe

4.6 litri, display digital touch+9 programe

Air fryer Digifry
1250 W, 2.5 L, vas antiaderent, timer 30 min

1250 W, 2.5 L, vas antiaderent, timer 30 min

Heinner HAF-1250BK

Friteuza – ce este?

Aerofryer – un dispozitiv pentru gătirea mâncărurilor din legume, carne, pește într-un mod neobișnuit, o versiune modernizată a unei prăjitoare convenționale în care prelucrarea produselor nu se datorează unei cantități mari de ulei, ci folosind un flux de aer cald. Dispozitivul este destinat prăjirii alimentelor. Produsele sunt plasate într-un vas de plasă cu mâner, care este suflat de fluxuri de aer fierbinte datorită elementului de încălzire încorporat și a convectorului.

Îți plac cartofii prajiti? Nouă DA. Pentru o aromă unică și crocantă, Friteuze de aer este cea mai bună soluție pentru a găti cartofi prăjiți într-un mod sănătos.

De ce o prăjitoare este o alegere bună: Interiorul este în siguranță pentru mașina de spălat vase. Gătirea a 2 porții necesită 1 lingură de ulei. Aerul cald gătește repede mâncarea. Produsele păstrează beneficii maxime și nu sunt saturate de grăsimi.

Un sistem electronic, mecanic sau de control tactil ajută la setarea programului dorit. Temperatura este reglabilă de la 60 la 240 de grade, timpul de gătit este de la 20 minute la 1 oră.

Principiul funcționării

Gătitul în friteuza este foarte simplu. Produsele sunt încărcate în vas și se selectează programul dorit. Când aerul fierbinte din dispozitiv își face treaba, vasul poate fi scos și mâncarea este pregătită.
Proprietarii de modele cu capac sau fereastră transparentă au avantajul de a observa procesul de la început până la sfârșit. Gătitul pas cu pas poate fi afișat după cum urmează:

Produsele (alimentele) sunt încărcate într-un vas cu plasă.

Adăugați puțin ulei (maxim o lingură) după gust și amestecați.

Setați temperatura și timpul de gătire.

Scoate vasul după ce s-a finalizat procesul de gătire.

Deconectați-vă de la rețea. Scoate-ți aparatul din priză.

Funcționalitate

Denumirea „Friteuza Cu Aer Cald” sugerează că din ea pot fi obținute doar cartofi prăjiți și aripioare crocante. Dar funcționalitatea dispozitivului nu se limitează doar la aceste pregătiri.

Recipientul principal pentru alimente este un vas cu plasă în care se pot fierbe legume și carne, după principiul de funcționare al aparatului. Majoritatea modelelor sunt echipate cu elemente suplimentare care cresc numărul de opțiuni de gătit.

Aparatul poate include: grătar; tava de copt; frigarui pentru legume și carne.

Aceste dispozitive ajută la pregătirea multor preparate noi cu legume și carne. Sub influența aerului fierbinte, se prăjesc fripturile, Fursecuri și biscuiți de ciocolată, șnițele, chifteluțe de pește sua de legume, degețele de pui sau de pește.

Avantajele și dezavantajele prăjitoarelor cu aer

Avantajele dispozitivului popular sunt vizibile cu ochiul liber:

Se prăjește aproape fără ulei. Extrem de sănătos dacă este să comparăm cu prajirea cartofilor în tigaie cu foarte mult ulei

Obții mâncare rapidă delicioasă care nu dăunează sănătății

Îngrijire ușoară, deoarece nu există grăsimi.

Interfață intuitivă.

Gătire rapidă.

Dezavantajul relativ al friteuzei este incapacitatea de a pregăti o mâncare pentru mai mult de 6-7 persoane. Deoarece carcasa trebuie să se răcească înainte de repornire, procesul poate dura mult timp.

Utilizatorii experimentați sunt sfătuiți să acorde atenție următoarelor puncte atunci când aleg oFriteuză cu Aer Cald:

Material din care este confecționată friteuza. Plasticul este mai ieftin decât metalul, dar mai puțin fiabil. Calitatea contează întotdeauna.

Puterea. Această cifră afectează prețul, dar pentru utilizarea la domiciliu este suficientă – 1400 wați.

Volumul bolului. Un volum de 3 l include până la 2 kg de cartofi.

Mobilitatea vasului. La unele modele ieftine, acesta nu poate fi separat de corp înainte de spălare.

Sistem de management. Sistemele mecanice și electronice sunt la fel de fiabile, dar că cele electronice sunt mai scumpe.

Prezența unui filtru. Când pregătiți mâncarea, astfel de modele nu emit mirosuri neplăcute.

Dimensiuni. Unele modele de mare capacitate sunt foarte compacte.

Design. Forma și culoarea sunt potrivite cu interiorul bucătăriei.

Caracteristici suplimentare. Modelele ieftine sunt uneori limitate la singura posibilitate – prăjirea într-un bol.

Sfaturi pentru utilizarea prăjitoarelor cu aer

Încălziți înainte de gătit

Înainte de utilizare, friteuza trebuie adusă la temperatura corectă. Același lucru se întâmplă și cu cuptorul. Este bine să nu se petreacă mult timp pentru asta: aproximativ 1-3 minute.

Nu o umpleți excesiv!

Supraîncărcarea friteuzei este dăunătoare. Dacă adăugați prea multă mâncare în friteuza de aer, mâncarea poate fi crudă sau gătită neuniform. De asemenea, duce la o creștere a timpului necesar pentru pregătirea completă a farfuriei.

Îngrijirea Friteuzelor cu Aer Cald

Atenție! Nu scufundați complet dispozitivul în apă și nu îl spălați sub apă curentă. În caz contrar, există riscul de electrocutare.

Spălați cazanul și grătarul cu apă cu săpun, clătiți cu apă curată și ștergeți cu o cârpă moale. Bolul si grătarul sunt în siguranță pentru mașina de spălat vase. Nu folosiți materiale abrazive sau obiecte de tăiere pentru a curăța dispozitivul.

Dacă particulele alimentare rămân pe elementul de încălzire, îndepărtați-le cu o perie moale. Ștergeți carcasa dispozitivului în interior și în exterior cu o cârpă umedă (atenție să nu fie conectat la rețea).

Dacă nu intenționați să folosiți dispozitivul pentru o lungă perioadă de timp, scoateți-l din priză, curățați-l cu atenție și depozitați-l într-un loc uscat, departe de lumina directă a soarelui.

TOP CELE MAI BUNE FRITEUZE CU AER CALD

Philips Airfryer XL HD9260/90

Philips Airfryer XL HD9260/90 este unul din cele mai bune aparate de pe piață, acesta vine cu o putere de 1900 W, un bol CU O capacitate de 1.2kg, afișaj digital și un timer de 30 min.

Friteuza fara ulei Philips Airfryer XL HD9260/90 Viva Collection vine cu tehnologia Rapid Air superioară, aceasta vă permite să prajiți alimentele cu pana la 90% mai putine grasimi. Aceasta tehnolgie asigura un flux de aer de 7 ori mai rapid decât un model standard. Pregătirea alimentelor fiind foarte rapidă și uniformă, așadar vă puteți bucura cu sigurnață de mâncărurile faorte delicioase pe care le putem obtine cu aceasta friteuza.

Friteuza Airfryer originală, cu flux de aer de 7 ori mai rapid* – aerul supraîncălzit circulă foarte rapid și are drept rezultat distribuţia optimă a căldurii.

Prăjeşte cu până la 90% mai puţină grăsime – Philips foloseşte aer fierbinte, pentru a găti alimentele tale preferate perfect crocante, cu până la 90 % mai puţină grăsime.

Carte de rețete inclusă – nu este nevoie să știm să gătim, timpul de prepareare și rețetele sunt prezentate în această carte.

Protectie supraincalzire – vine cu un sistem de siguranță împotriva supraîncalzirii aparatului

 

Star-Light DAFB-2613BL

Star-Light DAFB-2613BL este un model foarte accesibil,  StarLight, deținut de către retailerul online eMag au venit cu un produs foarte bun la un preț extrem de scăzut. Acesta vine cu o putere de 1300 W, un bol de 2,6 litri, control digital și 8 programe presetate. În momentul scrierii articolului (22.03.2020), sunt prezentate până la 42 de review-uri pe emag cu un scor de 4,86/5, astefel, opinia cumpărătorilor este foarte bună, iar prețul este unul decent. Dacă nu ai încă acest produs în bucătărie, acum este momentul să ți-l achziționezi.

Putere 1300 W – consum mic, preparare rapidă.

Capacitate 2.6 L – înseamnă peste 1 kg de alimente pe care le putem adăuga la preparare.

Termostat – poți selecta singur temperatura, fie ca ai nevoie să încălzești, fie că ai nevoie să prepari.

Air fryer Digifry

Monzana Air fryer Digifry DBA-8106199 vine cu un preț ceva mai crescut față de Heinner si Star Light, însă și specificațiile sunt ceva mai bune. Dsicutam aici despre o capacitate de 4,6 ltri, display digital, 9 prgrame presetate și o carte de rețete.

Aparatul vine cu Timer, Dezghetare, Cool touch, Compatibil masina de spalat vase, Manere reci și Sistem anti-alunecare, are câteva funcții de siguranță: Oprire automata, Protectie supraincalzire, Intrerupere program, Indicator luminos și Baza anti-alunecare.

Un mic minus îl reprezintă materialul cracasei care este din plastic. Însă aceasta trebuie sa fie ultima problema atunci când ne dormim o friteuza cu aer cald la un preț accesibil.

Heinner HAF-1250BK

Heinner HAF-1250BK este un produs la fel de ieftin care oferă specificații bune și o alternativă la produsul de la Star-light. Din câte știm, produsele Heinner sunt fabricate în China, respectiv Turcia, astfel voi prefera să cumpăr produsul de la Star-light.

3.6 L capacitate vas si 2.5L capacitate cos – putem să gătim în același timp pentru 5-6 persoane, însă dacă dorim sa gătimp pentru 10 persoane, timpul este mult mai mare, asta pentru că după primul program, aparatul trebuie să se răcească.

Vas detasabil antiaderent – se curăță foarte ușor și are un înveliș din teflon de foarte bună calitate.

Termostat reglabil 0-200˚C – putem să setăm singuri temperatura de preparare, fie ca gătim, fie că încălzim mâncarea.

Temporizator max 30 min – putem să setăm timpul de prepare, astfel se reduce în totalitate riscul de a arde mâncarea.

Protectie supraincalzire – vine cu un sistem de siguranță împotriva supraîncalzirii aparatului

Prezentare Video Philips Airfryer XL