Dacă un vizitator bate la ușă și vrei să afli cu  ușurință cine este, ai nevoie de un videointerfon. Cu ajutorul lui,  poți identifica rapid oaspetele, care poate fi unul nepoftit, iar el nici măcar nu va ști dacă există cineva acasă. Înainte de intra în posesia unui videointerfon, trebuie să știi care sunt cele mai bune caracteristici funcționale ale acestuia, pentru a beneficia de o protecție fiabilă pentru tine și casa ta.

Ghidul cumpărătorului

Cumpărătorii moderni, chiar dacă pot distinge un videointerfon digital de o anumită coordonată, nu pot face întotdeauna o alegere rezonabilă.

Tipuri

Videointerfonul este de două feluri, color sau monocrom (alb-negru).

Videointerfoanele alb-negru sunt clasice, economice și simple. Dispozitivele cu o imagine alb-negru pe monitor au sens să fie cumpărate pentru o instalare ulterioară în birou sau la o companie.

Videointerfoanele cu un monitor color, vor costa, desigur, mai scump, dar arată mult mai moderne și sunt mult mai de actualitate. Prin urmare, dacă alegi un dispozitiv pentru acasă, atunci este logic să te uiți la modelele cu monitoare color. Ca orice aparat de uz casnic, videointerfonul este un detaliu al interiorului.

Culoarea carcasei

În cele mai multe cazuri, producătorii scot la vânzare interfoane în trei variante de culoare. Cele mai comune culori pentru videointerfoane sunt negru, alb și gri, iar mai nou argintiu sau metalic. Alegerea culorii depinde, pe de o parte, de preferințele tale și, pe de altă parte, de designul interior.

Cu telefon sau fără

Videointerfonul cu telefon, îți oferă posibilitatea de a comunica cu vizitatorii, fără ca oamenii din aceeași cameră cu tine să poată auzi discuția. În unele cazuri aceasta este o funcție foarte utilă.

Sistemul handsfree nu are atât de mulți adepți. Însă, cu un astfel de model, poți vorbi cu o persoană din exterior,  fără a folosi mâinile, iar acest lucru este de fapt, foarte confortabil.

Ecran

Cu cât este mai mare imaginea, cu atât mai multe detalii poți vedea, precum și ceea ce este descris pe el. Dacă ai nevoie de un videointerfon doar pentru funcțiile de securitate și control acces, dimensiunea ecranului nu afectează.

Dacă îți dorești un videointerfon cu un ecran mic, cu diagonala de aproximativ cinci inci, alegerea optimă este un dispozitiv cu un ecran cu un unghi de vizualizare de 75 de grade. Pe de o parte, acesta este un unghi suficient pentru o vedere normală, iar pe de altă parte, în combinație cu un ecran mic, va oferi o imagine de bună calitate. Dar, dacă dorești un dispozitiv cu un ecran mai mare de cinci inch și cu același unghi de vizualizare, vei sfârși cu o imagine inarticulată întinsă.

Funcții

Mai mult, pe lângă funcțiile de bază, videointerfoanele moderne au încă multe caracteristici suplimentare. Acest lucru merită luat în considerare  atunci când alegeți un videointerfon pentru acasă. Recomandările, înainte de a face o alegere, este de a te familiariza cu funcțiile moderne în domeniul sistemelor de securitate.

TOP Cele mai bune videointerfoane pentru acasă

Videointerfon cu card de acces ORNO VDP-40

Vezi păreri și preț pe eMAG

Avantaje:

  • Ultra-subțire, fără receptor, difuzor
  • funcția de reglare ton de volum și conversație, luminozitate și contrast de culoare
  • ecran color TFT-LCD 7 „
  • buton de panică

Dezavantaje:

  • nu deține.