1
Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

cu serpentin─â
consum mai mic de energie
incalzire mai rapida
volum mare
Timpul de incalzire de la 15┬░C la 65┬░ - 45 min
Termostat reglabil
Rating
4.77
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip instalare: Vertical
Tip control: Mecanic
Volum (l): 100

 Care este cel mai bun boiler electric?

______________________________________

Ast─âzi, boilerele electrice se bucur─â de o popularitate tot mai mare ├«n r├óndul proprietarilor de case ╚Öi vile de la ╚Ťar─â.┬áDe acela╚Öi lucru se bucur─â ╚Öi locuitorii din mediul urban. Cei care doresc s─â se alimenteze independent ╚Öi ne├«ntrerupt cu ap─â cald─â au aceast─â op╚Ťiune. Dac─â e╚Öti ├«ntr-o astfel de situa╚Ťie nepl─âcut─â, po╚Ťi g─âsi o cale de ie╚Öire. Aceast─â problem─â poate fi rezolvat─â prin instalarea unui dispozitiv de ├«nc─âlzire a apei menajere. ├Än ultimii ani produc─âtorii ofer─â clien╚Ťilor mai multe op╚Ťiuni de aparate pentru ├«nc─âlzirea apei, printre acestea num─âr├óndu-se ╚Öi centrala termic─â de apartament. ┬áDar ce te faci ├«n cazul ├«n care ╚Öi aceasta se stric─â? Solu╚Ťia este una singur─â, ╚Öi anume: boilerul electric.┬áAcestea sunt cele mai simple dispozitive din aceast─â clas─â de ├«nc─âlzitoare. ┬áBoilerele sunt ├«mp─âr╚Ťite ├«n func╚Ťie de principiul de func╚Ťionare ╚Öi de sursa de alimentare.

Boilerele electrice sunt proiectate nu numai pentru mediul casnic, ci ╚Öi pentru spa╚Ťii comerciale, depozite, benzin─ârii etc. Aceste dispozitive necesit─â o ├«ntre╚Ťinere minim─â, nu necesit─â o aten╚Ťie continu─â, deoarece exist─â programarea automat─â a temperaturii ╚Öi a timpului de func╚Ťionare. Acest dispozitiv de╚Ťine siguran╚Ť─â ├«mpotriva incendiilor ╚Öi siguran╚Ť─â electric─â, boilerul ├«n sine av├ónd o construc╚Ťie simpl─â. Acesta este compus din metal, ╚Öi uneori este realizat din alte materiale. De╚Ťine un schimb─âtor de c─âldur─â, un ├«nc─âlzitor electric ├«n bazinul metalic din interior ╚Öi un panou de control automat. Acestea sunt preferate pentru:

 • ┬ácalitatea lor
 • ┬áau pre╚Ťul sc─âzut
 • ┬ánu necesit─â instalare complicat─â
 • ┬ánu au nevoie de instalare ├«ntr-o camer─â special─â
 • ┬ánu necesit─â guri de aerisire
 • ┬ásunt compacte
 • ┬áse conecteaz─â u╚Öor la o priz─â.

Cel mai bun boiler este cel care asigur─â ├«n mod eficient necesarul de ap─â cald─â din casa ta. ├Än primul r├ónd, trebuie s─â se conecteze la re╚Ťea, apoi s─â de╚Ťin─â sistem de reglare a temperaturii ╚Öi nu ├«n cele din urm─â, design. Pentru iubitorii de du╚Ö, capacitatea trebuie s─â fie adecvat─â.

Dezavantajul dispozitivelor electrice de ├«nc─âlzire a apei, fa╚Ť─â de alte tipuri de ├«nc─âlzire, este consumul mai mare de electricitate. Prin urmare, acestea sunt utilizate doar ├«n cazurile ├«n care nu exist─â posibilitatea de a folosi o central─â pe gaz.

 Ghidul cumpărătorului

________________________________

Boilerul electric are o serie de avantaje ├«n compara╚Ťie cu alte sisteme de ├«nc─âlzit apa. Cu toate acestea, o varietate de tipuri de boilere electrice necesit─â o abordare am─ânun╚Ťit─â atunci c├ónd se face o selec╚Ťie. Echipamentul electric ajut─â la prevenirea supra├«nc─âlzirii elementului de ├«nc─âlzire ╚Öi este oprit atunci c├ónd apa atinge temperatura selectat─â ini╚Ťial.

 1.Volum și capacitate de încălzire

Exist─â dou─â op╚Ťiuni de utilizare a boilerului electric, ╚Öi anume: cu capacitatea de stocare a c─âldurii ╚Öi f─âr─â ea. Aceste dispozitive electrice au o izola╚Ťie bun─â cu pierderi sc─âzute de c─âldur─â. Volumul rezervorului poate fi ales ├«n func╚Ťie de utilizare. Dac─â dore╚Öti s─â ├«l folose╚Öti la buc─ât─ârie atunci ai nevoie de un volum cuprins ├«ntre 10 ╚Öi 30 de litri. Dac─â dore╚Öti s─â ├«l folose╚Öti la baie atunci volumul ar trebui s─â fie cuprins ├«ntre 50 de litri ╚Öi 200 de litri, lu├ónd ├«n calcul to╚Ťi membrii familiei. Prin urmare, un boiler de capacitate mai mare are nevoie de o capacitate de ├«nc─âlzire mai mare. Iat─â mai jos un tabel care te poate ajuta s─â estimezi capacitatea necesar─â familiei tale.

 2. Rezervorul și calitatea apei

Boilerele electrice sunt utilizate pentru ├«nc─âlzirea apei sau pentru stocarea apei calde menajere ├«n locurile unde exist─â aceast─â problem─â. Acest dispozitiv este destul de simplu, nu face zgomot ├«n timpul func╚Ťion─ârii ╚Öi prezint─â cea mai mare siguran╚Ť─â. ├Änc─âlzirea direct─â cu energie electric─â, ofer─â un control u╚Öor a temperaturii apei. Cazanul electric are o carcas─â din o╚Ťel ├«n care se afl─â un ├«nc─âlzitor electric ╚Öi un panou de comand─â.

Boilerul electric este destul de convenabil, deoarece nu necesit─â un consum foarte mare de energie electric─â. Eficien╚Ťa sa sc─âzut─â poate ajunge p├ón─â la 15 kw. Prin urmare, boilerele electrice sunt ├«n general instalate ├«n spa╚Ťii cu o suprafa╚Ť─â mic─â, suspendate pe perete, economisind astfel spa╚Ťiul. Unele dispozitive de╚Ťin sistem de reglarea automat─â a consumului, economisind ├«n mod semnificativ consumul de energie electric─â.

Pentru ca apa s─â nu prezinte bacterii, rezervorul trebuie s─â fie realizat din materiale de calitate, rezistent la coroziuni. Pentru rezisten╚Ť─â la coroziune, acesta ar trebui s─â fie dotat cu anod de magneziu, care are rolul de protec╚Ťie.

 3. Tipul de încălzire a apei și consumul de curent

Puterea de ├«nc─âlzire a apei este exprimat─â ├«n wa╚Ťi. Cu c├ót timpul de ├«nc─âlzire este mai mic, cu at├ót puterea este mai mare ╚Öi implicit consumul de energie electric─â este mai ridicat. Alimentarea f─âc├óndu-se cu energie electric─â, consumul este influen╚Ťat de capacitatea boilerului ╚Öi de puterea de ├«nc─âlzire. Dac─â boilerul are o capacitate mai mare de ├«nc─âlzire, ┬áconsumul de energie electric─â este mai ridicat.

┬áTermoizola╚Ťia

Ast─âzi pe pia╚Ť─â sunt oferite o gam─â larg─â de boilere electrice, utilizatorii neini╚Ťia╚Ťi put├ónd ob╚Ťine cu u╚Öurin╚Ť─â informa╚Ťii despre diferi╚Ťii indicatori ╚Öi despre caracteristici. ┬áLa alegerea unui boiler este important s─â se ├«n╚Ťeleag─â c─â economia depinde de ├«n mare m─âsur─â de pierderile de c─âldur─â. Boilerele moderne electrice vin ├«ntr-o gam─â de modele cu puteri ╚Öi volume diferite, astfel ├«nc├ót s─â poat─â fi utilizate nu numai ├«n mediul privat, ci ╚Öi ├«n cl─âdiri publice ╚Öi industriale.

┬á4. Protec╚Ťia mecanic─â IPX

Primul lucru c─âruia ar trebui s─â ├«i acorzi aten╚Ťie este gradul de siguran╚Ť─â a dispozitivului electric, care este o clas─â de protec╚Ťie interna╚Ťional─â ╚Öi se exprim─â prin dou─â cifre:

┬áPrima cifr─â se refer─â la protec╚Ťia de contact cu un corp str─âin:

 • o – f─âr─â nicio protec╚Ťie
 • 1 – protec╚Ťie ├«mpotriva particulelor solide, variind ├«n jurul valorii de 50 mm
 • 2 – protec╚Ťie ├«mpotriva particulelor cu dimensiunea de cca 12 mm
 • 3 –┬áprotec╚Ťie ├«mpotriva particulelor cu dimensiunea de cca 2,5 mm
 • 4 –┬áprotec╚Ťie ├«mpotriva particulelor cu dimensiunea de cca 1 mm
 • 5 – protec╚Ťie ├«mpotriva prafului
 • 6 – protec╚Ťie complet─â ├«mpotriva prafului

┬áCea de-a doua cifr─â se refer─â la protec╚Ťia ├«mpotriva scurgerilor de ┬áap─â:

 • 0 – f─âr─â nicio protec╚Ťie
 • 1 – pic─âturi pe vertical─â
 • 2 – pic─âturi de ap─â care se ├«ncadreaz─â ├«ntr-un unghi de 15 grade
 • 3 – pic─âturi prin pulverizare la diferite incidente
 • 4 – stropi
 • 5 – jeturi de ap─â
 • 6 – jeturi de ap─â puternice.

 5. Montaj

Montajul unui boiler se face de c─âtre un specialist ├«n domeniu. ├Än general primul montaj se face de c─âtre firma autorizat─â, pentru a nu se pierde garan╚Ťia primit─â la cump─ârarea produsului. Mai mult dec├ót at├ót, este benefic pentru siguran╚Ťa utilizatorului ╚Öi pentru membrii familiei acestuia.

 Alte caracteristici

Boilerele cu încălzire electrică pot fi utilizate pentru a furniza apă caldă la domiciliu și sunt cele mai indicate.

 Boilerele cu încălzirea electrică de 2 kw cresc foarte mult consumul de energie electrică.

┬áNum─ârul de senzori. Ast─âzi, pe pia╚Ť─â exist─â un num─âr mare de modele echipate cu senzori. Cei mai importan╚Ťi sunt senzorii de presiune ╚Öi senzorii de temperatur─â. ├Än cazul dep─â╚Öirii unui anumit parametru, este oprit aparatul ╚Öi ├«n acela╚Öi timp este protejat ├«mpotriva avariilor.

Func╚Ťionarea aparatului este foarte silen╚Ťioas─â.

Prezint─â un nivel ridicat de fiabilitate.

Nu prezint─â risc de incendiu.

Nu necesit─â instalarea echipamentelor suplimentare sau crearea gurilor de aerisire.

Posibilitate de utilizare non-stop pe termen lung.

Să prezinte indicatoare luminoase pentru a ști nivelul și stadiul parametrilor.

S─â prezinte un nivel bun de presiune.

S─â prezinte o garan╚Ťie de minim 24 de luni.

Top produse 2020

_________________________________________

1. Tesy BiLight GCV503520B11TSR  

 Avantaje:

 • 2000 wa╚Ťi
 • termostat reglabil
 • anod de magneziu

 Dezavantaje:

 • capacitate mic─â 50 l

2. Tesy BiLight GCV1004420B11TSR    

 Avantaje:

 • 2000 wa╚Ťi
 • capacitate mare 100 l
 • control electronic
 • protec╚Ťie din sticl─â ceramic─â
 • anod de magneziu
 • supap─â de siguran╚Ť─â

3. Tesy BiLight Slim design GCV803520B11TSR

 Avantaje:                                                                            

 • 2000 wa╚Ťi
 • protec╚Ťie sticl─â ceramic─â
 • anod de magneziu
 • supap─â de siguran╚Ť─â

 Dezavantaje:

 • control mecanic
 • capacitate medie

[kkstarratings]

2
Tesy BiLight GCV503520B11TSR

Tesy BiLight GCV503520B11TSR

Protectie anti-inghet
Timpul de incalzire de la 15┬░C la 65┬░C - 1 h 27 min
Termostat reglabil
Supapa de siguranta
Rating
4.50
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Tip instalare: Vertical
Tip control: Mecanic
Volum (l): 50

3
Tesy BiLight GCV804420B11TSR

Tesy BiLight GCV804420B11TSR

2000 W
80 litri
Control mecanic
Protectie anti-inghet
Supapa de siguranta
Rating
4.49
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Boiler electric Tesy BiLight GCV804420B11TSR, 2000 W, 80 l, 0.8 Mpa, 18 mm, Protectie anti-inghet

4
Tesy BiLight GCV1004420B11TSR

Tesy BiLight GCV1004420B11TSR

2000 W
100 litri
Control electronic
Termostat reglabil
Supapa de siguranta
Rating
4.79
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Boiler electric Tesy BiLight GCV1004420B11TSR, 2000 W, 100 l, 0.8 Mpa, 18 mm

5
Tesy BiLight GCV303512B11TSR

Tesy BiLight GCV303512B11TSR

Protectie anti-inghet
30 litri
Termostat reglabil
Supapa de siguranta
Rating
4.73
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Boiler electric Tesy BiLight GCV303512B11TSR, 1200 W, 30 l, 0.8 Mpa, 18 mm, Protectie anti-inghet

6
Tesy BiLight GCV603520B11TSRC

Tesy BiLight GCV603520B11TSRC

2000 W
60 litri
Termostat reglabil
Supapa de siguranta
Timpul de incalzire de la 15┬░C la 65┬░C - 1 h 34 min
Rating
4.50
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Boiler electric Tesy BiLight GCV603520B11TSRC, 2000 W, 60 l, 0.8 Mpa, 18 mm

7
Ariston Pro R 100 EU

Ariston Pro R 100 EU

1800 W
100 litri
Protectie electrica IPX3
Reglaj extern de temperatura
Control electronic
Rating
4.67
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Boiler electric Ariston Pro R 100 EU, 1800 W, 100 l, 0.8 Mpa, Izolatie termica, Protectie electrica IPX3, Reglaj extern de temperatura

8
Ariston Pro R 80 EU

Ariston Pro R 80 EU

1800 W
80 litri
Protectie electrica IPX3
Izolatie termica
Control electronic
Rating
4.85
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Boiler electric Ariston Pro R 80 EU, 1800 W, 80 l, 0.8 Mpa, Izolatie termica, Protectie electrica IPX3, Reglaj extern de temperatura

9
Tesy Compact Line GCA 1515 L52RC

Tesy Compact Line GCA 1515 L52RC

1500 W
15 litri
Termostat reglabil
Montare deasupra chiuvetei
Control mecanic
Rating
4.83
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Boiler electric Tesy Compact Line GCA 1515 L52RC, 1500 W, 15 l, 0.9 Mpa, Termostat reglabil, Montare deasupra chiuvetei, Alb

10
Star-Light M55

Star-Light M55

3500 W
Temperatura maxima 55┬░ C
Protectie pentru supraincalzire.
Montare deasupra chiuvetei
Control mecanic
Incalzitorul instant de apa electric
Rating
4.88
EXCELENT
01.07.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Incalzitor apa instant Star-Light M55, 3500 W