1
Star-Light ACTY-1018R

Star-Light ACTY-1018R

Tub telescopic
filtru HEPA
disponibil in 2 culori
fara sac
pret foarte bun
Rating
4.46
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Star-Light ACTY-1018R, 1.8 l, Tub telescopic, 1000 W, Filtru HEPA, Rosu/Negru

Aspiratorul, unul dintre cele mai populare aparate electrocasnice, disponibile aproape în fiecare casă. Dacă încă nu ai cumpărat un astfel de dispozitiv de uz casnic sau dorești să-ți schimbi vechiul model cu unul modern, poți încerca pur și simplu noile aspiratoare. Acestea au apărut pe piață în 2017 și dotate cu cele mai noi tehnologii. Aspiratorul a fost inventat la sfârșitul secolului XIX și a revoluționat pentru totdeauna noțiunea de curățenie în propria casă. Acesta a evoluat de la unitatea voluminoasă transportată pe roți,  la aspiratorul modern și elegant,  indispensabil pentru orice casă. În 2017, aceste dispozitive sunt  prezentate în mai multe variante diferite. Pot fi de dimensiuni mici, portabile, puternice, ciclonice – folosind viteza ultra – înaltă a aerului, robotizate, verticale etc.

Deci, dacă nu te-ai pierdut în această diversitate, poți alege modelul potrivit nevoilor tale. Un mijloc eficient de clarificare, este clasificarea în conformitate cu diferitele principii de funcționare. Cu toate acestea, înainte de a vorbi despre diferențe, este bine să punem în valoare cele mai importante caracteristici ale aspiratorului.

Până nu demult, se credea că efectuarea curățeniei cu un aspirator fără sac, este practic imposibilă. Dar iată că tehnologia și-a spus cuvântul, pe piață găsindu-se aspiratoare fără sac, care sunt capabile să facă treaba simplu, rapid și de calitate. Atunci când devine necesară schimbarea vechiului aspirator cu unul nou, fiecare dintre noi își dorește un dispozitiv foarte eficient și cu o mulțime de funcții. Aspiratorul fără sac diferă de tipul celui cu sac prin funcționalitate, putere, greutate și desigur preț. Pe piața din România, diversitatea aspiratoarelor este foarte mare. Cele mai întâlnite modele sunt aspiratoarele cu sac, care sunt mult mai puternice și mai rezistente decât cele fără sac.

  Cum alegem un aspirator?

Modul de alegere a unui aspirator se face luând în considerare toate detaliile modelului ales. Pentru cei care sunt prea leneși pentru a citi detaliile complete, le vom da noi un mic ajutor. Astfel, aspiratoarele se aleg în funcție de:

 tipul colectorului de praf

 puterea de aspirare

 să fie silențioase

 să dețină filtre ce se pot schimba ușor

 Aspiratorul cu sac

Acesta este un model destul de des întâlnit și de multe ori mai ieftin decât alte modele. Praful este colectat într-o pungă de hârtie sau din material textil. Din când în când acesta trebuie golit sau înlocuit, ceea ce înseamnă mai puțin gunoi și niciun contact cu praful.

 Aspirator cu container (fără sac)

La acest tip de aspirator praful se acumulează în rezervor, fiind necesar să fie periodic golit. Deci, contactul cu particulele de praf este inevitabil. Eficiența de curățare a acestui tip de aspirator depinde de gradul de plenitudine a containerului.

 Aspirator cu Aquafiltru

Un astfel de aspirator oferă un grad bun de purificare, imediat ce praful este amestecat cu apa. Eficiența de curățare este mare și nu există niciun contact cu praful. Este necesară doar schimbarea apei murdare, care ar trebui să se facă după fiecare curățare.

Desigur că există și aspiratoare care utilizează apă și detergent care sunt folosite la curățarea gresiei, a parchetului și a covoarelor, dar și aspiratoare robotizate care fac singure curățenie.

Unul dintre cei mai importanți parametri, atunci când vorbim despre aspirator, este consumul de energie electrică. Cea mai bună alegere este aspiratorul care are tip de utilizare casnică. Acesta poate curăța diferitele tipuri de pardoseli, cu o putere de aspirare de 350 wați, iar pentru curățarea covoarelor 400-450 wați. Cea mai excelentă curățare a covoarelor este atunci când este folosită peria turbo.

 Filtrele

Nu cumpăra un număr mare de filtre, deoarece nu este necesar. Importante sunt două-trei filtre, care de obicei sunt amplasate în zonele-cheie și anume: sac sau container, în dreptul compartimentului motorului și al treilea un filtru fin. Cele mai utilizate filtre sunt cele de tip electrostatic, HEPA, urmate de cele cu grad mare de purificare. Se pare că filtrul HEPA este cel mai bun și destul de ieftin, permițând reținerea prafului în proporție de 99,5 %.

 Aspiratoare verticale

Comoditate și ușurință în utilizare, acestea sunt cerințele de bază atunci când vrei să cumperi un aspirator. Aceste cerințe sunt conforme pe deplin cu aspiratoarele verticale moderne. Ele sunt reprezentate de un tub cu un mâner atașat, un motor și un colector de praf. La capătul tubului este situată o perie la fel ca și la aspiratoarele convenționale. Astfel de aspiratoare nu provoacă dificultăți de funcționare, este ușor și compact și poate fi folosit chiar și de copii sau persoanele în vârstă.

 Aspiratoare robot

Inginerii au stabilit un obiectiv care părea imposibil de îndeplinit: crearea unui robot care să facă singur curățenie, să aibă zgomotul redus și caracteristici îmbunătățite față de aspiratoarele convenționale performante. Pentru a realiza acest lucru, inginerii au reproiectat sistemul de evacuare a aerului de la pompa de vid și au realizat un aspirator robot, care s-a dovedit nu numai silențios dar și foarte eficient. Să nu mai vorbim despre aspectul său frumos, ergonomic. Câteva modele pot fi vizualizate aici.

Acestea sunt proiectate pentru curățarea tuturor suprafețelor netede, cum ar fi: pardoseli, mese și chiar pereți, plăci ceramice etc. Doar apăsând pe un buton, suprafețele strălucesc de curățenie fără niciun efor din partea ta. Motorul cu vid puternic, poate lucra pe aproape orice suprafață orizontală, dar să nu uităm de roboții universali care pot lucra chiar și pe suprafețele verticale. Prețurile diferă în funcție de model și de performanțe.

Acum, vom încerca să găsim cele mai bune aspiratoare din 2017, prezente în acest moment în cataloagele magazinelor online. În clasamentul nostru sunt incluse modele diferite, cu diferite caracteristici și diferențe de preț.

  Aspirator cu sac Bosch BGL2B132

 Tipul colectorului de praf: cu sac de hârtie

 Puterea de aspirație: 700 W

 Consum de energie: clasa de eficiență energetică B

 Nivel de zgomot: 82 dB

 Greutate: 3 kg

 Preț: foarte convenabil

Aspiratorul de praf cu seria BGL2B132, aparține producătorului Bosch. Această companie germană este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial, pentru producția de aspiratoare de înaltă calitate. În plus față de alte aspiratoare, ale altor producători, Bosch BGL2B132 are un preț foarte accesibil, deși calitatea sa este neîndoielnică. Aspiratorul este puternic și oferă o curățare uscată, simplă, rapidă și eficientă, având și calitatea de purificare a aerului,  deoarece filtrul utilizat este Pure Air. Aspiratorul are utilizare pe suprafețele cu covoare, precum și pe cele dure, podele, spații înguste și tapițerie. Nivelul de zgomot este destul de bun, putând acționa cu el chiar și seara înainte de culcare. Raza de acțiune a aspiratorului este de 8 metri. Pentru emisiile de praf, aspiratorul BGL2B132 se încadrează în clasa A. Datorită greutății sale destul de mici, dispozitivul poate fi manevrat cu cea mai mare ușurință. Ar trebui menționat, de asemeni, designul excelent și compact, realizat în culoarea neagră elegantă.

 Aspirator fără sac Star-Light ACTY-1018R

Instrumentul de bază pentru o curățenie în mediul casnic este aspiratorul. În momentul de față, pe piața din România există o multitudine de variante pentru toate buzunarele. Star-Light ACTY-1018R este unul dintre cele mai ieftine aspiratoare fără sac, în condițiile în care acesta este un aparat electrocasnic destul de bun. Dispozitivul este un model fără sac, având puterea de 1000 de wați. Puterea de aspirarea a aparatului este de 200 de wați iar capacitatea de colectare este de 1,8 litri. Tipul de aspirare este uscată și este destinat curățării suprafețelor multiple.

La modul general, ideea de aspirator fără sac mi se pare convenabilă, deoarece este exclusă cheltuirea bugetului pentru achiziționarea sacilor colectori. Toată mizeria este adunată în container, iar la terminarea lucrului acesta poate fi scos din locașul său, golit și clătit cu apă. Nivelul de zgomot atins de acesta este de 75 dB, ceea ce înseamnă că aparatul este destul de silențios. Cablul este derulat în mod automat, permițând extinderea în funcție de necesitate. Aspiratorul se încadrează în clasa de eficiență energetică C și din punct de vedere a emisiilor de praf, în clasa B. Dispozitivul dispune de unul dintre cele mai performante filtre, și anume Filtru High Efficiency Particulate Air (HEPA). Acesta poate reține impuritățile microscopice, protejând astfel motorul. Greutatea sa redusă permite manevrarea cu ușurință pe toate suprafețele din casă. În privința designului, aspiratorul Star-Light ACTY-1018R este realizat cu o carcasă rezistentă, în combinația de culoru roși și negru, cu container colector transparent.

 Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3753

Rowenta Compact Power 3A RO3753 este un aspirator Compact Power Ciclonic, cu consum scăzut de energie, datorită motorului de 750 de wați. Nivelul de zgomot oferit de acest dispozitiv este de 78 dB și face parte din clasa 3A de curățare. Aspiratorul cu model compact este realizat cu un mâner convenabil, având atașate toate periile necesare pentru o curățare rapidă și de înaltă calitate. Modelul reprezintă soluția ideală pentru persoanele active, care preferă să-și aloce un timp minim pentru curățenie.

Cu aspiratorul Rowenta Compact Power 3A RO3753 îți sunt oferite soluții simple și eficiente. Dispozitivul are o flexibilitate ridicată, datorită ampatamentului roții din față cu o rotire de 360 de grade și a celor două roți din spate.  Acest dispozitiv are grijă de curățenia din casa ta. Este potrivit pentru purificarea oricărui tip de parchet, mobilier și accesorii casnice. Un aspirator care poate fi utilizat numai nu numai pentru curățarea apartamentelor mici, ci de asemenea poate fi folosit în spațiile mari ale unei case la curte. Designul aspiratorului este realizat în combinația de culori negru și portocaliu, două culori care se îmbină foarte frumos.

 Aspirator cu sac Heinner HVC-MGRY1400

Pentru o curățenie de mare clasă a casei, așa cum ne dorim cu toții, recomandabil este aspiratorul cu sac Heinner HVC-MGRY1400, care are o putere de aspirarea de 280 de wați. Prețul aspiratorului este foarte bun în raport cu calitatea produsului. Carcasa acestui dispozitiv este confecționată din material plastic de bună calitate, realizată în culoarea gri metalizat. Aspiratorul cu tip de aspirarea uscată, se alimentează la rețea, având o putere de 1400 de wați. Capacitatea de colectare este de 3 litri, iar sacul colector este confecționat din material textil.

Filtrul de evacuare este de tip HEPA, asigurând o protecție maximă de până la 95% de reținere a particulelor de praf. Acest filtru este ideal pentru persoanele care suferă de alergii la praf și polen. Aspiratorul este dotat cu variator de putere și cablu cu derulare automată. Cu lungimea cablului este de 5 metri și greutatea de 2,6 kg, dispozitivul poate fi manevrat foarte ușor prin toată casa. Tubul telescopic metalic, poate fi ajustat în funcție de înălțimea utilizatorului, menținând astfel sănătatea spatelui. Acest aspirator lider absolut în vânzări, este lăudat pentru înalta calitate și eficiență de curățare. Aceasta este o variantă foarte bună pentru cei cărora le place curățenia absolută și calitate la preț minim.

 Aspirator cu sac Star-Light ASTY-1420W

Dacă îți dorești un aspirator pentru curățarea eficientă a suprafeței covoarelor, dar și a tuturor suprafețelor în general, atunci Star-Light ASTY-1420W este ceea ce ai nevoie. Acesta poate fi abordat într-un mod optim de funcționare. Principalul avantaj este puterea mare de aspirarea, aceasta fiind de 270 de wați. Pentru comoditatea utilizatorului, aspiratorul este dotat cu un tub telescopic, putând fi adaptat la înălțimea utilizatorului. Aspiratorul poate fi folosit pentru curățarea mediilor uscate, a suprafețelor de toate tipurile. Clasa de eficiență energetică din care face parte, este F, cu clasa A pentru curățarea suprafețelor dure și D pentru performanța curățării covoarelor. Sacul de colectare este realizat din material textil și are o capacitate de 2 litri. Raza de lucru este de 8 metri, având un nivel de zgomot de 84 dB.

Aspiratorul Star-Light ASTY-1420W se găsește la un preț decent, iar modelul compact este potrivit mediului casnic. Acesta este unul dintre cele mai bune dispozitive în ceea ce privește raportul dintre preț și calitate. Cu bani puțini poate fi achiziționat un dispozitiv de putere, cu un raport acceptabil în privința consumului de energie. În plus, kitul include o perie standard și un dispozitiv pentru spații înguste. Lungimea cablului este de 5 metri, făcând posibilă curățarea unei camere mari fără a opri aparatul pentru a căuta o altă priză, pentru alimentare. Nimic nu este de prisos, atunci când ai la îndemână tot ce îți trebuie, pentru a realiza o curățenie de mare calitate. Designul aparatului este foarte frumos, rafinat și elegant în culorile sale, alb și verde.

[kkstarratings]

2
Rowenta 3A RO3753

Rowenta 3A RO3753

Filtru de inalta eficienta
Fara sac
putere 750 W
Compact Power Cyclonic
2 niveluri de filtrare
Motor cu consum scazut de energie
Rating
4.73
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3753, 1.5 l, 750 W, Filtru de inalta eficienta, 8.8 m, Negru/Orange

3
Samsung VC15RHNDCNC

Samsung VC15RHNDCNC

Tub telescopic metalic
Fara sac
Putere mare - 1500 W
Filtru HEPA
Cyclone Force System™
Rating
4.64
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Samsung VC15RHNDCNC, 2 l, Tub telescopic metalic, 1500 W, Filtru HEPA, Albastru

4
Samsung VC15SVNDCRD

Samsung VC15SVNDCRD

Tub telescopic metalic
Fara sac
Putere mare - 1500 W
Filtru HEPA
Cyclone Force System™
Rating
4.52
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Samsung VC15SVNDCRD, 2 l, Tub telescopic metalic, 1500 W, Filtru HEPA, Rosu

5
Samsung VCC44E0S3B

Samsung VCC44E0S3B

Tub telescopic metalic
Fara sac
Putere mare - 1500 W
Filtru HEPA
Cyclone Force System™
1.3 l
Rating
4.54
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B, 1.3 l, Tub telescopic, 1500 W, Filtru HEPA, Albastru/Negru

6
Beko BKS5422D

Beko BKS5422D

Infasurare automata a cablului de alimentare
Sistem Cyclon (fara sac)
Putere mare - 1200 W
Filtru HEPA
1.8 l
Rating
4.79
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Beko BKS5422D, 1.8 l, 1200 W, Filtru HEPA, Albastru

7
Heinner HVC-V800PP

Heinner HVC-V800PP

Tub telescopic din metal
Sistem Cyclon (fara sac)
Putere mare - 1200 W
Filtru HEPA
2 l
Rating
4.61
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Heinner HVC-V800PP, 1200 W, 2 l, Tub telescopic din metal, Filtru HEPA, Mov

8
Heinner HVC-V900RD

Heinner HVC-V900RD

Sistem ciclonic cu recipient de praf 2.2L
Putere 1200W
Perie canapea
Filtru HEPA
Rating
4.65
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Heinner HVC-V900RD, 1200W, 2l, Hepa, Rosu

9
Star-Light ACTY-1018G

Star-Light ACTY-1018G

Filtru High Efficiency Particulate Air (HEPA)
Aspirator fara sac
Curatarea suprafetelor dure
nivel de zgomot ce nu depaseste 75db
Rating
4.54
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Star-Light ACTY-1018G, 1.8 l, Tub telescopic, 1000 W, Filtru HEPA, Gri/Orange

10
Samsung VC15QSNMARD

Samsung VC15QSNMARD

Tub telescopic din metal
Aspirator fara sac
Filtru HEPA
Cyclone Force System™
Usor de utilizat, usor de golit
Rating
4.36
EXCELENT
27.05.2017
Vezi pretul de astazi !!!

Detalii tehnice
Aspirator fara sac Samsung VC15QSNMARD, 1500 W, 1.5 l, Tub telescopic din metal, Filtru EPA, Rosu