Recomand─âri automatiz─âri por╚Ťi

Kit automatizari porti batante TMT

Kit automatizari porti batante TMT

KIT TMT Terrier 200
Automatizare porti culisante 400 kg

Automatizare porti culisante 400 kg

Kit FULL BFT Deimos
Kit automatizare porti batante

Kit automatizare porti batante

V2 FULL CALYPSO 400
Kit automatizare poarta batanta

Kit automatizare poarta batanta

Motorline LINCE400-KIT

MAGAZINE DE UNDE PUTEM ACHIZIȚIONA SISTEME AUTOMATE PENTRU DESCHIDEREA PORTILOR:

F─âr─â ├«ndoial─â, exerci╚Ťiile de diminea╚Ť─â sunt utile.┬áDar c├ónd te gr─âbe╚Öti s─â mergi la serviciu, deschiderea ╚Öi ├«nchiderea manual─â a por╚Ťilor grele, este o pl─âcere dubioas─â.┬áRevenind dup─â o zi obositoare, este mult mai pl─âcut s─â mergi direct ├«n garaj ╚Öi s─â nu ie╚Öi din ma╚Öin─â pentru a deschide poarta.┬áPo╚Ťi s─â elimini nepl─âcerile asociate cu deschiderea ╚Öi ├«nchiderea por╚Ťii, dac─â automatizezi acest proces.┬áDatorit─â acestui lucru vei economisi timp ╚Öi efort.

Automatizarea por╚Ťilor nu mai este un lux.┬áDac─â ai o ma╚Öin─â ╚Öi un loc pentru a pune aceste por╚Ťi, ├«╚Ťi po╚Ťi permite un sistem automat.┬áUna este s─â ie╚Öi din ma╚Öin─â, s─â deschizi manual poarta sau s─â suni, s─â strigi, pentru ca angaja╚Ťii t─âi s─â poat─â deschide ╚Öi alta este s─â┬ádeschizi poarta cu ajutorul senzorilor sau cu telecomanda, mai ales dac─â poarta este grea, vremea este rece, ╚Öi, de multe ori conduci.

La companiile care primesc marf─â sau ├«n companiile cu flota de vehicule,┬á este pur ╚Öi simplu necesar─â automatizarea por╚Ťii.┬áSingura ├«ntrebare este ce fel de automatizare s─â instalezi.┬á├Än aceast─â privin╚Ť─â, apare principala dilem─â privind automatizarea por╚Ťilor. Modelele sunt multe, iar gama de pre╚Ťuri este considerabil─â.

Dup─â ce ai decis s─â instalezi┬áautomatizarea pe poart─â, te a╚Ötep╚Ťi ca aceasta s─â dureze mul╚Ťi ani.┬á├Äntr-adev─âr, kiturile de automatizare de ├«nalt─â calitate pot func╚Ťiona zeci de ani.┬á├Äns─â, componentele de calitate sc─âzut─â ar putea deveni mai degrab─â o durere de cap, dec├ót o solu╚Ťie la probleme.┬áPentru a te ajuta s─â le evi╚Ťi, iat─â c├óteva recomand─âri care te vor ajuta s─â alegi corect, cea mai bun─â automatizare pentru por╚Ťi.

 Alegerea unui producător

├Än prezent, sistemele de automatizare a por╚Ťilor din China ╚Öi Europa concureaz─â pe pia╚Ť─â.┬á├Än plus, exist─â ╚Öi alte m─ârci comerciale, ├«ns─â produsele┬á sunt fabricate ╚Öi ├«n China.┬áAutomatizarea de calitate chinezeasc─â ├«n ansamblul s─âu, este axat─â pe maximizarea pre╚Ťului ├«n detrimentul calit─â╚Ťii ╚Öi, ca rezultat, a durabilit─â╚Ťii.┬áExist─â excep╚Ťii pl─âcute de la aceast─â regul─â.┬áDe exemplu, anumite companii chineze╚Öti ofer─â o solu╚Ťie bun─â pentru automatizarea por╚Ťilor glisante ╚Öi sec╚Ťionale.

Dintre mul╚Ťii produc─âtori europeni de automatiz─âri pentru por╚Ťi, firmele italiane merit─â cea mai mare aten╚Ťie. Producatorii italieni┬áproduc seturi de automatizari fiabile ╚Öi de ├«nalt─â calitate, cu o combina╚Ťie optim─â de pre╚Ť ╚Öi calitate.┬á┬á├Än plus fa╚Ť─â de companiile italiene, exist─â mul╚Ťi al╚Ťi produc─âtori europeni de automatiz─âri pentru por╚Ťi.┬áCu toate acestea, produsele similare, de exemplu, de la produc─âtorii germani, cu o calitate comparabil─â,┬á sunt semnificativ mai scumpe.

Indiferent de marca pe care o alegi, nu este recomandabil s─â cumperi automatiz─âri ieftine, f─âr─â nume. Nimeni nu poate ╚Öti c├ót timp va func╚Ťiona f─âr─â daune ╚Öi care va fi costul pentru repara╚Ťii.┬áAutomatizarea pentru poarta este cump─ârat─â de mult timp, deci nu ar trebui s─â fie o problem─â ├«n alegerea produc─âtorului.

Por╚Ťile batante┬áeste un tip destul de comun de poart─â, folosit pentru a proteja zona ├«nconjur─âtoare a locuin╚Ťei unei persoane.┬áDe-a lungul timpului, au suferit modific─âri semnificative, dar sunt ├«nc─â utilizate cu succes.┬á├Än zilele noastre, este nevoie de automatizarea designului pentru a face ca poarta s─â fie confortabil─â ╚Öi convenabil─â pentru utilizare.

Automatizarea pentru porti batante este alc─âtuit─â din dou─â mecanisme electrice instalate pe u╚Öile deschise spre exterior sau interior.┬áCu ajutorul automatiz─ârii, po╚Ťi efectua ac╚Ťiunea necesar─â, deschiderea/├«nchiderea por╚Ťii, cu un singur clic pe butonul de la telecomand─â.

porti batante vs porti culisante
porti batante vs porti culisante

Dou─â unit─â╚Ťi pot fi completate cu celule fotovoltaice, o lamp─â de avertizare, o anten─â ╚Öi alte echipamente op╚Ťionale.┬áAc╚Ťiunea vine de la re╚Ťea.┬áPo╚Ťi instala mecanismul cu propriile m├óini, dac─â┬á┬áalegi echipamentul automat adecvat pentru por╚Ťi batante.

┬á┬áTipuri de automatiz─âri pentru por╚Ťi

├Änainte de a instala automatizarea pe por╚Ťi batante, este bine s─â studiezi tipurile sale, pentru a ├«n╚Ťelege exact ce tip este potrivit pentru poarta ta, precum ╚Öi pentru a naviga mai liber ├«ntr-o gam─â larg─â de sortimente.┬áCele mai utilizate tipuri de servomotoare electrice sunt:

Maneta.┬áSe mai nume╚Öte ╚Öi cot, deoarece mecanismul seam─ân─â cu un bra╚Ť ├«ndoit la cot.┬áExist─â dou─â p├órghii fixate de o balama.┬áToate p─âr╚Ťile sunt interconectate prin ╚Öuruburi ╚Öi buc╚Öe, iar unitatea este montat─â pe un st├ólp de transport.┬áFunc╚Ťioneaz─â f─âr─â probleme, cre├ónd o frecare minim─â a mecanismului.┬áPor╚Ťile se deschid ├«ncet.┬áSistemul de ac╚Ťionare a p├órghiei men╚Ťine ├«n siguran╚Ť─â greutatea unei por╚Ťi de p├ón─â la 800 kg ╚Öi un obturator de 3-4 metri l─â╚Ťime.┬áPentru rambleuri diferite, sunt selectate mecanismele din dreapta ╚Öi din st├ónga.

Avantaje: usor de instalat, nu necesita sudare, au capacitatea de a deschide si inchide poarta.

Dezavantaje: ├«n timpul iernii, umiditatea poate ajunge pe p├órghii, ca rezultat al form─ârii ghe╚Ťii.

Liniar.┬á┬áAcest tip de automatizare func╚Ťioneaz─â pe principiul prelungirii ╚Öi scurt─ârii tijei.┬áMomentul de rota╚Ťie de la motor la canat, poate fi transmis prin intermediul unei ro╚Ťi din╚Ťate.┬áUneori acesta este scopul cilindrului hidraulic care func╚Ťioneaz─â cu ulei.┬áAcest tip de automatizare este utilizat ├«n 90% din cazuri, av├ónd dimensiuni compacte, aspect estetic, accesibil ╚Öi fiabil.┬áMecanismul func╚Ťioneaz─â ├«n t─âcere, f─âr─â probleme, este capabil s─â ofere o inhibare.

  Mecanism

Dac─â alegi unit─â╚Ťi pentru por╚Ťi batante,┬á┬átrebuie s─â acorzi aten╚Ťie tipului de mecanism.┬áExist─â dou─â op╚Ťiuni:┬áhidraulice┬á╚Öi┬áelectromecanice.

Principiul electromecanic┬áal func╚Ťion─ârii automatiz─ârii este adesea folosit, deoarece instalarea sa nu necesit─â echipamente costisitoare.┬áUnitatea func╚Ťioneaz─â din re╚Ťea cu o tensiune de 220 V. Electromecanismul este utilizat pentru automatizarea liniar─â ╚Öi cu ac╚Ťionarea p├órghiilor.┬áAceasta este una dintre op╚Ťiunile cele mai acceptabile, dac─â poarta nu are o greutate semnificativ─â ╚Öi ar trebui s─â fie deschis─â sau ├«nchis─â.

Mecanismul hidraulic o┬átransmisie┬áhidraulic─â┬ápentru por╚Ťile masive, grele utilizate frecvent (intensiv).┬áEste proiectat pentru o perioad─â lung─â de func╚Ťionare cu sarcini mari.┬áPrincipiul ac╚Ťiunii: pompa hidraulic─â inversat─â a motorului, ├«nt─âre╚Öte solu╚Ťia din cilindrul hidraulic care mi╚Öc─â poarta.┬áGaranteaz─â siguran╚Ťa ╚Öi┬á fiabilitatea complet─â a mecanismului. De asemeni, dispune de┬ásenzori speciali care monitorizeaz─â mi╚Öcarea.

Viteza de ac╚Ťionare a por╚Ťilor batante sunt cele mai populare. Sunt u╚Öor de instalat, u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut ╚Öi de ├«ncredere.┬áAcest tip de automatizare poate fi instalat pe poarta care se deschide at├ót ├«n ÔÇőÔÇőinteriorul cur╚Ťii, c├ót ╚Öi ├«n exterior.┬áCu toate acestea, exist─â o limitare dac─â poarta se deschide spre exterior. Datorit─â caracteristicilor de instalare, deschiderea por╚Ťii va sc─âdea u╚Öor, cu aproximativ 30 cm.

Un alt tip de ac╚Ťionare este p├órghia.┬áCu aceasta, po╚Ťi automatiza por╚Ťile care se deschid ├«n interior.┬áSe consider─â c─â antrenarea p├órghiei este mai perfect─â din punct de vedere tehnologic.┬áCu toate acestea, valoarea sa este mai mare dec├ót unitatea de tip liniar.┬áAstfel, dac─â poarta se deschide ├«n curte, po╚Ťi alege orice tip de unitate. Cu deschiderea ├«n afar─â, este potrivita┬á numai unitatea de tip liniar.

  Puterea de antrenare

Atunci c├ónd alegi o automatizare pentru por╚Ťi, trebuie s─â ╚Ťii cont de greutatea por╚Ťilor.┬áCaracteristicile fiec─ârei unit─â╚Ťi indic─â greutatea pentru care este proiectat─â.┬áExper╚Ťii recomand─â instalarea unei transmisii electrice, proiectat─â pentru o greutate mai mare.┬áProduc─âtorii recomand─â utilizarea unei unit─â╚Ťi cu o rezerv─â de putere de 30%.┬áExperien╚Ťa confirm─â valabilitatea acestor recomand─âri.┬á┬áUnul dintre motivele recomand─ârii acestui lucru,┬á este c─â atunci c├ónd se lucreaz─â ├«n acela╚Öi scop al puterii, unitatea se va ├«nc─âlzi mai mult ╚Öi, ca rezultat, se poate uza rapid.┬áUn alt aspect important care trebuie luat ├«n considerare, este ├«nc─ârcarea v├óntului.┬áDac─â poarta este dintr-un material solid, atunci automatizarea va trebui s─â dep─â╚Öeasc─â rezisten╚Ťa la v├ónt.┬áPrin urmare, este nevoie de mai mult─â putere.

O alt─â problem─â este schimbarea climei ├«n timpul sezonului rece.┬áDe exemplu, unele automatizari deschid poarta care are o greutate de 250 kg┬á vara, dar dificult─â╚Ťile pot ├«ncepe ├«n timpul iernii, deoarece unitatea trebuie s─â lucreze ├«n condi╚Ťii mai dificile.┬áAd─âug─â la aceasta faptul c─â, ├«n timpul sezonului rece, tensiunea re╚Ťelei scade ├«n multe regiuni.┬áUnitatea electric─â f─âr─â rezerv─â de putere, nu poate func╚Ťiona deloc.

Prin urmare, alegerea unit─â╚Ťii electrice pentru automatizare cu o rezerv─â de putere, nu este un capriciu al exper╚Ťilor, ci o preocupare real─â pentru confortul t─âu.┬áLa urma urmei, nimeni nu are nevoie de por╚Ťi automate, care ├«n timpul iernii ╚Öi cu v├ónt puternic, trebuie s─â se deschid─â ╚Öi s─â se ├«nchid─â manual.

┬á Op╚Ťiuni suplimentare

Acord─â aten╚Ťie caracteristicilor suplimentare, f─âr─â de care este de neconceput o automatizare de ├«nalt─â calitate.┬áProduc─âtorii ofer─â de obicei o gam─â larg─â de accesorii.┬áDe exemplu, celulele foto pot fi utile, deoarece te vor┬á ajuta la oprirea procesului de ├«nchidere a por╚Ťii, dac─â cineva apare ├«n zona ac╚Ťiunii lor.┬áAceast─â op╚Ťiune ├«╚Öi va avea utilitatea ├«n cazul ├«n care ai copii, care ar putea s─â nu observe ac╚Ťiunea por╚Ťii.

Pentru confortul t─âu, po╚Ťi instala o anten─â care va m─âri intervalul telecomenzii.┬áL─âmpile de avertizare vor avertiza vizual pe cei din jurul t─âu, c─â poarta se va deschide ╚Öi o ma╚Öin─â va pleca ├«n acel moment.┬áO astfel de func╚Ťie ar fi util─â dac─â poarta se deschide pe trotuar, ╚Öi, pe care oamenii umbl─â constant.

  Caracteristicile instalării automatizării

Atunci c├ónd alegi ╚Öi instalezi automatizarea, trebuie s─â fii ghidat de greutatea ╚Öi dimensiunea por╚Ťilor.┬áAceasta se refer─â la achizi╚Ťionarea oric─ârui mecanism.┬áPentru por╚Ťile solide, adesea folosite de utilizatori, se recomand─â s─â alegi automatizarea cu o marj─â de 1,5-2 ori, astfel ├«nc├ót s─â nu e╚Öueze repede la v├óntul puternic care ac╚Ťioneaz─â asupra automatiz─ârii.

Orice automatizare este instalat─â pe un st├ólp de profil ├«ngust.┬áDac─â cerceveaua ar trebui s─â se deschid─â spre exterior, atunci solu╚Ťia corect─â ar fi montarea elementului de ac╚Ťionare liniar ├«n partea de sus a structurii.┬áSistemul de p├órghie ├«╚Ťi permite s─â deschizi ╚Öi s─â ├«nchizi por╚Ťile p├ón─â la 110 de grade.┬áPrin reductor, energia mi╚Öc─ârii este transmis─â arborelui central, la care sunt atasate p├órghia ╚Öi poarta.

├Änainte de instalarea por╚Ťilor automate cu propria man─â, trebuie s─â verifici func╚Ťionarea corect─â a construc╚Ťiei. Por╚Ťile┬átrebuie s─â se deschid─â ╚Öi s─â se ├«nchid─â f─âr─â obstacole, f─âr─â distorsiuni, defecte.┬áDac─â distan╚Ťa de la bucl─â la interiorul st├ólpului este mai mic─â de 15 cm, o va face automatizarea liniar─â sau┬á┬áp├órghie.

  Alegerea unei companii pentru a instala automatizarea

Ultimul, dar ╚Öi cel mai greu moment, este instalarea automatiz─ârii.┬áCa ╚Öi ├«n cazul setului de echipamente ├«n sine, trebuie s─â ai┬á ├«ncredere numai ├«n firme testate ├«n timp.┬áEste mai bine s─â nu ├«╚Ťi ordonezi lista, cu firme┬á aleatorii ╚Öi ateliere mici, deoarece, atunci c├ónd vine vorba de service ├«n garan╚Ťie, se poate dovedi c─â firma nu o poate furniza.

Dar dac─â compania de instalare a automatiz─ârii a fost testat─â ├«n timp, va fi capabil─â s─â g─âseasc─â rapid ╚Öi s─â elimine orice defec╚Ťiune f─âr─â a te l─âsa f─âr─â automatizare timp de c├óteva luni.┬áDe regul─â, companiile mari, cu o bun─â reputa╚Ťie, au un nume bun ╚Öi fac cele mai favorabile oferte pentru tine.

┬á Pre╚Ť

├Än mod tipic,┬ápre╚Ťul automatiz─ârii pentru por╚Ťile glisante┬ádepinde ├«n mare m─âsur─â de caracteristicile designului acestora ╚Öi disponibilitatea func╚Ťiilor suplimentare.┬áNu ar trebui s─â alegi prima automatizare care este ╚Öi cea mai ieftin─â, deoarece pur ╚Öi simplu nu poate face fa╚Ť─â sarcinilor care ├«i sunt atribuite.┬áLa alegerea produselor, exper╚Ťii recomand─â s─â se ╚Ťin─â seama de c├ó╚Ťiva factori importan╚Ťi:

  • greutatea total─â a elementelor mobile ale por╚Ťii;
  • contragreutate;
  • climatul predominant din regiune, ├«n care va trebui s─â func╚Ťioneze ├«n mod automat.┬á├Än orice caz, va fi rezonabil s─â cumperi de la produc─âtorii de m─ârci bine-cunoscute ╚Öi dovedite.┬áDar acest lucru este valabil, mai ales pentru condi╚Ťii meteorologice nefavorabile, cu umiditate ridicat─â;
  • caracteristici┬á hardware instalate pe┬á poart─â;
  • calitatea instal─ârii.

├Än plus,┬ápre╚Ťul setului de automatizare pentru por╚Ťi glisante, poate depinde de intensitatea utiliz─ârii structurii ├«n ansamblu.┬áPentru condi╚Ťii de func╚Ťionare crescute, sunt necesare mecanisme cu piese rezistente la uzur─â ╚Öi care rezist─â la orice sarcin─â.┬áMasa por╚Ťii este una dintre cei mai importan╚Ťi indicatori, atunci c├ónd alegi un sistem retractabil.┬áCu c├ót este mai mare, cu at├ót mai mare ar trebui s─â fie parametrii puterii ╚Öi for╚Ťei umpluturii interne, care sunt responsabili de mi╚Öcarea lamei ╚Öi prelucrarea pentru ├«ntreaga ├«nc─ârc─âtur─â.