Recomandări automatizări porți

Kit automatizari porti batante TMT

Kit automatizari porti batante TMT

KIT TMT Terrier 200
Automatizare porti culisante 400 kg

Automatizare porti culisante 400 kg

Kit FULL BFT Deimos
Kit automatizare porti batante

Kit automatizare porti batante

V2 FULL CALYPSO 400
Kit automatizare poarta batanta

Kit automatizare poarta batanta

Motorline LINCE400-KIT

MAGAZINE DE UNDE PUTEM ACHIZIȚIONA SISTEME AUTOMATE PENTRU DESCHIDEREA PORTILOR:

Fără îndoială, exercițiile de dimineață sunt utile. Dar când te grăbești să mergi la serviciu, deschiderea și închiderea manuală a porților grele, este o plăcere dubioasă. Revenind după o zi obositoare, este mult mai plăcut să mergi direct în garaj și să nu ieși din mașină pentru a deschide poarta. Poți să elimini neplăcerile asociate cu deschiderea și închiderea porții, dacă automatizezi acest proces. Datorită acestui lucru vei economisi timp și efort.

Automatizarea porților nu mai este un lux. Dacă ai o mașină și un loc pentru a pune aceste porți, îți poți permite un sistem automat. Una este să ieși din mașină, să deschizi manual poarta sau să suni, să strigi, pentru ca angajații tăi să poată deschide și alta este să deschizi poarta cu ajutorul senzorilor sau cu telecomanda, mai ales dacă poarta este grea, vremea este rece, și, de multe ori conduci.

La companiile care primesc marfă sau în companiile cu flota de vehicule,  este pur și simplu necesară automatizarea porții. Singura întrebare este ce fel de automatizare să instalezi. În această privință, apare principala dilemă privind automatizarea porților. Modelele sunt multe, iar gama de prețuri este considerabilă.

După ce ai decis să instalezi automatizarea pe poartă, te aștepți ca aceasta să dureze mulți ani. Într-adevăr, kiturile de automatizare de înaltă calitate pot funcționa zeci de ani. Însă, componentele de calitate scăzută ar putea deveni mai degrabă o durere de cap, decât o soluție la probleme. Pentru a te ajuta să le eviți, iată câteva recomandări care te vor ajuta să alegi corect, cea mai bună automatizare pentru porți.

 Alegerea unui producător

În prezent, sistemele de automatizare a porților din China și Europa concurează pe piață. În plus, există și alte mărci comerciale, însă produsele  sunt fabricate și în China. Automatizarea de calitate chinezească în ansamblul său, este axată pe maximizarea prețului în detrimentul calității și, ca rezultat, a durabilității. Există excepții plăcute de la această regulă. De exemplu, anumite companii chinezești oferă o soluție bună pentru automatizarea porților glisante și secționale.

Dintre mulții producători europeni de automatizări pentru porți, firmele italiane merită cea mai mare atenție. Producatorii italieni produc seturi de automatizari fiabile și de înaltă calitate, cu o combinație optimă de preț și calitate.  În plus față de companiile italiene, există mulți alți producători europeni de automatizări pentru porți. Cu toate acestea, produsele similare, de exemplu, de la producătorii germani, cu o calitate comparabilă,  sunt semnificativ mai scumpe.

Indiferent de marca pe care o alegi, nu este recomandabil să cumperi automatizări ieftine, fără nume. Nimeni nu poate ști cât timp va funcționa fără daune și care va fi costul pentru reparații. Automatizarea pentru poarta este cumpărată de mult timp, deci nu ar trebui să fie o problemă în alegerea producătorului.

Porțile batante este un tip destul de comun de poartă, folosit pentru a proteja zona înconjurătoare a locuinței unei persoane. De-a lungul timpului, au suferit modificări semnificative, dar sunt încă utilizate cu succes. În zilele noastre, este nevoie de automatizarea designului pentru a face ca poarta să fie confortabilă și convenabilă pentru utilizare.

Automatizarea pentru porti batante este alcătuită din două mecanisme electrice instalate pe ușile deschise spre exterior sau interior. Cu ajutorul automatizării, poți efectua acțiunea necesară, deschiderea/închiderea porții, cu un singur clic pe butonul de la telecomandă.

porti batante vs porti culisante
porti batante vs porti culisante

Două unități pot fi completate cu celule fotovoltaice, o lampă de avertizare, o antenă și alte echipamente opționale. Acțiunea vine de la rețea. Poți instala mecanismul cu propriile mâini, dacă  alegi echipamentul automat adecvat pentru porți batante.

  Tipuri de automatizări pentru porți

Înainte de a instala automatizarea pe porți batante, este bine să studiezi tipurile sale, pentru a înțelege exact ce tip este potrivit pentru poarta ta, precum și pentru a naviga mai liber într-o gamă largă de sortimente. Cele mai utilizate tipuri de servomotoare electrice sunt:

Maneta. Se mai numește și cot, deoarece mecanismul seamănă cu un braț îndoit la cot. Există două pârghii fixate de o balama. Toate părțile sunt interconectate prin șuruburi și bucșe, iar unitatea este montată pe un stâlp de transport. Funcționează fără probleme, creând o frecare minimă a mecanismului. Porțile se deschid încet. Sistemul de acționare a pârghiei menține în siguranță greutatea unei porți de până la 800 kg și un obturator de 3-4 metri lățime. Pentru rambleuri diferite, sunt selectate mecanismele din dreapta și din stânga.

Avantaje: usor de instalat, nu necesita sudare, au capacitatea de a deschide si inchide poarta.

Dezavantaje: în timpul iernii, umiditatea poate ajunge pe pârghii, ca rezultat al formării gheții.

Liniar.  Acest tip de automatizare funcționează pe principiul prelungirii și scurtării tijei. Momentul de rotație de la motor la canat, poate fi transmis prin intermediul unei roți dințate. Uneori acesta este scopul cilindrului hidraulic care funcționează cu ulei. Acest tip de automatizare este utilizat în 90% din cazuri, având dimensiuni compacte, aspect estetic, accesibil și fiabil. Mecanismul funcționează în tăcere, fără probleme, este capabil să ofere o inhibare.

  Mecanism

Dacă alegi unități pentru porți batante,  trebuie să acorzi atenție tipului de mecanism. Există două opțiuni: hidraulice și electromecanice.

Principiul electromecanic al funcționării automatizării este adesea folosit, deoarece instalarea sa nu necesită echipamente costisitoare. Unitatea funcționează din rețea cu o tensiune de 220 V. Electromecanismul este utilizat pentru automatizarea liniară și cu acționarea pârghiilor. Aceasta este una dintre opțiunile cele mai acceptabile, dacă poarta nu are o greutate semnificativă și ar trebui să fie deschisă sau închisă.

Mecanismul hidraulic o transmisie hidraulică pentru porțile masive, grele utilizate frecvent (intensiv). Este proiectat pentru o perioadă lungă de funcționare cu sarcini mari. Principiul acțiunii: pompa hidraulică inversată a motorului, întărește soluția din cilindrul hidraulic care mișcă poarta. Garantează siguranța și  fiabilitatea completă a mecanismului. De asemeni, dispune de senzori speciali care monitorizează mișcarea.

Viteza de acționare a porților batante sunt cele mai populare. Sunt ușor de instalat, ușor de întreținut și de încredere. Acest tip de automatizare poate fi instalat pe poarta care se deschide atât în ​​interiorul curții, cât și în exterior. Cu toate acestea, există o limitare dacă poarta se deschide spre exterior. Datorită caracteristicilor de instalare, deschiderea porții va scădea ușor, cu aproximativ 30 cm.

Un alt tip de acționare este pârghia. Cu aceasta, poți automatiza porțile care se deschid în interior. Se consideră că antrenarea pârghiei este mai perfectă din punct de vedere tehnologic. Cu toate acestea, valoarea sa este mai mare decât unitatea de tip liniar. Astfel, dacă poarta se deschide în curte, poți alege orice tip de unitate. Cu deschiderea în afară, este potrivita  numai unitatea de tip liniar.

  Puterea de antrenare

Atunci când alegi o automatizare pentru porți, trebuie să ții cont de greutatea porților. Caracteristicile fiecărei unități indică greutatea pentru care este proiectată. Experții recomandă instalarea unei transmisii electrice, proiectată pentru o greutate mai mare. Producătorii recomandă utilizarea unei unități cu o rezervă de putere de 30%. Experiența confirmă valabilitatea acestor recomandări.  Unul dintre motivele recomandării acestui lucru,  este că atunci când se lucrează în același scop al puterii, unitatea se va încălzi mai mult și, ca rezultat, se poate uza rapid. Un alt aspect important care trebuie luat în considerare, este încărcarea vântului. Dacă poarta este dintr-un material solid, atunci automatizarea va trebui să depășească rezistența la vânt. Prin urmare, este nevoie de mai multă putere.

O altă problemă este schimbarea climei în timpul sezonului rece. De exemplu, unele automatizari deschid poarta care are o greutate de 250 kg  vara, dar dificultățile pot începe în timpul iernii, deoarece unitatea trebuie să lucreze în condiții mai dificile. Adăugă la aceasta faptul că, în timpul sezonului rece, tensiunea rețelei scade în multe regiuni. Unitatea electrică fără rezervă de putere, nu poate funcționa deloc.

Prin urmare, alegerea unității electrice pentru automatizare cu o rezervă de putere, nu este un capriciu al experților, ci o preocupare reală pentru confortul tău. La urma urmei, nimeni nu are nevoie de porți automate, care în timpul iernii și cu vânt puternic, trebuie să se deschidă și să se închidă manual.

  Opțiuni suplimentare

Acordă atenție caracteristicilor suplimentare, fără de care este de neconceput o automatizare de înaltă calitate. Producătorii oferă de obicei o gamă largă de accesorii. De exemplu, celulele foto pot fi utile, deoarece te vor  ajuta la oprirea procesului de închidere a porții, dacă cineva apare în zona acțiunii lor. Această opțiune își va avea utilitatea în cazul în care ai copii, care ar putea să nu observe acțiunea porții.

Pentru confortul tău, poți instala o antenă care va mări intervalul telecomenzii. Lămpile de avertizare vor avertiza vizual pe cei din jurul tău, că poarta se va deschide și o mașină va pleca în acel moment. O astfel de funcție ar fi utilă dacă poarta se deschide pe trotuar, și, pe care oamenii umblă constant.

  Caracteristicile instalării automatizării

Atunci când alegi și instalezi automatizarea, trebuie să fii ghidat de greutatea și dimensiunea porților. Aceasta se referă la achiziționarea oricărui mecanism. Pentru porțile solide, adesea folosite de utilizatori, se recomandă să alegi automatizarea cu o marjă de 1,5-2 ori, astfel încât să nu eșueze repede la vântul puternic care acționează asupra automatizării.

Orice automatizare este instalată pe un stâlp de profil îngust. Dacă cerceveaua ar trebui să se deschidă spre exterior, atunci soluția corectă ar fi montarea elementului de acționare liniar în partea de sus a structurii. Sistemul de pârghie îți permite să deschizi și să închizi porțile până la 110 de grade. Prin reductor, energia mișcării este transmisă arborelui central, la care sunt atasate pârghia și poarta.

Înainte de instalarea porților automate cu propria mană, trebuie să verifici funcționarea corectă a construcției. Porțile trebuie să se deschidă și să se închidă fără obstacole, fără distorsiuni, defecte. Dacă distanța de la buclă la interiorul stâlpului este mai mică de 15 cm, o va face automatizarea liniară sau  pârghie.

  Alegerea unei companii pentru a instala automatizarea

Ultimul, dar și cel mai greu moment, este instalarea automatizării. Ca și în cazul setului de echipamente în sine, trebuie să ai  încredere numai în firme testate în timp. Este mai bine să nu îți ordonezi lista, cu firme  aleatorii și ateliere mici, deoarece, atunci când vine vorba de service în garanție, se poate dovedi că firma nu o poate furniza.

Dar dacă compania de instalare a automatizării a fost testată în timp, va fi capabilă să găsească rapid și să elimine orice defecțiune fără a te lăsa fără automatizare timp de câteva luni. De regulă, companiile mari, cu o bună reputație, au un nume bun și fac cele mai favorabile oferte pentru tine.

  Preț

În mod tipic, prețul automatizării pentru porțile glisante depinde în mare măsură de caracteristicile designului acestora și disponibilitatea funcțiilor suplimentare. Nu ar trebui să alegi prima automatizare care este și cea mai ieftină, deoarece pur și simplu nu poate face față sarcinilor care îi sunt atribuite. La alegerea produselor, experții recomandă să se țină seama de câțiva factori importanți:

  • greutatea totală a elementelor mobile ale porții;
  • contragreutate;
  • climatul predominant din regiune, în care va trebui să funcționeze în mod automat. În orice caz, va fi rezonabil să cumperi de la producătorii de mărci bine-cunoscute și dovedite. Dar acest lucru este valabil, mai ales pentru condiții meteorologice nefavorabile, cu umiditate ridicată;
  • caracteristici  hardware instalate pe  poartă;
  • calitatea instalării.

În plus, prețul setului de automatizare pentru porți glisante, poate depinde de intensitatea utilizării structurii în ansamblu. Pentru condiții de funcționare crescute, sunt necesare mecanisme cu piese rezistente la uzură și care rezistă la orice sarcină. Masa porții este una dintre cei mai importanți indicatori, atunci când alegi un sistem retractabil. Cu cât este mai mare, cu atât mai mare ar trebui să fie parametrii puterii și forței umpluturii interne, care sunt responsabili de mișcarea lamei și prelucrarea pentru întreaga încărcătură.