Recomandari aeroterme auto 2022

Aeroterma auto Ideal pentru masina 1 + 1 cadou

Aeroterma auto

Racire sau Incalzire Rapida si Dezghetare Geamuri

Aeroterma Auto 12V 2-in-1

Aeroterma Auto Rotativa

Racire sau Incalzire, 200W

Aeroterma auto 12V, 2-in-1

Racire sau Incalzire, 150W

Cum alegi cea mai bună aerotermă auto

Aeroterma auto serveşte nu numai pentru a asigura aer cald în interiorul maşinii, ci şi pentru a dezgheţa rapid parbrizul. Aceste încălzitoare sunt deosebit de apreciate în timpul iernii. De exemplu, dimineaţa devreme, la temperatura minus, trebuie să porneşti vehiculul cât mai repede posibil şi să pleci. Ce se întâmplă dacă parbrizul este foarte îngheţat şi nu poţi vedea nimic? Una dintre opţiuni este să porneşti maşina şi să o încălzeşti timp de aproximativ cincisprezece minute. Pentru a evita astfel de situaţii, este necesar să achiziţionezi o aerotermă auto şi să o alimentezi de la bricheta maşinii în prealabil.

După câteva minute, aceasta va ajuta nu numai la dezgheţarea parbrizului, ci şi să creezi o atmosferă caldă şi confortabilă. De asemenea, trebuie să înţelegi că nu este vorba despre un încălzitor suplimentar care poate funcţiona în mod constant şi cu care te poţi încălzi. Acest dispozitiv ceramic te va ajuta doar să îţi dezgheţi rapid parbrizul şi să încălziţi interiorul.

Ghidul cumpărătorului

Aeroterma maşinii alimentată de la bricheta este alcătuită din două mecanisme: un element de încălzire şi un uscător de aer. Modelul specific ar trebui să fie ales pe baza caracteristicilor tehnice ale autovehiculului, după ce ai studiat cu atenţie manualul de instrucţiuni pentru reţeaua de 12 V de la bord şi toţi parametrii săi. Un încălzitor cu un corp ceramic este preferabil unuia din metal, deoarece este mult mai sigur şi se încălzeşte mult mai repede. Un alt punct important – este lungimea cablului, cel mai bine este dacă este suficient cu o marjă suplimentară pentru a ajunge de la bord la geamul din spate. Garanţia încălzitoarelor interioare rareori depăşeşte şase luni, deci dacă este achiziţionat vară, ar trebui verificată imediat pentru a nu descoperi, în timpul iernii, că nu funcţionează din cauza producţiei de fabricaţie. De asemenea, nu lasa încălzitorul parbrizului în stare de funcţionare cu contactul oprit, pentru a nu se consuma bateria.

Principalul avantaj al aerotermei ceramice este că acesta menţine o atmosferă caldă în cabină pentru o lungă perioadă de timp. Direcţia fluxului de aer cald poate fi controlată de regulatori. Încălzitorul nu este la fel de puternic cum pare, deoarece este alimentat de o brichetă a cărei putere nu depăşeşte doisprezece volţi. De aceea nu trebuie să speri că poţi încălzi întreaga maşina. Nu este potrivită pentru acest lucru, deoarece sarcina sa principală este de a dezgheţa geamurile. Pentru a-i oferi o durată de viaţă îndelungată, utilizează aeroterma numai în scopul prevăzut.

Înainte de a cumpăra o aerotermă auto, trebuie să te uiţi la unele dintre caracteristicile sale. Parametrii tehnici ai încălzitorului trebuie să fie în deplină conformitate cu puterea echipamentului instalat în vehicul. Panoul principal trebuie să aibă un al doilea conector pentru o conexiune suplimentară. Dacă ai posibilitatea de a alege materialul carcasei, cel mai bine este să cumperi un dispozitiv din ceramică, deoarece este mai sigur şi nu se supraîncălzeşte atât de repede. De asemenea, este necesar să se acorde atenţie lungimii cablului. La majoritatea încălzitoarelor din China, cablurile au o lungime mică, ceea ce face aproape imposibilă încălzirea scaunelor din spate. După achiziţie, trebuie să o verifici imediat, deoarece garanţia pentru aeroterma auto este mai mică de o săptămână. Achiziţionarea unui încălzitor complet echipat va fi cea mai profitabilă opţiune. Kitul complet include: încărcător de baterie; sistem automat; telecomanda; funcţia de preîncălzita. Kitul va costa ceva mai mult, dar datorită lor, performanta încălzitorului va creşte.

Cerinţe de bază

Aeroterma auto alimentată de la bricheta trebuie să respecte pe deplin toate condiţiile şi să execute toate funcţiile care sunt încorporate în ea. Şi anume:

 • funcţionarea în condiţii de siguranţă;
 • eficienta ridicată;
 • consumul moderat de energie electrică;
 • compactitatea.

Principiul de funcţionare

Conform caracteristicilor sale, aerul cald produs de aeroterma trebuie să încălzească nu numai parbrizul, ci şi cabina. De exemplu, obiectele care absorb căldură sunt încălzite şi apoi căldură este iar redistribuita în aer. Prin urmare, consumul de energie al aerotermei este minim.

Variante de încălzitoare suplimentare

Printre tipurile populare de aeroterme utilizate astăzi în maşini, se disting următoarele tipuri:

 • Încălzitoare suplimentare bazate pe un element de încălzire tubular
 • Aparate cu încălzitor ceramic
 • Elementele de încălzire cu infraroşu.

Pentru dispozitivele electrice, fluxurile de aer sunt încălzite trecând printr-o spirală formată din aliaje. Adesea acestea sunt aliaje de wolfram sau nailon. O astfel de tehnologie este folosită din ce în ce mai puţin. Pentru dispozitivele care utilizează ceramică pentru încălzire, dispozitivul este puţin diferit. Substratul ceramic are o rezistenţă ridicată. Aceste încălzitoare sunt mai economice, mai compacte şi mai populare.

Aerotermele auto cu infraroşu sunt utilizate numai dacă este necesar să se încălzească spaţiul din maşină. Cea mai mare parte a puterii lor nu este suficientă. Atunci când această radiaţie infraroşu atinge o suprafaţă a unui obiect, aceasta determina că acest obiect să se încălzească. Acest lucru face că încălzitoarele radiative să fie excelente în furnizarea de căldură în medii insuficient izolate, cum ar fi maşinile, dar de asemenea înseamnă că nu vor încălzi efectiv aerul din maşină. Unele încălzitoare cu infraroşu sunt, de asemenea, periculoase pentru a fi utilizate în spaţii strânse, datorită riscurilor de combustie generate de elementele lor de încălzire.

Setări – electronice şi automate

Sarcina setărilor este de a preveni supraîncălzirea şi arderea. Ventilatorul este alimentat de bricheta maşinii. În ceea ce priveşte principiul acţiunii, toată lumea ştie cum funcţionează o aerotermă. Dispozitivele auto utilizează acelaşi principiu. Aceasta înseamnă că aerul din maşină este aspirat în corpul dispozitivului şi apoi trece prin încălzitor. TEN sau orice alt element are o suprafaţă cu nervuri care asigură căldura la contactul cu aerul. Pentru a monta dispozitivul există picioare special sau suporţi. Pentru a utiliza dispozitivul, există un mâner retractabil special, iar pentru a permite şoferului să schimbe fluxul de căldură, există capace detaşabile pentru acest lucru.

Putere

Puterea dispozitivului este mică. Un încălzitor ceramic alimentat de la o brichetă are o tensiune de doar 12V. Sarcina curentă are numai 25A şi, prin urmare, puterea acestui dispozitiv nu depăşeşte 300W. Aceasta este o putere foarte mică, ceea ce înseamnă că acest încălzitor nu va încălzi întreaga maşina. În general, un astfel de încălzitor este un aparat electric comun, în esenţă puţin diferit de un uscător de păr tradiţional. Singura diferenţa este că bricheta este utilizată ca ieşire, iar încălzirea începe simultan cu pornirea motorului.

Puterea acestui dispozitiv este destul de modestă, deoarece tensiunea din bricheta este de numai 12 V, iar sarcina curentă este de 25 A, ceea ce limitează dispozitivul la numai 300 W. Dar mai mult, un astfel de încălzitor nu este necesar, deoarece sarcina sa principală este de a încălzi parbrizul şi se descurcă cu el destul de repede, mai ales dacă trimiţi un curent de aer cald direct la parbriz.

Modele de aeroterme auto

1. Aeroterma auto SJ-006 (vezi preț)

Atunci când este destul de rece afară, maşina are timp să se răcească complet într-o perioadă scurtă de timp.  Aeroterma auto SJ-006 oferă un flux puternic de aer aproape instantaneu, umplând interiorul cu căldură şi imediat va crea o temperatură confortabilă. Îşi face treaba eficient în cazul în care este necesar să dezgheţi urgent geamul din spate sau să usuci covoraşele podelei de sub picioare. Dispozitivul nu asigura încălzirea scaunelor pentru pasageri. Model este realizat cu element de încălzire cu semiconductor ceramic. Această parte, formată din mai multe celule mici – „fagure de miere”, se încălzeşte de câteva ori mai repede decât filamentul metalic. În plus, elementul ceramic nu arde oxigenul şi nu usucă aerul. Pentru încălzirea cea mai rapidă a cabinei, dispozitivul este dotat cu ventilator.

Încălzitorul ceramic auto SJ-006 este proiectat pentru a fi utilizat în autoturisme, camioane şi autobuze, ambarcaţiuni cu o tensiune de 12 volţi la bordul reţelei. Elementul de încălzire ceramic nu oxidează şi, prin urmare, măreşte durata de viaţă a încălzitorului. Încălzitorul oferă un mâner convenabil şi poate fi folosit şi ca un uscător de mâini.

Specificaţii:

 • Putere: 150 waţi.
 • Tensiune de alimentare: 12 V.
 • Consum curent: 12,5 A.
 • Conexiune: la priză brichetei.
 • Reglarea direcţiei de suflare.
 • Funcţia de încălzire şi răcire.

2. Set auto, aeroterma auto şi modulator FM G7 (vezi preț)

Aeroterma auto şi modulator FM g7 combina un încărcător USB, un player MP3 şi o funcţie Handsfree pentru a primi apeluri. Aparatul transmite undele în banda FM şi îţi permite să adaugi mai multe funcţii la aparatul de radio: poţi asculta muzica de pe cartele microSD, telefoane, playere mp3, unităţi flash USB şi poţi primi apeluri de la telefon cu ieşire audio către boxe. Aeroterma auto şi modulator FM g7 îţi permite să încarci telefoane, tablete şi alte dispozitive prin ieşirea USB (5V, 2.5A). Se alimentează de la bricheta maşinii, iar corpul dispozitivului G7 are o bază de articulaţie, care asigură o funcţionare mai convenabilă.

Caracteristici:

 • Sprijină redarea fişierelor audio de pe cardurile de memorie microSD şi unităţile flash USB
 • Pentru a conecta dispozitivul la radio, este utilizat transmiţătorul Fm încorporat.
 • Pentru a conecta dispozitivul, este suficient să setezi frecventa dorită pe tuner.
 • Funcţia Handsfree şi microfonul încorporat îţi permit să primeşti în mod convenabil apeluri hands-free.
 • Telefonul smartphone se conectează la dispozitiv prin intermediul tehnologiei Bluetooth wireless.
 • După încheierea conversaţiei, muzica începe automat.
 • Există, de asemenea, 2 conectori USB pentru încărcarea diferitelor dispozitive şi conectarea unităţilor flash USB
 • Dacă este nevoie să conectezi un dispozitiv audio extern cu un cablu, atunci acest dispozitiv este prevăzut cu o intrare audio de 3,5 mm
 • Dispune de un ecran Led convenabil pentru a afişa informaţiile necesare.
 • Echipat cu următoarele butoane de comandă; controlul volumului, selectarea canalelor, efectuaţi un apel
 • Dezaburirea rapidă a parbrizului
 • Funcţia de incalzire-racire
 • Transmiţător FM încorporat
 • Afişaj led
 • Linia audio în
 • Built-in microfon
 • Suport pentru redarea muzicii de pe unităţi flash USB şi cartele de memorie microSD
 • Suport pentru format audio: MP3, WMA
 • Butoane de control: controlul volumului, selectarea canalelor, ridicare / închidere
 • Tehnologie de ecou şi de zgomot încorporată (CVC)
 • 2 x ieşiri USB pentru dispozitive de încărcare şi alimentare
 • Fiecare tensiune de ieşire USB: 5V
 • Curentul total de ieşire maxim pe ambele porturi: 2,5A
 • Funcţia de memorie, recuperarea automată la întreruperea alimentării
 • Caracteristici suplimentare: afişează tensiunea bateriei auto
 • Alimentare: 12-24V
 • Greutate: 37 g
 • Dimensiuni: 9,3 x 8 x 2,6 cm

Opţiuni:

 • 1 x încărcător de maşină USB cu MP3 player şi funcţie Handsfree
 • 1 x cablu audio
 • 1 x Manual de utilizare