Recomandari aeroterme auto 2022

Aeroterma auto Ideal pentru masina 1 + 1 cadou

Aeroterma auto

Racire sau Incalzire Rapida si Dezghetare Geamuri

Aeroterma Auto 12V 2-in-1

Aeroterma Auto Rotativa

Racire sau Incalzire, 200W

Aeroterma auto 12V, 2-in-1

Racire sau Incalzire, 150W

Cum alegi cea mai bun─â aeroterm─â auto

Aeroterma auto serve┼čte nu numai pentru a asigura aer cald ├«n interiorul ma┼činii, ci ┼či pentru a dezghe┼úa rapid parbrizul. Aceste ├«nc─âlzitoare sunt deosebit de apreciate ├«n timpul iernii. De exemplu, diminea┼úa devreme, la temperatura minus, trebuie s─â porne┼čti vehiculul c├ót mai repede posibil ┼či s─â pleci. Ce se ├«nt├ómpl─â dac─â parbrizul este foarte ├«nghe┼úat ┼či nu po┼úi vedea nimic? Una dintre op┼úiuni este s─â porne┼čti ma┼čina ┼či s─â o ├«nc─âlze┼čti timp de aproximativ cincisprezece minute. Pentru a evita astfel de situa┼úii, este necesar s─â achizi┼úionezi o aeroterm─â auto ┼či s─â o alimentezi de la bricheta ma┼činii ├«n prealabil.

Dup─â c├óteva minute, aceasta va ajuta nu numai la dezghe┼úarea parbrizului, ci ┼či s─â creezi o atmosfer─â cald─â ┼či confortabil─â. De asemenea, trebuie s─â ├«n┼úelegi c─â nu este vorba despre un ├«nc─âlzitor suplimentar care poate func┼úiona ├«n mod constant ┼či cu care te po┼úi ├«nc─âlzi. Acest dispozitiv ceramic te va ajuta doar s─â ├«┼úi dezghe┼úi rapid parbrizul ┼či s─â ├«nc─âlzi┼úi interiorul.

Ghidul cump─âr─âtorului

Aeroterma ma┼činii alimentat─â de la bricheta este alc─âtuit─â din dou─â mecanisme: un element de ├«nc─âlzire ┼či un usc─âtor de aer. Modelul specific ar trebui s─â fie ales pe baza caracteristicilor tehnice ale autovehiculului, dup─â ce ai studiat cu aten┼úie manualul de instruc┼úiuni pentru re┼úeaua de 12 V de la bord ┼či to┼úi parametrii s─âi.┬áUn ├«nc─âlzitor cu un corp ceramic este preferabil unuia din metal, deoarece este mult mai sigur ┼či se ├«nc─âlze┼čte mult mai repede.┬áUn alt punct important – este lungimea cablului, cel mai bine este dac─â este suficient cu o marj─â suplimentar─â pentru a ajunge de la bord la geamul din spate.┬áGaran┼úia ├«nc─âlzitoarelor interioare rareori dep─â┼če┼čte ┼čase luni, deci dac─â este achizi┼úionat var─â, ar trebui verificat─â imediat pentru a nu descoperi, ├«n timpul iernii, c─â nu func┼úioneaz─â din cauza produc┼úiei de fabrica┼úie.┬áDe asemenea, nu lasa ├«nc─âlzitorul parbrizului ├«n stare de func┼úionare cu contactul oprit, pentru a nu se consuma bateria.

Principalul avantaj al aerotermei ceramice este c─â acesta men┼úine o atmosfer─â cald─â ├«n cabin─â pentru o lung─â perioad─â de timp. Direc┼úia fluxului de aer cald poate fi controlat─â de regulatori. ├Änc─âlzitorul nu este la fel de puternic cum pare, deoarece este alimentat de o brichet─â a c─ârei putere nu dep─â┼če┼čte doisprezece vol┼úi. De aceea nu trebuie s─â speri c─â po┼úi ├«nc─âlzi ├«ntreaga ma┼čina. Nu este potrivit─â pentru acest lucru, deoarece sarcina sa principal─â este de a dezghe┼úa geamurile. Pentru a-i oferi o durat─â de via┼ú─â ├«ndelungat─â, utilizeaz─â aeroterma numai ├«n scopul prev─âzut.

├Änainte de a cump─âra o aeroterm─â auto, trebuie s─â te ui┼úi la unele dintre caracteristicile sale. Parametrii tehnici ai ├«nc─âlzitorului trebuie s─â fie ├«n deplin─â conformitate cu puterea echipamentului instalat ├«n vehicul. Panoul principal trebuie s─â aib─â un al doilea conector pentru o conexiune suplimentar─â. Dac─â ai posibilitatea de a alege materialul carcasei, cel mai bine este s─â cumperi un dispozitiv din ceramic─â, deoarece este mai sigur ┼či nu se supra├«nc─âlze┼čte at├ót de repede. De asemenea, este necesar s─â se acorde aten┼úie lungimii cablului. La majoritatea ├«nc─âlzitoarelor din China, cablurile au o lungime mic─â, ceea ce face aproape imposibil─â ├«nc─âlzirea scaunelor din spate. Dup─â achizi┼úie, trebuie s─â o verifici imediat, deoarece garan┼úia pentru aeroterma auto este mai mic─â de o s─âpt─âm├ón─â. Achizi┼úionarea unui ├«nc─âlzitor complet echipat va fi cea mai profitabil─â op┼úiune. Kitul complet include: ├«nc─ârc─âtor de baterie; sistem automat; telecomanda; func┼úia de pre├«nc─âlzita. Kitul va costa ceva mai mult, dar datorit─â lor, performanta ├«nc─âlzitorului va cre┼čte.

Cerinţe de bază

Aeroterma auto alimentat─â de la bricheta trebuie s─â respecte pe deplin toate condi┼úiile ┼či s─â execute toate func┼úiile care sunt ├«ncorporate ├«n ea. ┼×i anume:

 • func┼úionarea ├«n condi┼úii de siguran┼ú─â;
 • eficienta ridicat─â;
 • consumul moderat de energie electric─â;
 • compactitatea.

Principiul de funcţionare

Conform caracteristicilor sale, aerul cald produs de aeroterma trebuie s─â ├«nc─âlzeasc─â nu numai parbrizul, ci ┼či cabina. De exemplu, obiectele care absorb c─âldur─â sunt ├«nc─âlzite ┼či apoi c─âldur─â este iar redistribuita ├«n aer. Prin urmare, consumul de energie al aerotermei este minim.

Variante de încălzitoare suplimentare

Printre tipurile populare de aeroterme utilizate ast─âzi ├«n ma┼čini, se disting urm─âtoarele tipuri:

 • ├Änc─âlzitoare suplimentare bazate pe un element de ├«nc─âlzire tubular
 • Aparate cu ├«nc─âlzitor ceramic
 • Elementele de ├«nc─âlzire cu infraro┼ču.

Pentru dispozitivele electrice, fluxurile de aer sunt ├«nc─âlzite trec├ónd printr-o spiral─â format─â din aliaje. Adesea acestea sunt aliaje de wolfram sau nailon. O astfel de tehnologie este folosit─â din ce ├«n ce mai pu┼úin. Pentru dispozitivele care utilizeaz─â ceramic─â pentru ├«nc─âlzire, dispozitivul este pu┼úin diferit. Substratul ceramic are o rezisten┼ú─â ridicat─â. Aceste ├«nc─âlzitoare sunt mai economice, mai compacte ┼či mai populare.

Aerotermele auto cu infraro┼ču sunt utilizate numai dac─â este necesar s─â se ├«nc─âlzeasc─â spa┼úiul din ma┼čin─â. Cea mai mare parte a puterii lor nu este suficient─â. Atunci c├ónd aceast─â radia┼úie infraro┼ču atinge o suprafa┼ú─â a unui obiect, aceasta determina c─â acest obiect s─â se ├«nc─âlzeasc─â.┬áAcest lucru face c─â ├«nc─âlzitoarele radiative s─â fie excelente ├«n furnizarea de c─âldur─â ├«n medii insuficient izolate, cum ar fi ma┼činile, dar de asemenea ├«nseamn─â c─â nu vor ├«nc─âlzi efectiv aerul din ma┼čin─â.┬áUnele ├«nc─âlzitoare cu infraro┼ču sunt, de asemenea, periculoase pentru a fi utilizate ├«n spa┼úii str├ónse, datorit─â riscurilor de combustie generate de elementele lor de ├«nc─âlzire.

Set─âri – electronice ┼či automate

Sarcina set─ârilor este de a preveni supra├«nc─âlzirea ┼či arderea. Ventilatorul este alimentat de bricheta ma┼činii. ├Än ceea ce prive┼čte principiul ac┼úiunii, toat─â lumea ┼čtie cum func┼úioneaz─â o aeroterm─â. Dispozitivele auto utilizeaz─â acela┼či principiu. Aceasta ├«nseamn─â c─â aerul din ma┼čin─â este aspirat ├«n corpul dispozitivului ┼či apoi trece prin ├«nc─âlzitor. TEN sau orice alt element are o suprafa┼ú─â cu nervuri care asigur─â c─âldura la contactul cu aerul. Pentru a monta dispozitivul exist─â picioare special sau supor┼úi. Pentru a utiliza dispozitivul, exist─â un m├óner retractabil special, iar pentru a permite ┼čoferului s─â schimbe fluxul de c─âldur─â, exist─â capace deta┼čabile pentru acest lucru.

Putere

Puterea dispozitivului este mic─â. Un ├«nc─âlzitor ceramic alimentat de la o brichet─â are o tensiune de doar 12V. Sarcina curent─â are numai 25A ┼či, prin urmare, puterea acestui dispozitiv nu dep─â┼če┼čte 300W. Aceasta este o putere foarte mic─â, ceea ce ├«nseamn─â c─â acest ├«nc─âlzitor nu va ├«nc─âlzi ├«ntreaga ma┼čina. ├Än general, un astfel de ├«nc─âlzitor este un aparat electric comun, ├«n esen┼ú─â pu┼úin diferit de un usc─âtor de p─âr tradi┼úional.┬áSingura diferen┼úa este c─â bricheta este utilizat─â ca ie┼čire, iar ├«nc─âlzirea ├«ncepe simultan cu pornirea motorului.

Puterea acestui dispozitiv este destul de modest─â, deoarece tensiunea din bricheta este de numai 12 V, iar sarcina curent─â este de 25 A, ceea ce limiteaz─â dispozitivul la numai 300 W.┬áDar mai mult, un astfel de ├«nc─âlzitor nu este necesar, deoarece sarcina sa principal─â este de a ├«nc─âlzi parbrizul ┼či se descurc─â cu el destul de repede, mai ales dac─â trimi┼úi un curent de aer cald direct la parbriz.

Modele de aeroterme auto

1. Aeroterma auto SJ-006 (vezi pre╚Ť)

Atunci c├ónd este destul de rece afar─â, ma┼čina are timp s─â se r─âceasc─â complet ├«ntr-o perioad─â scurt─â de timp.┬á Aeroterma auto SJ-006 ofer─â un flux puternic de aer aproape instantaneu, umpl├ónd interiorul cu c─âldur─â ┼či imediat va crea o temperatur─â confortabil─â.┬á├Ä┼či face treaba eficient ├«n cazul ├«n care este necesar s─â dezghe┼úi urgent geamul din spate sau s─â usuci covora┼čele podelei de sub picioare.┬áDispozitivul nu asigura ├«nc─âlzirea scaunelor pentru pasageri.┬áModel este realizat cu element de ├«nc─âlzire cu semiconductor ceramic.┬áAceast─â parte, format─â din mai multe celule mici – „fagure de miere”, se ├«nc─âlze┼čte de c├óteva ori mai repede dec├ót filamentul metalic.┬á├Än plus, elementul ceramic nu arde oxigenul ┼či nu usuc─â aerul.┬áPentru ├«nc─âlzirea cea mai rapid─â a cabinei, dispozitivul este dotat cu ventilator.

├Änc─âlzitorul ceramic auto SJ-006 este proiectat pentru a fi utilizat ├«n autoturisme, camioane ┼či autobuze, ambarca┼úiuni cu o tensiune de 12 vol┼úi la bordul re┼úelei. Elementul de ├«nc─âlzire ceramic nu oxideaz─â ┼či, prin urmare, m─âre┼čte durata de via┼ú─â a ├«nc─âlzitorului. ├Änc─âlzitorul ofer─â un m├óner convenabil ┼či poate fi folosit ┼či ca un usc─âtor de m├óini.

Specificaţii:

 • Putere: 150 wa┼úi.
 • Tensiune de alimentare: 12 V.
 • Consum curent: 12,5 A.
 • Conexiune: la priz─â brichetei.
 • Reglarea direc┼úiei de suflare.
 • Func┼úia de ├«nc─âlzire ┼či r─âcire.

2. Set auto, aeroterma auto ┼či modulator FM G7 (vezi pre╚Ť)

Aeroterma auto ┼či modulator FM g7 combina un ├«nc─ârc─âtor USB, un player MP3 ┼či o func┼úie Handsfree pentru a primi apeluri.┬áAparatul transmite undele ├«n banda FM ┼či ├«┼úi permite s─â adaugi mai multe func┼úii la aparatul de radio: po┼úi asculta muzica de pe cartele microSD, telefoane, playere mp3, unit─â┼úi flash USB ┼či po┼úi primi apeluri de la telefon cu ie┼čire audio c─âtre boxe. Aeroterma auto ┼či modulator FM g7 ├«┼úi permite s─â ├«ncarci telefoane, tablete ┼či alte dispozitive prin ie┼čirea USB (5V, 2.5A). Se alimenteaz─â de la bricheta ma┼činii, iar corpul dispozitivului G7 are o baz─â de articula┼úie, care asigur─â o func┼úionare mai convenabil─â.

Caracteristici:

 • Sprijin─â redarea fi┼čierelor audio de pe cardurile de memorie microSD ┼či unit─â┼úile flash USB
 • Pentru a conecta dispozitivul la radio, este utilizat transmi┼ú─âtorul Fm ├«ncorporat.
 • Pentru a conecta dispozitivul, este suficient s─â setezi frecventa dorit─â pe tuner.
 • Func┼úia Handsfree ┼či microfonul ├«ncorporat ├«┼úi permit s─â prime┼čti ├«n mod convenabil apeluri hands-free.
 • Telefonul smartphone se conecteaz─â la dispozitiv prin intermediul tehnologiei Bluetooth wireless.
 • Dup─â ├«ncheierea conversa┼úiei, muzica ├«ncepe automat.
 • Exist─â, de asemenea, 2 conectori USB pentru ├«nc─ârcarea diferitelor dispozitive ┼či conectarea unit─â┼úilor flash USB
 • Dac─â este nevoie s─â conectezi un dispozitiv audio extern cu un cablu, atunci acest dispozitiv este prev─âzut cu o intrare audio de 3,5 mm
 • Dispune de un ecran Led convenabil pentru a afi┼ča informa┼úiile necesare.
 • Echipat cu urm─âtoarele butoane de comand─â;┬ácontrolul volumului, selectarea canalelor, efectua┼úi un apel
 • Dezaburirea rapid─â a parbrizului
 • Func┼úia de incalzire-racire
 • Transmi┼ú─âtor FM ├«ncorporat
 • Afi┼čaj led
 • Linia audio ├«n
 • Built-in microfon
 • Suport pentru redarea muzicii de pe unit─â┼úi flash USB ┼či cartele de memorie microSD
 • Suport pentru format audio: MP3, WMA
 • Butoane de control: controlul volumului, selectarea canalelor, ridicare / ├«nchidere
 • Tehnologie de ecou ┼či de zgomot ├«ncorporat─â (CVC)
 • 2 x ie┼čiri USB pentru dispozitive de ├«nc─ârcare ┼či alimentare
 • Fiecare tensiune de ie┼čire USB: 5V
 • Curentul total de ie┼čire maxim pe ambele porturi: 2,5A
 • Func┼úia de memorie, recuperarea automat─â la ├«ntreruperea aliment─ârii
 • Caracteristici suplimentare: afi┼čeaz─â tensiunea bateriei auto
 • Alimentare: 12-24V
 • Greutate: 37 g
 • Dimensiuni: 9,3 x 8 x 2,6 cm

Opţiuni:

 • 1 x ├«nc─ârc─âtor de ma┼čin─â USB cu MP3 player ┼či func┼úie Handsfree
 • 1 x cablu audio
 • 1 x Manual de utilizare